BitMarket.pl - zaawansowana giełda z dźwignią

Weteran
Posty: 1502
Rejestracja: 3 grudnia 2017
Reputacja: 372
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

BitMarket.pl - zaawansowana giełda z dźwignią

Postautor: mudol » wtorek, 18 czerwca 2019, 08:26

@jondoexxx Bo trzeba rozróżnić dwie sprawy, 2FA służy do BEZPIECZEŃSTWA, natomiast potrafi być upierdliwe przy ciągłym trejdowaniu, i tutaj po części zgadzam się z @prolek

Orator
Posty: 843
Rejestracja: 3 kwietnia 2014
Reputacja: 273
Reputacja postu: 
3
Napiwki za post: 0 BTC

BitMarket.pl - zaawansowana giełda z dźwignią

Postautor: Awesomist » wtorek, 18 czerwca 2019, 08:52

Taki mały offtop związany zarówno z BB jak i BM'em:
prostyler pisze: poniedziałek, 17 czerwca 2019, 15:46 Albo nasze ukochane sluzby wziely sie za BM (i to osobiscie obstawiam - bo oni zrobia wszystko aby zachowac wladze) i ich cisna, albo jest to tylko wymowka bo byl wlam o ktorym nie chca powiedziec, bo boja sie totalnego odplywu srodkow. Ew. jakies walki o wladze kroczki z zarzadem/spolka (co swiadczy o niedojrzalosci, wiec to malo realne).
Proponuje sobie zobaczyć wątek BitBaya gdy wdrożył te same procedury i były dokładnie te same komentarze.
Według mnie to nie tyle władze co banki postawiły ultimatum - albo weryfikujecie porządnie albo będziecie mieli uciążliwe życie. Pewnie nigdy nie dowiemy się dlaczego BitMarketowi udało się przedłużyć agonię ale faktem jest że utrzymali się najdłużej bez tych głupot typu selfie (w Polsce).

Wszystkie polskie giełdy miały problem z bankami od samego początku, to banksterka nam (klientom giełdy) robi problemy. Obstawiam, że akurat tego pewnie giełda nie może komentować bo są podpisane NDA i inne umowy. Już nawet na zachodzie jest lepiej, ja osobiście wolę handlować w naszej rodzimej walucie jednak fakt, że nadal jakieś giełdy istnieją przy obecnym reżimie banksterskim w Polsce to cud i majstersztyk w kierunku BB i BM że nadal tu są przez tyle lat. Tu = mają konta PLN, nie mówię o lokalizacji siedziby.

Naprawdę myślicie że giełdy krypto zaostrzałyby politykę weryfikacji gdyby nie musiały? Po co? Przecież to logiczne, że im łatwiej się zarejestrować i handlować tym więcej klientów: case Binance pokazuje to dobitnie. Nie trzeba się tu doszukiwać drugiego dna. Gdy BitBay zaczął weryfikować ostro użytkowników też spadły im obroty niestety - nadrabiają to botami.

OFTOP - biorac pod uwage ze BF wymusza 2FA, to odpadly mi 2 gieldy na ktorych gralem... No nic rynek nie znosi prozni, trzeba poszukac czegos innego :)
Pracowałem w Fintechu, który też nie wymuszał 2FA, nawet sobie nie wyobrażacie ile włamów na konta było przez to.
Praktycznie wszystkie włamy (a nawet próby) były na konta, które nie miały 2FA i zazwyczaj maile typu @onet @amorki czy inne badziewia, a hasło pewnie wszędzie to samo.
Powiedziałbym, że jest nawet duża korelacja = im większy Janusz/Grażyna tym częściej nie ma 2FA i ma maile na gównianych serwisach.

Jeszcze pół biedy jak ktoś ma np. gmaila z 2FA to wtedy rozumiem ewentualny brak 2FA (aczkolwiek nadal dla mnie brak 2FA na serwisach finansowych to największa głupota ever).

