Wymazywanie pisze: depar pisze: Czy na tradingview.com jest miejsce do głosowania takie jak na naszym forum gdzie trzeba odpowiedzieć na pytanie czy Bitcoin wzrośnie, spadnie czy zostanie w konsolidacji ?
Nie. Ludzie robią charty i jak chcą, publikują, niektórzy wpisują przy chartach czy sugerują long, czy short.
Tu te związane z BTC:
https://www.tradingview.com/chart/bitcoin/?sort=recent
Ankieta o jaką pytasz nie ma żadnego znaczenia, tylko pokazuje ilu ludzi jest załadowanych.

Na szczytach najwięcej osób by odpowiadało, że wzrośnie dalej, a w dołkach, że spadnie.
Dodano po 5 minutach 40 sekundach:
@kadexor, o Afryce już 2 czy 3 rok słyszę, że to będzie zapalnik nowej bańki. Niebawem kontynentów zabraknie tym, co szukają konfliktów i problemów ekonomicznych by nieść wieść o nowej bańce na BTC z danego powodu.
Niedawno były gadki o Ukrainie, coś nie poszło... Teraz Indii się ludzie czepili. Jeszcze chyba tylko nie słyszałem o bańce australijskiej oraz tych zimnych rejonów (Antarktyda, Grenlandia). Chociaż o Islandii już były gadki, w kontekście BTC a także AUR (aurora coin).
Jak zabraknie już lądów, nawołuję do wzywania do bańki oceanicznej.

Do pełnego szczęścia na giełdzie brakuje mi bieżącej miarodajnej oceny na temat aktualnego nastawienia graczy.
Czy jest pesymizm, czy euforia, czy kibicują wzrostowi czy przewidują spadki.
Na tej podstawie łatwo jest podejmować decyzje na giełdzie.
Takie głosowanie nie powie nam dosłownie co mamy zagrać, ale informuje "grubasów" jak mają ustawić grę. Ja podążam za "grubasami" ale nie mam wystarczająco dużej wiedzy żeby ich zawsze na giełdzie wytropić. Grubasy zazwyczaj zrobią odwrotnie do tego co myślą gracze.
Nie zawsze da się tak manipulować giełdą ale często tak się dzieje.
Osobiście działam w takiej branży gdzie zrobienie sondażu to podstawa do kolejnego kroku.
Może dlatego wydaje mi się to ważna sprawa.
Bez informacji o aktualnym nastawieniu ludzi można grać, ale każda dodatkowa informacja daje nam przewagę nad pozostałymi graczami.