Dyskusja na temat kursu BTC

Twoim zdaniem kurs do 10 sierpnia znajdzie się w przedziale

Czas głosowania minął niedziela, 3 sierpnia 2025, 20:16

<100k$
5
9%
100-120k$
20
36%
>120k$
30
55%

Liczba głosów: 55
Weteran
Reputacja: 946
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Postautor: adamjttk » niedziela, 29 czerwca 2025, 22:31

luk1999 pisze: niedziela, 29 czerwca 2025, 18:39 W wakacje 2008 dolar był poniżej 2,5 zł i miał już lecieć poniżej 2 zł wg niektórych. 8-9 miesięcy później był już po 3,5, a później nawet ~4 zł. W międzyczasie wiadomo co się zadziało. :)
Jeśli historia ma się powtórzyć, to nie mam nic przeciwko USD po 2,8 - 3,2 zł i BTC >=140k. Wystarczy wyjść do USDT i poczekać na potencjalne spekulacyjne odbicie USD ze sprzedażą. ;)
Czyli najpierw hodlowanie BTC a pozniej hodlowanie dolara? ;)

Jak zaczna stopy w US obnizac to i wartosc USD bedzie spadala.
Pytanie jak sie wtedy zachowa zlotowka vs $ czy tez raczej jak szybko beda obnizali stopy w PL w porownaniu do obnizek w US
Bedzie wyscig ktora waluta bedzie spadac szybciej ;)

Dyskutant
Awatar użytkownika
Reputacja: 241
Reputacja postu: 
0

Postautor: Tazz28 » niedziela, 29 czerwca 2025, 22:59

adamjttk pisze: niedziela, 29 czerwca 2025, 22:31ak zaczna stopy w US obnizac to i wartosc USD bedzie spadala.
Chyba, że kolaps SPX i ucieczka ludzi do dolara, który wróci 1:1 do EUR. Jeśli zakładamy, że nie bedzie jakieś głębszej korekty czy kryzysu na rynkach to w Q1 26 powinniśmy lecieć w dół na DXY - wtedy pierwsze większe cięcia stóp będą na 90% - czyli BTC dzida up. To się średnio pokrywa z tym co jest prognozowane jesli chodzi o cyklicznosc bitka, ale nadal ma logiczny sens.

Weteran
Reputacja postu: 
0

Postautor: adamjttk » poniedziałek, 30 czerwca 2025, 09:24

Ja juz sam nie wiem, ciezko w takim wariatkowie w US cokolwiek przewidywac.
Na zdrowy chlopski rozum - stopy procentowe w US sa obecnie ponad 2x wyzsze niz w EU
Jak je zaczna obnizac to wartosc dolara w porownaniu do euro powinna spadac.
W porownaniu do zlotowki sprawa otwarta bo przed nami rowniez ciecia stop.

Natomiast co do samego US - cholera wie na ile wycena dolara pikuje bo Trump otwarcie grozi Powellowi i ze kolejny szef FED ma ciac stopy do kosci (on mowil do 1%?) i tylko takiego wybierze. To jak zywo przypomina Erdogana i Turcje a wiemy jak to sie skonczylo dla liry, rynki nie maja litosci dla politykow wtracajacych sie do polityki monetarnej.

Ja tego wariatkowa w US coraz mniej rozumiem - Trump wyglada na jakiegos skorumpowanego, szemranego kolesia ktorego jedynym zadaniem jest miotac szalenczo rynkiem z dnia na dzien zeby on i jego koledzy oligarchowie sie nachapali jak najwiecej, przy tym jak rynki reaguja na jego twitty, stopien korupcji, insiderstwa jest tam pewnie na niewyobrazalnym poziomie teraz, jego przychylnosc krypto wyglada jakby byla tylko po to by on i jego otoczenie moglo sie jak najwiecej nachapac i przeprac kasy zanim narod otrzezwieje po tej zwariowanej balandze.

