Rozważania dyskusja nt. kursu ceny ETH Ethereum

Rozmowny
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: Rozważania nt. kursu ETH

Postautor: asanbab » wtorek, 1 marca 2016, 17:52

No to także tego, jak kilka dni temu mówiłem :)
http://www.coindesk.com/microsoft-ether ... lockchain/

Dyskutant
Reputacja postu: 
0

Postautor: markla » wtorek, 1 marca 2016, 17:59

Prawda jest taka że mamy po prostu dużo szczęścia w tej chwili że ktoś dalej próbuje sponsorować bańkę. Mamy teraz podwójny szczyt i to może być już koniec bańki. Chociaż po tak dynamicznym wybiciu na dość wysokich obrotach obstawiałbym raczej atak na 0.02.
We're still early adopters

Rozmowny
Awatar użytkownika
Reputacja: 2
Reputacja postu: 
0

Postautor: index333 » wtorek, 1 marca 2016, 19:36

A to dalej leci w górę... Ciekawe, czy to przez problemy z BTC? Warto zauważyć, że zakładając, że są grube ryby, które chcą wywalić kurs na saturna, to jakoże można ETH kupować jedynie za BTC, to napływ świeżego kapitału będzie opóźniony o długość trwania przelewu. Ponoć na tę chwilę jest to około doba. Dodatkowo mam wrażenie, że mądry kapitał wstrzymuje się od jakichkolwiek decyzji finansowych w których uczestniczy BTC.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 652
Reputacja postu: 
0

Postautor: l3sny » wtorek, 1 marca 2016, 20:15

wysiadłem przy 0.0185 ne exmo i 0.0183 na polonex. Największa ilosc opchnołem po 0.0173. Ale dopiero teraz przeczytałem o Microsoft. ;)

M.zd. ETH bedzie dalej rosło i przebije 0.02, ale poczekam.
“U.S. Empire will either lose Ukraine to Russia, or fail to win Taiwan from China — or both”

Всем похуй

Weteran
Reputacja: 3022
Reputacja postu: 
0

Postautor: pael » wtorek, 1 marca 2016, 20:20

hazardzisci maja uzywanie na eth...

przy 0.004 sadzilem ze za pozno zeby wejsc, przy 0.007 to juz w ogolem eh.... ;-)

dojna krowa w tym roku ;)

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 1663
Reputacja postu: 
0

Postautor: maky » wtorek, 1 marca 2016, 22:03

Adun pisze:Przecież ether, czyli kryptowaluta Ethereum jest i będzie wykorzystywana jako 'paliwo' dla zdecentralizowanych aplikacji, zatem ma BEZPOŚREDNIE powiązanie z platformą. Można by wręcz kusić się o twierdzenie, że ta cecha sprawia, że inherentna wartość etherów jest większa niż BTC, które w swoim łańcuchu nie ma takich funkcji. Atakując token ethereum atakuje się jednocześnie token bitcoina... No ale rozumiem, że niektórych boli, że ominął ich ostatni rajd 600++% ;)
Problem w tym, że ETH jest walutą inflacyjną a więc z definicji nie trzyma wartości. Mnie to skutecznie "odstrasza" od zakupów.
Bądź zmianą, którą prag­niesz uj­rzeć w świecie.

KURSYBTC - kursy BTC przeliczone na PLN/USD/EUR + alarmy; vultr.com - serwery pod masternody

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 2358
Reputacja postu: 
0

Postautor: prezes » wtorek, 1 marca 2016, 22:17

pael pisze:hazardzisci maja uzywanie na eth...

przy 0.004 sadzilem ze za pozno zeby wejsc, przy 0.007 to juz w ogolem eh.... ;-)

dojna krowa w tym roku ;)
Pierwsza lekcja stawania się skutecznym traderem giełdowym uczy, aby nigdy nie sprzeczać się z tym, ile naprawdę wynosi wartość danego produktu.
Larry Williams
Cytat z książki: "Sekrety tradingu krótkoterminowego"
Jestem pasjonatem świadomego życia. Inwestuję na rynkach od 2011 roku m.in. w kryptowaluty, kruszce, akcje.
Blog prezesa
Youtube
Facebook
X
linktr.ee
Inwestycje Giełdy Kryptowaluty

Rozmowny
Reputacja: 8
Reputacja postu: 
0

Postautor: Adun » środa, 2 marca 2016, 13:17

Mamy no ETH. Ja załadowałem, mam nadzieję, że nie rypnie :D

Zawsze mam rację
Awatar użytkownika
Reputacja: 4513
Reputacja postu: 
0

Postautor: ShadowOfHarbringer » środa, 2 marca 2016, 13:38

Adun pisze:Mamy no ETH. Ja załadowałem, mam nadzieję, że nie rypnie :D
Załadowałeś się walutą stricte inflacyjną ?

Czy to nie jest ta sama waluta, której developerzy robią forka i dodrukowywują więcej w razie potrzeby ? Czy to nie jest ta sama waluta, której główną funkcją nie jest bycie walutą, a turing-kompletnym kryptograficznym tokenem stworzonym do aplikacji na blockchainie ?
W jaki sposób przewidzisz kiedy zacznie spadać, skoro ETH jest chyba jeszcze bardziej nieprzewidywalne od BTC ?

Ktoś tutaj lubi ryzyko. Moim zdaniem to się niczym nie różni od hazardu. Równie dobrze mógłbyś puścić los w totka.
Gotówka P2P da światu wolność. To są jej wrogowie: Bitcoin Core, Blockstream, Lightning Network.
Ocenzurowane i zmanipulowane fora: /r/Bitcoin, /r/CryptoCurrency, BitcoinTalk
Klucze GPG/PGP: [3072D/F92EDBA4]

Dyskutant
Reputacja postu: 
0

Postautor: markla » środa, 2 marca 2016, 13:45

Mnie akurat średnio obchodzi co ta waluta ma do zaoferowania, interesuje mnie tylko spekulacja na kryptowalutach :). Wejście w tej chwili to ogromne ryzyko, szczególnie że mamy teraz faze euforii. Kto zapakował się wcześniej ten jest szczęśliwy :)

Rozmowny
Reputacja postu: 
0

Postautor: Adun » środa, 2 marca 2016, 14:17

ShadowOfHarbringer pisze:

Czy to nie jest ta sama waluta, której developerzy robią forka i dodrukowywują więcej w razie potrzeby ? Czy to nie jest ta sama waluta, której główną funkcją nie jest bycie walutą, a turing-kompletnym kryptograficznym tokenem stworzonym do aplikacji na blockchainie ?
W jaki sposób przewidzisz kiedy zacznie spadać, skoro ETH jest chyba jeszcze bardziej nieprzewidywalne od BTC ?

Ktoś tutaj lubi ryzyko. Moim zdaniem to się niczym nie różni od hazardu. Równie dobrze mógłbyś puścić los w totka.
Jestem zdania, że mam znacznie większe szanse na dalsze wzrosty i zysk rzedu 5-10% na eth niż 1/14000000 szansy na wygranie w totka.

Dyskutant
Reputacja postu: 
0

Postautor: markla » środa, 2 marca 2016, 14:26

Jednak hazardziści :)

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: fajnyseziomek » środa, 2 marca 2016, 16:39

ShadowOfHarbringer pisze:

Mówisz o tym inflacyjnym charakterze już chyba od ceny około 1$ i tak w kółko... A czy Tobie nie przeszkadza, że dokładnie rok temu Bitcoinów dostępnych na rynku było prawie półtora miliona mniej niż obecnie? Jakie to ma znaczenie, skoro Bitcoinów w ujęciu procentowym przybywa więcej niż Etheru? A to, że w odległej przyszłości zostanie wykopany ostatni BTC i nie będzie ich już więcej to fakt ten ma w tym momencie wpływ na cenę jedynie sentymentalno-teoretyczny.

Moim zdaniem w dłuższej perspektywie jednostkowa cena ETH może bez problemu dojść do kwoty 3 cyfrowej (oczywiście nie podczas tej bańki). Jest to jednak tylko moje skromne zdanie. Jednak jak czytam wypowiedzi z przed kilku dni specjalisty, wiedzącego na 100%, że:
faktomix pisze:powiedzmy sobie to jasno i wprost: ostatnia zwyżka ceny to tzw faza "return to the normal" CEL: odbudować zaufanie niedoświadczonych inwestorów. Temat etherum do inwestycji na long w tym momencie to GŁUPOTA. wszystko z mojej strony...
To naprawdę nie chce się tego komentować. Jeśli o czymś nie macie pojęcia, to chociaż nie mieszajcie w głowie innym swoimi 100% prognozami :)

