Dyskusja na temat kursu BTC
-
Strona 4136 z 4707
- Przejdź do strony:
- Poprzednia
- 1
- …
- 4134
- 4135
- 4136
- 4137
- 4138
- …
- 4707
- Następna
- Weteran
- Reputacja: 14360

Postautor: ergorg » czwartek, 30 listopada 2023, 14:57
ergorg
- Dyskutant
- Reputacja: 218
Postautor: makur » czwartek, 30 listopada 2023, 15:03

makur
- Początkujący
- Reputacja: 374

Postautor: Delhi » czwartek, 30 listopada 2023, 15:10
Delhi
Pleasek89
- Weteran

Postautor: ergorg » czwartek, 30 listopada 2023, 15:19

Ja longi bym brał z powrotem na 36.3k$ najlepiej a może i na 37k$. A jak mi stąd odjadą to trudno, pyth wygląda dobrze pod longa.
ergorg
- Weteran
- Reputacja: 486
Postautor: fetek » czwartek, 30 listopada 2023, 16:48
fetek
- Orator
- Reputacja: 9409

Postautor: Fibo » czwartek, 30 listopada 2023, 19:30

Fibo
- Początkujący
- Reputacja: 693

Postautor: mess_on_a_mission » czwartek, 30 listopada 2023, 21:39
Poniższa LT już mocno zmacana, mały korekcyjny kanalik spadkowy jakby się miał ku końcowi, wybicie zaznaczonych 1h MA w okolice 2060/70 byłoby potwierdzeniem wyjścia z korekty imo.
W przeciwieństwie do btc struktura trójkata zwyżkującego zachowana, lt wzrostowa blisko, więc gra warta świeczki.

mess_on_a_mission
- Początkujący
- Reputacja: 1705

Postautor: Godstar » czwartek, 30 listopada 2023, 22:20
Póki co były próby w obie strony i wygląda jakby byki i niedźwiedzie traciły już siły. Coraz mniej graczy handluje bo nie ma na czym.
Konsola piekłem traderow.
Może po prostu oczekiwanie i powtórka z poprzednich miesięcy.
Robimy szybki ruch up - konsola,
Wypadnięcie w dół korekta i powrót w nowym impulsie za 10, 12 tygodni.
Rynek nas w październiku rozpieszczał i zapomnieliśmy co działo się większość roku przez 70 procent czasu handlu.
Weekendy ze zmiennością 50 USD.
Ostatnio robiliśmy takie minutowe.
Może po prostu najlepszym teraz czasem jest odejście od wykresu i powrót jak coś się wydarzy.
Zebrałem w tym roku wszystkie impulsy wzrostowe.
Lepiej się nie dało, zarabiałem na każdym bardzo dużo a potem 40 procent oddawałem podpalony i kombinowałem w tych złowieszczych konsolach.
Teraz tego błędu nie zrobię.
Godstar
- Początkujący

Postautor: mess_on_a_mission » czwartek, 30 listopada 2023, 22:30
jeśli zostaniemy jeszcze ze trzy tygodnie w konsoli z opcją na lekkie podbicie szczytu to eth ma szansę na (post wyżej)
eth/btc już gorzej (na jakiś czas) wyglądać nie powinno.
a wtedy scenariusz raczej oczywisty
konsola na btc -> pompa na eth = dystrybucja na btc

mess_on_a_mission
- Weteran
- Reputacja: 3869

Postautor: Pleasek89 » czwartek, 30 listopada 2023, 22:53

Pleasek89
- Początkujący
- Reputacja: 9
Postautor: patapata » piątek, 1 grudnia 2023, 02:13
Myślę o tych etf-ach. Zbliżająca się zmiana moim zdaniem będzie tak duża i tak radykalna, że nie wiem jeszcze jak to ocenić, jak się ustawić, co się stanie, jakie to będzie miało długotrwałe konsekwencje.
Zwyczajnie boję się tych ludzi. Rośnie ciśnienie, żle się w takich chwilach czuję dlatego jak pisałem zmykam z altów najp. w poł. grudnia. Niech to się wreszcie wystudzi i znormalnieje. Do rzeczy, znalazłem taki tekst
https://cryptorookies.medium.com/capita ... 892b70f848
Coś w tym jest. Dwie główne tezy:
1. w tej hossie nie będzie cyrkulacji kapitału od large do low-capów przez analogię do głównych indeksów (wzrosty robione na wielkiej 7., na Russellu bieda)
2. w przyszłości nowe projekty będą pompować pod narrację "zgodne z SEC"
Ta druga jest wątpliwa, może zadziałać tylko przy klepniętych regulacjach w USA a tych, moim zdaniem, nie będzie do wyborów (do 2025r.)
Natomiast z dużym prawdopodobieństwem będzie grzany temat kolejnych etf-ów.
Co po BTC i ETH? Autor stawia na SOL, ja tego nie widzę. Wszystko z listy SEC "security" to kłopot.
Patrzymy kogo na niej nie ma. Stawiam na LINK i LTC, ten drugi dodatkowo handlowany jest na giełdzie grubych (edxmarkets.com). Na marginesie chyba warto śledzić kto w przyszłości będzie dodawany/usuwany z listy edx.
Co z małymi?
Zgodnie z tą logiką powinniśmy patrzeć tylko na ruchy VC powiązane z tymi, którzy dostaną zgodę na etf (w czym brali udział, w ilu rundach, ile kasy) i na projekty tylko z "legitnych" cex-ów (COIN).
Iksowi szilerzy pójdą w odstawkę? Jutuberka też? Horyzont spekulacji stanie się mocno zawężony, kulminacja czyli sell the news to listing na edx lub czymś takim, ci z torbami, którzy nie zdążą sprzedać czyli long term bo technologia przejdą w tryb long term bo etf (wkrótce).
Moja refleksja ogólna: brzmi to dość upiornie.
Jeśli miałoby to rozwijać się w tę stronę przejęcie rynku będzie totalne, nie tylko infrastruktura, giełdy, stable ale też narracje. Dystopia w tym wypadku oznaczałaby konformizm myślenia. Osobiście nie wierzę, skończy się na czarnym pudlu czyli psie Larrego Finka i pójdziemy dalej. A może nie?
patapata
- Weteran
- Reputacja: 7104

Postautor: anagamidev » piątek, 1 grudnia 2023, 10:00
Ja bym to tak jakoś widziałFibo pisze: ↑ czwartek, 30 listopada 2023, 19:30 Z racji, że we wrześniu niedźwiedziom nie udało się sprowadzić kursu BTC przynajmniej do poziomu 24,5 k$ oznacza, że wcześniejszy spadek był tylko dalszym trwaniem 4-ki w ramach wzrostu od dołka z końca ub. r. Obecnie rynek zbliża się do 377 dniowego okresu trwania tego wzrostu, a wypełniając 5-kę w 5-ce tego ruchu nie powinien przebić czerwonej linii. Tym samym rynek powinien wejść przynajmniej w głęboką korektę całego wzrostu od 2022.XI, a skala tej głębokości powinna zadecydować o przyszłości tego rynku.
![]()

anagamidev pisze: ↑ wtorek, 24 października 2023, 09:36 Wydaje mi się, że sporo osób dobrze tutaj przewidywało i z AT mierzenia się sprawdziły, więc tutaj jakieś cuda się nie zadziałyOgólnie jeśli jest trzecia fala to byki powinny dostawać rzetelne sygnały do longowania przez dość długi czas
anagamidev pisze: ↑ piątek, 20 października 2023, 10:36 Ależ rośnie jak pięknieRSI 4h mocno przegrzane
https://www.edukacjagieldowa.pl/gieldow ... -elliotta/Fala 3.
Na rynku akcji fala trzecia jest najczęściej najdłuższa i cechuje się dynamicznym wzrostem. Podczas tej fali, analiza techniczna generuje wiarygodne sygnały kupna. Równocześnie pod kątem oceny trendu otrzymujemy silne sygnały kupna. Fali tej towarzyszy najwyższy wolumen obrotów. Rynek notuje przyśpieszenie dynamiki wzrostu, czemu towarzyszą tzw. luki cenowe. Najczęściej fala trzecia jest falą wydłużoną. Istotne jest to, że nigdy fala trzecia nie jest najkrótsza w układzie pięciu fal wzrostowych. Warto wspomnieć, że podczas kształtowania fali trzeciej na całym rynku akcji, wszystkie główne wskaźniki makroekonomiczne potwierdzają rozwój gospodarki.
### edited: 2023-12-01 10:20 ###

