Dyskusja na temat kursu BTC
-
Strona 4018 z 4454
- Przejdź do strony:
- Poprzednia
- 1
- …
- 4016
- 4017
- 4018
- 4019
- 4020
- …
- 4454
- Następna
- Weteran
- Reputacja: 9002
Postautor: socjolog2008 » środa, 24 maja 2023, 21:57
są 4 halvingi przed nami https://www.nicehash.com/countdown
Dodano po 17 minutach 11 sekundach:
Na każdym rynku i na każdym coinie jest zasadniczo taka sytuacja u niektórych
Dodano po 22 minutach 4 sekundach:
Długo nie trzeba było czekać dzida na Nasdaq
Sztuczna inteligencja GPW : Atende* Ailleron* Spyrosoft* Datawalk* Voxel* Oex* LiveChat* Brand24* Medapp * MedialG
https://tinyurl.com/Stats-Polska
https://strefainwestorow.pl/dane/dywide ... idend/2023
socjolog2008
- Początkujący
- Reputacja: 1405
Postautor: Godstar » środa, 24 maja 2023, 22:37
Co większość pro traderow czy osób z branży, ma takie fluktuacje na godzinę.
Nawet zrobił tak, że w mediach jakiś artykuły były.
Do tego narracja od 3 lat o tym, że Chińczycy przegrają z USA.
I skrajne szukanie black swanów.
Do tego irytująca pewność siebie.
Pierodlenie o tym jak AT nie działa.
Każdy kto choć trochę zna rynki wie że wszystko działa jak i nic nie działa a to tylko narzędzia.
@fetek
Edit : jeszcze nagonka na szkoleniowców - normalna sprawa jak w każdej branży, każdy od czegoś musi zacząć,
Jedna osoba sama zakupi kilka książek za grosze, albo poczyta w internecie pogra na demo,
A inna lubi system szkoleniowy jak ma pieniądze może płacić wolny rynek.
Nikt nie jest tak głupi, naiwnie wierząc jakoby szkolenie za 1000 zł nauczyło go tradingu. Jest masa wartościowej wiedzy od Mirosława Siudka czy innych osób.
Sama psychologia tradingu, pułapki myślowe.
Brak stop losa i inne.
Co go interesuje to, na co inni wydają pieniądze skoro jest wolnorynkowy ?
Godstar
- Weteran
Postautor: socjolog2008 » środa, 24 maja 2023, 22:40
To zaraz co i na crypto znajda pod górę
Sztuczna inteligencja GPW : Atende* Ailleron* Spyrosoft* Datawalk* Voxel* Oex* LiveChat* Brand24* Medapp * MedialG
socjolog2008
- Początkujący
- Reputacja: 32
Postautor: warsaw_fan » środa, 24 maja 2023, 23:06
warsaw_fan
- Początkujący
- Reputacja: 412
Postautor: adamjttk » środa, 24 maja 2023, 23:12
ze 115$ na 375$ w pol roku..
adamjttk
- Początkujący
- Reputacja: 495
Postautor: Lord_Bafford » czwartek, 25 maja 2023, 00:03
Lord_Bafford
- Początkujący
- Reputacja: 374
Postautor: Delhi » czwartek, 25 maja 2023, 09:40
Nie musisz po cichu . Trzeba GŁOŚNO powiedzieć, że jedyne gdzie są teraz byki to pod wodą a reakcja z nocy i teraz z rana ( brak większej reakcji popytowej )
wskazuje że to jest nieatrakcyjne miejsce na odbicie dalej jakkolwiek dobrze z perspektywy AT by to nie wyglądało .
Delhi
- Weteran
- Reputacja: 13325
Postautor: ergorg » czwartek, 25 maja 2023, 10:18
Przecież tu jedna 4h i możemy być znowu nas 27k$. Nuda na tym wykresie. Mam entry teraz 26600$. Jesteśmy całe 400$ niżej.
Mi to przypomina dołek wakacyjny 2021.
ergorg
- Początkujący
- Reputacja: 384
Postautor: graczyk » czwartek, 25 maja 2023, 10:50
Co do inflacji FED i dodruku. Moim zdaniem na posiedzeniu FED w maju była ostatnia możliwość zapobieżenia deflacji w USA, pod warunkiem,że zaprzestaliby wyprzedaży obligacji skarbowych i rozpoczęliby obniżki stóp. W tej chwili czego by nie zrobili to lecimy w objęcia deflacji i rececji. Jedynie jakiś gigantyczny dodruk w stylu dodruku covidowego mógłby zmienić sytuację, na co raczej się nie zanosi.
https://www.federalreserve.gov/releases/h6/current/
https://www.federalreserve.gov/releases/h6/20210427/
Ilość wydrukowanych USD, wedle M2 bez wyrównania sezonowego spadła już do poziomów z sierpnia 2021 i prawdopodobnie w tym roku spadnie poniżej 20 bln USD. Zakładając,ze tak się wydarzy to znaczy,że FED odwrócił cały covidowy dodruk i może powrócić do luźnej polityki monetarnej z lat 2009-2019. Wszystko pięknie się nam zgrywa z halvingiem.
Moim zdaniem rynek w tej chwili zbyt nisko wycenia krótkoterminową stopę procentową(moim zdaniem o obniżkach do listopada tego roku możemy zapomnieć), a zbyt wysoko długoterminową stopę.
Coraz bardziej skłaniam się do scenariusza,że nie będzie żadnej normalizacji i przewidywalności polityki monetarnej tylko będziemy mieli przez najbliższe 10 lat okresy ultraluźnej polityki monetarnej z QE i stopami w pobliżu 0%, a może nawet i ujemnymi, pomieszane z okresami ultrarestrycyjnej polityki z antyQE i wysokimi stopami. Podczas tych ultraluźnych okresów krypto będzie mieć niekontrolowane wzrosty, a podczas restrykcyjnych silne spadki. Generalnie polityką banków centralnych nie będą rządzić wyliczenia, prognozy itd tylko bieżące odczucia społeczne.
W tej chwili jesteśmy w momencie takiego przełomu, ciężko powiedzieć kiedy dokładnie on nastąpi, ale rynki powoli się szykują na ten moment.
Aktualnie nie prognozuje,że cokolwiek większego się wydarzy na rynkach do 14 czerwca. Jeżeli nie będzie wtedy podwyżek stóp to lecimy na poziomy 30+ i tam czekamy na obniżki stóp, czyli do późnej jesieni.
graczyk
- Początkujący
- Reputacja: 218
Postautor: Eazzy0 » czwartek, 25 maja 2023, 10:56
Lord_Bafford pisze: ↑ czwartek, 25 maja 2023, 00:03Oczywiście jakąś szybką szpilkę (np. na 24k) trzeba brać pod uwagę.
Nie zdziwiłbym się jakbyśmy w tym / przyszłym tygodniu sięgnęli 24300 i stamtąd mocne wybicie jak to w styczniu i marcu.
Eazzy0
- Weteran
Postautor: socjolog2008 » czwartek, 25 maja 2023, 11:22
Nastawiałbym się raczej na wzrosty i odbicia ,z marazmem i schizem w tle ale który szybko wygaszą /dodatkowo poza indexami btcusd L na 26100-250
socjolog2008
- Początkujący
- Reputacja: 59
Postautor: AngusMOON » czwartek, 25 maja 2023, 17:39
Pięknie po tym poście widać kilka rzeczy. Najważniejsze:
- inwestorzy w alty przeszli przez złośc i są teraz w fazie kapitulacji. Widać po cenach wielu altów, że szorują dno albo są bardzo blisko, niektóre nawet z tych sensownych są na poziomach sprzed bańki 2021. Flux 0.47, QNT ponizej 100, solana poniżej 19, uni poniżej 5, icp ponizej 4,9, arbitrum poniżej 1,1 -> świetne okazje z których skorzystałem wczoraj. Czy możemy spaść z altami jeszcze niżej? Możemy o te kilka % najwyżej, więcej to już musiałby być jakiś blackswan. Zostawiłem sobie 20% srodków fiat na taką ewentualność dla zasady chociaż myślę, że dołek na altach mieliśmy wczoraj.
- nawet kasjerka z żabki już wie, że teraz spadamy przez wakacje, koniec roku można się ładować i 2024-2025 mega giga hossa, wszyscy będziemy milionerami, tylko pamiętajcie o realizacji zysku jak wasze portofolio zrobi skromne 20x
Dlatego moim zdaniem będzie na odwrót - teraz zaczniemy hossę, która będzie skromniejsza niż dotychczasowe. Skonczy się ona FOMO - wejsciem tych, którzy teraz sobie czekają z boku na koniec roku. Zgra się to z pivotem i recesją na giełdach i na krypto.
Załadowany w BTC 50% i w różne alty 30%
ps. dużo osób dalej lekceważy tokenomię. Pozniej jest płacz bo fajny projekt, użyteczny a cena ciagle spada bo nie sprawdzili, że fundacja ciągle sprzedaje. Natomiast dużo altów, które wystartowały przed ostatnią hossą ma już ponad 3-4 lata i najgorsze pod tym względam ma już za sobą, dużo projektów ponad 75-80-90% supply już w obiegu. Dlatego jeszcze jedna predykcja - wbrew temu co ludzie mówią, że to nowe alty robią najwiekszy % - tym razem królowac bedzie top 100 z uregulowaną tokenomią, projekty ktore mogą zastąpić stare i drogie ethereum np. hedera, near.
AngusMOON
- Początkujący
- Reputacja: 6
Postautor: mrkotkins » czwartek, 25 maja 2023, 18:44
Miło mi że mnie cytujesz. Ciężko powiedzieć czy ja przeszedłem przez złość, raczej rozczarowanie w związku z altami. Ja wyszedłem z rynku, bo akurat też potrzebowałem kasy, a trochę zarobilem. W grudniu 2022 r. kupiłem m.in. ftm i aptos więc swoje zarobiłem choć liczyłem na dużo więcej.
