Dyskusja na temat kursu BTC dla POCZĄTKUJĄCYCH - ARCHIWUM (2015-2017)
-
Strona 1239 z 1604
- Przejdź do strony:
- Poprzednia
- 1
- …
- 1237
- 1238
- 1239
- 1240
- 1241
- …
- 1604
- Następna
- Weteran
- Reputacja: 4002

Dyskusja na temat kursu BTC dla POCZĄTKUJĄCYCH
Postautor: bitloteiros » środa, 15 listopada 2017, 18:59
Na dlugo przed forkiem bitmex informowal ze nie bedzie wspieral nowego coina jesli nie zostana spelnione okreslone warunki. Klienci zostali odpowiednio wczesniej poinformowani ze nie dostana poforkowych coinow a wiec wszyscy chetni powinni wyplacic BTC. To sie nazywa konsekwencja i dotrzymywanie slowa co wg mnie swiadczy na ich korzysc, podobnie jak zwrot srodkow z BCH w bitcoinach
Jednoczesnie wprowadzili kontrakty na tej parze co pozwoli ewentualnie zahedgowac BCH wzgl BTC. Chyba nie mozna byc bardziej fair nie zmieniajac wczesniejszej decyzji
bitloteiros
- Wygadany
- Reputacja: 367
Postautor: ognos » środa, 15 listopada 2017, 19:02
Ale przecież BitMEX od razu pisał, ze nie uznaje żadnych forków i nic nie będzie wypłacał (przed forkami to było wiadome), więc chocby 1 rubla dostali to i tak lepsze to niż nic.edbog pisze:Rozumiem ze jak postanowią któregoś dnia sprzedać btc zgromadzone na ich giełdzie przez klientów i oddać im dolary Zimbabwe uznasz ze wszystko jest ok?ognos pisze: Czemu bch klientow skoro to ich portfele, ich klucze prywatne a nie klientów? To, że stracą klientów, ewentualnie klienci inaczej będą postępować przy przyszłych forkach to jasne, ale każdy kto trzyma btc podczas forkow na gieldach jest skazany na ich łaskę. A ta giełda ma jasną politykę niewypłacania forków.Z tym się zgadzam to dobry news dla btc.
ognos
- Wygadany
- Reputacja: 347
Postautor: Lais » środa, 15 listopada 2017, 19:26
To akurat zagadnienie dla sądów i prawników czy to co się dzieje w tym świecie krypto jest niekorzystnym rozporządzaniem mienia klientów.
A to, że wcześniej uprzedzali to inny wątek i oczywiste jest, że ludzie zaradni sobie wypłacili bo po co kopać się z koniem, ale w końcu ktoś kiedyś na tego konia bat znajdzie, może jakiś bogaty wyrolowany klient wytoczy proces itp.
Ludzie muszą znać swoją wartość a nie dać sobą pomiatać.
Ja pisałam ogólnie, nie o tym jednym przypadku, bo widzę, że ludzie łatwo poddają się sterowaniu i jest mały opór na samowolne zagrania. Bez oporu nie ma zmian.
Lais
- Orator
- Reputacja: 9409

Postautor: Fibo » środa, 15 listopada 2017, 20:27
- łatwe pokonanie zniesienia 0.618 spadku od ATH
- rozwinięcie wyraźnego ruchu impulsowego od wczoraj godz. 13:14
Tym samym charakter przebiegu falowego bardziej pasuje do nowego impulsu rozpoczętego 13.11 godz. 00:26
Wcześniej często wspominałem o zakończonym integralnym impulsie 22.09-18.11. Dodatkowo mamy niezagospodarowany ruch 15-22.09, który elliottowsko bardziej pasuje na bazę AB, jednak z zastrzeżeniem zbyt krótkiej fali B.
Wobec powyższego należy liczyć się z możliwością poniższego oznaczenia, tym bardziej, że stopniowanie na całej długości przebiegu falowego od 15.09 nie zostało naruszone:
Fibo
pawel128
- Weteran
- Reputacja: 9063
Postautor: socjolog2008 » środa, 15 listopada 2017, 22:11
Zarobie:) Wiem że to może być przekręt i patrze z uwagą. Ludzie są ostatnio dziwnie nastawieni - trzeba docenić fakt zmiany postaw kilkoma postami i wpisami że część społeczności crypto wieściła zamianę miejsc. No masakra.
Ale odnośnie statystyk płatności w Japonii BTC (ale nie tylko bo i o Cashu na stronie operatora BitPoint wspominają) nie ma konkretów odnośnie handlu (wartości płatności - co dziwne nie jest to tajemnica handlowa,nawiązuje do twojego postu a całego nie będe cytować/z dzisiaj)
Można śledzić stronę firmy świadczącej te płatności w Japonii : https://translate.googleusercontent.com ... kAKs44-dew
I dodatkowo notowania Remixpoint ,bo to powiązane (patrze na różne rzeczy i tu obserwuje akurat ich kurs bo oni jako dostawcy prądu wsparli crypto jako pierwsi w Japonii na szeroką skalę) : http://finance.google.com/finance?q=TYO:3825
Lubie cyferki i statystyki. Teraz się na bita patrze trochę bo po upłynieniu Casha troszkę go mam,nie wszyski jeszcze zmieniłem na LTC. Jeszcze patrze co dodatkowo do portfela wrzucić i potrzymać do świąt - z tąd ten Gold, może Cash po forku (jak się pojawi),obserwuje też 2x,różnie może być. To na pewno nie ostatnia pompka w po forkowych tworach jest
socjolog2008
- Początkujący
- Reputacja: 305

