Dyskusja na temat kursu BTC

Twoim zdaniem kurs do 10 sierpnia znajdzie się w przedziale

Czas głosowania minął niedziela, 3 sierpnia 2025, 20:16

<100k$
5
9%
100-120k$
20
36%
>120k$
30
55%

Liczba głosów: 55
Początkujący
Reputacja: 22
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Postautor: darki » piątek, 2 maja 2025, 09:07

Każdy ma strategię pod swoje przekonania :). Nikt nie ma szklanej kuli i każda decyzja ma swoje konsekwencje. W moim przypadku to była sprzedaż połowy BTC w okolicach ponad 100tys. Kolejna połowa z połowy poleci jeśli znów dojdziemy do kolejnego poziomu powiedzmy 120/150tys a jak nie to sobie będzie leżało. Choć aktualnie zastanawiam się czy po prostu nie zostawić na kilka lat. Ew rozpoczęcie skupu spot to raczej dopiero okolice 50tys. Realizacja zysków na poszczególnych etapach ma ten plus że spokojnie sobie obserwujesz bo część zysku zrealizowałeś.
Mój błąd widzę był na ETH choć nie dużo brakło bo paczka miała polecieć w okolicach 4500 ale się nie udało jak widać po wykresie. Było realizować część zysku. Taka nauczka. Zawsze dobrze cokolwiek sprzedać na górce, 10% 20% 50% dowolnie według strategii. Wówczas wilk syty i owca cała. A na razie w altach totalnie na dziś zero zysku.

Początkujący
Reputacja: 27
Reputacja postu: 
0

Postautor: Ghoad » piątek, 2 maja 2025, 09:33

Ja w żadne 150k nie wierzę, za bardzo otoczeniu trumpa opłaca się trzymać to w range na obecnych poziomach.

Tym bardziej że lada moment możemy mieć drugi konflikt zbrojny w który będzie zaangażowanych połowa krajów na świecie i tym razem już obie strony mają bombke. A jak krypto wtedy reaguje wszyscy wiedzą.
Hoyden pisze: czwartek, 1 maja 2025, 21:24nie to tu nie przejdzie więc nie pierdziel pan kretynizmów historycznych.

Zamknij 50 najbardziej wpływowych żydów w pierdlu a nie będzie wojen kolejne 100 lat.

Weteran
Reputacja: 948
Reputacja postu: 
0

Postautor: adamjttk » piątek, 2 maja 2025, 10:20

Ghoad pisze: piątek, 2 maja 2025, 09:33Ja w żadne 150k nie wierzę, za bardzo otoczeniu trumpa opłaca się trzymać to w range na obecnych poziomach.
150k jak dobrze pojdzie to w miesiac wybijemy kolego, bedzie standardowo rozkmina "dlaczego to gowno rosnie" ^^
Pol roku mulenia mialo wszystkich wymeczyc, zebys 8 razy sie zastanowil czy chcesz tam chociaz 1$ wiecej zainwestowac.

Początkujący
Reputacja: 218
Reputacja postu: 
3

Postautor: jack_btc » piątek, 2 maja 2025, 10:28

adamjttk pisze: piątek, 2 maja 2025, 08:48Pytam bo jestem ciekawy strategii po prostu, nieraz mialem mysli o wyprzedaniu spot i probowaniu lapania dolkow

Strategia jest prosta, jak mawiał Jesse Livermore: "Nigdy nie kupuję w samym dołku i zawsze sprzedaję trochę za wcześnie". To działa, bo najłatwiej i często najwięcej zarabia się, po prostu podążając za trendem. Fiksacja na samej cenie jest błędna. To tylko liczba, która sama w sobie nic nie mówi. Grać można na każdym poziomie cenowym, bo i tak nigdy nie wiadomo, gdzie jest maksimum, a gdzie minimum. Liczy się tylko kierunek. Kapitał chroni stop loss. A jeśli rynek wróci do ruchu, transakcję zawsze można ponowić po wybiciu z konsolidacji.