Co do Pani z zabki. Moi znajomi którzy okazjonalnie interesowali się krypto w 2021 r. to od połowy 2022 r. nawet nie zagadują o krypto.
Mam wątpliwości co do aktualnego mocnego wzrostowego ruchu btc, ale życzę innym - szczerze - powodzenia i dobrego zarobku.
Pozdrawiam
mrkotkins
- Weteran
- Reputacja: 13325
Postautor: ergorg » czwartek, 25 maja 2023, 19:05
P.S. Poziom wpisu żenujący...
ergorg
- Początkujący
Postautor: AngusMOON » czwartek, 25 maja 2023, 19:10
Nie chciałem akurat jechac po Tobie, widzę u większości inwestorów narastającą pewność, że do 2025 lecimy po sznureczku identycznie jak w poprzedniej hossie, myślę, że się na tym przejadą - w crypto kiedy większość mówi co i kiedy się stanie to na 99% się nie sprawdza.
Aptos dał zarobić z fartem
AngusMOON
- Weteran
Postautor: socjolog2008 » czwartek, 25 maja 2023, 19:34
LONG
Dodano po 1 godzinie 40 minutach 41 sekundach:
i elegancko, ja takie ruchy właśnie zbieram.
Teraz bez pozycji i wyczekuje na kolejne szybkie % do zebrania
może pójść dalej w górę, może spaść - bez różnicy byle się załapać na impulscy dające $
socjolog2008
- Weteran
- Reputacja: 7067
Postautor: anagamidev » czwartek, 25 maja 2023, 21:16
HODL on for dear life! | Never sell lower than you buy, buy more, average!
Liftoff, liftoff, liftoff
anagamidev
- Początkujący
Postautor: AngusMOON » piątek, 26 maja 2023, 08:52
AngusMOON
- Początkujący
- Reputacja: 412
Postautor: adamjttk » piątek, 26 maja 2023, 12:15
Pozwole sobie podyskutowac z Twoim postem (adwokat diabla)
BARDZO odwazne stwierdzenieWidać po cenach wielu altów, że szorują dno albo są bardzo blisko..
QNT ponizej 100
Projekty typu BTC czy ETH mozna bronic rekoma i nogami bo wracaja cyklicznie od wielu lat jak feniks z popiolow i sa rozpoznawalne juz na calym swiecie.
Ale takie QNT?
Wiekszosc tokenow to scam za scamem, taki QNT jutro moze byc wart 50$, a za miesiac rownie dobrze 1$, mowienie, ze jest blisko dna jest imho niewiarygodnie naiwne
Jak na moje z wiekszoscia scamowych altow mozemy jeszcze leciec w otchlan przez dlugie miesiece.Czy możemy spaść z altami jeszcze niżej? Możemy o te kilka % najwyżej, więcej to już musiałby być jakiś blackswan.
Inna inszosc to taka, ze wiele z nich moze sie juz nigdy nie podniesc i beda leciec w okolice 0, a mowienie o jakimkolwiek nowym ATH jest niewiarygodnie naiwne wg mnie.
Przecietna kasjerka z zabki slyszala kiedys slowo "kryptowaluty", kojarzy jej sie najczesciej z oszustwem.nawet kasjerka z żabki już wie, że teraz spadamy przez wakacje, koniec roku można się ładować i 2024-2025 mega giga hossa, wszyscy będziemy milionerami, tylko pamiętajcie o realizacji zysku jak wasze portofolio zrobi skromne 20x
90% moich znajomych (ludzi wyksztalconych, majacych wlasne DG, aktywnie oszczedzajacych i inwestujacych w rozne aktywa) ma praktycznie zerowe pojecie o BTC ("nie rozumiem w ogole tego, co to sa te kryptowaluty?"), o ETH nie slyszeli nawet a o scamowych tokenach jak m.in QNT wie garstka spekulantow na swiecie.
Mozesz miec oczywiscie racje tylko w krypto ogolnie jest taka nowomoda - "robie inaczej niz wszyscy, na pewno bedzie na odwrot niz to co wydaje mi sie ze wszyscy mysla" - a podstwowa zasada mowi "nie walcz z trendem" a trend na krypto jaki ma byc w najblizszych miesiacach kazdy w sumie wie. Lokalnie wyboje kierunek na najblizszy rok-dwa jest juz w miare znany i wytyczony.Dlatego moim zdaniem będzie na odwrót - teraz zaczniemy hossę, która będzie skromniejsza niż dotychczasowe. Skonczy się ona FOMO - wejsciem tych, którzy teraz sobie czekają z boku na koniec roku. Zgra się to z pivotem i recesją na giełdach i na krypto.
Ja 85% i 15% i zaluje tych 15% bo jak na moje na 90% zysk z wiekszosci znanych altow w najblizszej przyszlosci bedzie mniejszy niz przyzly zysk na BTC.Załadowany w BTC 50% i w różne alty 30%
adamjttk
Delhi
-
Strona 4018 z 4454
- Przejdź do strony:
- Poprzednia
- 1
- …
- 4016
- 4017
- 4018
- 4019