jondoexxx pisze: ↑ poniedziałek, 25 listopada 2019, 15:30
Podoba mi się reakcja na niższych interwałach czasowych, np. na 30m, funding rate przesuwa się coraz bardziej na niekorzyść shortów (w chwili obecnej -0.07 na 30m) im wyżej lecimy, tzn. że wszyscy mają sprytny plan szortować okolice 7200-7400. Ciekawe czy ta większość dobrze myśli. Ja osobiście tak jak pisałem kilka dni temu, wszedłem na 6811 i dziś 6566 na long (tylko 1.5x) w sumie za 20% kapitału, ustawiłem SL gdzieś ok 6666 bo to trochę powyżej średniej ceny i będę niżej odkupował jak wywali. Oprócz tego testuje przelewy na Krakena z polskich kont walutowych i chciałbym przynajmniej 1 BTC kupić na HOLD w przedziale 5500-6500 (to tak 20% kapitału na krypto po tych cenach), przelać na ledgera i potrzymać do następnej bańki, a za resztę spekulować. Zrewiduje swoje plany jak otworzymy i zamkniemy świecę 1W poniżej 200W EMA a potem SMA. Zobaczymy co za kilka lat dało lepsze zyski, ten 1 BTC w HODL, czy kapitał na 4 BTC na swingi
Podoba mi się ten tweet WillyWoo
Ja dalej w longu ze średnią ceną 6666
Patrzę na 12h, 1D,3D, ładnie to wygląda. Ponadto funding jest negatywny, tzn. wszyscy dalej chcą shortować top. Uważam, że teraz będzie jazda w drugą stronę (czyli w górę), kurs będzie podbijał, bez korekt, nie dając miejsca na wejście, bądź pozbycie się shorta z mniejszą strata, już i tak polikwidowali tych na x10 z rana co się po 6900 wkupowali. Ja celują ze sprzedażą przed 0.5 całego spadku od 10,6k (ok 8450), ale podejrzewam, że do 0.618 może dolecieć (9k). Jeszcze muszę pomyśleć gdzie SL na noc ustawić, bo zaraz do spania a szkoda taki zysk oddać
@BitJanusz w pewnym momencie jak sprawdzałem było 84% shortów na Binance, to była kwestia czasu jak to się tak skończy. Ale puki nie zrobimy HH na 4h (coś ok 7700) to nie ma się co aż tak podniecać, bo wciąż mamy co prawda dynamiczne, ale lower high gdybyśmy tego oporu na 4H nie przebili.