Z drugiej strony - ale pompa...

Postautor: BitJanusz » środa, 25 kwietnia 2018, 01:51
BitJanusz
Postautor: Wymazywanie » środa, 25 kwietnia 2018, 02:00
Ale dodaj do tego zlecenia botów, które zareagują w 0,0... sec ze zmianą ordera lub wklepaniem go + do tego hidden ordery. Co czyni to co piszesz mało sensowne. Orderbook jest zbyt plastyczny by go tak analizować. Naprawdę, dajcie siana z tym orderbookiem. Z twiterem i orderbookiem.
Ten rajdzik teraz stał się tuż przed końcem dziennej świeczki teraz. Czyli może rysowanie jak największej zielonej 1d. A teraz zaczynamy nową i stawiam jednak na czerwień, zbyt wysoka cena otwarcia by łatwo zrobić znów zieloną.
Wymazywanie
Postautor: ekonokomik » środa, 25 kwietnia 2018, 02:38
ekonokomik
Postautor: burzolak » środa, 25 kwietnia 2018, 03:06
burzolak
Postautor: Dovakhiin » środa, 25 kwietnia 2018, 06:47
Dovakhiin
Postautor: bitloteiros » środa, 25 kwietnia 2018, 07:13
bitloteiros
Postautor: amneziahaze » środa, 25 kwietnia 2018, 07:28
Mi orderbook pozwala zrozumieć siłę popytu/podaży. Często się zastanawiam co mogą mieć w głowie grubsi ode mnie, ciężko to zrozumieć, bo nie mamy wglądu w ich wyniki, ale skłaniam się ku prostej kalkulacji, że grubszy może wiedzieć więcej. Tak miałem ostatnio, nie dowierzałem, by BCH dobił do 1500usd, wyszedłem na 1200usd zadowolony i dumny, że sprzedałem jakiemuś napaleńcowi na górce, skupującemu dużo i hurtowo. Jaki był efekt? Mała korekta, kurs odleciał wyżej aniżeli zakładałem. Gość albo spanikował(w co raczej wątpię), albo zarobił tak jak zakładał wczęsniej.
Tak się zastanawiam jaki jest sens śledzenia kursu skoro można sobie zasadzić jakiegoś bota. Ciekaw jestem jaki odsetek błędów występuje w botach. Przecież można spokojnie ustawić bota na 10% kapitału, a resztę wrzucać na long, stąd przypływ możliwe, że w prosty sposób jest podwójny. Ma ktoś jakieś doświadczenia?
lol, duke nukem jest jak chuck norris.
piece of cake. Osobiście rozważam wejście, ob nastraja optymistycznie, ale poczekajmy do końca korekty, bo może jeszcze się osunąć, a dezycję podejmę w połowie zasięgu fali. Najgorsze są zmyłki, a wskaźniki dają ciała przy silniejszych trendach, zatem.. albo dzisiaj albo jutro, poza tym depo to depo zawsze możesz się wycofać.
amneziahaze
Postautor: discipuli » środa, 25 kwietnia 2018, 07:36
discipuli
Postautor: awos » środa, 25 kwietnia 2018, 07:49
Nieduzo ? Szalony ja na scalpowaniu to max robie 1.5-2%
awos
Dovakhiin
Postautor: pisiont_groszy » środa, 25 kwietnia 2018, 08:10
pisiont_groszy
Dovakhiin
aa.a
Postautor: ekonokomik » środa, 25 kwietnia 2018, 10:42
ekonokomik
Postautor: dybik08 » środa, 25 kwietnia 2018, 10:44
dybik08 pisze: Wrzucam tutaj jako ciekawostkę. Linia rysowana po body świec grudniowych 16-19.12. W skali liniowej zatrzymała ruch 5.03 i wybicie 12.04. Ciekaw jestem czy rynek sobie o niej przypomni gdy dojdziemy tam w skali log. Obecnie na poziomie ok. 9710-9730.
Może by ją nazwać misiową Częstochową?
dybik08
Postautor: amneziahaze » środa, 25 kwietnia 2018, 10:46
Każdy wskaźnik jest gówniany, nawet Stoch, ponieważ bazuje na historii wykresu, nawet w nanosekundach, ale jednak historii. Poza tym odpowiedni system i AT udowadnia na każdym kroku, że to wskaźnik prędzej da Ci mylne wyobrażenie wykresu, bo bazuje na tym co było, a nie na tym co będzie. A to co będzie nie jest nikomu znane, nawet uwzględniając AT.
amneziahaze
Postautor: ekonokomik » środa, 25 kwietnia 2018, 10:54
Nie bardzo rozumiem. Bańka pękła i to jest fakt. Dlaczego należne, przewidywane odbicie do 10, 12.5 czy nawet 14K, widoczne w skalach d1, w1 ani nawet szybie zbudowanie nowej bańki (na co widzę szanse małe, ale niezerowe) miałoby kogoś skłonić do negowania faktów?amneziahaze pisze: I teraz pytam tak czysto hipotetycznie. Jeżeli Bitcoin przebije w maju 12.500usd to będziemy pisać tu na forum o pęknięciu bańki czy tylko mocniejszej korekcie na 1W? A jeżeli ów pęknięcie okaże się tylko korektą, bo bańka teoretycznie przed nami, to jakie widzicie zasięgi, 30.000-40.000.80.000usd?
ekonokomik
Postautor: amneziahaze » środa, 25 kwietnia 2018, 10:58
Czego nie rozumiesz? Zakładam szok i kolejne z rzędu udowodnienie faktu, że kryptowaluty powalczą z pieniądzem fiducjarnym w tej dekadzie. Jak możesz zakładać cokolwiek skoro nie mamy tu tak naprawdę pojęcia jaką moc posiada technologia przyszłości?
Przez jakie długi? Mój ostatni dług zakończył się w 2009, z kategorii inwestycyjnych. W PLN.
amneziahaze
Postautor: adam1226 » środa, 25 kwietnia 2018, 10:59
adam1226
Postautor: gieerka » środa, 25 kwietnia 2018, 11:01
gieerka
Użytkownicy przeglądający to forum: tomko222 i 23 gości
Polskie Forum Bitcoin skupia miłośników Bitcoina w Polsce. Tu możesz zadać pytania odnośnie Bitoina lub podyskutować na ciekawe tematy.
Treści na tym forum mają charakter wyłącznie informacyjno-edukacyjny, a posty są wyrazem osobistych poglądów ich autorów. Treśći na forum ani w całości ani w części nie stanowią "rekomendacji" w rozumieniu przepisów Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 19 października 2005 r. w sprawie informacji stanowiących rekomendacje dotyczące instrumentów finansowych, lub ich emitentów (Dz.U. z 2005 r. Nr 206, poz. 1715).