vjankuv pisze: ↑ środa, 6 lutego 2019, 22:48Wolę korzystać z wiedzy i umiejętności innych.
To jest kompletna mina na giełdzie. Z cudzej wiedzy to warto korzystać w szkole, na lekcjach z książek.

Stanowczo za mało się czyta starsze posty. Ja nie analizuję za dużo skal 15m czy 1-4h, raczej na 1d/1w patrzę i niewiele się tam dzieje. Świeczki po prostu idą nudno w kształcie jakby trójkąta, jaki opisywałem kilka tygodni temu. Jest to symetryk, który łatwo może przerodzić się w spadkowy (ten były ryzykowny). Kształt od początku konsolidacji po dużym spadku raczej okaże się jedną z opcji:
-symetryczny i jako pennant bearish w dół,
-spadkowy i książkowo w dół (obie te opcje możliwe, ze fejkowo w dół, by odbić mocniej, nie kontynuując mocno trendu zgodnie z tym, że pułapki są bardzo możliwe),
-uklepanie symetryka z podniesieniem się w górę robią AE bottom (jeśli nie zejdzie niżej, byłoby to brzydkie bottom tzn. z ciut większą niż typowa różnicą ceny między oboma dołkami).
Przy spadkach powinno dojść do 2.4-3k i tam się zadomowić na jakiś czas zgodnie z tym, co konsolidowało w cze/sie 2017 + szpilą z poł. wrz 2017 (która była przyspieszeniem trendu wzrostowego i nasiliła trend - przysp. trendu na bańkach tworzy paraboliczny wzrost). Natomiast w przypadku odbicia z małym pogłębieniem lub bez pogłębienia z low gru 2018, spodziewałbym się dobicia do linii trendu spadkowego od ATH mierzonej nie od ATH ale mniej więcej od double topa z lu/mar 2018 (zaznaczono na wykresie). Przebicie tej linii i tak nastąpi prędzej czy później, jednak jest opadająca, więc ma coraz mniejsze "wymagania". Może ona zapoczątkować silniejszy i dłuższy impuls wzrostowy.
Niebawem postaram się może zrobić aktualizację moich podliczeń dni spadku/wzrostu z obecnymi danymi. Ostatnie robiłem wiele tygodni temu a mamy nowy dołek. Mam nadzieję, że uda mi się Ciebie zadowolić.
Dodano po 4 minutach 13 sekundach:
BitJanusz pisze: ↑ środa, 6 lutego 2019, 23:48
Śledzę różne alty i na kilku właśnie pojawiły się odbicia (ZRX, WAN, RVN, BAT) a przeciągnięto je konkretnie po podłodze na przestrzeni kilku dni. Wydaje mi się, że to znak, że btc może szykować się do lokalnego odbicia w kierunku co najmniej 3900$.
To NIC nie znaczy. Altów jest tyle, że codziennie jakieś latają po 2 a nawet 3 czy 4 cyfrowe % wzrostu dziennego. To nie ma znaczenia. Jedynie jak topowe się ruszają może to mieć znaczenie dla BTC.
d4d5 c4dxc4 Nc3Nc6 d5Ne5 e4Nf6 b3cxb3 Qxb3e6 Nge2Nd3+ Kd2Nxf2 Rg1N6g4 h3Nh2 Ng3exd5 exd5g6 Ba3Qg5+ Kc2 Bf5+ Kb2Qd2+ Qc2Qxc2#