W jakikolwiek upadek dolara (pomimo kosmicznego zadluzenia) czy amerykanskiej gieldy nie wierze - US to potega militarna (2 dlugosci przed wszystkimi), potega technologiczna (2 dlugosci przed wszystkimi, taka EU bez Microsoftu, Amazona czy Googla to lezy i kwiczy), sa samowystarczalni, bezpieczni/otoczeni oceanem oraz moga zadrukowac swiat dolarem ktory jest wciaz waluta swiatowa i wszyscy ludzie na swiecie zrzucaja sie na jego wartosc, predzej wiekszosc walut lokalnych upadnie zanim dolar czy amerykanska gielda padna na pysk zupelnie.

Absolutnie zwariowane czasy nastaly, podejrzewam, ze zloto bedzie dalej rosnac w najlepsze w takim otoczeniu.

A czego mozna sie spodziewac w nowym roku jak przyjdzie jakis figurant na miejsce Powella?
Zetnie stopy momentalnie i moim zdaniem rynek UDLAWI sie tanim pieniadzem, kolejne 2-3 lata bedzie jedno wielkie drukowanie i kolejna giga hossa na gieldzie i krypto, a to ze dalsza inflacje to nakreci to inna sprawa. Moim zdanie zobaczymy dolara ponizej 3 PLN za rok-dwa.

Weteran
Reputacja: 11213
Reputacja postu: 
5

Postautor: ekonokomik » poniedziałek, 30 czerwca 2025, 09:56

ergorg pisze: niedziela, 29 czerwca 2025, 20:32Ja naprawdę radzę niektórym zerknąć na wykres do PLN.

To zerkanie bezcelowe, bo nie ma żadnego przełożenia na kurs "światowy".
Można co najwyżej zastanawiać się przy wyjściu, czy wyjść do stabla, do PLN, czy do USD, albo EUR i poczekać na tych walutach, ale to zupełnie inny temat.

Tymczasem mamy 3 próbę wybicia oporu i na razie jest to trzecia porażka.

Po raz pierwszy od jesieni 2024 rozważam realizację kolejnych 20% zysków z BTC jeśli nie przebijemy tej linii. Ale na razie spokojnie czekam.

sufit.jpg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 14360
Reputacja postu: 
7

Postautor: ergorg » poniedziałek, 30 czerwca 2025, 10:25

Widzę wszyscy tutaj mieszkają w USA, że nie ma znaczenia a na pewno nie w Europie bo do EUR wygląda praktycznie tak samo. Niezłe fikołki. :D
https://bingx.com/partner/ERGORG/ - alternatywa dla bybit jak wyłączą we wrześniu

Weteran
Reputacja postu: 
0

Postautor: adamjttk » poniedziałek, 30 czerwca 2025, 11:37

ergorg pisze: poniedziałek, 30 czerwca 2025, 10:25Widzę wszyscy tutaj mieszkają w USA, że nie ma znaczenia a na pewno nie w Europie bo do EUR wygląda praktycznie tak samo. Niezłe fikołki
fifty-fifty bym powiedzial
Jak ktos za zyski z BTC planuje sobie kupic niedlugo nieruchomosci w PL to bedzie w plecy niestety.
Jak ktos chce zamienic BTC na zloto czy np akcje amerykanskie to jemu to zwisa bo denominowane to jest tak czy inaczej w dolarze.
ekonokomik pisze: poniedziałek, 30 czerwca 2025, 09:56Po raz pierwszy od jesieni 2024 rozważam realizację kolejnych 20% zysków z BTC jeśli nie przebijemy tej linii. Ale na razie spokojnie czekam.
Z ciekawosci - zadowala Cie juz taki zwrot z BTC jaki mamy obecnie i odpuszczasz temat zupelnie czy probujesz zlapac lokalna gorke i wrocic z dolarami na lokalnym dolku za jakis czas (rok-dwa)?
Bo mnie kurs meczy, przyznaje ale no jakos nie wierze w kolejny dwuletni bearmarket po tym co do tej pory pokazal bit (imho gowno poki co pokazal w tym cyklu biorac pod uwage ETF i Saylora --> jestesmy dzis na break-even biorac pod uwage XAU-BTC z poziomow 2021r i 20% nizej niz w grudniu zeszlego roku sic...)

