Dyskusja na temat kursu BTC

Twoim zdaniem kurs do 10 sierpnia znajdzie się w przedziale

Czas głosowania minął niedziela, 3 sierpnia 2025, 20:16

<100k$
5
9%
100-120k$
20
36%
>120k$
30
55%

Liczba głosów: 55
Oficjalny przedstawiciel projektu
Awatar użytkownika
Reputacja: 1591
Reputacja postu: 
8
Napiwki za post: 0 BTC

Postautor: bitup » wtorek, 1 marca 2022, 12:32

Lord_Bafford pisze: wtorek, 1 marca 2022, 12:13Wiem, że emocje nie mają sensu, ale mnie to ******, że to gnojstwo znalazło sobie miejscówki na przechowanie hajsu.

Dokładnie i pełna zgoda ponad podziałami :arrow: sprzedałem drugą część swojego BSV . Nie biorę w tym udziału :arrow: w takiej sytuacji chce mieć czyste ręce i nie dofinansowywać płynności
Powinna być międzynarodowa akcja sprzedaj swoje krypto żeby w ekosystemie zostali sami ruscy zbrodniarze i całe to złodziejstwo co od lat chowa pienądze z różnych włamań :arrow: hacków :arrow: oszustw

Miało jako narzędzie służyć do przechowywania wartości i ucieczki z pieniędzmi :arrow: ale chyba nikt mi nie chce powiedzieć że te biedne matki z dziećmi uciekają z portfelami sprzętowymi czy papierowymi czy kluczami w głowie ( jak jeden na 1000 uciekinierów to huk na te 250000 uchodźców )
Ułatwiło mordercą dzieci , kobiet , niewinnych ludzi poukrywać wartość

Sam skok zbiegający się z kolejkami i informacjami wczoraj u rosjan o zamknięciu przelewów i wyłączeniu swift jednoznacznie wskazuje kto tu schował kasę :arrow: zbrodniarze wojenni i latami przyzwalający obywatele Imperium Sowieckiego / biedni ludzie nie mają podstawowe artykuły i na miliard nie siedzą z oszczędnościami teraz w kryptowalutach , nie róbmy sobie żartów teraz jak ci właściciele giełd z zachodu :arrow: https://bithub.pl/wiadomosci/stanowisko ... kich-kont/

FBI i kraję UE mają wystarczająco dużo zajętych krypto żeby im to zwalić na głowę teraz :!:
Amerykanie , UE i cały świat jakoś nie ma problemu zablokować dostępu do USD , GBP , EURO pomimo strat jakie sami poniosą jako gospodarki i problemy będą z zakupem gazu i ropy :arrow: patrzą na moralność a nie na zyski
I to nasze oficjalne stanowisko , bez różnicy ile osób to zobaczy i jak mało zrobi
Spoiler:
najzabawniejszy MEMcoin btc trwa https://mempool.space :arrow: za nim POS MEMcoin eth https://etherscan.io/gastracker
Wolna i silna Polska w twardej zuchwałej Europie

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 1335
Reputacja postu: 
9

Postautor: CzarnaOwca » wtorek, 1 marca 2022, 12:42

bitup pisze: wtorek, 1 marca 2022, 12:32akcja sprzedaj swoje krypto
bitup pisze: wtorek, 1 marca 2022, 12:32Amerykanie , UE i cały świat (...) patrzą na moralność a nie na zyski
Ty chyba dziś gdzieś upadłeś na głowę czy coś? :shock: O czym Ty piszesz? Myślisz, że jakieś większe korporacje sprzedadzą teraz swoje crypto? :lol: Twierdzisz jakieś głupoty, że juesej woli moralność niż zyski? :mrgreen: USA I MORALNOŚĆ? :roll: Nie no nie żartuj :D

no i jeszcze jedna ważna sprawa: jaką macie pewność, że to ruskie kupują i pompują kurs? 8-)
Ostatnio zmieniony wtorek, 1 marca 2022, 12:56 przez CzarnaOwca, łącznie zmieniany 1 raz.
Kolekcjonuję upadki giełd, licznik: 4

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 495
Reputacja postu: 
0

Postautor: Lord_Bafford » wtorek, 1 marca 2022, 12:49

No nie ma szans, aby duże korpo pozbyło się krypto, bo gdzieś na wschodzie Europy jeżdżą czołgi po byłym obszarze CCCP. Jednakowoż moment gdzie można złapać trochę kasy, bo ruskie gnojstwo pompuje wyzwala we mnie negatywne emocje (i pewnie na tym stracę, trudno).

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 14360
Reputacja postu: 
10

Postautor: ergorg » wtorek, 1 marca 2022, 12:57

@Lord_Bafford, ale wiesz, że jest też zbiórka na pomoc Ukrainie w krypto? Chcesz by dostali mniej?

Ogólnie trochę odlecieliście. W Rosji nie każdy jest mordercą i gwałcicielem, były przecież protesty we wszystkich większych miastach przeciw wojnie - jeśli Rosjanie uciekają to tak samo Ci Bogu winni ludzie, którzy mają dość Putina jak reszta świata.

Jeśli ktoś ma jakieś badania statystyczne z Rosji jak ludzie się opowiadają za wojną to poproszę. (najlepiej jakieś niezależne ;) )

P.S.

Żeby zaraz w Polsce nie trzeba było uciekać do krypto, złotówka leci na pysk. ;)
https://bingx.com/partner/ERGORG/ - alternatywa dla bybit jak wyłączą we wrześniu

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 126
Reputacja postu: 
4

Postautor: dondziadzia » wtorek, 1 marca 2022, 12:59

Lord_Bafford pisze: wtorek, 1 marca 2022, 12:13Ja powiem tak, życzę wszystkim jak największych zysków, ale po cichu chciałbym, aby kurs zwalił się tak, zeby wszystkim tym gnojom z Rosji poszło w pięty. Wiem, że emocje nie mają sensu, ale mnie to ******, że to gnojstwo znalazło sobie miejscówki na przechowanie hajsu.
Nie wrzucałbym wszystkich Rosjan do jednego wora. Żyje tam wielu porządnych ludzi tak jak i w innych krajach. To nie jest czarno-biała sytuacja. Wielu ludzi traciło tam życie i zdrowie sprzeciwiając się Putinowi. Jak najbardziej sankcje muszą być mocne i uderzać w rosyjski system tak żeby zdestabilizować władzę ale byłbym daleki od siania nienawiści wobec nich wszystkich. Koniec końców będzie trzeba z tą Rosją jakoś żyć i odbudować relacje.
bitup pisze: wtorek, 1 marca 2022, 12:32Amerykanie , UE i cały świat jakoś nie ma problemu zablokować dostępu do USD , GBP , EURO pomimo strat jakie sami poniosą jako gospodarki i problemy będą z zakupem gazu i ropy patrzą na moralność a nie na zyski
Zalecam chwilowe przynajmniej odłączenie się od bieżących informacji bo widzę, że przyćmiły trzeźwy ogląd. Każdy poważny kraj kalkuluje obecnie wszystkie działania zarówno pod kątem strategicznym jak i ekonomicznym, a część szuka nawet zbicia kapitału.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 3501
Reputacja postu: 
5

Postautor: shinya56 » wtorek, 1 marca 2022, 13:00

Lord_Bafford pisze: wtorek, 1 marca 2022, 12:13że to gnojstwo znalazło sobie miejscówki na przechowanie hajsu.

Oni weszli w krypto dużo wcześniej niż Tobie się wydaje.

bitup pisze: wtorek, 1 marca 2022, 12:32Powinna być międzynarodowa akcja sprzedaj swoje krypto żeby w ekosystemie zostali sami ruscy zbrodniarze i całe to złodziejstwo co od lat chowa pienądze z różnych włamań hacków oszustw

Każdego roku w Kielcach odbywa się Międzynarodowy Salon Przemysłu Obronnego MSPO. Jedz tam i powiedz handlarzom śmierci, żeby nie wzbogacali się na tragedii bezbronnych kobiet i dzieci, które giną od tej broni na całym świecie.