Początkujący
Reputacja: 25
Reputacja postu: 
4

Postautor: Jopek » piątek, 2 maja 2025, 10:34

Ergorg się utrzymuje z krypto, gra na coodzień. Więc jego wyprzedaż była akurat trafna. Panowie,najważniejsze jest nie oceniać i nie krytykować innych za ich decyzję. Każdy jest w innej sytuacji życiowej czy finansowej, nikt z nas nie wie, co druga osoba działa i jakie ma priorytety życiowe. Trzymajcie się ciepło i bądzice dla siebie życzliwi, bo tego w dzisiejszym świecie często brakuje.
Pozdrówki.

Weteran
Reputacja postu: 
0

Postautor: adamjttk » piątek, 2 maja 2025, 10:57

jack_btc pisze: piątek, 2 maja 2025, 10:28"Nigdy nie kupuję w samym dołku i zawsze sprzedaję trochę za wcześnie"
No ale to taka sama "madrosc" jak "kupuj na dolkach, sprzedawaj na gorkach".
Trendy w BTC mozna jakies wynsuc - dlugoterminowo (>5 lat) ciagle up, no bo taka jego natura w sumie do fiat.
Krotkoterminowo (rok-dwa-trzy) to byly cykle ale teraz juz cholera wie bo halving nie ma juz wplywu prawie zadnego na podaz, ~20M z 21M BTC jest juz w obiegu. Rownie dobrze w 2026r mozemy miec juz teraz up up zamiast grubej korekty bo beda scinac stopy, bo bedzie podaz pieniadza wieksza, bo ETF czy Saylory beda dalej sciagac z rynku bity etc
jack_btc pisze: piątek, 2 maja 2025, 10:28Liczy się tylko kierunek. Kapitał chroni stop loss
Nie wiem jak u Was ten stop loss dziala ale ja trzymam bity na portfelach sprzetowych?
Zeby miec stop loss musialbym trzymac bity na gieldzie? (watek goxa czy innego ftxa nie zacheca, nie twoj klucz, nie twoje bity)

Jeszcze raz - nie oceniam zadnej strategii, kazdy ma wlasna, jestem ciekawy po prostu.

Dodano po 2 godzinach 55 minutach 52 sekundach:
https://news.bitcoin.com/strategy-unvei ... d-q1-loss/

21 miliardow dolarow zywej gotowki..
Po obecnej cenie to kolejne 200k BTC do koszyczka. A siedza juz na 550k BTC (!)

Nie komentuje czy to dobrze czy zle, decentralizacji, czy sie na tym przejedzie, czy to juz fanatyzm (w sumie nie jego kasa i tak ale ktos mu ja pozycza), chodzi o sam fakt.

I moga sobie to kupowac OTC, predzej czy pozniej bedzie gruby squeeze i cena wywali grubo do gory ku zdumieniu wielu.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 14360
Reputacja postu: 
0

Postautor: ergorg » piątek, 2 maja 2025, 17:07

@adamjttk, ja naprawdę nie mam potrzeby posiadania BTC w portfelu. Powtórzę - czekam spokojnie do 2026 roku.

Dla mnie r/r zbyt małe by ładować się po 80k$.

Na razie co zacząłem to powrót pomału z pln do usd.

Dodano po 5 minutach 4 sekundach:
adamjttk pisze: piątek, 2 maja 2025, 10:20bedzie standardowo rozkmina "dlaczego to gowno rosnie" ^^
Adam, to nie te czasy. Cały zeszły rok o tym pisałeś. ;)
https://bingx.com/partner/ERGORG/ - alternatywa dla bybit jak wyłączą we wrześniu

Weteran
Reputacja postu: 
0

Postautor: adamjttk » piątek, 2 maja 2025, 18:12

ergorg pisze: piątek, 2 maja 2025, 17:12Cały zeszły rok o tym pisałeś.
Co mi pozostalo, nadzieja umiera ostatnia, Lambo samo sie nie kupi ;)

