System obsługi dotacji

Wygadany
Awatar użytkownika
Reputacja: 1
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

System obsługi dotacji

Postautor: lucky777 » wtorek, 19 listopada 2013, 09:37

Z racji, że moja żona pracuje w dość dużej fundacji, wstępnie udało mi się ją zainteresować tematem przyjmowania dotacji w tej walucie. Problem jest tylko wymiana tego na fiaty.
Zastanawiam się czy istnieje jakieś proste rozwiązanie pozwalające przyjmować dotację i od razu (lub w bardzo prosty sposób) wymieniać BTC na fiaty. Coś na podobnej zasadzie jak zrobione jest to z projektem Bitcoin nad Himalajami i bitcurexem. Może właśnie, któraś z giełd coś podobnego oferuje. Nie musi to być rodzime rozwiązanie z obsługą PLN, jakieś USD czy EUR też by było ok.
Do głowy przychodzą mi tylko systemu związane z obsługą płatności typu bitpay.com, inpay.pl (chyba nadal nie działa), czy goxowy Pay Now ale mam zero doświadczenia w ich implementacji i nie wiem czy pozwalają zrealizować scenariusz, który opisałem.

Pomożecie?

Bardzo Zły Moderator
Awatar użytkownika
Reputacja: 2683
Reputacja postu: 
0

Re: System obsługi dotacji

Postautor: rav3n_pl » wtorek, 19 listopada 2013, 09:49

Kontakt do liliona/autovaluty, pewnie coś takiego w cash-flash mogą zrobić.
Piffko: PLC/BTC 1Rav3nkMayCijuhzcYemMiPYsvcaiwHni
BIP39 Mnemonik z talii kart
Bitcoin Core 0.29
Linki do YT, TT, LI i reszty

Oficjalny przedstawiciel projektu
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0

Postautor: autovaluta » wtorek, 19 listopada 2013, 22:52

Nawet to działało... ale po prozebudowie na system multiserwerowy przestało... możemy dać na to większy priorytet jak naprawdę to wdrożycie.

Zajmuje się tym Flash-Cash.org chodzi o Integrator Płatności.

k.

Wygadany
Awatar użytkownika
Reputacja: 1
Reputacja postu: 
0

Postautor: lucky777 » wtorek, 19 listopada 2013, 23:42

Znalazłem ten Integrator. Co dalej się dzieje po kliknięciu zapłać w tak przygotowanym formularzu ?
http://flash-cash.org/?cms_www=sci&rach ... ul=Dotacja

Czy do mojego wygenerowanego rachunku 117718764226 (BTC) jest przypisany jest jakiś stały adres BTC, który mogę umieścić na stronie www itd. a flash-cash używać tylko do przewalutowania i wypłaty BTC?

Wróć do „Rozwój projektu”