Weteran
Awatar użytkownika
Posty: 2445
Rejestracja: 26 września 2017
Reputacja: 904
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

BitMarket.pl - zaawansowana giełda z dźwignią

Postautor: KryptoBanita » wtorek, 18 czerwca 2019, 09:52

prolek pisze: wtorek, 18 czerwca 2019, 02:46Ty podstawowych zależności nie rozumiesz.
Zależność jest taka - z własnej winy użytkownik traci środki i na kogo zwala? Przejrzyj sobie parę tematów na forum :lol:
2FA włączasz raz i skoro trejdujesz non stop, to się nie wylogowujesz.
Prąd oszczędzasz i kompa wyłączasz? Giełda wyrzuca automatycznie po jakimś czasie?
Na giełdy wchodzę z przymusu i na krótko, więc nie mam doświadczenia...
Awesomist pisze: wtorek, 18 czerwca 2019, 08:52im większy Janusz/Grażyna tym częściej nie ma 2FA i ma maile na gównianych serwisach.
Nic dodać, nic ująć...

Początkujący
Posty: 20
Rejestracja: 10 czerwca 2019
Reputacja: -5
Reputacja postu: 
1
Napiwki za post: 0 BTC

BitMarket.pl - zaawansowana giełda z dźwignią

Postautor: prolek » wtorek, 18 czerwca 2019, 11:46

@wesomist odnośnie 2FA - no a moje doswiadczenie jest takie, ze jak ktos uzywa takiego samego hasla, czy zlapie go maninthemiddle to wiesz gdzie mozna sobie wlozyc 2FA. Juz nie mowi o obsludzze kont pocztowych na tym co podales. A jak proste to jest, to mam nadzieje kazdy zdaje sobie sprawe.
KryptoBanita pisze: wtorek, 18 czerwca 2019, 09:52Prąd oszczędzasz i kompa wyłączasz? Giełda wyrzuca automatycznie po jakimś czasie?
Na giełdy wchodzę z przymusu i na krótko, więc nie mam doświadczenia...


No widac, ze nie masz doświadczenia i jeszcze narzucasz innym cos o czym powinni decydować sami. U nas typowy top - nadawalbyś się, będę płacił na mojego Pana bo on mi każe :)

@mudol to tez tak po cześci. Do bezpieczeństwa służy wiedza. Możesz walnąć 2FA na zainfekowanym kompie... co to za rożnica. Dla ludzi, którzy wiedzą co jak działa, raczej odpowiednio skonfigurowany router/system da więcej niż jakiekolwiek 2FA. To tak jakbyś wymagał od programisty z 20 letnim doświadzceniem aby zdał egzamin na programistę bo inaczej on nie jest programistą...

@jondoexxx najlepsi są ci co włączą 2FA i nawet nie wiedzą co ten skrót oznacza i twierdzą, że są bezpieczni. Tłumacz potem takiemu Januszowi i Grażynce, że włam nastąpił z ich winy. Jak by posświęcili trochę czasu na lekturę to zabezpieczyliby się o wiele lepiej niż przez 2FA. Zresztą to samo dotyczy trade'ingu, poszczególnych krypto, ico i można by do śmierci wymieniać.



Weteran
Awatar użytkownika
Posty: 2445
Rejestracja: 26 września 2017
Reputacja: 904
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

BitMarket.pl - zaawansowana giełda z dźwignią

Postautor: KryptoBanita » wtorek, 18 czerwca 2019, 12:41

prolek pisze: wtorek, 18 czerwca 2019, 11:46to zabezpieczyliby się o wiele lepiej niż przez 2FA
Napiszę, że najlepiej jakimś sprzętowym rozwiązaniem typu Trezor, to zaraz buchniesz, że poczucie wolności nakazuje Ci trzymać na portfelu online i bez hasła?
Też jest upierdliwe podłączanie sprzętówki, wpisywanie pinów, potwierdzanie i sprawdzanie czy adres się poprawnie wyświetla :mrgreen:

jpr
Orator
Posty: 821
Rejestracja: 24 października 2013
Reputacja: 205
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

BitMarket.pl - zaawansowana giełda z dźwignią

Postautor: jpr » czwartek, 20 czerwca 2019, 20:58

Czy ktos wyplacał ostatnio z bitmarketu jakies PLN? Były jakies problemy?
Pytam w związku z ostatnimi negatywnymi postami tutaj. Dajcie znac czy ktos wyplacał.

Wygadany
Awatar użytkownika
Posty: 643
Rejestracja: 22 grudnia 2017
Reputacja: 584
Reputacja postu: 
2
Napiwki za post: 0 BTC

BitMarket.pl - zaawansowana giełda z dźwignią

Postautor: CRXEE8 » czwartek, 20 czerwca 2019, 21:04

jpr pisze: czwartek, 20 czerwca 2019, 20:58Czy ktos wyplacał ostatnio z bitmarketu jakies PLN? Były jakies problemy?
Pytam w związku z ostatnimi negatywnymi postami tutaj. Dajcie znac czy ktos wyplacał.

Ja wypłacałem, zero problemów. Wypłata zlecona o 7.00, o 12.00 już miałem na koncie.

Początkujący
Posty: 1567
Rejestracja: 23 grudnia 2018
Reputacja: 398
Reputacja postu: 
2
Napiwki za post: 0 BTC

BitMarket.pl - zaawansowana giełda z dźwignią

Postautor: adiqq » czwartek, 20 czerwca 2019, 21:17

j.w.

Początkujący
Posty: 99
Rejestracja: 9 marca 2017
Reputacja: 116
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

BitMarket.pl - zaawansowana giełda z dźwignią

Postautor: dalarin » czwartek, 20 czerwca 2019, 21:48

Jeśli ktoś ma wątpliwości co Google robi z jego 2FA, to chciałbym zapewnić, że Bitmarket doskonale działa też z 2FA z YubiKey (aplikacja Yubico Authenticator). Dodatkowo jest tam funkcja copy-paste kodu, więc nie trzeba przepisywać z komórki.

Początkujący
Posty: 557
Rejestracja: 1 lipca 2017
Reputacja: 94
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

BitMarket.pl - zaawansowana giełda z dźwignią

Postautor: gofer » czwartek, 20 czerwca 2019, 21:52

@dalarin w GA wystarczy kliknąć kod i przytrzymać i też skopiuje

jpr
Orator
Posty: 821
Rejestracja: 24 października 2013
Reputacja: 205
Reputacja postu: 
1
Napiwki za post: 0 BTC

BitMarket.pl - zaawansowana giełda z dźwignią

Postautor: jpr » czwartek, 20 czerwca 2019, 21:59

Polecam FreeOTP, od dawna korzystam, jest to open source fork GA.

Dyskutant
Posty: 163
Rejestracja: 27 listopada 2013
Reputacja: 17
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

BitMarket.pl - zaawansowana giełda z dźwignią

Postautor: bn801 » sobota, 22 czerwca 2019, 02:39

Zauważyliście może, że dzisiaj w bardzo dziwny sposób zmieniła się struktura bidów i asków na Bitmarkecie? Wykres głębokości wygląda całkiem inaczej niż wczoraj i przez ostatnie tygodnie/miesiące. Poznikało większość ofert sprzedaży, a pojawiły się oferty zakupu. Wcześniej wystarczyło kilkanaście BTC, żeby zbić cenę o 10000zł.

Weteran
Awatar użytkownika
Posty: 3218
Rejestracja: 16 lutego 2014
Reputacja: 743
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

BitMarket.pl - zaawansowana giełda z dźwignią

Postautor: Rumcajs » czwartek, 27 czerwca 2019, 20:03

@BitMarket.pl

Porobiłem te nowe zdjęcia dowodu osob. i selfie do tego KYC od nowa ale mam problem bo moja komórka każde zdjęcie zrobiła jako plik większy niż 2 MB bo mam niektóre zdjęcia nawet 5 MB. Co mam teraz zrobić bo próbowałem w tym windowsowskim Paint to zmniejszyć i zmieniłem ten plik jpg na png ale sie okazało że wyszło jeszcze gorzej bo plik jpg ponad 2 mb zrobił aż 5 mb png.
Jak mam te zasrane wielkosci plików pozmieniać, po co w ogóle ustawiliście ten durny limit wielkości pliku na 2 mb, szkoda wam internetu ???

