Dyskusja na temat kursu BTC
-
Strona 3251 z 4707
- Przejdź do strony:
- Poprzednia
- 1
- …
- 3249
- 3250
- 3251
- 3252
- 3253
- …
- 4707
- Następna
- Weteran
- Reputacja: 722
Postautor: RevWolt » wtorek, 21 września 2021, 17:32

RevWolt
- Gaduła
- Reputacja: 1112

Postautor: Arcymistrz1990 » wtorek, 21 września 2021, 20:58
Od 22 czerwca znajdujemy się w trendzie wzrostowym. Obecnie cena zrobiła korektę o zasięgu dokładnie takim samym jak ostatni impuls swingu wcześniejszego. Zasięg ten również jest zbliżony do zasięgu korekt spadkowych w trendzie wzrostowym do ATH oraz do zasięgu korekt wzrostowych w trendzie spadkowym od ATH do dołka z 22 czerwca. Dodać należy, że spadki zatrzymały się na bardzo ważnym poziomie horyzontalnym (retest wsparcia) oraz na szczycie strefy wolumenowej oznaczonej na podstawie świeczki 1D z dnia 26 lipca.
Widać, że boty respektują od początku roku zasięgi korekt na ok. 13k USD. W przypadku kontynuacji trendu powinna być to silna przewaga na wzrosty. W przypadku zejścia poniżej 40k USD należy zastanowić się znowu nad zmianą trendu na spadkowy.
Obecnie nic nie robię, zakupy w strefie od 29k USD do 42k USD były wystarczające. Jeśli cena spadnie w okolice i poniżej 30k USD jestem przygotowany na kolejne zakupy.
Arcymistrz1990
- Początkujący
- Reputacja: 276
Postautor: łabondź2020 » wtorek, 21 września 2021, 21:37
łabondź2020
- Weteran
Postautor: RevWolt » wtorek, 21 września 2021, 22:09
Pierwsze skrzypce będzie teraz grał stosunek indeks=btc ale to nic bo jeszcze grany jest FUD kolejny raz, tak długo jak będzie wisieć problem tego dewelopera to mało będzie chętnych na zakup bitcoina. Każdy raczej będzie grać pod ten news chyba że wielu się przeliczy i będzie tak jak podczas ostatniego dołka, wejdę przy 15/20 a kurs zleciał do 28. Potem mieliśmy 52 i teraz pewnie ludzie bardziej ostrożni są z rzucaniem cen gdzie to nie wejdą, chociaż poziomy są oczywiste bo lepiej brać wybronione 40-42k jak te 38k i patrzeć jak kurs leci jeszcze raz testować 30/28k.
RevWolt
- Początkujący
- Reputacja: 38
maly_ZE
- Początkujący
- Reputacja: 69
Postautor: t12t12 » wtorek, 21 września 2021, 23:16
t12t12
- Wygadany
- Reputacja: 410

Postautor: Jazda » wtorek, 21 września 2021, 23:17
No ciekawe czy jeszcze dziś na zamknięcie 1D zobaczymy 3 z przodu...
Jeśli to dzieło botów, to możemy być spokojni mają plan który realizują

Jazda
- Początkujący
- Reputacja: 18
Postautor: dojade » wtorek, 21 września 2021, 23:19
dojade
- Początkujący
- Reputacja: 96

Postautor: kemot80 » wtorek, 21 września 2021, 23:22
kemot80
Twolipan
- Orator
- Reputacja: 906

Postautor: Zeyt » wtorek, 21 września 2021, 23:42
Idealny schemat zjazdu na niższe poziomy

Zeyt
- Admin
- Reputacja: 5211

Postautor: Bitmar » środa, 22 września 2021, 00:00
(viewtopic.php?p=714688#p714688)
Zabrakło mi tu tej wyraźnej 4 (prawie nie widać na 4H), być może cały czas jeszcze robimy 3...