Gdzie Wy żyjecie :roll:

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 495
Reputacja postu: 
2

Postautor: Lord_Bafford » wtorek, 1 marca 2022, 13:05

@ergorg

Oczywiście, ze nie ulegam nadmiernie propagandzie zachodu, gdzie nawet na głupim portalu nie mozna wyrazić swojego zdania, bo sekcje komentarzy wyłączone. Srowid nauczył mnie dobitnie, aby nie robić sobie sieczki w głowie za sprawą mediów. Jakby na to nie spojrzeć, narracja jest potwornie jednostronna. Oczywiście potępiam z całą stanowczością metody jakie przyjął Putin aby złapać wpływy na Ukrainie i utrzeć nosa NATO za to ciągłe wpieprzanie się, ale oni na prawdę tam w tej Rosji musza przejrzeć na oczy. Jasne, ze szkoda mi trochę tych zwykłych obywateli, którzy są brutalnie pacyfikowani za sprzeciw wobec Putina, albo choćby sportowcy, którzy są odcinani od różnych rozgrywek. To jest ogólnie chora sytuacja, ale naród (rosyjski) na własnej skórze music poczuć, że Putin cofa ich w średniowiecze.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 14360
Reputacja postu: 
5

Postautor: ergorg » wtorek, 1 marca 2022, 13:06

ETH walczy z linią trendu spadkowego od ATH:

Wybicie jej może pociągnąć całą resztę up i BTC na 50k$+. Ważne najbliższe dni.
https://bingx.com/partner/ERGORG/ - alternatywa dla bybit jak wyłączą we wrześniu

Wygadany
Awatar użytkownika
Reputacja: 318
Reputacja postu: 
1

Postautor: mxxm977 » wtorek, 1 marca 2022, 13:09

mesrotten pisze: wtorek, 1 marca 2022, 11:22Przy pchnięciu w range high serwowanym przez lewar lepiej zachować ostrożność.
Jak oceniłbyś szanse na przebicie i wyjście górą, a jak na odbicie w dół? Co rozumiesz przez "zachować ostrożność"- L, ale ze stosunkowo ciasnym SL czy brak pozycji i oczekiwanie na rozwój wydarzeń?
ergorg pisze: wtorek, 1 marca 2022, 13:06Wybicie jej może pociągnąć całą resztę up
I w sumie to samo pytanie do Ciebie. Jaka według Ciebie jest szansa na przebicie tej linii?

Początkujący
Reputacja: 386
Reputacja postu: 
3
Napiwki: LaJyKiGrGR82QJH9NRU5N2XqDsGxsjfSuW

Postautor: zdzicho2000 » wtorek, 1 marca 2022, 13:31

Odlecieliscie z tym pomstowaniem na krypto. Teraz wyczailiscie, że jest to narzedzie do ukrycia i transferu środkow poza wszelkim prawem? Tylko ograniczenia technologiczne sa barierą. Tak było od początku przeciez. Poza tym Ukraina zebrala (niby, bo kto ma rękę na privach nie wiadomo) kilka mln $
Chcecie im to wyzerować??

Oficjalny przedstawiciel projektu
Awatar użytkownika
Reputacja: 1591
Reputacja postu: 
4

Postautor: bitup » wtorek, 1 marca 2022, 13:40

ergorg pisze: wtorek, 1 marca 2022, 12:57ale wiesz, że jest też zbiórka na pomoc Ukrainie w krypto? Chcesz by dostali mniej?
zdzicho2000 pisze: wtorek, 1 marca 2022, 13:31Poza tym Ukraina zebrala (niby, bo kto ma rękę na privach nie wiadomo) kilka mln $
Chcecie im to wyzerować??

Kilka milionów $ przy 4 miliardach tylko od samej Polski :arrow: https://www.money.pl/gospodarka/nbp-udz ... 2048a.html
Wspieramy Ukrainę od lat :arrow: https://www.gov.pl/web/polskapomoc/ukraina3
Czy 350 milionów od Stanów :arrow: https://www.rp.pl/finanse/art35765671-u ... a-ukrainie
UE 1,2 miliarda euro :arrow: https://www.money.pl/gospodarka/nadzwyc ... 0112a.html

A gdyby Państwa które poprzejmowały z przestępczości upłynniły co mają byłyby miliardy dolarów po sprzedaży , o czym wy mówicie i jaki argument podnosicie przez wzgląd na własne interesty :arrow: o kilku milionach dolarów wsparcia na portfele , zapominając że sami proszę o powstrzymanie .....