Początkujący
Posty: 557
Rejestracja: 1 lipca 2017
Reputacja: 94
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

BitMarket.pl - zaawansowana giełda z dźwignią

Postautor: gofer » czwartek, 27 czerwca 2019, 20:30

@Rumcajs kliknij w paincie zmień rozmiar i daj po 50% jak dalej bedzie za duzo to zmniejszaj o 10%

Weteran
Awatar użytkownika
Posty: 3218
Rejestracja: 16 lutego 2014
Reputacja: 743
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

BitMarket.pl - zaawansowana giełda z dźwignią

Postautor: Rumcajs » czwartek, 27 czerwca 2019, 20:34

@gofer

ale wartość procentowa szerokości i długości czy wartośc pixeli mam zmniejszyć ?
I czy bitmarket nie powie ze za słaba jakość zdjecia wtedy jest lub ze było edytowane czy coś ?

Początkujący
Posty: 557
Rejestracja: 1 lipca 2017
Reputacja: 94
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

BitMarket.pl - zaawansowana giełda z dźwignią

Postautor: gofer » czwartek, 27 czerwca 2019, 20:47

Wartość procentowa i zachowaj współczynnik proporcji @Rumcajs

Weteran
Awatar użytkownika
Posty: 3237
Rejestracja: 4 sierpnia 2011
Reputacja: 409
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Napiwki: 1AqwNEzAp5GE46jebmZYqvq3tXt19iChJN

BitMarket.pl - zaawansowana giełda z dźwignią

Postautor: powered » czwartek, 27 czerwca 2019, 20:52

@Rumcajs Zmniejsz zdjęcie na 1000 pixeli (taka wielkość dłuższej krawędzi spokojnie wystarczy). Na zdjęciu dowodu (czy co tam masz) nanieść napisy "Dla potrzeb Bitmarket.pl" lub coś w tym stylu, tylko tak aby nie zasłonić danych których potrzebują.
I zapisz w JPG. Podczas zapisu do JPG można jeszcze ustawić stopień kompresji, im większa kompresja tym mniejszy plik.
Ostatnio zmieniony czwartek, 27 czerwca 2019, 20:54 przez powered, łącznie zmieniany 1 raz.

Początkujący
Awatar użytkownika
Posty: 258
Rejestracja: 28 października 2014
Reputacja: 53
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: Internet

BitMarket.pl - zaawansowana giełda z dźwignią

Postautor: Pan Inwestor » czwartek, 27 czerwca 2019, 20:54

Spróbuj użyć strony tinypng.com. Powinna skompresować.

Weteran
Posty: 1502
Rejestracja: 3 grudnia 2017
Reputacja: 372
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

BitMarket.pl - zaawansowana giełda z dźwignią

Postautor: mudol » czwartek, 27 czerwca 2019, 20:58

:lol:
Przecież szybciej wystarczy chyba zmienić rozmiar zdjęcia w ustawieniach aparatu :) Druga sprawa, https://www.irfanview.com/ chyba najprostszy "edytor" zdjęć, otwierasz zdjęcie, wybierasz CTRL+R, ustawiasz np 800px lub 50%, zapisujesz i masz gotowe:)
A dlaczego 2mb? Pewnie nie chciało im się pisać skryptu, który by takie zdjęcie w locie obsłużył, policzy np 5Mb x ilość użytkowników, to już jakaś tam ilość miejsca na serwerze jest,

Weteran
Awatar użytkownika
Posty: 3218
Rejestracja: 16 lutego 2014
Reputacja: 743
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

BitMarket.pl - zaawansowana giełda z dźwignią

Postautor: Rumcajs » czwartek, 27 czerwca 2019, 21:18

Dzięki, zmniejszyłem wielkosc zdjęcia % aż wyszło to 2 mb. Na obu kierunkach, szerokosci i długości więc powinno być ok.

Wróć do „Giełdy, kantory, bitomaty”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości