Godstar pisze: ↑ środa, 30 lipca 2025, 11:11Wydaję mi się, że ktoś tu dobrze przeprowadził sprzedaż, rynek wiele razy w normalnym otoczeniu by wybił, a jednak coś nas mocno trzymało i zawracało tworzone impulsy w okolicach 119k.
Z mojego punktu widzenia ciezko to nazwac sprzedaza nawet - to jest przekladanie 20k BTC z kieszeni do kieszeni (czy tez z adresu do adresu) - ot taka "kreatywna" ksiegowosc jezeli nie ma to zadnych implikacji na kurs BTC
No chyba ze zalozymy, ze ten old whale by to zdumpowal na rynek gdyby Saylor nie chcial tego akurat odebrac.
Ale to wtedy jest jeszcze gorzej - Saylor ewentualnie powstrzymuje nas juz tylko przed nieuniknionymi spadkami conajwyzej (!)
Mi sie rozbija o to - Trump i US shilluja krypto tak, ze bardziej sie juz nie da. Powell gada o cyfrowym zlocie, Fink mowi ze zaden ETF nie wystartowal mocniej od bitcoinowego.
Saylor wyskakuje i odkupuje od jakiegos starego wieloryba 20k BTC za
2,5 miliarda dolarow zywej gotowki.
Malo tego - robi to praktycznie tydzien w tydzien od miesiecy.
A co na to rynek/retail?
Rynek ma to totalnie W DUPIE, zero reakcji, zero fomo, zero emocji nawet tu na forum BTC
I jak dla mnie to jest troche zastanawiajace/przerazajace
Co ma napedzic blow off top w Q3/Q4 25' czy Q1 26', jakies 150k$ czy 200k$ czy 250k$?
Retail ma w dupie takie NEWSY a nagle za 3 mies sie obudzi i zacznie berserk zakupy jakby jutra mialo nie byc?
Nie kupuje tej narracji.
To coraz bardziej wyglada na VOO na sterydach, cieszyc sie z perspektywicznych toreb jak sie ktos zdazyl obkupic lata temu i wrocic tu za 10 lat i zapomniec o cyklicznym 4 letnim copium.