Dyskusja na temat kursu BTC

Twoim zdaniem kurs do 10 sierpnia znajdzie się w przedziale

Czas głosowania minął niedziela, 3 sierpnia 2025, 20:16

<100k$
5
9%
100-120k$
20
36%
>120k$
30
55%

Liczba głosów: 55
Weteran
Reputacja: 3022
Reputacja postu: 
1
Napiwki za post: 0 BTC

Postautor: pael » wtorek, 25 lutego 2025, 07:31

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 14360
Reputacja postu: 
2

Postautor: ergorg » wtorek, 25 lutego 2025, 07:38

To będzie ważny poziom. :lol:

https://bingx.com/partner/ERGORG/ - alternatywa dla bybit jak wyłączą we wrześniu

Początkujący
Reputacja: 186
Reputacja postu: 
12

Postautor: KingKanPL » wtorek, 25 lutego 2025, 08:09

Popadnięciu 90 rynek powinien testować 86 200 i z tego miejsca robić korektę spadków bądź kontynuować impuls wzrostowy z zasięgiem do około 120

Jednakże nie powinna nas zaskoczyć nikogo korekta do okolic 75 spadek do tej Sony nie neguje dalszych wzrostów
Tak samo poziom gdzie testujemy linie okrętów wzrostowego też nie neguje

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 1335
Reputacja postu: 
0

Postautor: CzarnaOwca » wtorek, 25 lutego 2025, 08:27

No i 8xxxx z przodu :) alty wyjątkowo bez spektakularnych spadków, a szkoda.
Kolekcjonuję upadki giełd, licznik: 4

Początkujący
Reputacja: 27
Reputacja postu: 
0

Postautor: Ghoad » wtorek, 25 lutego 2025, 08:52

CzarnaOwca pisze: wtorek, 25 lutego 2025, 08:27alty wyjątkowo bez spektakularnych spadków

a z czego mają spadać jak na większośći już teraz poziomy bessowe

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 1335
Reputacja postu: 
1

Postautor: CzarnaOwca » wtorek, 25 lutego 2025, 09:01

@Ghoad jak to z czego? Zawsze jest z czego spadać, a taki xrp/doge/ltc to nadal na plusie i to sporym. Nie istnieje coś takiego jak "nie ma z czego spadać"
Kolekcjonuję upadki giełd, licznik: 4

Weteran
Reputacja: 3022
Reputacja postu: 
0

Postautor: pael » wtorek, 25 lutego 2025, 09:07

pael pisze: środa, 12 lutego 2025, 00:28
Bitcoin Technical Analysis:

Currently showing neutral to bearish signals
Potential support in 80-85k range based on multiple indicators:

Cloud edge target around 84k
20-week moving average at 87k
Yearly pivot at 80k
200-day moving average near 80k

Possible Adam & Eve pattern forming on lower timeframes with 106k target

Początkujący
Reputacja: 563
Reputacja postu: 
3

Postautor: Eazzy0 » wtorek, 25 lutego 2025, 09:10

Eazzy0 pisze: niedziela, 2 lutego 2025, 23:46 What if ? :roll: Już dzisiaj widać ból, a jeszcze nie wyszliśmy dołem na kapitalizacji całego rynku

Obrazek

3 tygodnie później można już napisać że wyjście potwierdzone pytanie co dalej :?:
poziom z sierpnia 2024 ?? ale hmm wówczas BTC był po 50k ETH po obecnych cenach a alty po wyższych niż obecnie :lol:

Obrazek

Rozpędzają się, a na indeksach dopiero 3 czerwone świeczki od ATH

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 96
Reputacja postu: 
1

Postautor: kemot80 » wtorek, 25 lutego 2025, 09:19

Eazzy0 pisze: wtorek, 25 lutego 2025, 09:10a alty po wyższych niż obecnie
tak...szczególnie LTC...nawet m-c temu przy tąpnięciu na BTC do 91k$, LTC testował 80$, a dziś? Chyba należałoby jednak nie wrzucać wszystkich do jednego wora ;)
Ostatnio zmieniony wtorek, 25 lutego 2025, 09:51 przez kemot80, łącznie zmieniany 1 raz.