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 1335
Reputacja postu: 
0

Postautor: CzarnaOwca » piątek, 2 maja 2025, 20:08

Z ciekawości, jak to będzie wyglądało z kupnem ETF jak bitki się fizycznie skończą?
Kolekcjonuję upadki giełd, licznik: 4

Początkujący
Reputacja: 276
Reputacja postu: 
0

Postautor: łabondź2020 » piątek, 2 maja 2025, 21:37

@Jopek A skąd wiesz? Poza tym zaczynają wyłączać lewar dla Europy i co wtedy zrobi Ergorg skoro na spot nie gra a tylko na lewarze... Binance zaczyna od 16 maja

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 319
Reputacja postu: 
0

Postautor: Yogi77 » piątek, 2 maja 2025, 22:15

@łabondź2020 Podaj zrodlo tej informacji odnosnie "wylaczania lewaru" ;)

Początkujący
Reputacja: 47
Reputacja postu: 
2

Postautor: dugimobile » piątek, 2 maja 2025, 22:31

Dostałem dzisiaj coś takiego:

Ważna aktualizacja dotycząca Futures, Margin, Podwójnych Inwestycji i Pożyczek w Stablecoinach dla użytkowników w Polsce

Ta aktualizacja dotyczy tylko użytkowników będących rezydentami Polski.

Drogi Użytkowniku Binance,

W ramach naszych ciągłych działań mających na celu zgodność z lokalnymi wymogami regulacyjnymi, wprowadzamy zmiany w dostępności niektórych produktów w Polsce.

Futures, Podwójne Inwestycje (Dual Investment), Pożyczki w Stablecoinach (Stablecoin Loans) i produkty Margin z użyciem stablecoinów będą ograniczone w Twoim regionie od 16 maja 2025 roku. Prosimy jednak zauważyć, że dotyczy to Ciebie bezpośrednio tylko, jeśli aktualnie korzystasz z tych produktów. Jeśli nie, po prostu nie będziesz w stanie otworzyć nowych pozycji na USDⓈ-Margined Futures, nowych subskrypcji Podwójnych Inwestycji ani nowych pożyczek w Stablecoinach i Margin.

Od 16 maja 2025 roku:

1. Perpetual Futures i Delivery Futures (tryb handlu kredytami Binance Futures):
Nie będziesz mógł(-ogła) otworzyć nowych pozycji na USDⓈ-Margined Futures ani zwiększać istniejących pozycji.
Wszelkie otwarte zlecenia futures zostaną anulowane, aby nie były dopasowane do nowych pozycji.
Będziesz mógł(-ogła) nadal wpłacać zabezpieczenie, aby uniknąć wezwań do uzupełnienia depozytu i likwidacji, nie będzie to też miało wpływu na Twoje istniejące pozycje.
2. Podwójne Inwestycje - Nowe subskrypcje dla Podwójnych Inwestycji (Dual Investment) nie będą już dostępne. Wszelkie obecnie aktywne subskrypcje pozostają bez zmian.

3. Pożyczki w Stablecoinach - Nie będzie możliwe otwieranie nowych zamówień VIP Loan lub Binance Loans Flexible Rate z użyciem stablecoinów jako pożyczonych aktywów ani aktywów zabezpieczających. Wszystkie zaległe pozycje pożyczkowe pozostaną bez zmian. Zamówienia pożyczek niezwiązane ze stablecoinami będą dostępne jak zwykle.

4. Margin - Nie będziesz już mógł(-ogła) korzystać z pożyczek margin zabezpieczonych stablecoinami, w tym zwiększać istniejących pożyczek lub zaciągać nowych. Pożyczki zabezpieczone non-stablecoinami będą kontynuowane bez zakłóceń. Nie będzie to miało wpływu na istniejące pożyczki oparte o stablecoiny i pozycje, i będziesz mógł(-ogła) nadal przesyłać i/lub używać regulowanych stablecoinów jako zabezpieczenia w swoich portfelach margin.