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 128
Reputacja postu: 
6

Postautor: Kiwajakotako » poniedziałek, 30 czerwca 2025, 13:19

adamjttk pisze: poniedziałek, 30 czerwca 2025, 11:37Bo mnie kurs meczy, przyznaje ale no jakos nie wierze w kolejny dwuletni bearmarket po tym co do tej pory pokazal bit (imho gowno poki co pokazal w tym cyklu biorac pod uwage ETF i Saylora --> jestesmy dzis na break-even biorac pod uwage XAU-BTC z poziomow 2021r i 20% nizej niz w grudniu zeszlego roku sic...)

To oznacza, że wszystko przed nami. Zobacz sobie jak to wyglądało w 2017.
Widać po Twoich wpisach, że Cię męczy. Dychnij se od forum, kursów, jedź na wakacje :D

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 1335
Reputacja postu: 
1

Postautor: CzarnaOwca » poniedziałek, 30 czerwca 2025, 14:15

@Kiwajakotako posty się same nie nabiją :lol:
Kolekcjonuję upadki giełd, licznik: 4

Początkujący
Reputacja: 186
Reputacja postu: 
1

Postautor: KingKanPL » poniedziałek, 30 czerwca 2025, 20:24

@ergorg dzieje się tak, bo zwykle gracze nie potrafią zachować obiektywizmu, patrzą i postrzegają rynek przez pryzmat swoich aktywów, rynek dzisiaj to conajwyzej przetestował ale wsparcie, wg ma gdyby zamknęło 1D powyżej 107,3 nie było by konieczności testowania 105,8 cykle srykle nie chce mi się tego nawet komentować

Dyskutant
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
1

Postautor: Tazz28 » poniedziałek, 30 czerwca 2025, 21:45

MicroStrategy Insiders Sell $13.6 Million in Stock Amid Bitcoin Boom

https://www.ainvest.com/news/microstrat ... boom-2506/ :D

Edit:

Dadatkowo: za 2 tyg wchodzą (planowane są) wcześniej ogłoszone cła jeśli nie bedzie deala z Trumpem. Spowoduje to umocnienie dolara, więc z automatu mamy zjazd na BTC - idealny pretekst na głębszy zjazd

Edit 2: https://x.com/WatcherGuru/status/1939912135976308919

Drama Trump vs Elon part 2.

Początkujący
Reputacja: 21
Reputacja postu: 
0

Postautor: luk1999 » wtorek, 1 lipca 2025, 08:07

Cła mają wejść 9 lipca, czyli w następną środę. Oczywiście, jeśli EU i reszta nie dogada się wcześniej. Możliwe jest też, że po prostu przedłużą ten termin o np. miesiąc.

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 692
Reputacja postu: 
0

Postautor: mess_on_a_mission » środa, 2 lipca 2025, 08:23

ot eth, btc niejasne ciągle, tu prosty range. imo down

Spoiler:
SVG Image

Dyskutant
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Tazz28 » środa, 2 lipca 2025, 11:05

Optymistyczna wizja. Dla mnie osobiście mało realna - bo zbyt przewidywalna.:

Nieutrzymanie 96k to imo kluczowy test 90k. Zamknięcie weekly poniżej 88k to koniec. Jeśli obronimy te poziomy to można lecieć wyżej. Możliwe, że zgra się to z obniżką stóp w USA we wrześniu (strzelam, że bedzie max 1 obnizka w tym roku)

W innym wypadku widziałbym bardziej to, że stąd już leci w dół albo wariant wyniszczający psychę:

1) Dolar się umacnia/stablizuje w Q3/Q4: dobiliśmy prawie do 1.20 EUR/USD - stąd powinno to trochę ochłonąć - inaczej po przekroczeniu 1.20 ECB będzie interweniować (politycznie)
2) BTC rośnie w relacji do EUR i robi kalkę 2021r, w relacji do USD - triple top, mamy alt sezon

Alternatywa to totalny zjazd DXY przez decyzje Trumpa, ECB nie może wyratować kursu na miękko (dopiero od 1.25-1.30 będą realne działania na siłe zbijające wartość EUR) i robimy 120-140k. Jednak dolar po 3zł

Początkujący
Reputacja: 169
Reputacja postu: 
1

Postautor: 88duguid » środa, 2 lipca 2025, 17:02

Tik tok - już czas Panie BTC. HIGHER.

