Dummy plug

Dyskutant
Posty: 151
Rejestracja: 13 czerwca 2011
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Dummy plug

Postautor: volv » wtorek, 14 czerwca 2011, 22:34

Witam,
Będę podłączał 4x 5830 pod MSI 790fx-G70. Z tego co wyczytałem będę potrzebował tzw. dummy plug, żeby chodziły wszystkie karty.
Pierwszy raz się z czymś takim spotykam, stąd ten temat. Widziałem poradnik jak je robić.
Pytanie tylko gdzie można kupić te rezystory i jakie to dokładnie mają być?
A może da się gdzieś kupić gotowe dummy plug?

Z góry dzięki za odpowiedź.

Początkujący
Posty: 34
Rejestracja: 23 maja 2011
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: Dummy plug

Postautor: Wicky » wtorek, 14 czerwca 2011, 22:39

Stoję przed podobnym dylematem bo nie starczy mi monitorów do uruchamiania sprzętów, poza tym to denerwujące i czasochłonne. W Polsce chyba będzie duży problem nabyć gotowe wtyczki. W tym miejscu dobrym rozwiązaniem byłby zakup grupowy dla kliku użytkowników, myślę że kilku chętnych na pewno by się znalazło. Co do rezystorów to w tym temacie pojawia się informacja dotycząca parametrów: http://bitcoin.pl/forum/viewtopic.php?f ... g&start=10

Dyskutant
Posty: 156
Rejestracja: 8 czerwca 2011
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: Dummy plug

Postautor: Tanner » wtorek, 14 czerwca 2011, 22:44

Nie da sie, jak widziales poradniki to na pewno pisali jakie (68-75ohm), do kupienia w sklepie elektronicznym
Obrazek

Weteran
Awatar użytkownika
Posty: 1494
Rejestracja: 7 czerwca 2011
Reputacja: 1
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: Dummy plug

Postautor: Przemo » wtorek, 14 czerwca 2011, 22:56

Ja Wam tylko powiem, ze nie trzeba lutowania. Jednak przydala by sie przejsciowka z DVI na VGA (monitorowe) i nie trzeba juz wtyczki do ktorej sie lutuje, nie trzeba tez trzech opornikow na gniazdo, wystarczy jeden. Ja to robie tak ze zakladam przejsciowke, wkladam opornik w odpowiednie otwory takie jak na zdjeciu pluga i zaklejam to tasma izolacyjna.
Opornik 50-100 omów, ale jak sie juz kupuje to lepiej stricte 75 omów takie jak maja byc.
Sklep integracją z allegro i hurtowniami - niedługo z obsługą Bitcoin
Chcesz założyć sklep internetowy? Nic prostszego.

Rozmowny
Posty: 119
Rejestracja: 31 maja 2011
Reputacja: -5
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: Dummy plug

Postautor: krzynek1 » wtorek, 14 czerwca 2011, 23:57

na linuxie nie potrzeba tego robic, a na windzie dzialaja 4 karty jednoczesnie bez zadnych problemow ?

Dyskutant
Posty: 151
Rejestracja: 13 czerwca 2011
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: Dummy plug

Postautor: volv » środa, 15 czerwca 2011, 00:00

Czyli to dotyczy tylko Windowsa?
To może warto skonfigurować to wszystko na Linuksie? Sprzęt czysto do miningu, będzie sobie leżał w kącie. Trudno to ustawić na Linuksie?
Czytałem, że są jakieś gotowe dystrybucje do tego.

Początkujący
Awatar użytkownika
Posty: 35
Rejestracja: 10 czerwca 2011
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: Dummy plug

Postautor: agresywneklapki » środa, 15 czerwca 2011, 00:01

teoretycznie powinny działać, w praktyce utrzymanie 4 kart w rozsądnych temperaturach to dość duży problem
ta gotowa dystrybucja to LinuxCoin ale podobno dość niestabilna jak na razie

Dyskutant
Posty: 151
Rejestracja: 13 czerwca 2011
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: Dummy plug

Postautor: volv » środa, 15 czerwca 2011, 00:04

Wiele osób ma podłączone 4 karty do miningu i jakoś na tym lecą. I to mają po kilka takich zestawów. Gdyby to nie działało jak powinno to nie pakowaliby się w większe ilości, tylko zmienili na 2-3 jednocześnie.