Postautor: Bitcoinek » środa, 15 listopada 2017, 23:08
Wedlug moich teorii cykli bedzie na okolo 14k usd.vegasnight9 pisze:Będzie korekta kursu bitcoina przed 10k $? Jak myślicie
Korekta o 40-50% z nizszego poziomu zanegowala by caly wykres. A ja w przypadki nie wierze. Idzie jak od linijki z szybkoscia jednostajnie przyspieszona.
I to nie ja go wymyslilem, ja tylko opisalem zmienne na nim w poprzednich postach.
Bitcoinek
- Dyskutant
- Reputacja: 8
Postautor: TheDealer105 » środa, 15 listopada 2017, 23:20
https://trends.google.pl/trends/explore ... Fm%2F09nqf
Czas zbierać zabawki?

TheDealer105
- Weteran
- Reputacja: 600
Postautor: rha » czwartek, 16 listopada 2017, 00:20
To pewnie czas zbierać.
rha
- Wygadany
- Reputacja: 367
Postautor: ognos » czwartek, 16 listopada 2017, 00:34
To czy to jest to szczyt będziecie wiedziec po fakcie. Z kapelusza prognozujecie, że to jest akurat szczyt bitcoina w google trendsTheDealer105 pisze: Chciałbym zwrócić Waszą uwagę na pewien ciekawy wykres:
https://trends.google.pl/trends/explore ... Fm%2F09nqf
Czas zbierać zabawki?

ognos
- Weteran
- Reputacja: 309

Postautor: wizardking76 » czwartek, 16 listopada 2017, 07:13
wizardking76
- Weteran
- Reputacja: 11213
Postautor: ekonokomik » czwartek, 16 listopada 2017, 08:55

Kolejne transze rozłożone do 7600.
@Fibo, nawet jeśli masz rację (choć sposób przydzielania przez Ciebie numerków poszczególnym lokalnym minimom i maximom, uważam za magiczny

Masz rację co do tych kątów i faz. Kiedyś opisywałem te same zależności. Ale zawsze w takich momentach przypomina mi się kawał "6 stopień zagrożenia lawinowego: lawiny zapier...ją pod górę"

Chcę przez to powiedzieć, że to się nie skaluje w nieskończoność. Gdzieś jest granica: 90 stopni wzrostu

Na jakiej cenie wypada Ci grande finale bańki z takimi kątami?
ekonokomik
ergorg
- Weteran
- Reputacja: 4002

Postautor: bitloteiros » czwartek, 16 listopada 2017, 09:10
HS podobnie jak IHS wg wielu profesjonalistów jest również formacją kontynuacji trendu a nie tylko odwrócenia co zresztą widzieliśmy wielokrotnie na BTC
bitloteiros
Olsp
- Weteran
Postautor: ekonokomik » czwartek, 16 listopada 2017, 09:41
Pisałem, że interesuje mnie korekta wzrostów ostatnich 3 dni i "zadowoli" mnie -$500. Ty na swoim wykresie narysowałeś prawie ramię nawet głębsze, bo -$700. A potem piszesz "że się nie shortuje". Gdzie tu sens, gdzie logika? Nie schylasz się po 700USD na BTC?

