Altcoiny - analiza techniczna krótkoterminowa, najbliższe Pump&Dump, wykresy

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 7104
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Postautor: anagamidev » niedziela, 10 stycznia 2021, 15:13

maxxam97 pisze: niedziela, 10 stycznia 2021, 15:04Jak się nauczyć tego, żeby zamiast czekać na kilkuset procentowe zyski wychodzić z danego coina po 20-30% jednocześnie nie plując sobie w brodę gdy zrobi kolejne +50 % w ciągu 24h?
Nie wiem, musisz założyć hossę na takim coin'ie tzn. grać swinga długoterminowego, czyli jeśli ZEC ma ATH na 800$, to kupujesz wszystko od 100$ w dół powiedzmy wsadzasz milion złotych i czekasz aż rynek z rok, dwa czy trzy lata wjedzie na poziomy 800$ i tam dystrybuujesz na poziomach 800-3000$, bo pewnie szczyt też ciężko będzie wyłapać, wiedząc, że od któregoś poziomu tam wystąpi korekta 80-90% i te 8 milionów, które będziesz miał w coin'ie(papierowy zysk) możesz łatwo stracić :D Dlatego ja raczej staram się mieć powiedzmy połowę coin'ów na HODL i ich nie ruszam, a połową obracam krótkoterminowo/średnioterminowo, a mając zyskowne trade'y uśredniam niejako tą pozycję długoterminową :D
Ostatnio zmieniony niedziela, 10 stycznia 2021, 15:17 przez anagamidev, łącznie zmieniany 2 razy.
BTC 122k$ soon! & 288k$ by 2026|Golden rule - BTFD|LTC 5k$ soon! & LISK 1kPLN soon!|SVG Image@Anagamidev
HODL on for dear life! | Never sell lower than you buy, buy more, average!
Liftoff, liftoff, liftoff :D

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 1009
Reputacja postu: 
4

Postautor: Majkos » niedziela, 10 stycznia 2021, 15:15

Eth pisze: niedziela, 10 stycznia 2021, 15:06Nie ma reguły. Ja wyszedłem z NANO zadowolony z siebie, że zrobiłem ponad 30%. A później patrzę, że uciekło mi 500%. Grunt, to nie panikować, bo przez nerwowe ruchy najwięcej się traci.
Nie zgodze sie. wzioles 30% i pomnorzyles, tym razem bylo 500% do gory innym razem bedzie 500% w dol. ale 30% zostanie. Sam wiesz przeciez.

I nastepny
maxxam97 pisze: niedziela, 10 stycznia 2021, 15:04Jak się nauczyć tego, żeby zamiast czekać na kilkuset procentowe zyski wychodzić z danego coina po 20-30% jednocześnie nie plując sobie w brodę gdy zrobi kolejne +50 % w ciągu 24h?

Lepszy wrobel w garsci niz golab na dachu, rynek to kraina mozliwosci.
Ostatnio zmieniony niedziela, 10 stycznia 2021, 15:17 przez Majkos, łącznie zmieniany 1 raz.
"Na rynku jak masz racje to masz kase, proste " . R.Zaorski

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 146
Reputacja postu: 
0

Postautor: blackraijin » niedziela, 10 stycznia 2021, 15:16

Jesteśmy właśnie na etapie nr 2:
Obrazek

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: anagamidev » niedziela, 10 stycznia 2021, 15:20

Majkos pisze: niedziela, 10 stycznia 2021, 15:15Lepszy wrobel w garsci niz golab na dachu, rynek to kraina mozliwosci.
Dokładnie, tym bardziej, że często wiele shit'ów potrafi z korekcić cały wzrost, aczkolwiek tak było na bessie, teraz może być różnie, premiowane powinno być longowanie i HODL :D Tutaj trudne jest czekanie na dobrą okazję po prostu :D
BTC 122k$ soon! & 288k$ by 2026|Golden rule - BTFD|LTC 5k$ soon! & LISK 1kPLN soon!|SVG Image@Anagamidev