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 693
Reputacja postu: 
0

Postautor: mess_on_a_mission » wtorek, 25 lutego 2025, 09:38

mess_on_a_mission pisze: czwartek, 20 lutego 2025, 21:05
za każdym razem range układał się bardzo przejrzyście i impuls zaczynał się od flipięcia mid range (niebieskie kółka)

aktualnie jesteśmy w okolicy/ciut poniżej (jakieś 99+)

jakbyśmy odzyskali 100k to będzie to wyglądało obiecująco

z drugiej strony póki co ani razu nie było zawrotki z dłuższego okresu konsolidacji, jakby mid odbiło to będzie jak dla mnie mocny sygnał ostrzegawczy przed wyjściem z konsoli dołem

no i odbicie od mid poskutkowało dojściem do low.

tu jeszcze jest opcja, że ściągnęli szpile z 13.01 i wróci do rangea, póki co bardziej wygląda na wyjście dołem, ale szybki powrót i odbicie 100 k byłyby b. bycze.

w razie spadków to nie liczyłbym, że 80 k wytrzyma

SVG Image

no i wyszliśmy z trójkąta dołem, więc fejk i DB też są w grze

SVG Image

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
4

Postautor: ergorg » wtorek, 25 lutego 2025, 09:50

Ja już wyprzedany ze wszystkiego poza LTC. Zostawiam stable i resztę będę rozgrywał ewentualnie przez lewar.

Dodano po 3 minutach 17 sekundach:
Test czerwonej pierwsze czy lecimy na 85k$?

https://bingx.com/partner/ERGORG/ - alternatywa dla bybit jak wyłączą we wrześniu

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
3

Postautor: mess_on_a_mission » wtorek, 25 lutego 2025, 10:46

powtarzam się z tą propozycją kanału. jeśli niebieska kreska była częścią mediany to mamy target 75 k z końcem miesiąca/początkiem marca (chyba, że będzie fejk z trójkąta i powrót nad niebieską)

opcja na na ten mniejszy kanalik, jakby się dotknęły to +10 do pewności

wolałbym już nie widzieć stąd powrotu do 95 k tylko szybką kapitulacje, która dałaby szansę na duży impuls up

SVG Image

SVG Image

eth 1500?

SVG Image

Początkujący
Reputacja: 1
Reputacja postu: 
0

Postautor: artur5236 » wtorek, 25 lutego 2025, 11:47

ergorg pisze: wtorek, 25 lutego 2025, 09:53 Ja już wyprzedany ze wszystkiego poza LTC. Zostawiam stable i resztę będę rozgrywał ewentualnie przez lewar.
Wyprzedajesz podczas ekstremalnego strachu na poziomie 25?

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
1

Postautor: ergorg » wtorek, 25 lutego 2025, 11:58

artur5236 pisze: wtorek, 25 lutego 2025, 11:47Wyprzedajesz podczas ekstremalnego strachu na poziomie 25?
Wyprzedałem się bo taki miałem plan.

@Jahu oczywiście minusuje, więc po prostu przekopiuje tę wiadomość:
updownupdown pisze: poniedziałek, 24 lutego 2025, 21:16@Jahu co do twojego minusika(dziecinada XD) i niezwykle celnego komentarza, wstyd by mi było po tym co tu wyprawiałeś w 21 i w cały 22 rok cokolwiek pisać. nie rozumiesz ironii, sarkazmu, gier słownych, a co najważniejsze, nie rozumiesz rynku :* założę się, że znowu się nie skeszujesz, będziesz przez 2 lata zaklinał rzeczywistość i tak w kółko, chyba że się wyzerujesz po drodze z braku cierpliwości (nie życzę). Jesteś idealnym anty-przykładem - jeśli ktoś jest stosunkowo nowy na rynku to może sobie zrobić ciekawe case study czego nie robić.
I nie Jahu, nic nie odkupię bo i po co? Jak będzie trzeba to sobie longa wezmę z 85k albo z 70k$ zależy gdzie spadnie. :lol:

Gaduła
Awatar użytkownika
Reputacja: 1112
Reputacja postu: 
1

Postautor: Arcymistrz1990 » wtorek, 25 lutego 2025, 12:08

Zaczyna się robić interesująco na wykresie. Natomiast uważam, że dla czytelności obrazu powinniśmy spaść (najlepiej cieniem na 1D) do okolicy 85000 USD -bez zaliczenia pełnego zasięgu największej korekty w trendzie będzie bardzo dużo niejasności co dalej może zrobić cena.

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 19
Reputacja postu: 
1

Postautor: wolfski54 » wtorek, 25 lutego 2025, 12:40

Wydymali wszystkich doprowadzając ludzi do ekstremalnego strachu. Mamy tutaj obraz doskonałej manipulacji. Wzrosty będą, ale zaczną się one w najmniej oczekiwanym momencie, Ci ktorzy manipulują rynkiem nie pozwolą na to żeby kurs stał się przewidywalny. Każdy liczyl na wzrosty styczen/luty, KAŻDY... a co dostaliśmy widać gołym okiem. Rysowanie "kresek" traci jakikolwiek sens, pozostało nam czekać i obserwować, nie ma co sie zbytnio stresować, kurs odbije, ale nikt z nas nie jest w stanie przewidzieć i wyrysować kiedy. Mamy wiele czynników, ktore diametralnie wpłyną na wycene BTC oraz całej reszty jak np: info o zawieszeniu broni na ukrainie, albo info że Trump się przewrócił, rozbił sobie mordę i zdecydował że BTC nigdy nie trafi do rezerw USA. Krążą też słuchy że komputer kwantowy zniszczy cały rynek krypto. Ryzyko w obecnym cyklu jest dużo większe niż w poprzednich.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
2

Postautor: ergorg » wtorek, 25 lutego 2025, 12:46

wolfski54 pisze: wtorek, 25 lutego 2025, 12:40Wzrosty będą, ale zaczną się one w najmniej oczekiwanym momencie
Polecam zoom out:

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
1

Postautor: mess_on_a_mission » wtorek, 25 lutego 2025, 12:54

odreagowanko do otwarcia sesji i zobaczymy? może jednak byki zaskoczą springiem 8-)

póki co na eth plan nr 1 raczej taki

jeśli kanały, które wrzucałem byłyby w grze to wlasnie uderzylismy w mediane, przydałaby się flaga żeby ja przebic

SVG Image

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 3903
Reputacja postu: 
4

Postautor: fusywszklanejkuli » wtorek, 25 lutego 2025, 13:06

wolfski54 pisze: wtorek, 25 lutego 2025, 12:40Mamy tutaj obraz doskonałej manipulacji.
Nie, synchronizacji:

SVG Image

https://www.cnbc.com/2025/02/24/stock-market-today-live-updates.html pisze: Stock futures moved lower Tuesday after the S&P 500 posted a three-day losing streak, with traders weighing concerns around global trade.

[...]

“Investors in the market more broadly, they sort of almost want to believe that the AI trade is over. They’re looking for evidence [and] reasons to doubt,” Doug Clinton, a managing partner at Deepwater Asset Management, said on CNBC’s “Closing Bell” on Monday. “From our perspective, the AI trade is still real. I don’t think this boom is over. I still think we have two to four years to go.”

Investors are also mulling President Donald Trump’s latest remarks on trade. He said that tariffs on imports from Canada and Mexico “will go forward” after the current 30-day moratorium ends.

https://www.cnbc.com/2025/02/24/trump-says-tariffs-on-canada-and-mexico-will-go-forward.html pisze: President Donald Trump said Monday that sweeping U.S. tariffs on imports from Canada and Mexico “will go forward” when a monthlong delay on their implementation expires next week.

“The tariffs are going forward on time, on schedule,” Trump said when asked at a White House press conference if the postponed tariffs on the two U.S. trading partners would soon go back into effect.

The president claimed that the U.S. has “been taken advantage of” by foreign nations on “just about everything,” and reiterated his plan to impose so-called reciprocal tariffs.

“So the tariffs will go forward, yes, and we’re going to make up a lot of territory,” Trump said.

https://www.cnbc.com/2025/02/24/stock-market-today-live-updates.html pisze: Nvidia is set to report earnings Wednesday after the bell.
Oby to były nierozczarowujące wyniki. ;)
Moją tezą inwestycyjną jest niechybny pivot skompromitowanej kontrariańskiej narracji o paradygmacie, a by zminimalizować ryzyko drawdownu, prowadzę pozycje dynamicznie hedgując putami in-the-money thetę ekspozycji na optymalnym interwale, jak Leevermore.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 1389
Reputacja postu: 
0

Postautor: DjVegas98 » wtorek, 25 lutego 2025, 16:32

No na moje oko to banieczka chyba pękła.
Możliwe, że znowu co najmniej z pół roku minie, zanim zobaczymy ATH.

Obrazek

A alty to jeden wielki pie*dolnik. :roll:
Taki timing i zasięg spadków, jaki mieliśmy przez ostatni kwartał, w ciągu 5 lat, był jedynie chyba po altseasonie 2021.
Zatem pytanie za 100 pkt dla tych, co szukają okazji do łatwego zarobku.
Czy z -50/-70% (w zależności od projektu) na przeciętnym coinie od połowy grudnia nie możemy zrobić kolejnego -50% w kilkadziesiąt dni? ;)

Tyle, że no wtedy wszystko urosło x5-x10. :mrgreen:
Tym razem na "wybrańcach" mieliśmy w porywach max x2-x4.
Dużo było, które urosły znikomo albo wcale.

Nie powiem chyba nic odkrywczego, że z każdym kolejnym rokiem regularne zarabianie staje się coraz bardziej tricky.
Wydaje mi się, że odsetek tych tracących, z roku na rok jest coraz większy. :cry:
Ja sam względem początku roku jestem na kilkunasto-procentowym minusie. :(

//btw naprawdę nie chce mi się wierzyć, że ETH NAGLE odpali zdupowzrosty w parze z BTC na spadającym bitku...
Miał na to czas aż od końcówki 2022!
Grubo ponad 99% altów przyniesie Ci w longterm straty albo mniejsze zarobki niż BTC.

Wróć do „Przedszkole”