Dyskutant
Reputacja: 64
Reputacja postu: 
12

Postautor: kadexor » środa, 2 lipca 2025, 17:16

Wszedłem tutaj po latach. Wiecie po co? Żeby się pośmiać z tych dywagacji na temat kursu :D:D:D To jest tak głupie, ta cała chłopska szklana kula, że szkoda gadać. No, ale już zabieram się za lekturę na poprawę humoru. Ja już całkowity HODL od wielu lat i szkoda czasu na takie pierdololo. Pozdrawiam :)

Początkujący
Reputacja: 438
Reputacja postu: 
1

Postautor: Ishias » środa, 2 lipca 2025, 20:19

kadexor pisze: środa, 2 lipca 2025, 17:16Wszedłem tutaj po latach. Wiecie po co? Żeby się pośmiać z tych dywagacji na temat kursu :D:D:D To jest tak głupie, ta cała chłopska szklana kula, że szkoda gadać. No, ale już zabieram się za lekturę na poprawę humoru. Ja już całkowity HODL od wielu lat i szkoda czasu na takie pierdololo. Pozdrawiam :)

LOL. Siemanko, ja to samo ale sie zgralismy ja hodl BTC po krachu pandemii, po co sie kłócic skoro można trzymać i tak jest sie wygranym spada rosnie, spada rosnie etc. Alty mam z 2020-2021 roku zostawilem moon baga wszystkie ded xD. Przestrzegam od hodlowania altów jest hype na nie co jest w modzie i selujemy nie kochamy bo to krucha miłość. Tylko BTC

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 692
Reputacja postu: 
-4

Postautor: mess_on_a_mission » środa, 2 lipca 2025, 20:28

kadexor pisze: środa, 2 lipca 2025, 17:16 Wszedłem tutaj po latach. Wiecie po co? Żeby się pośmiać z tych dywagacji na temat kursu :D:D:D To jest tak głupie, ta cała chłopska szklana kula, że szkoda gadać. No, ale już zabieram się za lekturę na poprawę humoru. Ja już całkowity HODL od wielu lat i szkoda czasu na takie pierdololo. Pozdrawiam :)

co ty pierdolisz jak masz tu posty sprzed paru miesięcy :D juz nie mowiac o co najmniej trzech zaprzeczeniach w tym jednym poście :D

ale klasyk, najlepsza kategoria userow, HODLERZY OD 2013 :D To takie proste. Jebać kreski. Tylko nie zapomnij sprzedać jak będzie po 1 mln usd

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 14360
Reputacja postu: 
1

Postautor: ergorg » środa, 2 lipca 2025, 21:15

mess_on_a_mission pisze: środa, 2 lipca 2025, 20:28ale klasyk, najlepsza kategoria userow, HODLERZY OD 2013
Ja to lubię najbardziej, TRZEBA BYŁO KUPIĆ W 2011 Po 1$. :lol:
https://bingx.com/partner/ERGORG/ - alternatywa dla bybit jak wyłączą we wrześniu

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 38
Reputacja postu: 
1

Postautor: cyclone » środa, 2 lipca 2025, 21:18

Ishias pisze: środa, 2 lipca 2025, 20:19zostawilem moon baga wszystkie ded xD. Przestrzegam od hodlowania altów jest hype na nie co jest w modzie i selujemy nie kochamy bo to krucha miłość. Tylko BTC

Widzę, że masz coś ciekawego do przekazania. Czy możesz jednak nieco prościej wyjaśnić co masz na myśli?

Początkujący
Reputacja: 276
Reputacja postu: 
0

Postautor: łabondź2020 » czwartek, 3 lipca 2025, 00:50

@kadexor Zapytaj jeszcze co poniektórych graczy o alty :D

Dodano po 1 minucie 53 sekundach:
A najlepsi są ci co mierzą wszystkich swoją miarą, no bo przecież nie ma żadnych hodlerów od 2013r, a nie czekaj, kolega ergorga Paul Crow hodluje od 2013 :D

Dodano po 3 minutach 19 sekundach:
cyclone pisze: środa, 2 lipca 2025, 21:18Widzę, że masz coś ciekawego do przekazania. Czy możesz jednak nieco prościej wyjaśnić co masz na myśli?
Pozbywać się altów jak jest zysk a nie czekać na x100

Dodano po 4 minutach 39 sekundach:
A jak tam w ogóle ten bear market... :D

Wróć do „Przedszkole”