Wygadany
Awatar użytkownika
Reputacja: 318
Reputacja postu: 
0

Postautor: mxxm977 » niedziela, 10 stycznia 2021, 15:24

anagamidev pisze: niedziela, 10 stycznia 2021, 15:20Dokładnie, tym bardziej, że często wiele shit'ów potrafi z korekcić cały wzrost, aczkolwiek tak było na bessie, teraz może być różnie, premiowane powinno być longowanie i HODL Tutaj trudne jest czekanie na dobrą okazję po prostu
HODLowanie wydaje się dobrym pomysłem, jednak chyba bardziej stabilnych coinów niż takich, które nie grzeszą kapitalizacją. Różne dziwne rzeczy się działy i wychodziło nagle -60-80% w dzień bo jakiś coin miał zostać zdelistowany...

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
1

Postautor: anagamidev » niedziela, 10 stycznia 2021, 15:31

@maxxam97 dlatego nie ma na to złotej rady, chcesz zarobić dużo to musisz zaryzykować dużo i po prostu uzbroić się cierpliwość i grać z trendem i brać korekty po 5-10% i jedziesz dalej, tak jak na BTC, inaczej gdzieś tam w trakcie Cię wyleszczą i będziesz siedział na fiat'ach, które tracą z każdym dniem na wartości :D A co jeśli BTC już nie spadnie nigdy poniżej 20k$, niezłe jaja co nie :D Teraz Ci wszyscy co wyprzedali się poniżej, widząc, że BTC już nie spadnie, bo w zasadzie jest już w długoterminiowej hossie, mogą wchodzić ponownie kolejno nieprzekonani ostatni i pompować kolejną banię do 100k-300k$ :D Dlatego mówię, czasem takie trzymanie 10-20% kupione na dołku na HODL "wieczny" może nam zrobić robotę lepszą niż cała ta spekulacja daytradingowa :D

Eth
Orator
Awatar użytkownika
Reputacja: 397
Reputacja postu: 
1

Postautor: Eth » niedziela, 10 stycznia 2021, 15:37

Ciągle powtarzacie, że nie spadnie... @anagamidev sam wiesz, że krypto najbardziej można pomnożyć na korektach. Pytanie tylko kiedy i do jakiego poziomu zejdziemy.
Po co wieloroby mają kupować po 40k $ jak mogą odkupić na poziomach 20k $. Grunt to odpowiednio pchnąć domino.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: anagamidev » niedziela, 10 stycznia 2021, 15:41

@ETH 20k$ to niestety już pękniecie bańki, ponad -50% zgodnie ze sztuką :D Teraz raczej gdzieś poziomy 24k$ ewentualnie :D Aczkolwiek no nie wiem, może jeszcze BTC spadnie do 1000$ :D -80% po pęknięciu z tych poziomów wypada na około 8k$ :D Tzn. ja teraz zakładam korektę max 22-40% :D ETH nawet nie wbił ATH jeszcze :D i mnóstwo innych altów :D
Ostatnio zmieniony niedziela, 10 stycznia 2021, 15:43 przez anagamidev, łącznie zmieniany 1 raz.

Początkujący
Reputacja: 7
Reputacja postu: 
1

Postautor: odisue » niedziela, 10 stycznia 2021, 15:42

Eth pisze: niedziela, 10 stycznia 2021, 15:37Ciągle powtarzacie, że nie spadnie... @anagamidev sam wiesz, że krypto najbardziej można pomnożyć na korektach. Pytanie tylko kiedy i do jakiego poziomu zejdziemy.
ja już tak od 32k siedze na fiatach i ile juz jestem w plecy w porownaniu do metody @anagamidev ? Jego sposobem nawet podczas korekty nie straciłbym tyle co bym zarobił wcześniej a trafic w moment kiedy ma być korekta to jak loteria - w teorii więcej można zyskac ale niewiele mniej jeśli się systematycznie dokupuje w dołkach. Przynajmniej z mojego doświadczenia.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: anagamidev » niedziela, 10 stycznia 2021, 15:52