Dyskutant
Posty: 165
Rejestracja: 15 czerwca 2011
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: Dummy plug

Postautor: crow » środa, 15 czerwca 2011, 15:25

Czy ktoś kto robił już dummy plug mógłby mi powiedzieć czy moc rezystora ma znaczenie? Znalazłem coś takiego na allegro i nie wiem czy się nadają: http://allegro.pl/rezystor-metal-oxide- ... 79999.html
1CjQBD7Qv3GRebbjD9vnJ4swtBhvFXash9

Dyskutant
Posty: 156
Rejestracja: 8 czerwca 2011
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: Dummy plug

Postautor: Tanner » środa, 15 czerwca 2011, 15:58

Starczy 0,25W ale te tez moga byc.
Obrazek

Dyskutant
Posty: 165
Rejestracja: 15 czerwca 2011
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: Dummy plug

Postautor: crow » środa, 15 czerwca 2011, 17:56

dzięki za info :)

Dyskutant
Posty: 222
Rejestracja: 15 czerwca 2011
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: Dummy plug

Postautor: Omen » poniedziałek, 20 czerwca 2011, 13:47

Recenzje sprzętu komputerowego - http://www.oclab.pl
Forum o sprzęcie komputerowym - http://www.ocforum.pl

Uznaniowe wpłaty proszę kierować na 1DEXfZw2TFUPNCcwkQT3g8MpGhzJeTMTd2 :)

Obrazek

Dyskutant
Posty: 167
Rejestracja: 25 maja 2011
Reputacja: 4
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: Dummy plug

Postautor: Cezary » poniedziałek, 20 czerwca 2011, 13:53

0,25W

Dyskutant
Posty: 222
Rejestracja: 15 czerwca 2011
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: Dummy plug

Postautor: Omen » poniedziałek, 20 czerwca 2011, 13:55

No ok, to wiem, ale bardziej chodzi mi o to, że te drugie są metalowo-tlenkowe, a w pierwszych nie wiadomo. To jakaś wielka różnica?
No i przy okazji w pierwszej jest aż 100, a w drugiej tylko 20.
Recenzje sprzętu komputerowego - http://www.oclab.pl
Forum o sprzęcie komputerowym - http://www.ocforum.pl

Uznaniowe wpłaty proszę kierować na 1DEXfZw2TFUPNCcwkQT3g8MpGhzJeTMTd2 :)

Obrazek

Dyskutant
Posty: 156
Rejestracja: 8 czerwca 2011
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: Dummy plug

Postautor: Tanner » poniedziałek, 20 czerwca 2011, 14:20

Nie ma roznicy.
Obrazek

Dyskutant
Posty: 222
Rejestracja: 15 czerwca 2011
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: Dummy plug

Postautor: Omen » poniedziałek, 20 czerwca 2011, 14:44

Ok, to biorę te rezystorki, gdzie jest 100 sztuk i przy okazji 0,25W :)
Recenzje sprzętu komputerowego - http://www.oclab.pl
Forum o sprzęcie komputerowym - http://www.ocforum.pl

Uznaniowe wpłaty proszę kierować na 1DEXfZw2TFUPNCcwkQT3g8MpGhzJeTMTd2 :)

Obrazek

Dyskutant
Awatar użytkownika
Posty: 163
Rejestracja: 1 kwietnia 2011
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: Dummy plug

Postautor: Adeq » poniedziałek, 20 czerwca 2011, 20:43

Te 1W są na duże moce, które na pewno by nie były wydzielane na złączu sygnałowym, poza tym ciężko by było ci to przylutować do wtyku.

Dyskutant
Posty: 222
Rejestracja: 15 czerwca 2011
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: Dummy plug

Postautor: Omen » poniedziałek, 20 czerwca 2011, 23:12

Nie chcę lutować, chcę tylko włożyć do niego ;)
Recenzje sprzętu komputerowego - http://www.oclab.pl
Forum o sprzęcie komputerowym - http://www.ocforum.pl

Uznaniowe wpłaty proszę kierować na 1DEXfZw2TFUPNCcwkQT3g8MpGhzJeTMTd2 :)

Obrazek

Wygadany
Awatar użytkownika
Posty: 557
Rejestracja: 11 maja 2011
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: Dummy plug

Postautor: KiLeRrosS » wtorek, 21 czerwca 2011, 02:08

Dziś kupiłem podobne 0,25W, za 20szt zapłaciłem 2zł (sklep stacjonarny) :D
Faktycznie, wystarczy włożyć w przejściówkę i działa! Na szczęście nic nie trzeba lutować (mam dwie lewe łapki).
Ostatnio zmieniony wtorek, 21 czerwca 2011, 18:05 przez KiLeRrosS, łącznie zmieniany 1 raz.
Powyższy post wyraża opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podania przyczyny.
Obrazek

Obrazek Piszę poprawnie po polsku.

Dyskutant
Posty: 222
Rejestracja: 15 czerwca 2011
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: Dummy plug

Postautor: Omen » wtorek, 21 czerwca 2011, 09:27

Sam spraktykuję, jak przyjdą :)
Recenzje sprzętu komputerowego - http://www.oclab.pl
Forum o sprzęcie komputerowym - http://www.ocforum.pl

Uznaniowe wpłaty proszę kierować na 1DEXfZw2TFUPNCcwkQT3g8MpGhzJeTMTd2 :)

Obrazek

Wróć do „Sprzęt (hardware) do miningu”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot] i 0 gości