Zawsze mam rację
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: ShadowOfHarbringer » środa, 2 marca 2016, 17:08

fajnyseziomek pisze:Mówisz o tym inflacyjnym charakterze już chyba od ceny około 1$ i tak w kółko... A czy Tobie nie przeszkadza, że dokładnie rok temu Bitcoinów dostępnych na rynku było prawie półtora miliona mniej niż obecnie? Jakie to ma znaczenie, skoro Bitcoinów w ujęciu procentowym przybywa więcej niż Etheru? A to, że w odległej przyszłości zostanie wykopany ostatni BTC i nie będzie ich już więcej to fakt ten ma w tym momencie wpływ na cenę jedynie sentymentalno-teoretyczny.
Chodzi mi tutaj o to, że ETH nie zostało zaprojektowane jako waluta, na której będzie się zarabiać kupując/sprzedając czy grając jej kursem.

Ale jak ktoś lubi ryzyko, to niech się bawi, nic mi do tego w sumie.
Gotówka P2P da światu wolność. To są jej wrogowie: Bitcoin Core, Blockstream, Lightning Network.

Czarna Owca
Awatar użytkownika
Reputacja: -11
Reputacja postu: 
0

Postautor: ania78 » środa, 2 marca 2016, 17:35

Czyli tak jak myslalem na samym poczatku banki - ETH bedzie hardforkowany I liczba tokenow wzrosnie (w grudniu mowilo sie o zmianie na 90M czyli jednym ruchem ~15% inwestycji skasowane).

Po drugie - to, ze tak zdawaloby sie swietnie z gory zaplanowany projekt nie wypuscil portfela (nawet takiego na odpierdol) daje mi do zrozumienia, ze nawet sami dev ETH nie traktuja tokena jako czegos do powaznej inwestycji na long.

Mysle, ze w miare popularyzacji projektu, maks. liczba tokenow bedzie odpowiednio powiekszana. Tak wiec kurs nigdy nie osiagnie liczby na jaka maja szanse inne krypto.

Dyskutant
Reputacja postu: 
0

Postautor: markla » środa, 2 marca 2016, 17:38

Czy to waluta czy nie, dopóki daje możliwości sporego zarobku, dopóty będzie narzędziem spekulantów. Nie jedną bańkę się przeżyło, koniec i kropka :)

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 652
Reputacja postu: 
0

Postautor: l3sny » środa, 2 marca 2016, 18:59

Źle kombinujecie. Wejscie zawsze się opłaca o ile nie grozi to nagłym spadkiem ceny. Należy spekulować tj. kupowac taniej sprzedawać drożej i zawsze jakoś sie na tym wyjdzie. Obroty na Poloniex sa nieprawdopodobne i jest to najlepszy rynek jaki jest chyba w tej chwili. Po raz pierwszy od bardzo dawna daytrading dał mi wczoraj jakies $250, tylko przy bańce na LTC w 2012 miałem podobne dzienne osiągi. Jest naprawde miło ;)
“U.S. Empire will either lose Ukraine to Russia, or fail to win Taiwan from China — or both”

Всем похуй

Rozmowny
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0.0001 BTC

Postautor: Adun » środa, 2 marca 2016, 19:33

ania78 pisze:Mysle, ze w miare popularyzacji projektu, maks. liczba tokenow bedzie odpowiednio powiekszana. Tak wiec kurs nigdy nie osiagnie liczby na jaka maja szanse inne krypto.
Tymczasem kapitalizacja ETH jest większa niż wszystkie alty razem wzięte.

Zawsze mam rację
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0.0001 BTC

Postautor: ShadowOfHarbringer » środa, 2 marca 2016, 22:51

Adun pisze:Tymczasem kapitalizacja ETH jest większa niż wszystkie alty razem wzięte.
Nie sądzę, że jest to naprawdę.

Jak już wcześniej pisałem w tym wątku, ktoś ostro pompuje ETH dużymi pieniędzmi poprzez nieuczciwe praktyki spamowania ludzi na reddicie.

Wklejałem dowody.

Kapitalizacja może być prawdziwa, ale może też być zwykłą nadmuchaną przez grube ryby bańką aby wycyckać frajerów.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 2063
Reputacja postu: 
0

Postautor: __kot__ » czwartek, 3 marca 2016, 08:50

Wprawdzie nie gram ale z zainteresowaniem obserwuję.
Euforia jak za czasów bańki na BTC... Wygląda na to, że wieloryby zaczęły konkretną wyprzedaż.

Wróć do „Ethereum”