@odisue zarobiłeś, to się ciesz i tak piękna cena wyjścia, albo próbuj coś na altach, albo 1/10 próbuj skupować te korekty na BTC 5-10% i staraj się to sprzedawać na jakichś odbiciach, ewentualnie jak zakładasz hossę nadal to czekaj na wyższy szczyt, a 9/10 niech czeka na większą korektę czy pęknięcie :D

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 1335
Reputacja postu: 
0

Postautor: CzarnaOwca » niedziela, 10 stycznia 2021, 15:54

@anagamidev Miałeś nadzieję, że nie sprzedałem EOS i zostawiłem sobie coś, nie, oczywiście, że sprzedałem wszystko, a dlaczego? Ano zobacz teraz na cenę 8-)

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Majkos » niedziela, 10 stycznia 2021, 16:01

odisue pisze: niedziela, 10 stycznia 2021, 15:42ja już tak od 32k siedze na fiatach i ile juz jestem w plecy w porownaniu do metody @anagamidev ?
Nie wiem ile zainwestowales ale od 32000 to odejmij i to wlasnie tyle jestes do przodu. Trzeba widziec tez pozytywy a kazdy by chcial ustrzelic top. ;D

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: odisue » niedziela, 10 stycznia 2021, 16:02

anagamidev pisze: niedziela, 10 stycznia 2021, 15:52zarobiłeś, to się ciesz i tak piękna cena wyjścia,
nie tak wiele bo trader ze mnie żaden i trzymałem od poprzedniej bańki kupione po ~16k :D.
anagamidev pisze: niedziela, 10 stycznia 2021, 15:52albo próbuj coś na altach, albo 1/10 próbuj skupować te korekty na BTC 5-10% i staraj się to sprzedawać na jakichś odbiciach, ewentualnie jak zakładasz hossę nadal to czekaj na wyższy szczyt, a 9/10 niech czeka na większą korektę czy pęknięcie
to 9/10 czeka na większa korektę ale już mi się ten czas dłuży i widzę te niezrealizowane możliwości zysku co mnie lekko denerwuje tym bardziej, że nie mam nawet do gry kapitału wartości 1btc. Co do altów to próbuję łapać okazje ale zwykle po czasie widzę np Twoje kreski, które już się zrealizowały. Tak czy inaczej mam nadzieję, że ta hossa potrwa długo i jednak na jakiś pociąg się załapię i więcej zarobie niż stracę :). Dzięki.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: anagamidev » niedziela, 10 stycznia 2021, 16:06

@mudol no wiem, Larimer czy jak mu tam, twórca EOS porzucił projekt, teraz buy the dip :D Na STEEM było podobnie swego czasu i później pompa, zresztą na XRP też był FUD a już zrobiło ponad +100% od tego FUDu :D Ciesz się, że uda Ci się odkupić po taniości :D EOS jednak nie jest inflacyjnym gównem, ma inflację roczną 1%, więc prawie jak złoto a nawet lepiej niż BTC, szacuję, że wbije 30-60$ na hossie, więc promocja trwa :D

https://cointelegraph.com/news/eos-hold ... rom-5-to-1

### edited: 2021-01-10 16:28 ###
Buy FUD sell CCS :D

Wygadany
Awatar użytkownika
Reputacja: 318
Reputacja postu: 
0

Postautor: mxxm977 » niedziela, 10 stycznia 2021, 16:44

Majkos pisze: niedziela, 10 stycznia 2021, 15:15Lepszy wrobel w garsci niz golab na dachu, rynek to kraina mozliwosci.
Nie żebym narzekał na swój los, ale mam chyba dar do daytradeingu. Mogę Wam dawać informacje kiedy sprzedaje, bo później pojawiają się świece :D Stwierdziłem, że pora wyjść i zrealizować zysk. Sprzedałem za 78. Kurs momentalnie skoczył na 96 :D
Nie narzekam oczywiście, bo trzeba się cieszyć ze wszystkiego co jest na plus, jednak jak widać- mam dar do wyłapywania dołków :D