Nie mam zamiaru strzelać do ilu 3 i 4 dojdą bo nie jestem wróżką, ale 5 można próbować wyznaczać na podstawie historii na ciut powyżej fali A, co da nam taki przedział powiedzmy czysto orientacyjnie 29-33k lub nieco wyżej. Potem jakieś większe odbicie a potem znowu schodkami w dół. Oczywiście to jest przy założeniu, że będzie tak jak zwykle, a przecież nie musi być

Jeśli jednak zrobimy te 5 fal i dojdziemy do poziomu 29-33k to serio byki, ale trzeba wiedzieć kiedy odpuścić. I ta ewakuacja na następnym odbiciu to już będzie naprawdę ostatnia sensowna szansa, jeśli ktoś o tym myśli. Dla wielu osób będzie to już bez sensu i będą czekać na następną bańkę, ale część może chcieć pod to jeszcze zagrać, aby coś na tej bańce jeszcze ugrać. Jak kto woli.
łabondź2020 pisze: ↑ wtorek, 21 września 2021, 21:37bo wygląda, że ta sytuacja na krypto jest wywołana przez sytuację w Chinach i przez to co dzieje się na giełdach, zwłaszcza w USA.
Moim zdaniem to nie ma większego znaczenia. Kurs idzie swoim torem tak jak zwykle. Oczywiście ma mniejsze znaczenie bo może pogłębiać czy zniekształcać wykres który nieco inaczej wyrysowałby się bez tego. Różne wydarzenia na pewno odciskają swoje piętno na kursie w mniejszych skalach, ale długoterminowy trend rządzi się swoimi prawami. Gdybyśmy mieli negatywne wydarzenia podczas hossy, to mielibyśmy prawdopodobnie chwilową korektę z której wyszlibyśmy bez problemów, a jak w bessie to tylko przyspiesza nieuniknione. Oczywiście trzeba brać pod uwagę, że ten rynek diametralnie się zmienia i będzie coraz bardziej zależny od świata zewnętrznego.
Bitmar
- Początkujący
- Reputacja: 1233
Postautor: Vetzzzzzzzzzzz » środa, 22 września 2021, 03:10
najwazniejszy poziom w tym ruchu to 42,47 gdzie wg ma powinno zostac w 1h okreslenie tego ruchu jako utrzymanie lokalnego impulsu czy tez scharakteryzowanie go jako korekty
Vetzzzzzzzzzzz
- Weteran
Postautor: RevWolt » środa, 22 września 2021, 08:13
RevWolt
- Początkujący
- Reputacja: 352
Postautor: bMh » środa, 22 września 2021, 09:59
https://www.tradingview.com/x/09fllMgy/
Aktualna sytuacja:
https://www.tradingview.com/x/637n72qE/
bMh
- Weteran
- Reputacja: 2281
Postautor: adiqq » środa, 22 września 2021, 10:43
Nie chce subskrypcji na bzdurne teorie spiskowe !
Nie mam zamiaru dyskutować z "krypto-czubami" !
Tylko trzecie oko i otwarta czakra prawdę ci powie !
adiqq
- Weteran
- Reputacja: 3022
pael
- Początkujący
- Reputacja: 25
Postautor: sockpuppet » środa, 22 września 2021, 12:19
jak coś wiem to coś wiem i w przeciwieństwie do Ciebie jestem tego pewny i mogę przedstawić arguemnty i konkrety - np standardowa umowę przy zakładaniu paneli z operatorem. Nie da się podpisać innej umowy z operatorem - chyba że robisz to nielegalnie (mówimy o polsce). Jest tam jasno opisana moc paneli i na tej podstawie operator spodziewa się takiego i takiego wpływu z instalacji. Miałeś pokazać obliczenia omnibusie skoro tak się znasz, czekamy - rozpisz swój zwykły rachunek. Możesz też przedstawić swoją umowę i rozwiać wszelkie wątpliwości, pokazać kto Ci ja podpisał, czekamy. Nie interesuje mnie ile masz zysku/straty, tylko nie wprowadzaj w błąd ludzie, opisując swoje cuda, bo się na tym przejadą. Nie uczę Cię jak kopać, bo mi zwisa twoje kopanie. Mam info z pierwszej ręki jak można kopać i jestem pewien, że odstajesz na maxa, bo tam użyty jest inny sposób - ale niczego nie będę tu zdradzał, w skrócie chodzi o sposób magazynowania energii (bo o to się tak naprawdę wszystko rozchodzi przy solarach jezeli chcesz pominac operatora). O wiele lepszym rozwizaniem niż okazjonalne kopanie jest po prostu trade - da setki % więcej zarobków, jeżeli ktoś się na tym zna. A bycie górnikiem przy tej konkurencji, która Cię wciąga nosem, to nawet będąc na islandii bym nie zaczynał.
7-8 lat to chyba jak dostałeś panele za darmo... przy dzisjszej umowie, średnich cenach sprzętu to iwestyja na min 15 lat i to nie uwzględniając ostatniej inflacji. W tym temacie akurat nie jestem na bieżąco, tylko go co jakiś czas odswierzam, ale to nie zmienia faktu, że jeżeli energii nie oddajesz to same aku podciągają Ci okres zwrotu z inwestycji do 20 lat. A uprawnienia posiadam, co prawda na dana chwilę niaktualne, bo ten temat też odświeżam tylko na czas audytów w firmach (co nie zmiania faktu, że kody posiadam).
sockpuppet
brzoza94
- Orator
- Reputacja: 4807

