RX 470 8 GB wydajność tylko 8Mh/s. Dopiero zacząłem, nie wiem co robie źle.

Początkujący
Posty: 33
Rejestracja: 23 stycznia 2021
Reputacja: 1
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

RX 470 8 GB wydajność tylko 8Mh/s. Dopiero zacząłem, nie wiem co robie źle.

Postautor: FrozenShade » sobota, 23 stycznia 2021, 03:57

Witam,

Trochę poczytałem, poeksperymentowałem (kopanie na komputerze z 1660Ti) i zmontowałem koparkę. Póki co jest tam jeden radeon rx 470. Czysty system windows 7, najnowsze sterowniki do wszystkiego, lolminer dla Eth pokazuje wydajność rzędu 8,83 Mh/s. Czy to jest normalne?
Kupując kartę sugerowałem się tymi wartościami: https://minerstat.com/hardware/gpus?algo=Ethash pokrywało się to z hashrate jaki miałem na 1660Ti. Skąd więc tak niski hashrate na moim sprzęcie?

Próbowałem instalować drivery dla blockchain ( https://www.amd.com/en/support/kb/relea ... chain-beta ) ale nic to nie zmieniło.
Ostatnio zmieniony sobota, 23 stycznia 2021, 11:44 przez FrozenShade, łącznie zmieniany 1 raz.

Weteran
Awatar użytkownika
Posty: 2533
Rejestracja: 26 września 2017
Reputacja: 928
Reputacja postu: 
1
Napiwki za post: 0 BTC

Dopiero zacząłem, nie wiem co robie źle.

Postautor: KryptoBanita » sobota, 23 stycznia 2021, 11:06

RX 470 4 GB tak będzie obecnie kopać ETH, jedyna słuszna opcja to kopanie RVN.
Kalkulator który podałeś uwzględnia wersję karty z 8GB.
"...więzienie i bany są dla ludzi jak mawiał Tolek Banan .. ;)"

Początkujący
Posty: 33
Rejestracja: 23 stycznia 2021
Reputacja: 1
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

RX 470 8 GB wydajność tylko 8Mh/s. Dopiero zacząłem, nie wiem co robie źle.

Postautor: FrozenShade » sobota, 23 stycznia 2021, 11:44

Mam kartę z 8GB, wiem o co chodzi z plikiem DAG. Zmieniłem tytuł posta, mój błąd.

Weteran
Awatar użytkownika
Posty: 2533
Rejestracja: 26 września 2017
Reputacja: 928
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

RX 470 8 GB wydajność tylko 8Mh/s. Dopiero zacząłem, nie wiem co robie źle.

Postautor: KryptoBanita » sobota, 23 stycznia 2021, 13:17

Na RX580 tak mi się dzieje jak winda jakieś aktualizacje zrobi...
DDU i drivery blokczejenów jeszcze raz...
"...więzienie i bany są dla ludzi jak mawiał Tolek Banan .. ;)"

Początkujący
Posty: 33
Rejestracja: 23 stycznia 2021
Reputacja: 1
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

RX 470 8 GB wydajność tylko 8Mh/s. Dopiero zacząłem, nie wiem co robie źle.

Postautor: FrozenShade » sobota, 23 stycznia 2021, 13:41

DDU było robione, próbowałem normalnych i blockchainowych driverow. Właśnie odpaliłem msOS, proste, wygodne, można powiedzieć, że 'dla debili', działa, kopie tak jak powinno kopać, czyli sprzęt jest sprawny. W wolnej chwili spróbuje jeszcze na windows 10.

Weteran
Awatar użytkownika
Posty: 2533
Rejestracja: 26 września 2017
Reputacja: 928
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

RX 470 8 GB wydajność tylko 8Mh/s. Dopiero zacząłem, nie wiem co robie źle.

Postautor: KryptoBanita » sobota, 23 stycznia 2021, 13:54

FrozenShade pisze: sobota, 23 stycznia 2021, 13:41Właśnie odpaliłem msOS, proste, wygodne, można powiedzieć, że 'dla debili',

czyli dla mnie :mrgreen:
Da się to uruchomić z netem mobilnym?
"...więzienie i bany są dla ludzi jak mawiał Tolek Banan .. ;)"

Początkujący
Posty: 33
Rejestracja: 23 stycznia 2021
Reputacja: 1
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

RX 470 8 GB wydajność tylko 8Mh/s. Dopiero zacząłem, nie wiem co robie źle.

Postautor: FrozenShade » sobota, 23 stycznia 2021, 13:57

chyba nie, w opcjach widziałem tylko kabel i wifi

Orator
Posty: 803
Rejestracja: 3 marca 2012
Reputacja: 135
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

RX 470 8 GB wydajność tylko 8Mh/s. Dopiero zacząłem, nie wiem co robie źle.

Postautor: Bult » sobota, 23 stycznia 2021, 22:09

KryptoBanita pisze: sobota, 23 stycznia 2021, 13:17 Na RX580 tak mi się dzieje jak winda jakieś aktualizacje zrobi...
DDU i drivery blokczejenów jeszcze raz...
Testowałeś RVN jak wychodzi , 2 tygodnie temu przełączyłem 1 sztukę ale pobierała ogrom energi. Masz jakieś dane z kopania ?
Oprogramowanie do miningu CryptoMine.pl - Zapraszam

Weteran
Awatar użytkownika
Posty: 2533
Rejestracja: 26 września 2017
Reputacja: 928
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

RX 470 8 GB wydajność tylko 8Mh/s. Dopiero zacząłem, nie wiem co robie źle.

Postautor: KryptoBanita » niedziela, 31 stycznia 2021, 13:01

Bult pisze: sobota, 23 stycznia 2021, 22:09Testowałeś RVN jak wychodzi , 2 tygodnie temu przełączyłem 1 sztukę ale pobierała ogrom energi. Masz jakieś dane z kopania ?

Wychodzi do dupy, nie opłacam nawet prądu, ale grzeje to w cholerę... @bult nie denerwuj się... Ja wszystko na czuja i mniej więcej alleluja...
Wpadłem na pacjenta, co tanio przerabia RX470 mining na pełne wyjście wideo (tam hdmi już jest).
Wysłałem jedną na próbę, ale zimno było, więc wcześniej się zabezpieczyłęm odpowiednio i paczka przyszła do mojego paczkomatu... Wczoraj poszedłem na zmarzlucha i paczka idzie, bo niedziela...
"...więzienie i bany są dla ludzi jak mawiał Tolek Banan .. ;)"

Początkujący
Posty: 6
Rejestracja: 24 lutego 2021
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

RX 470 8 GB wydajność tylko 8Mh/s. Dopiero zacząłem, nie wiem co robie źle.

Postautor: boskidiegoo » sobota, 6 marca 2021, 20:27

KryptoBanita pisze: sobota, 23 stycznia 2021, 11:06 RX 470 4 GB tak będzie obecnie kopać ETH, jedyna słuszna opcja to kopanie RVN.
Kalkulator który podałeś uwzględnia wersję karty z 8GB.

Spróbuj HiveOs i pokombinuj z różnymi minerami, wyniki będą zdecydowanie lepsze na ETH.

Wróć do „Pomoc”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość