Cryptoins.com - kantor BTC PLN - ostrzeżenie - NIE korzystaj!

Wygadany
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: Cryptoins.com - kantor BTC PLN

Postautor: Mucha » niedziela, 7 grudnia 2014, 10:44

A na allegro możesz kupić jako niezarejestrowany , albo nie od nich a od 5 innych użytkowników którzy to sprzedają.
Kantor Bitcoin Konsultacje księgowo-podatkowe.
kupno/sprzedaż bitcoin F2F, przez konta bankowe, wypłaty z bankomatów
Bitcoin informacje Bitcoin infromacje Bitcoin, poradnik, wiadomości, blockchain, kryptowaluty
Localbitcoin-FlyingAtom
FlyingAtom-Facebook

Rozmowny
Awatar użytkownika
Reputacja: 4
Reputacja postu: 
0

Postautor: astro » poniedziałek, 8 grudnia 2014, 13:13

Odniosę się do samego wyglądu strony, w porządku?
Wygląda ładnie, prawie profesjonalnie, ale mam wrażenie, że brakuje doszlifowania graficznego, przydałoby się popracować nad niektórymi elementami, zmienić niektóre rozmiary buttonów, dopracować pozycję, czy wyśrodkowanie, rozmiar czcionek i font family, aby wszystko ładnie ze sobą współgrało.

Oficjalny przedstawiciel projektu
Reputacja: -13
Reputacja postu: 
0

Postautor: Cryptoins.com » poniedziałek, 8 grudnia 2014, 15:30

@astro dzięki za sugestie. Popracujemy nad tym. ;-)

Reputacja postu: 
0

Postautor: Cryptoins.com » wtorek, 9 grudnia 2014, 11:32

W dniu wczorajszym na stronie naszego kantoru został zainstalowany nowy, zdecydowanie lepszej jakości certyfikat SSL EV+ (Extended Validation) - z tzw. "zielonym paskiem".
Taki certyfikat otrzymuje spółka, którą poddano gruntownej analizie i weryfikacji.
Gwarancja takiego certyfikatu opiewa na kwotę $500,000.
Wszystko po to aby zapewnić Wam jeszcze większe bezpieczeństwo. Zapraszamy na Cryptoins.com :)

pm7
Weteran
Reputacja: 969
Reputacja postu: 
0

Postautor: pm7 » wtorek, 9 grudnia 2014, 21:15

Cryptoins.com pisze:Taki certyfikat otrzymuje spółka, którą poddano gruntownej analizie i weryfikacji.
Znaczy, sprawdzeniu czy dana spółka istnieje, ma prawo do domeny i czy osoba ubiegająca się o certyfikat ją reprezentuje? :)
http://en.wikipedia.org/wiki/Extended_V ... g_criteria

Reputacja postu: 
0

Postautor: Cryptoins.com » wtorek, 9 grudnia 2014, 22:01

pm7 pisze:
Cryptoins.com pisze:Taki certyfikat otrzymuje spółka, którą poddano gruntownej analizie i weryfikacji.
Znaczy, sprawdzeniu czy dana spółka istnieje, ma prawo do domeny i czy osoba ubiegająca się o certyfikat ją reprezentuje? :)
http://en.wikipedia.org/wiki/Extended_V ... g_criteria
Też tak myśleliśmy, a całość miała trwać nie dłużej niż 2 tygodnie. Trwało to znacznie dłużej, a zakres dokumentów jakie musieliśmy przygotować spokojnie wystarczyłby do zaciągnięcia kredytu hipotecznego ;)

pm7
Weteran
Reputacja postu: 
0

Postautor: pm7 » wtorek, 9 grudnia 2014, 22:04

Cóż, jest pewna swoboda urzędów weryfikujących. To, że Was dokładnie sprawdzili, nie oznacza niestety, że ktoś inny nie zdołałby uzyskać EV.
Niestety, znane są nawet przypadki wykradania kluczy organizacji certyfikujących, nie mówiąc o wymuszania przez rządy wystawiania im certyfikatów. :(

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: Biterek » środa, 10 grudnia 2014, 12:38

Czytam sobie co tutaj piszecie i mam pytanie. Czy wobec tego warto i ma sens posiadanie tego certyfikatu? Jeden chwali wprowadzenie, drugi pisze, że każdy może zrobić, że to nie zabezpiecza tak jak powinno etc.. Ja się nie mogę do tego ustosunkować, bo nie bardzo się na tym znam. Czy może ktoś określić, czy ten certyfikat, to rzeczywista wartość, czy marketing i mydlenie oczu?

pm7
Weteran
Reputacja postu: 
0

Postautor: pm7 » środa, 10 grudnia 2014, 13:21

Dobrą rzeczą jest, że się postarali o ten certyfikat (utrudnia / uniemożliwia proste ataki MitM), natomiast cała infrastruktura urzędów certyfikujących ma poważne problemy. Przykładową alternatywą mogłoby być załączanie odcisku klucza w Namecoinie i ostrzeganie przez przeglądarkę jeżeli się nie zgadza, lub domena niedawno wygasła i została zarejestrowana ponownie przez kogoś innego. Oczywiście, to jedynie potwierdza własność domeny, nie fakt istnienia firmy, ale to z kolei powinno się dać sprawdzić w bazach krajowych.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: Biterek » środa, 10 grudnia 2014, 13:32

Czyli mam rozumieć, że dobrze jest zrobić taki certyfikat, ale należy pamiętać, że świat się na tym nie kończy ? :-)

pm7
Weteran
Reputacja postu: 
0

Postautor: pm7 » środa, 10 grudnia 2014, 16:14

Coś w tym rodzaju. Jak chcesz zwiększyć swoje bezpieczeństwo, możesz używać wtyczki do przeglądarki Certificate Patrol, albo podobnej.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: Biterek » środa, 10 grudnia 2014, 18:57

Dzięki

Moderator
Awatar użytkownika
Reputacja: 220
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0.0001 BTC

Postautor: GetBitCoin_pl » niedziela, 14 grudnia 2014, 02:16

Doładowałem przed chwilą sobie skycasha i powiem, że doładowanie jest mało przejrzyste, już tłumaczę o co chodzi.
Doładowywałem skycash pierwszy raz i głównie zmotałem się przy podawaniu danych. Nie wiedziałem czyadres e-mail mam podawać taki jak skycash, czy numer telefonu taki jak skycash? Co jak podam nieprawidłowy mail lub imię lub nazwisko lub numer telefonu, czy transakcja dojdzie do skutku? Czy po wykonaniu transakcji dostanę jakieś info z dalszymi instrukcjami czy konto zostanie po prostu doładowane.
Otrzymałem maila:
Witamy,
Twoja transakcja została zakończona.
ID transakcji to: d1db8....
Po co mi ten ID transakcji? Co mogę z nim zrobić?
Niektóre pytania są błahe i znam na nie odpowiedź, ale musicie zrobić serwis dla 6 letniego Jasia. Wszystkie informacje krok po kroku powinny widnieć na stronie. Użytkownik powinien wiedzieć co się za chwilę stanie.
To taka moja prośba o dokładniejszy opis transakcji. Ogólnie wszystko przebiegło szybko i sprawnie, na pewno jeszcze skorzystam ;)
Polecam Złoto, srebro i diamenty za BTC Flyingatom.gold

pm7
Weteran
Reputacja postu: 
0

Postautor: pm7 » niedziela, 14 grudnia 2014, 09:25

Jak przesuniesz myszkę nad pole pojawia się tłumaczenie.
Jak sklep internetowy wyśle Ci ID transakcji, też się zastanawiasz po co on jest?

Moderator
Awatar użytkownika
Reputacja: 220
Reputacja postu: 
0

Postautor: GetBitCoin_pl » niedziela, 14 grudnia 2014, 10:27

Wiem po co on jest, ale może wystarczy dopisać linijkę tekstu w mailu dla tych którzy nie wiedzą, nie wiem, np. "W razie problemów napisz do nas maila w treści podając ID transakcji" czy coś w tym stylu... @pm7 nie każdy jest taki ogarnięty jak ty ;) Wskazałem punkt który może warto by poprawić, jeżeli dla innych to nie będzie sprawiać problemu to ok, może zostać jak jest ;)

Edit: ok nie zwróciłem uwagi na pierwszego maila w którym jest zawarta ta informacja której szukałem:
Unikalny klucz Twojej transakcji to d1db8a....