Mam pełną świadomość że to utopia ale ręki do tego już nie przykładam dopóki Ukraina nie wygra z ruskim okupantem , nie brońcie zwykłych ludzi w rosji tylko dlatego że macie longi
Wypadało napisać jak ludzie z BSV to widzą , i napisałem . Dziękuję , do widzenia
najzabawniejszy MEMcoin btc trwa https://mempool.space :arrow: za nim POS MEMcoin eth https://etherscan.io/gastracker
Wolna i silna Polska w twardej zuchwałej Europie

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 111
Reputacja postu: 
1

Postautor: pisiont_groszy » wtorek, 1 marca 2022, 14:00

Lord_Bafford pisze: wtorek, 1 marca 2022, 12:13ale po cichu chciałbym, aby kurs zwalił się tak, zeby wszystkim tym gnojom z Rosji poszło w pięty.
bitup pisze: wtorek, 1 marca 2022, 12:32 Lord_Bafford pisze: ↑ wtorek, 1 marca 2022, 12:13
Wiem, że emocje nie mają sensu, ale mnie to ******, że to gnojstwo znalazło sobie miejscówki na przechowanie hajsu.

Dokładnie i pełna zgoda ponad podziałami :arrow: sprzedałem drugą część swojego BSV . Nie biorę w tym udziału :arrow: w takiej sytuacji chce mieć czyste ręce i nie dofinansowywać płynności
Po nastrojach sądzę, że jesteśmy na etapie "Dlaczego to gówno rośnie" Ktoś się wyprzedał i Putin winny :lol: :mrgreen:
Chcę tylko przypomnieć, że dołek mieliśmy 24 stycznia. No chyba, że @mesrotten ma racje i jeszcze jedno dociskanie.

Weteran
Reputacja: 3022
Reputacja postu: 
2

Postautor: pael » wtorek, 1 marca 2022, 14:12

bitup pisze: wtorek, 1 marca 2022, 13:40Mam pełną świadomość że to utopia ale ręki do tego już nie przykładam dopóki Ukraina nie wygra z ruskim okupantem , nie brońcie zwykłych ludzi w rosji tylko dlatego że macie longi

Tu chodzi o fundamenty projektu.
Idac tym tokiem moze gornicy zarzadza revert bo podobno putin przelac swoje diengi? I to sytuacja wyjatkowa?

Wiecie, ze natychmiast binance powinno blokowac conajmniej izrael i arabie saudyjska?

Początkujący
Reputacja: 64
Reputacja postu: 
2

Postautor: wszyscy » wtorek, 1 marca 2022, 14:20

Przestańmy moi Mili bawić się w umoralnianie i ideologię..
Kto zły kto wygra.. Putin nie odejdzie po cichu. Jak Ukraina i świat nie da mu tego co chce to póki siedzi na tronie ryzyko KATASTROFY będzie co dzień rosło wprost proporcjonalnie do jego frustrcji i strachu przed utratą władzy. Nie wątpię że jest gotów zabrać nas wszystkich do piekła.
To dopiero byłby Game Changer :shock:
Co do kursu obstawiam zgodnie z powszechną opinią że ta bańka jest inna niż wszystkie, zakończenie jej POTRÓJNYM szczytem :roll:
W tych rejonach wyjdę z połowy całego crypto.
Reszta na wieczny hold,do samego końca mojego lub jego.

Dodano po 9 minutach 34 sekundach:
..pozdrawiam Was wszystkich toastem z czasów wojny ojczyznianej " za nas z wami. na huj z nimi"

Początkujący
Reputacja: 129
Reputacja postu: 
0

Postautor: ambroży » wtorek, 1 marca 2022, 14:58

A ja mam pytanie natury technicznej - kto rozumie /wie jak to działa.

