Pewnie zaraz skorekci

Postautor: anagamidev » piątek, 7 grudnia 2018, 02:49
anagamidev
Postautor: benq » piątek, 7 grudnia 2018, 02:51
benq
Postautor: ducatus » piątek, 7 grudnia 2018, 02:53
Jak to jak? Wojenkami, które wykończą ostatecznie oba projekty. Bo swoją drogą jak sensownie wytłumaczyć powstanie ich obu? A twierdzenie, że któreś z nich jest bardziej legitne niż drugie... Pozostawię bez komentarza.
ducatus
Postautor: CRXEE8 » piątek, 7 grudnia 2018, 05:15
CRXEE8
Postautor: osobliwy_nick » piątek, 7 grudnia 2018, 06:36
No właśnie, tak samo będzie niemal na pewno z bitcoinem.
Nie mam żadnego żalu do nikogo. Stwierdzam tylko obiektywne fakty - sieć się zapchała. Jak to ma wyglądać według Was drugi raz przy tej cenie albo wyższej, rzędu 50-200 tysięcy dolarów, kiedy przelewy będą trwały po kilka dni, a opłaty sięgną setek dolarów?
Jestem fanem takich projektów jak Nano. I nie porzucam idei krypto. Mówię tylko, że rynek czeka mocny spadek podobnie jak na dotcomach, z którego być może dopiero wyłonią się jacyś solidni kandydaci. I powtarzam - nie wiem, czy już nadeszły te spadki, czy stanie się to po kolejnej bańce, ale mam przekonanie graniczące z pewnością, że się to stanie.
Problem w tej teorii cykli baniek na bitcoinie jest taki, że trwa to już prawie 10 lat, a gdy ci ludzie to pisali trwało dopiero kilka lat. Ponadto sieć nigdy nie była tak bliska paraliżu jak to się stało na ostatniej bańce, te problemy były im wówczas obce. Zresztą już pisałem o tym, nie chcę się powtarzać - coraz trudniej nabrać kogoś na ten sam numer któryś raz z rzędu.benq pisze: @Bit-els,
Odpowiedź do tego posta, którego zacytowałeś, jest jeszcze lepsza:autor: Kazik » środa, 19 października 2011, 11:36Ci którzy mieli zarobić i zarobili już dawno sprzedali, teraz sprzedaja ci sprzedają BTC tak aby jeszcze wyjść do przodu, co poważniejsi inwestorzy już wcześniej zrealizowali zyski (w okolicach 20$-30$), teraz mamy doczynienia ze spóźnialskimi którzy sprzedają z małym zyskiem lub tną straty. Oczywiście kupować ktoś musi (bo zawsze istnieje druga strona transakji). Teraz zostały tylko płotki i leszcze którzy wierzą że, musi się odbić. Mowią tak, bo wiedzą, że bez kolejnych dawców kapitału, nie odrobią strat. A w miedzy czasie próbują jeszcze desperacko podbić cenę. Gdybym teraz dowiedział się o istenieniu bitcoina i że kiedyś był po 0.5 potem 30$ a tearz 2$, to wiedział bym, że bańka spekulacyjna już mineła, i kupa ludzi została z BTC których nie mają gdzie upchnąć za wyższą cenę niż kupili, że przybywa BTC prawie 35% rocznie i będą nawoływali, że się opłaca kupić bo dołek, ale dołek może sięgnąć nawet 100 BTC za 1 centa. (bo dlaczego nie). Trzymał bym się z daleka dopóki nie będzie poważnych podstaw fundamentalnych do rozwoju projektu.
ponad 7 lat temu
https://forum.bitcoin.pl/viewtopic.php?f=8&t=444
Kolejny:autor: wooyas » środa, 19 października 2011, 14:27A Bitcoin nie jest drogi? Aktualnie niecale 2.5$ przy jeszcze paru centach 2 lata temu, to nie jest duzy skok? Bitcoin jest bardzo drogi i sadze, ze jeszcze sporo spadnie jego wartosc.
https://forum.bitcoin.pl/viewtopic.php?f=8&t=444
Ehhh, takie stare posty to skarb. Ludzka psychika się nie zmienia. Dlatego książki nt. analizy technicznej sprzed pół wieku są często nadal aktualne.
edit
Ostatnie archiwalne wspominki i już nie zamulam.
