Bitcoin Cash - dyskusja ogólna
-
Strona 27 z 96
- Przejdź do strony:
- Poprzednia
- 1
- …
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- …
- 96
- Następna
- Oficjalny przedstawiciel projektu
- Reputacja: 1135

Postautor: FlyingAtom » sobota, 19 sierpnia 2017, 22:22
i Bitfinex używają BCH
Nasze polskie giełdy BCC
Skąd ta różnica ?
Proponuje ujednolicić ten skrót w pisaniu na forum i np. dodać go do wątku, bo jak za chwilkę powstanie jeszcze jeden coin to się pogubimy ; )
Kryptowaluty informacje BitHub.pl Bitcoin, poradnik, wiadomości, blockchain, kryptowaluty
Portfele sprzętowe Trezora, Ledger Nano
FlyingAtom-Facebook
FlyingAtom
- Admin
- Reputacja: 5211

Postautor: Bitmar » sobota, 19 sierpnia 2017, 22:30
Jeszcze raz przypominam, że BCC nie jest forkiem opartym na konsensusie, to jest samowolka jednostek (gównie ViaBTC), taki fork nieoficjalny. Możemy sobie zebrać na forum moc i zrobić swojego forka, a kto nam zabroni

Dodano po 6 minutach 38 sekundach:
Dokładnie, gnoje bez honoru, dupki do kwadratu. Wstyd i żenada. Też mam nadzieję, że to nie będzie kolejny konsensus, który pozostanie tylko "na papierze" i że będziemy mieli oficjalnego HF. Bardzo duża część infrastruktury wyraziła poparcie dla BTC1, więc tym razem na starcie kurs BTC1 może być znacznie wyższy niż BTC. Zresztą Core będzie miało problem, bo nie będą mieli mocy

Bitmar

Postautor: FlyingAtom » sobota, 19 sierpnia 2017, 22:32
To 22.08.2017 może powstać kolejny "bitcoin" tak ?Bitmar pisze: @FlyingAtom, półtora miesiąca to szmat czasu. Wiele funduszy pewnie skupiło znaczne ilości na fali ostatnich wzrostów. Od tamtej pory wykonanych zostało też kilka milionów transakcji. Wielu nowych, którzy zainwestowali niedawno ma samo BTC.
Jeszcze raz przypominam, że BCC nie jest forkiem opartym na konsensusie, to jest samowolka jednostek (gównie ViaBTC), taki fork nieoficjalny. Możemy sobie zebrać na forum moc i zrobić swojego forka, a kto nam zabroniKonsensus czyli SegWit2x właśnie teraz ma miejsce, SegWit (już wkrótce) a potem blok 2MB. Z tym, ze Core już ogłasza, że się na to nie pisze (2MB), więc czeka nas pewnie kolejny fork oparty już na konsensusie, taki oficjalny, o którym każdy usłyszy, bo będzie poinformowany przez każdą firmę z której usług korzysta.
Teraz tak jak przy 1 sierpnia giełdy nie gwarantują że dostaniemy ten 2 coin, powinniśmy trzymać btc u siebie ?
każdy chyba kto kupował btc po 31 lipca za milony to chyba posiadał wiedzę "co kupuje" i jak wyglada sytuacja, bardziej bym się martwił o tych moich 2 klientów "kowalskich".
Czym się będzie różnił ten 3 coin który powstanie od 2 ?
3 poprze większość firm w społeczności ? I jest wypracowanym konsensusem na konferencji ?
A 2 coin sam ktoś odpalił i dał "swoje ustawienia" ?
Kryptowaluty informacje BitHub.pl Bitcoin, poradnik, wiadomości, blockchain, kryptowaluty
FlyingAtom-Facebook
FlyingAtom
- Admin

Postautor: Bitmar » sobota, 19 sierpnia 2017, 22:32
Bitmar
- Weteran
- Reputacja: 310
Postautor: garmont » sobota, 19 sierpnia 2017, 22:38
Jeśli nie sprzedali swoich BCH, a ich cena będzie wzrastała proporcjonalnie do przełączania mocy z BTC , to nic nie stracą.Bitmar pisze:... BTC leci na pysk, ludzie, firmy, fundusze itd. tracą setki milionów $.
garmont
- Admin