W każdej chwili możesz sprawdzić status transakcji na naszej stronie.
Wytykam szczegóły bo do niczego innego przyczepić się nie mogłem :P

A tak podsumowując sprzedałem 0.1BTC po kursie 1152.19 PLN (przy kursie na bitmarket około 1190PLN jak dobrze pamiętam) na koncie skycash mam 110.22PLN, jak dla mnie spoko ;)
Polecam Złoto, srebro i diamenty za BTC Flyingatom.gold

Reputacja postu: 
0

Postautor: Cryptoins.com » niedziela, 14 grudnia 2014, 10:57

GetBitCoin_pl pisze:Doładowywałem skycash pierwszy raz i głównie zmotałem się przy podawaniu danych. Nie wiedziałem czyadres e-mail mam podawać taki jak skycash, czy numer telefonu taki jak skycash?
Identyfikatorem w SkyCash jest numer telefonu.
E-mail jest adresem, na który otrzymujesz od nas potwierdzenie transakcji.
Nie mieliśmy wcześniej zgłaszanych wątpliwości w tym zakresie, jednak opiszemy to bardziej szczegółowo na naszej stronie ;)
Co jak podam nieprawidłowy mail lub imię lub nazwisko lub numer telefonu, czy transakcja dojdzie do skutku?
Jeśli podasz błędny numer telefonu nie będziesz miał dostępu do swoich środków na SkyCash.
Jeśli podasz błędny adres e-mail nie otrzymasz od nas powiadomień o rozpoczęciu i zakończeniu transakcji.
Inne dane takie jak Imię i Nazwisko muszą być poprawne. Jeśli zajdzie podejrzenie co do poprawności danych lub przebiegu samej transakcji może zostać ona wstrzymana do wyjaśnienia.
Czy po wykonaniu transakcji dostanę jakieś info z dalszymi instrukcjami czy konto zostanie po prostu doładowane.
(...) Po co mi ten ID transakcji? Co mogę z nim zrobić?
E-mail otrzymujesz od nas po rozpoczęciu oraz po zakończeniu transakcji.
Unikalny klucz transakcji jest wysyłany w obu mailach i może być pomocny do sprawdzenia statusu na stronie kantoru - Cryptoins.com lub przy kontakcie z naszym supportem.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: igor528 » piątek, 23 stycznia 2015, 21:25

Chcialbym przestrzec przed tymi oszustami. Wyslalem tam 0,3BTC, mialem otrzymac przelew ekspresowy. Niestety, mija 9h a status mojej transakcji to "oczekiwanie na wypłatę pieniędzy". Napisalem prosbe o anulowanie transakcji i wyplate BTC, ale rowniez tego nie otrzymalem.

Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0.0001 BTC

Postautor: Cryptoins.com » piątek, 23 stycznia 2015, 22:59

Panie Igorze, Piotrze, Adamie - nie wiem jakiego imienia użyć gdyż posługiwał się Pan wszystkimi wymienionymi,
mam nadzieję, że zapoznał się Pan z naszym regulaminem przed dokonaniem kolejnych transakcji i ma Pan świadomość konsekwencji wynikających z posługiwania się wieloma tożsamościami przy dokonywaniu operacji finansowych.

Potwierdzam - transakcja na kwotę 0,3 BTC została zablokowana, w sposób rażący zostały złamane przepisy AML jakie zobowiązują nas do właśnie takiego postępowania.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: igor528 » piątek, 23 stycznia 2015, 23:48

Moja odpowiedz wyslana do serwisu
"Prosze Pana, nie wiem czy to juz zart z panstwa strony czy mysla panstwo, ze jestem idiota?
Jaka weryfikacje chca Panstwo przeprowadzic skoro ja SPRZEDAWALEM bitcoiny? Przeciez bitcoin nie sa przypisane do zadnej osoby , wiec wychodzi, ze nie zgadzaja sie dane do rachunku, tylko takie dane sa zastrzezone i dostepne tylko dla banku i sluzb panstwowych a ich przegladanie jest bardzo powaznym przestepstem. Niech juz Pan sobie da spokoj z tym dzialem prawnym i brakiem mozliwosci srodkow - rezygnuje z transakcji, prosze o zwrot moich pieniedzy lub jest to kradziez.
Prosze tez o informacje gdzie na Panstwa stronie jest cos o weryfikacji."

Reputacja postu: 
0

Postautor: Cryptoins.com » piątek, 23 stycznia 2015, 23:55

@igor528 drogą mailową zostanie Pan poinformowany o podjętych krokach w sprawie zleconych transakcji.
W przypadku wątpliwości proszę o kontakt z supportem. Zachęcam również do ponownego zapoznania się z regulaminem.

Wróć do „Kantory”