Dyskusja na temat kursu BTC
-
Strona 4555 z 4707
- Przejdź do strony:
- Poprzednia
- 1
- …
- 4553
- 4554
- 4555
- 4556
- 4557
- …
- 4707
- Następna
new06
- Początkujący
- Reputacja: 88
Postautor: oam » wtorek, 24 grudnia 2024, 22:03
All Your Models are Destroyed — The Rise and Future Fall of MicroStrategy
oam
- Weteran
- Reputacja: 3022
Postautor: pael » wtorek, 24 grudnia 2024, 23:05
protos.com/bitcoin-supply-may-not-be-fixed-at-21m-says-blackrock/
pael
- Weteran
- Reputacja: 4720

Postautor: new06 » wtorek, 24 grudnia 2024, 23:34
updownupdown pisze: ↑ poniedziałek, 23 grudnia 2024, 22:14Btc próbowało iść w kierunku nowego low. Eth nic sobie z tego nie robiło. Zwrotka. Spadek na btc.d. Jak dla mnie oznacza to tylko jedno.![]()
dzisiaj btc poszedł +5% do góry i eth też sobie z tego nic nie robi, stoi w miejscu

@pael nic nowego, oni to mieli już w dokumentacji etf zapisane na początku tego roku
new06
- Weteran
- Reputacja: 3903

Postautor: fusywszklanejkuli » środa, 25 grudnia 2024, 01:03
One of the little-known facts about the Santa Claus Rally (SCR) is that it isn’t the entire month of December; it’s actually only seven trading days. Discovered in 1972 by Yale Hirsch, creator of the Stock Trader’s Almanac (carried on now by his son Jeff Hirsch), the real SCR is the final five trading days of the year and first two trading days of the following year. In other words, the official SCR is set to begin next week on Tuesday, December 24, 2024.

* If Santa Claus should fail to call, bears may come to Broad and Wall**, ostrzega rymowanka.
** Broad and Wall z powodu lokalizacji budynku: The New York Stock Exchange (NYSE) Building is in the Financial District of Lower Manhattan, occupying the city block between Broad Street to the east, Wall Street to the north, New Street to the west, and Exchange Place to the south.
fusywszklanejkuli
- Początkujący
- Reputacja: 693

Postautor: mess_on_a_mission » środa, 25 grudnia 2024, 01:38
dla mnie kolejna lampka ostrzegawcza zaraz po tym jak wygląda eth
nawet jeśli (a raczej tak) jest to 4-o letni kanał akumulacyjny, z którego wyjdziemy górą to imo podręcznikowo czekałby nas i tak min test mediany i strefy poprzedniej konsolidacji
czyli
może trochę wyżej

w log można by wtedy poszaleć z targetem 400k+ do końca przyszłego roku

short term ważny moment i walka o odzyskaniu trendu na 4h, więc póki co misi retest imo

mess_on_a_mission
- Weteran

Postautor: new06 » środa, 25 grudnia 2024, 01:45
new06
- Początkujący

Postautor: mess_on_a_mission » środa, 25 grudnia 2024, 01:58

mess_on_a_mission
- Weteran
- Reputacja: 11213
Postautor: ekonokomik » środa, 25 grudnia 2024, 11:41
mess_on_a_mission pisze: ↑ środa, 25 grudnia 2024, 01:58wystarczy, że zaczniesz odróżniać predykcje od pozycji i nie będziesz musiał wymyślać sobie łamigłówek logicznych o osobach, których nie znasz
Aha, czyli Twoje predykcje (bardziej po polsku: przewidywania) mają się nijak do Twoich pozycji?

Jak mówił klasyk: "autor nie utożsamia się z poglądami autora"

Hej, a może Ty celowo wciskasz nam tu fałszywe predykcje, by nas zmylić, a sam grasz odwrotnie?