Binance nie będzie przymusowo zamykać pozycji ani zamówień na otwarte pożyczki.
W przypadku dodatkowych pytań i informacji prosimy o kontakt z zespołem Obsługi Klienta Binance.

Przepraszamy za wszelkie niedogodności, jakie mogą powodować te zmiany, i dziękujemy za zrozumienie i ciągłe wsparcie.

Zespół Binance

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: łabondź2020 » piątek, 2 maja 2025, 23:16

@Yogi77 email od Binance, kolega właśnie wrzucił jego treść

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 857
Reputacja postu: 
1

Postautor: everman » piątek, 2 maja 2025, 23:51

małymi kroczkami do celu

SVG Image

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
1

Postautor: ergorg » sobota, 3 maja 2025, 06:35

dugimobile pisze: piątek, 2 maja 2025, 22:31Dostałem dzisiaj coś takiego:
Dobrze, że są jeszcze normalne giełdy i dexy.

Dodano po 1 minucie 41 sekundach:
łabondź2020 pisze: piątek, 2 maja 2025, 21:37Poza tym zaczynają wyłączać lewar dla Europy i co wtedy zrobi Ergorg skoro na spot nie gra a tylko na lewarze...
Polecam się zając swoim życiem.

Dodano po 1 godzinie 45 minutach 27 sekundach:
A co do kursu to FOMC w środę, tydzień później we wtorek CPI. Myślę, że pójdzie derisk.
https://bingx.com/partner/ERGORG/ - alternatywa dla bybit jak wyłączą we wrześniu

Początkujący
Reputacja: 22
Reputacja postu: 
0

Postautor: darki » sobota, 3 maja 2025, 08:27

ergorg pisze: piątek, 2 maja 2025, 17:12Na razie co zacząłem to powrót pomału z pln do usd.
Uważasz, że dolar będzie się umacniał a nie na odwrót?

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: ergorg » sobota, 3 maja 2025, 08:32

@darki, dopiero zacząłem DCA, więcej odkupiłbym poniżej 3.5zł.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: łabondź2020 » sobota, 3 maja 2025, 11:28

@ergorg A ja polecam myślec co się pisze

Początkujący
Reputacja: 149
Reputacja postu: 
0

Postautor: Hoyden » sobota, 3 maja 2025, 12:48

rozładuję trochę napięcie i dam wam nowe zajęcie i temat - co sądzicie o tym kanale i o tych metodach i wyznacznikach? jakiś czas temu to znalazłem , wiem że tam głownie AI to opracowuje ale kanał co chwilę coś nowego pokazuje w superlatywach . prawdopodobnie większość z tych wskaźników to lipa ale zakładam że jakieś smaczki i ciekawsze można stąd wyłowić - to głownie pytanie i zadanie dla "wykresiarzy" i analityków wykresów :-)
https://www.youtube.com/@trippatradingpolski9336

Początkujący
Reputacja: 218
Reputacja postu: 
5

Postautor: jack_btc » sobota, 3 maja 2025, 17:19

adamjttk pisze: piątek, 2 maja 2025, 13:53Nie wiem jak u Was ten stop loss dziala ale ja trzymam bity na portfelach sprzetowych?

To nie stanowi żadnego problemu. Jeśli Twój scenariusz się nie sprawdza, możesz zamienić środki na stablecoina i przelać je na portfel, czekając na poprawę sytuacji lub wybicie, które wyznaczy nowy kierunek.

Wybicie górą z konsolidacji przy zwiększonym wolumenie często zapowiada kontynuację ruchu wzrostowego, o ile cena utrzyma się powyżej poziomu wybicia.

Na interwale tygodniowym BTC wygląda solidnie. Spodziewam się korekty na interwale dziennym, która pozwoli schłodzić wskaźniki techniczne, a następnie ruchu w kierunku poziomu 100 tys. Przebicie 106 tys. uznałbym za potwierdzenie trendu i dobry punkt wejścia. Trwałe zejście poniżej 90 tys., potwierdzone zamknięciem świecy dziennej, unieważni mój obecny scenariusz.

Wróć do „Przedszkole”