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Majkos » niedziela, 10 stycznia 2021, 16:57

@maxxam97 Napisze tak, jestem amatorem i day trading, dla mnie osobiscie jest korews... trudny. Najwiecej zarobilem na long term. Na indexach bylem niezle do produ by potem wyjsc na 0 ( bolalo ) . Ale szlifuje sztuke dalej 8-)

P:S A jak patrze na @anagamidev jak nawale te kreski i pisze tu 30% tam 100% dalej 200% i realizacja ? ( oczywiscie pisze to w dobrym tonie anagamidev) Albo jakes showman z you tuba siedza w abudabi czy gdzie tam. To sie pytam co jest nie tak gdzei moja willa z basenem. Ale na szczescie szybko wracam na ziemie . ;)

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: odisue » niedziela, 10 stycznia 2021, 17:03

może rozwiązaniem jest sprawdzić coiny z listy np top50, które od tygodnia nie miały większych wzrostów, wybrać np 2 w które wrzucić cały kapitał przeznaczony na grę i wyjść z nich przy pierwszym +50% na każdym z nich. Później tak po kolei aż oblecimy wszystkie i wrócimy do początku :). Ja też w ostatnim tygodniu na day trading wyszedłem na 0.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: anagamidev » niedziela, 10 stycznia 2021, 17:10

@Majkos ale ja jestem zdywersyfikowany, te cykanko 30-50%, to jest z kwot 1k-20k$ :D Żeby nacykać tak miliona to trzeba ze 100 trade'ów udanych wykonać(poza tym teraz jest taki dobry okres, a może się skończyć przecież), a co dopiero jakichś high-life :D Daj spokój, na BTC mam zakiszone 40 BTC warte kilka milionów, ale tak naprawdę to nie wiem czy to kiedyś zrealizuję, bo tak jak mówię FIAT'y cały czas tracą na wartości, a BTC może i spadnie jeszcze, ale za kilka lat pewnie będzie droższy niż dziś :D I dokładnie tak, najlepiej dla przeciętnego gracza grać longtermowo, bo jeśli chcemy być lepsi od rynku to musimy znaleźć się w mniej niż 10% ogółu graczy na rynku :D

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 3501
Reputacja postu: 
0

Postautor: shinya56 » niedziela, 10 stycznia 2021, 17:23

Off Topic
Wypłata z giełd na portfel tokenów ERC-20 kosztuje ~10 $. Można to przesłać taniej ?
Binance, KuCoin.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Majkos » niedziela, 10 stycznia 2021, 17:27

@anagamidev Ok ale jak sie was czyta to to wyglada tak ... przychodz @anagamidev czy @BitJanusz

Weszlem w xyz ..... za 1h post z rysunkiem + 30 % . I super zabawa. Iost zrobil 10000000% appc dalo mi 200%

Ja wchodze i czekam czekam i bach 3% bo trzeba uciekac, i bach 1% bo znowu zmyla . Hahahaha

Oczywisci pisze to bekowo. Roznie jest oczywoscie

@shinya56 z gieldy bez zamiany na inny token to chyba nie . Ale jak masz np metamask to wysylasz np usdt na erc20 koszt wtedy to 4$ z kucoin i tam swapujesz na swoj token za ca.2$ to jest 6$ a nie 10. Taki troche naciagany pomysl.... ale
Ostatnio zmieniony niedziela, 10 stycznia 2021, 17:39 przez Majkos, łącznie zmieniany 3 razy.

Wróć do „Pozostałe”