Postautor: mesrotten » środa, 22 września 2021, 14:51

mesrotten
-
Strona 3251 z 4707
- Przejdź do strony:
- Poprzednia
- 1
- …
- 3249
- 3250
- 3251
- 3252
- 3253
- …
- 4707
- Następna
- Bitcoin
- Bezpieczeństwo
- Giełdy i serwisy - zagrożenia
- Anonimowość i bezpieczeństwo w sieci
- Piramidy i scamy
- Bitcoin
- Rozwój projektu
- Twój wkład w rozwój projektu
- Przedszkole
- Pomoc techniczna
- Generowanie monet
- Pomoc
- Ogólnie o miningu
- Mining pools
- Kopacze (miners)
- Sprzęt (hardware) do miningu
- Bitcoin w mediach
- Projekty związane z Bitcoin
- Imprezy, spotkania, konferencje
- Kwestie prawne
- Ciekawostki
- Organizacje charytatywne, zbiórki, dotacje
- Programowanie i wdrożenia
- Ankiety
- Portfele bitcoin
- Dla zaawansowanych - nowi tylko czytają
- Ekonomia
- Rozważania ekonomiczne
- Ankiety ekonomiczne
- Analiza techniczna
- Tutaj zapłacisz bitcoinami
- Polska
- Świat
- Tablica ogłoszeń
- Towary
- Sprzedam
- Kupię
- Zamienię
- Udziały
- Usługi
- Wymiana walut
- Komentarze
- Nagrody
- Wymiana Face-to-Face
- Dolnośląskie
- Kujawsko-pomorskie
- Lubelskie
- Lubuskie
- Łódzkie
- Małopolskie
- Mazowieckie
- Opolskie
- Podkarpackie
- Podlaskie
- Pomorskie
- Śląskie
- Świętokrzyskie
- Warmińsko-mazurskie
- Wielkopolskie
- Zachodniopomorskie
- Cała Polska
- Szukam/dam pracę
- Boty i strategie
- Giełdy, kantory, bitomaty
- Kantory
- Bitomaty
- Inwestycje
- Metale szlachetne
- ICO
- Forki i Alternatywne kryptowaluty
- LiteCoin
- Ekonomia
- Mining
- Ustawienia i konfiguracje
- Linki
- Dogecoin
- Ekonomia
- Mining
- NameCoin
- Ekonomia
- Mining
- Pozostałe
- Scrypt
- SHA256
- Dash
- Ethereum
- ETC
- Lisk
- Bitcoin Cash
- Kopanie kryptowalut
- Kopanie GPU
- Kopanie CPU
- Kopanie ASIC/FPGA
- Kopalnie kryptowalut
- IOTA
- NEO
- Chia
- SCAMY
- Inne
- Linki
- Faucety, kraniki, gry
- Księga skarg i zażaleń
- AMA
- Strona i forum
- Administrator mówi
- Opinie, propozycje, uwagi
- Propozycje banów
- Strefa czasowa UTC+02:00
- Zmień szerokość ekranu
- Usuń ciasteczka witryny
O Polskim Forum Bitcoin
Polskie Forum Bitcoin skupia miłośników Bitcoina w Polsce. Tu możesz zadać pytania odnośnie Bitoina lub podyskutować na ciekawe tematy.
Polecamy
Treści na tym forum mają charakter wyłącznie informacyjno-edukacyjny, a posty są wyrazem osobistych poglądów ich autorów. Treśći na forum ani w całości ani w części nie stanowią "rekomendacji" w rozumieniu przepisów Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 19 października 2005 r. w sprawie informacji stanowiących rekomendacje dotyczące instrumentów finansowych, lub ich emitentów (Dz.U. z 2005 r. Nr 206, poz. 1715).