Postautor: Bitmar » sobota, 19 sierpnia 2017, 22:44
Nie nie teraz, jeszcze pewnie z kilka miesięcy.
Ale zrozum, że BCC to nie jest fork oficjalny, to samowolka. Dlaczego ktoś poważny miałby to brać poważnie. To tak jakbyśmy my zrobili forumowego forka i wszyscy musieliby brać go pod uwagę.... Mieliśmy wcześniej porozumienie NYA, gdzie kopalnie i infrastruktura ustaliły plan działania czyli Segwit + 2MB. Teraz Core to sabotuje, więc pewnie szykuje się kolejny fork, chyba, że kopalniom i firmom zabraknie jaj i zgodności.
Tu trzeba odróżnić 2 rzeczy.
Jest Core i jest konkurent/alternatywa (już teraz) SegWit2x(popierana przez ponad 90% mocy i bardzo dużą część infrastruktury)
i
BCC - wyskoczył w trakcie jako trzecia opcja. Zupełnie nieoficjalna, zainicjowana przez malutką kopalnie ViaBTC.
Dodano po 2 minutach 30 sekundach:
Ale o czym Ty mówisz, przez te półtora miesiąca wykonanych zostało miliony transakcji przez setki tysięcy ludzi. Wielu niedawno weszło itd. Jak nie stracą jak stracą. Nie stracą Ci co już od dawna siedzą i nie sprzedali. Wyobraź sobie, że teraz banki robią rollback sprzed 1.5 miesiąca, ludzie tracą ostatnie pensje, sprzedawcy zostają na lodzie itd....
Bitmar
- Weteran
- Reputacja: 88
Postautor: grzem » sobota, 19 sierpnia 2017, 22:45
Był czas na szukanie rozwiązania lepszego i prostszego, został zmarnowany, trwały kłótnie, łamano porozumienia, cenzurowano. ETH się sypie przy każdym nowym tokenie. Nie byłby sukcesu ETH i altów gdyby zwiększono wielkość bloku 2 lata temu.
grzem
- Admin

Postautor: Bitmar » sobota, 19 sierpnia 2017, 22:48
Bitmar
- Weteran
- Reputacja: 88
Postautor: grzem » sobota, 19 sierpnia 2017, 22:51
Był czas na szukanie rozwiązania lepszego i prostszego
grzem
- Admin

Postautor: Bitmar » sobota, 19 sierpnia 2017, 22:52
Bitmar
- Weteran
- Reputacja: 2358

Postautor: prezes » sobota, 19 sierpnia 2017, 22:55
A dlaczego ktoś poważny miałby brać poważnie BTC, nawet nie wiadomo kto to stworzył, kompletna samowolka? Odpowiedź jest prosta moc sieci, jeżeli górnicy przejdą na BCH albo kolejną walutę to BTC zginie śmiercią naturalną ale w męczarniach i tu nie będzie żadnych sentymentów. Karty rozdają Chińczycy a reszta musi się dostosować.
Blog prezesa
Youtube
X
linktr.ee
Inwestycje Giełdy Kryptowaluty
prezes
- Gaduła
- Reputacja: 106
Postautor: wdaddy » sobota, 19 sierpnia 2017, 22:57
pewnie zostanę oceniony jako ignorant... ale po kija mi jakiś język skryptowy? Potrzebna stabilna w fundamentach waluta, nie coin którego środowisko się nie potrafi dogadać, dogadują się, po to tylko żeby za moment się wycofać z porozumień. Osobiście wycofałem się już bitów bo po prostu nie wiem co będzie jutro, pojutrze. BCH/BCC to samowolka? No może, ale poczekajmy co będzie jutro, za tydzień. Ja nie wiem. Pisaliście tutaj na forum, że padnie śmiercią naturalną, na razie tego nie widać.
wdaddy

Postautor: FlyingAtom » sobota, 19 sierpnia 2017, 22:58
Rynek altów też by postał nawet gdyby Bitcoin działał idealnie i były przelewy za grosz, może mniej by miał kapitalizacji ale nadal by istniał i się rozwijał to było nieuniknione.
@Bitmar
ETH nie zastąpi btc, jeszcze nie spotkałem kogoś kto by mi pokazał 3 działające i zarabiające projekty na eth , tylko cały czas słyszałem że jest to "boska" i przełomowa technologia ; )
Pisałem już parę razy artykułując to argumentami.
FlyingAtom-Facebook
FlyingAtom
- Weteran