Zawsze podkreślałem, że nie interesuje mnie szczyt bańki, ATH, itd. Interesują mnie lokalne wzrosty i korekty. Takie jak ta, której się spodziewam do weekendu

Poprzedni mój short otworzyłem w okolicach $6900. Wytrzymałem (i nie ukrywam, że jestem z tego dumny) ATH na poziomie $7900, a potem ładnie na tym shorcie zarobiłem. Że mogłem więcej? ZAWSZE można więcej. Dla mnie bardziej niż "więcej" liczy się "regularniej".
Więc tak, shortuje się w trendzie wzrostowym jak najbardziej, byle sensownie.
Dodano po 1 minucie 49 sekundach:
BTW. Trochę nie wypada mówić o oRGR kiedy prawe ramię nawet nie zaczęło się rysować.

ekonokomik
- Weteran
- Reputacja: 14360

Postautor: ergorg » czwartek, 16 listopada 2017, 10:00

Sam uważam, że niedługo będzie dobra okazja na shorta.
Niby nie wypada, ale pod coś trzeba grać.BTW. Trochę nie wypada mówić o oRGR kiedy prawe ramię nawet nie zaczęło się rysować.Póki co to jedna z wielu, wielu możliwości.

ergorg
- Weteran
- Reputacja: 309

Postautor: wizardking76 » czwartek, 16 listopada 2017, 10:03
Wystarczy spojrzeć na wykres 1w
wizardking76
- Weteran
Postautor: ekonokomik » czwartek, 16 listopada 2017, 10:14
@ergorg, spoko. Ja nie odbieram tego jako atak. Po prostu przedstawiłem swój punkt widzenia akurat odnosząc się do Twojego postu.
ekonokomik
-
Strona 1239 z 1604
- Przejdź do strony:
- Poprzednia
- 1
- …
- 1237
- 1238
- 1239
- 1240
- 1241
- …
- 1604
- Następna
- Bitcoin
- Bezpieczeństwo
- Giełdy i serwisy - zagrożenia
- Anonimowość i bezpieczeństwo w sieci
- Piramidy i scamy
- Bitcoin
- Rozwój projektu
- Twój wkład w rozwój projektu
- Przedszkole
- Pomoc techniczna
- Generowanie monet
- Pomoc
- Ogólnie o miningu
- Mining pools
- Kopacze (miners)
- Sprzęt (hardware) do miningu
- Bitcoin w mediach
- Projekty związane z Bitcoin
- Imprezy, spotkania, konferencje
- Kwestie prawne
- Ciekawostki
- Organizacje charytatywne, zbiórki, dotacje
- Programowanie i wdrożenia
- Ankiety
- Portfele bitcoin
- Dla zaawansowanych - nowi tylko czytają
- Ekonomia
- Rozważania ekonomiczne
- Ankiety ekonomiczne
- Analiza techniczna
- Tutaj zapłacisz bitcoinami
- Polska
- Świat
- Tablica ogłoszeń
- Towary
- Sprzedam
- Kupię
- Zamienię
- Udziały
- Usługi
- Wymiana walut
- Komentarze
- Nagrody
- Wymiana Face-to-Face
- Dolnośląskie
- Kujawsko-pomorskie
- Lubelskie
- Lubuskie
- Łódzkie
- Małopolskie
- Mazowieckie
- Opolskie
- Podkarpackie
- Podlaskie
- Pomorskie
- Śląskie
- Świętokrzyskie
- Warmińsko-mazurskie
- Wielkopolskie
- Zachodniopomorskie
- Cała Polska
- Szukam/dam pracę
- Boty i strategie
- Giełdy, kantory, bitomaty
- Kantory
- Bitomaty
- Inwestycje
- Metale szlachetne
- ICO
- Forki i Alternatywne kryptowaluty
- LiteCoin
- Ekonomia
- Mining
- Ustawienia i konfiguracje
- Linki
- Dogecoin
- Ekonomia
- Mining
- NameCoin
- Ekonomia
- Mining
- Pozostałe
- Scrypt
- SHA256
- Dash
- Ethereum
- ETC
- Lisk
- Bitcoin Cash
- Kopanie kryptowalut
- Kopanie GPU
- Kopanie CPU
- Kopanie ASIC/FPGA
- Kopalnie kryptowalut
- IOTA
- NEO
- Chia
- SCAMY
- Inne
- Linki
- Faucety, kraniki, gry
- Księga skarg i zażaleń
- AMA
- Strona i forum
- Administrator mówi
- Opinie, propozycje, uwagi
- Propozycje banów
- Strefa czasowa UTC+02:00
- Zmień szerokość ekranu
- Usuń ciasteczka witryny
O Polskim Forum Bitcoin
Polskie Forum Bitcoin skupia miłośników Bitcoina w Polsce. Tu możesz zadać pytania odnośnie Bitoina lub podyskutować na ciekawe tematy.
Polecamy
Treści na tym forum mają charakter wyłącznie informacyjno-edukacyjny, a posty są wyrazem osobistych poglądów ich autorów. Treśći na forum ani w całości ani w części nie stanowią "rekomendacji" w rozumieniu przepisów Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 19 października 2005 r. w sprawie informacji stanowiących rekomendacje dotyczące instrumentów finansowych, lub ich emitentów (Dz.U. z 2005 r. Nr 206, poz. 1715).