ekonokomik
- Początkujący

Postautor: mess_on_a_mission » środa, 25 grudnia 2024, 11:59

Ty nie trejdujesz, ja nie trzymam nic spot, wolę sobie założyć warianty żeby wiedzieć kiedy wejść, wyjść, odwrócić pozycję, to chyba niezbyt skomplikowane. Poza tym ostatnio - jak pewnie zauważyłeś - grałem na duże spadki i odbicie w miejscu, w którym odbiło, co wyszło mi z kresek dość precyzyjnie w przeciwienstwie do Twoich. Teraz np. short eth 3550 pod zjazd w okolice dołka chyba, że zrobią s/r flip to zamykam.
W sumie to nie wiem po co Ty cokolwiek rysujesz skoro ani nie grasz ani nie zakładasz spadków?
mess_on_a_mission
- Weteran
- Reputacja: 14360

Postautor: ergorg » środa, 25 grudnia 2024, 12:21
Ja to mam wrażenie, że Ty zawsze grasz na spadki od kiedy tu jesteś i zawsze jest strzałka w dół przy twoich wykresach.mess_on_a_mission pisze: ↑ środa, 25 grudnia 2024, 11:59. Poza tym ostatnio - jak pewnie zauważyłeś - grałem na duże spadki i odbicie w miejscu, w którym odbiło, co wyszło mi z kresek dość precyzyjnie w przeciwienstwie do Twoich.

ergorg
- Początkujący
- Reputacja: 149
Postautor: Hoyden » środa, 25 grudnia 2024, 12:35
Ja to mam wrażenie, że Ty zawsze grasz na spadki od kiedy tu jesteś i zawsze jest strzałka w dół przy twoich wykresach.
może to zaorski jest

Hoyden
- Weteran
- Reputacja: 11213
Postautor: ekonokomik » środa, 25 grudnia 2024, 12:46
Wiele osób wyjaśnia mechanizm "alt season" pojawiającego się cyklicznie, gdy bańka na BTC już się rozkręci, następująco: ludzie stwierdzają, że spóźnili się na BTC, który jest już drogi, więc wyszukują tańsze, obiecujące zamienniki.
Pytanie: jeśli obecna bańka na BTC jest bańką instytucjonalną, to czy ten mechanizm zadziała też w przypadku dużych inwestorów / instytucji? A jeśli tak, to co wybiorą?
Moje przemyślenia: Mechanizm zadziała, ale wygranych będzie góra kilka altów. Instytucje nie będą bawić się w żadne memciony, czy shitcoiny. Skoro Bitcoin został uznany za cyfrowe złoto, to podstawą do inwestycji w inną kryptowalutę powinny być inne zalety względem Bitcoina, czyli najpewniej użyteczność. Plus oczywiście musi to być sprawdzona marka, długo obecna na rynku.
Tu na polu zostaje: ETH, XRP, może max kilka innych. Najpewniej zostanie wybranych 1 - 3 altów.
Możliwość założenia ETF'u na takim alcie oczywiście pomoże, co dodatkowo wyeliminuje 99% kandydatów.
Jeśli tak się stanie, to wartość takiego alta w który zainwestują instytucje np. wiosną, powinna wzrosnąć co najmniej kilkukrotnie względem Bitcoina.
Co o tym sądzicie?
A może na to jeszcze za wcześnie? Może poważne inwestycje instytucji w alty to odległa przyszłość?
ekonokomik
- Początkujący
- Reputacja: 31
Postautor: Henios » środa, 25 grudnia 2024, 14:27
Nie wiem czemu się czepiacie .
Mes_on_mission.
Henios
- Początkujący
- Reputacja: -68
Postautor: spamatorek » środa, 25 grudnia 2024, 15:10
Tak tylko przypominam, ze kowalski musi miec mozliwosc sprzedazy BTC, to nie jest saylor, ktory sobie moze to trzymac srednio 8 lat, zanim go zaczna nekac, czy wrecz 12 jak wykorzysta wszystkie kruczki prawne. Co z tego, ze ma woz zlota, jak nikt tego zlota nie chce. Ulica musi byc zainteresowana krypto, musi PLYWAC w krypto. Pieniadz jest jak krew w gospodarce, MUSI krazyc. Instytucje moga sobie wyceniac dobra na pierdyliardy biliardylionow (jak juz wielokrotnie mialo miejsce, z fabrykami, ziemia, apartamentowcami), pytanie kto to kupi nawet za ULAMEK ceny... Juz nie wspominajac o uzytecznosci.
@eko odnosnie altow pod instytucje to sprawa jest chyba jasna. BTW to sa totalne barany (brakuje im wizji, nie rozumieja rynku, nie rozumieja potrzeb ludzi), wiec to ze instytucje wybiora jakies kolejne krypto, to nie znaczy ze jest to fundamentalnie dobre krypto. Na pewno bedzie tam eth (no bo jest etf, na ktory wplywa coraz to wiecej kasy) i dalej sprawa jest otwarta, ale jak TRIUMFY lykaja takie kojny a nie inne, no to to to toto tez o czyms swiadczy. W grze zostaja solana, link, cardano, xrp (co swoja droga chyba najbardziej uwidacznia ich mental) i ani jednej krypto, ktora jest secure na przyszle eventy i ani jednej ktora jest dobra dla ogolu (anon,priv).
---
Ladnie zrealizowalem czesc zysku + dodatkowo sprzedalem mieszkania jakie mi sie ostaly, wiec doladowalem PM i firemek bez murzynow i w ladnych panstwach a nie tych co zyja z wyzysku i blokowania rozwoju. Ba w 2 dni po zakonczeniu tego etapu, juz mam + 10% i o wielel mniej na glowie (mniej nadzoru - mieszkania/administracja, kombinowania - najemcy/firmy, siedzenia na dupie - podatkow/przepisow i tej wszedobylskiej biurwy)