Postautor: prezes » sobota, 19 sierpnia 2017, 23:00
Blog prezesa
Youtube
X
linktr.ee
prezes
- Weteran
- Reputacja: 775
Postautor: redbog » sobota, 19 sierpnia 2017, 23:02
Tak normalnie, przynajmniej ja tak btc zrozumiałem że PoW przewiduje taką opcję przez głosowanie mocą którego oprogramowania będzie używać. Czy core się wypowiada na ten temat czy przyjęło stanowisko że btc to zawsze ich oprogramowanie?
redbog
- Zawsze mam rację
- Reputacja: 4513

Postautor: ShadowOfHarbringer » sobota, 19 sierpnia 2017, 23:02
Bitmar pisze:Ale zrozum, że BCC to nie jest fork oficjalny,

"Oficjalny" i "Bitcoin" w jednym zdaniu ?
Hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha
Hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha
Czekasz aż jakieś gremium, jakaś korporacja, jakiś URZĄD albo jakiś RZĄD ci OFICJALNIE pozwoli na używanie Bitcoina i powie Ci co jest Bitcoinem a co nie ?
No sorry, ale z czymś takim nie mogę po prostu dyskutować. Myślę, że na tym można zakończyć.
PS.
Nie myślałeś czasem założyć forum o uprawie marchewek, rybołówstwie albo ewentualnie walutach fiducjarnych FIAT ?
PS2.
Dobra mi starczy na razie, robię tygodniową przerwę od tego forum. Nie da się czytać tych bzdur.
Ocenzurowane i zmanipulowane fora: /r/Bitcoin, /r/CryptoCurrency, BitcoinTalk
ShadowOfHarbringer
- Weteran

Postautor: prezes » sobota, 19 sierpnia 2017, 23:05
Ale przecież core nigdy tego nie popierał i nie będzie popierał, więc nie wiem czemu się dziwisz. Ja osobiście zdziwiłbym się jakby nagle core zmienił zdanie.rav3n_pl pisze: Bitmar pisze:
Corowi szubrawcy sami sobie dołek kopią: https://bitcoincore.org/en/2017/08/18/b ... tatements/.
Debile.
Btc1 zrobiło im segwita, kopalnie 100% NYA a oni że nie popierają.
Mam tylko nadzieję że kopalnie będą konsekwentne i core będzie musiało zmergować hardforka.
Czemu piszesz, że debile. Oni stoją od samego początku na tym samym stanowisku i konsekwentnie robią to co mają w planach, a to że większość tego nie widzi to już jest problem ludzi a nie teamu core.
Blog prezesa
Youtube
X
linktr.ee
prezes
redbog
- Admin

Postautor: Bitmar » sobota, 19 sierpnia 2017, 23:07
ponad 90% mocy popiera SegWit2x a nie BCC. Takie jest porozumienie. Teraz Core faktycznie je sabotuje i kopalnie na pewno się wkurzą. Mogą przejść na BCC owszem, ale to będzie katastrofa, Bitcoin w pewnym sensie będzie spalony. Druga opcja to taka, że zrobią oficjalnego forka a sieć Core praktycznie przestanie działać z powodu braku mocy (chyba, że Core coś wykombinuje). Druga opcja jest rozwiązaniem eleganckim i etycznym.
Masz tu swoje racje. Bitcoin został stworzony jako środek płatności a nie do SC. Jednak technologię trzeba udoskonalać i iść do przodu, bo jej miejsce zajmie inna.
Bitmar
- Weteran

Postautor: prezes » sobota, 19 sierpnia 2017, 23:10
Ale po co kopalnie mają popierać segwit jak w dłuższej perspektywie obniży to dochody kopalniom. Dla nich najlepszym rozwiązaniem jest pozostawienie Bitcoina takim jaki jest ze skalowaną wielkością bloku. Wszelki dodatkowe fajerwerki zabiją biznes górnikom i oni doskonale o tym wiedzą.Bitmar pisze: ponad 90% mocy popiera SegWit2x a nie BCC. Takie jest porozumienie. Teraz Core faktycznie je sabotuje i kopalnie na pewno się wkurzą. Mogą przejść na BCC owszem, ale to będzie katastrofa, Bitcoin w pewnym sensie będzie spalony. Druga opcja to taka, że zrobią oficjalnego forka a sieć Core praktycznie przestanie działać z powodu braku mocy (chyba, że Core coś wykombinuje). Druga opcja jest rozwiązaniem eleganckim i etycznym.
Blog prezesa
Youtube
X
linktr.ee
prezes
-
Strona 27 z 96
- Przejdź do strony:
- Poprzednia
- 1
- …