anagamidev pisze: ↑ sobota, 6 kwietnia 2019, 21:12 Z tym RTN to nie wiem. Na 20k$ był szczyt, później spadło o 50% na 10k-11k$ czyli pęknięcie bańki bo 50% korkety, chociaż czasem to bywa mega bulishOdbiło do 17k$ tam właśnie na tej fali był największy optymizm, że to zaraz wróci i zrobimy nowe ATH, ludzie brali kredyty i poleciało na 6k$ i to była fala C, 6k$ nie wytrzymało, więc to co było później to bessa i roszerzona fala C
Ok. 1.236 fibo
(ja to tak rozumuję mniej więcej)
Widziałem ostatnio podobny wykres do BTC i ktoś tak ostaczył fale na tym wykresie, więc taki RTN też chyba jest możliwe, ale ja na falach Elliott'a(idiota) znam się jak świnia na gwiazdachZ tego co wiem to fala C bywa najdłuższa i najbardziej złożona w swojej strukturze
https://atskaner.pl/baza/teoria-fal-ell ... wadzenie-1W tym momencie rozpoczyna się fala c. Jest to etap najbardziej wyczerpujący finansowo i psychicznie inwestorów. Wcześniejsze optymistyczne oceny przyszłości nie zostają potwierdzone w danych finansowych spółek i wskaźnikach gospodarczych. Mało tego, w trakcie kontynuacji spadków na rynek dociera coraz więcej negatywnych prognoz na przyszłość. Inwestorzy boją się kontynuacji spadków i choć wiedzą, że sprzedają akcje poniżej jej rzeczywistej wartości, wolą ograniczyć straty. W tak fatalnych nastrojach po wielu miesiącach lub latach docieramy do dna bessy, by znowu rozpocząć pięć kroków hossy.

HODL on for dear life! | Never sell lower than you buy, buy more, average!
Liftoff, liftoff, liftoff

anagamidev
- Weteran

Postautor: ergorg » piątek, 1 grudnia 2023, 10:16

Już nawet ogłoszenia kupna przez Saylora nie działa.
ergorg
- Weteran
- Reputacja: 486
fetek
- Początkujący

Postautor: mess_on_a_mission » piątek, 1 grudnia 2023, 11:05

mess_on_a_mission
- Początkujący
- Reputacja: 495

Postautor: Lord_Bafford » piątek, 1 grudnia 2023, 12:30

Lord_Bafford
- Weteran
- Reputacja: 3869

Pleasek89
- Początkujący
- Reputacja: 374

Postautor: Delhi » piątek, 1 grudnia 2023, 13:08
Idzie prosto w scenariusz fibo .. może tym razem chłop dobrze trafi
Delhi
- Weteran

Postautor: ergorg » piątek, 1 grudnia 2023, 13:14

Niecały miesiąc do terminu ETFów gdzie raczej już powinna być akceptacja, złe newsy są ignorowane. Na CME mamy cały czas utrzymujące się premium gdzie to pchają $ a nie USDT. No ja stawiam, że to będzie mocny ruch w górę aniżeli w dół.
Twitter też uśrednia shorty:

ergorg
-
Strona 4136 z 4707
- Przejdź do strony:
- Poprzednia
- 1
- …
- 4134
- 4135
- 4136
- 4137