EDIT: predykcje missiona sa jak najbardziej ok. Jak koles lubi grac na spadki to neich gra na spadki a jak ktos kupil na wzrosty i ma delire bo ktos przesdtawia inna wizje, no to juz jego problem

"Nothing in life is to be feared, it is only to be understood. Now is the time to understand more, so that we may fear less."
spamatorek
- Początkujący
- Reputacja: 186
Postautor: KingKanPL » środa, 25 grudnia 2024, 17:21
KingKanPL
- Weteran

Postautor: new06 » środa, 25 grudnia 2024, 17:37
On zawsze pisze o spadkach, odróżniaj predykcję od pozycji!

new06
- Początkujący
- Reputacja: 149
Postautor: Hoyden » środa, 25 grudnia 2024, 18:57
no i wreszcie ktoś z sensem gada odnośnie tego "alt sezonu" co to ma być ale jakoś go nie widać na horyzoncie .ekonokomik pisze: ↑ środa, 25 grudnia 2024, 12:46 Wracając do rzeczy ważnych, taka rozkmina:
Wiele osób wyjaśnia mechanizm "alt season" pojawiającego się cyklicznie, gdy bańka na BTC już się rozkręci, następująco: ludzie stwierdzają, że spóźnili się na BTC, który jest już drogi, więc wyszukują tańsze, obiecujące zamienniki.
Pytanie: jeśli obecna bańka na BTC jest bańką instytucjonalną, to czy ten mechanizm zadziała też w przypadku dużych inwestorów / instytucji? A jeśli tak, to co wybiorą?
Moje przemyślenia: Mechanizm zadziała, ale wygranych będzie góra kilka altów. Instytucje nie będą bawić się w żadne memciony, czy shitcoiny. Skoro Bitcoin został uznany za cyfrowe złoto, to podstawą do inwestycji w inną kryptowalutę powinny być inne zalety względem Bitcoina, czyli najpewniej użyteczność. Plus oczywiście musi to być sprawdzona marka, długo obecna na rynku.
Tu na polu zostaje: ETH, XRP, może max kilka innych. Najpewniej zostanie wybranych 1 - 3 altów.
Możliwość założenia ETF'u na takim alcie oczywiście pomoże, co dodatkowo wyeliminuje 99% kandydatów.
Jeśli tak się stanie, to wartość takiego alta w który zainwestują instytucje np. wiosną, powinna wzrosnąć co najmniej kilkukrotnie względem Bitcoina.
Co o tym sądzicie?
A może na to jeszcze za wcześnie? Może poważne inwestycje instytucji w alty to odległa przyszłość?
Hoyden
- Początkujący
- Reputacja: 194
Postautor: pomocny » środa, 25 grudnia 2024, 19:45

Tutaj jest bańka BTC maxi przecież...
więc proszę mi tu nie wyjeżdżać z żadnymi altseazonami

pomocny
- Początkujący
- Reputacja: 186
Postautor: KingKanPL » środa, 25 grudnia 2024, 20:33