Miejsce akcji: Bitcointalk. Czas akcji: 24 lipca 2010 - tydzień po starcie Mt. Goxa i 12 dni po szalonym wzroście ceny BTC z 0,008 USD do 0,08 USD. Tak. za 1 dolca można było kupić 125 BTC. A wspomnianego 24.07.2010 już "tylko" 12,5 BTC.
Pan Melvster dostał po uszach, bo jego prognoza o realnej cenie 1$=1BTC została wyśmiana.https://bitcointalk.org/index.php?topic ... 24#msg5524I dont see much wrong with a fair value of $1 USD for each bitcoin ...
Dude, if you're buying at that price, have I got some bitcoins for you!!! If you're not buying at that price and no one else is, then that is the problem. Seriously send me a message or email if you're buying at that price.
osobliwy_nick
Postautor: lobor » piątek, 7 grudnia 2018, 07:24
Proponuję uzupełnić informacje, jak obecnie wygląda sytuacja i przestać siać bezzasadny FUD.
lobor
Postautor: baggins » piątek, 7 grudnia 2018, 07:28
ale bujasz.... albo ja jakiś geniusz jestem i triki wszechmocne poznałem
baggins
Postautor: Lais » piątek, 7 grudnia 2018, 08:09
Lais
Postautor: BitJanusz » piątek, 7 grudnia 2018, 08:24
BitJanusz
Postautor: Delhi » piątek, 7 grudnia 2018, 08:25
Czy tak samo nie było jak spadaliśmy z 6k do tych ostatnich 3.5? I totalnie nic z tego orderbooka nie wynikło wtedy ? Pytam bo nie jestem pewien a nie chce mi się szukać a wydaje mi się że widziałem podobny post . Bez cienia sarkazmu . Pozdrawiam
Delhi
Postautor: anagamidev » piątek, 7 grudnia 2018, 08:49
anagamidev
Postautor: ekonokomik » piątek, 7 grudnia 2018, 08:52
"Bądź chciwy gdy inni się boją..." czy jakoś tak
Ludziom zawsze brakuje "panicznych ruchów". Spadki o 15% w ciągu godzin czy 50% w ciągu 3 tygodni to już normalka?
ekonokomik
Postautor: Bit-els » piątek, 7 grudnia 2018, 08:54
Bit-els
Postautor: ekonokomik » piątek, 7 grudnia 2018, 08:57
ekonokomik
Postautor: Bit-els » piątek, 7 grudnia 2018, 09:02
Bit-els
Postautor: sha256 » piątek, 7 grudnia 2018, 09:16
sha256
Postautor: BitJanusz » piątek, 7 grudnia 2018, 09:25
BitJanusz
Postautor: Phlox » piątek, 7 grudnia 2018, 09:25
Phlox
Postautor: sha256 » piątek, 7 grudnia 2018, 09:29
sha256
Postautor: BitJanusz » piątek, 7 grudnia 2018, 09:30
BitJanusz
Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot], luk1999 i 29 gości
Polskie Forum Bitcoin skupia miłośników Bitcoina w Polsce. Tu możesz zadać pytania odnośnie Bitoina lub podyskutować na ciekawe tematy.
Treści na tym forum mają charakter wyłącznie informacyjno-edukacyjny, a posty są wyrazem osobistych poglądów ich autorów. Treśći na forum ani w całości ani w części nie stanowią "rekomendacji" w rozumieniu przepisów Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 19 października 2005 r. w sprawie informacji stanowiących rekomendacje dotyczące instrumentów finansowych, lub ich emitentów (Dz.U. z 2005 r. Nr 206, poz. 1715).