Czasem są cykle że jest pompa na BTC reszta stoi - rozumiem to, że ktoś robi duży market buy/sell botami i dowala cegły aby podnieść kurs/zbić. Ale że czasami jak za dotknięciem różdżki zmienia się narracja i nagle jest to co mamy teraz - lokalna pompka na wiodocych altach - ktoś po prostu ma taki wyszukany system do sterowania rynkiem i zmienia raz tak / raz tak? Bo to jest ewidentne przepompowywanie srodkow/sciaganie zlecen - market making - ale jestem ciekaw jak to realnie funkcjonuje - siedzi operator czy po prostu algorytm sobie decyduje.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 2731
Reputacja postu: 
1

Postautor: domator » wtorek, 1 marca 2022, 15:09

pael pisze: wtorek, 1 marca 2022, 14:12Idac tym tokiem moze gornicy zarzadza revert bo podobno putin przelac swoje diengi?
Juz raz zarzadzili. Tak powstalo ETH. Bo w sumie "prawdziwe" ETH to ETC :-) [disclaimer: oczywiscie jestem calkowicie przeciwnym takim pomyslom]
***** *** i konfederacje i kukiza
ONR to organizacja faszystowska
Ordo Iuris to finansowani przez Kreml fundamentaliści

BitFilar - kryptoemerytura.
quark.house - Twój własny, stacjonarny kantor krypto.

Weteran
Reputacja: 9063
Reputacja postu: 
1

Postautor: socjolog2008 » wtorek, 1 marca 2022, 15:52

bitup pisze: wtorek, 1 marca 2022, 13:40Dziękuję , do widzenia

K.a telenowela ale moralnie popieram :twisted: to coś w ten deseń
Regulatorzy i tak to zablokują i zaczną utrudniać życie crypto w takiej sytuacji ,Putin sam się sprzeciwiał kilka tygodni temu jak Bank Centralny Rosji chciał banować i opowiadał coś o kopaniu ;) nic sie nie dzieje z przypadku ,to też wątpię żeby wlazł wczoraj a raczej wtedy na 32-36
Ruscy będą banować bo Ukraińcy uciekają w crypto - Ukraińcy prosić o ban bo Putin a Stany będą banować Putina bo banuje Ukrainę i chowa w crypto. Jednym zdaniem

Zrobią nam CBDC :idea:
A przed zbanujmy sami chociaż pierogi ruskie
WIG20toTHEmoon https://www.gpw.pl

bMh
Początkujący
Reputacja: 352
Reputacja postu: 
0

Postautor: bMh » wtorek, 1 marca 2022, 16:43

Ale pierogi ruskie to polska potrawa :( Ale w sumie Twój tok rozumowania z CDBC zdaje się mieć więcej sensu niż nam się może wydawac

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 217
Reputacja postu: 
0

Postautor: zombine » wtorek, 1 marca 2022, 17:27

socjolog2008 pisze: wtorek, 1 marca 2022, 10:22Tu jest 15 osób. Nie wiesz jak jest. Ruskie wczoraj uciekali bo do 28.02 mogli robić wszelkie operacje na kontach i wypływali z kasą. Widziały to i władze u nich i widzą to USA i UE. Dlatego dzisiaj masz dekret
Może inaczej. Pewnie to moja naiwność ale wierzę w to że trzymając na ledgrze BTC czy ETH moje środki są w jakiś sposób bezpieczne i nie jest to już anonimowy gówno-aktyw który zaraz zrobi drop do 2017r. tylko element światowego krwiobiegu aktywów który już nie zginie a na pewno nie tak łatwo co pokazują obecne zdarzenia.

Orator
Awatar użytkownika
Reputacja: 1748
Reputacja postu: 
3

Postautor: rubel » wtorek, 1 marca 2022, 21:44

Ciężko będzie ruszyć dalej do góry z tego poziomu. Chociaż kto wie, może jeszcze podciągną. Jednak najbardziej prawdopodobnym scenariuszem dla mnie jest zjazd na 41900 gdzie BTC pięknie wypełni lukę na CME i się schłodzi, przed kolejnym atakiem.
Obrazek

Wróć do „Przedszkole”