Lekcja nr 1

bl4ck
Postautor: cezar78 » piątek, 10 stycznia 2020, 20:33
Sugerowalem się kursem w portfelu btc zainstalowanym w moim telefonie. Ale to bez znaczenia. Na ich stronie kurs jest niższy dokładnie o 4% i tyle mnie skroili przy wypłacie. Czytałem w necie że prowizja shitcoins od sprzedaży to 2%. A może ktoś powiela błędne informacje, bo w sumie o prowizji 2% czytałem na innych stronach, na shitcoins.club nic nie ma na ten temat. No cóż przerzucę sie na flyingatom tam chociaz jasno określają swoje opłaty3850pln przeliczając według kursu na ich stronie albo bitomacie?
cezar78
Postautor: redbog » piątek, 10 stycznia 2020, 21:21
To jest najbardziej istotne bo nie wiadomo skąd ten twój portfel bierze kurs.
Nie wiem czy prowizja u nich jest 2% ale nawet jeśli to najistotniejsze jest 2% od kursu z jakiej giełdy bo mogą być różnice w kursach i stad wyszło nieporozumienie.
redbog
Postautor: cezar78 » sobota, 11 stycznia 2020, 09:04
cezar78
Postautor: Antrepair » sobota, 11 stycznia 2020, 09:57
To jest taki chwyt mający na celu zwiększanie popularności i adopcji bitcoina- ludzie widzą bitomat i fruwające pieniądzecezar78 pisze: ↑ piątek, 10 stycznia 2020, 17:45Drugi minus to sposób wydawania gotówki - maszyna nie wydaje pieniędzy tylko je wyrzuca. Banknoty zaczęły mi fruwać , ja zbieram je z podłogi, tu lecą następne, ludzie się na mnie patrzą. Co by było jakbym wypłacał ze 20tyś? Nie nadarzyłbym zbierać. Teraz już wiem że trzeba stać z rękami przy samym wylocie i blokować wylatujące pieniądze.
Jak idzie wstawianie nowych bitomatów ? Słuchajcie, może potrzebujecie mądrej głowy do działu R&D lub serwisu w Warszawie ?FlyingAtom pisze: ↑ czwartek, 3 stycznia 2019, 04:06lamassu są załamka te bankomaty nawet jedno urządzenie które kupiliśmy 45tyś złotych nie działa, nikomu nie polecam kupować ich, ten w Warszawie podmienimy na nasz, sami już robimy, ale to i tak będzie proces i nauka przy nich, fajnie bo jest ich 150 sztuk, więc do 2 lat powinny być w każdej dziurze w PL.
Antrepair
Postautor: maky » sobota, 11 stycznia 2020, 10:22
Nie oglądałeś czołowego naganiacza na piramidy jak stał przy bitomacie ze zmiotką i szufelką?
maky
Postautor: redbog » sobota, 11 stycznia 2020, 12:38
Ale licząc od czego? Od kursu branego skąd? z jakiej giełdy?
Jak tylko mail to slaby ślad przy jednorazowym użytku, ale fakt troszkę to niepotrzebne.
redbog
Postautor: TypowyFacet » sobota, 11 stycznia 2020, 13:11
TypowyFacet
Postautor: redbog » sobota, 11 stycznia 2020, 14:35
redbog
Postautor: Bit-els » sobota, 11 stycznia 2020, 14:43
Bit-els
Postautor: koparki » sobota, 11 stycznia 2020, 14:58
Bardzo niepotrzebne. Niekompatybilne z kryptowalutami.
koparki
Postautor: devega » sobota, 11 stycznia 2020, 17:35
Myślę że znacznie szybciej, bez tego nie ma możliwości spełnienia wymogów AML - zapewnienia możliwości identyfikacji transakcji powiazanych ze sobą (np wielokrotne wymiany przez tego samego użytkownika). W przypadku punktów stacjonarnych weryfikatorem jest człowiek, w przypadku bitomatów musi być zapewniony jakiś algorytm.
devega
Postautor: Bit-els » sobota, 11 stycznia 2020, 19:14
Bit-els
Postautor: Qba-da-Intrepid » sobota, 11 stycznia 2020, 23:59
Qba-da-Intrepid
Postautor: cezar78 » poniedziałek, 13 stycznia 2020, 17:07
cezar78
Postautor: kapustka » poniedziałek, 13 stycznia 2020, 19:48
kapustka
Postautor: Bit-els » wtorek, 14 stycznia 2020, 21:25
Bit-els
Postautor: redbog » piątek, 13 marca 2020, 03:00
redbog
Postautor: FlyingAtom » piątek, 13 marca 2020, 10:06
Hej,redbog pisze: ↑ piątek, 13 marca 2020, 03:00Czy to prawda?
Jeśli to co jest tu opisane to nie jakaś ściema to bitomaty praktycznie trącą sens.
https://www.wykop.pl/wpis/47796263/kryp ... itcoins-w/
Przedstawiciela shitcoins chyba nie ma na forum ktoś jest w stanie ich może zapytać gdzieś żeby uzyskać oficjalną odpowiedz.
Spytam na razie konkurencje @FlyingAtom_Łukasz @FlyingAtom jak jest u was z ewentualną weryfikacją?
Prowadzicie taką przy zakupie w bitomacie z możliwością blokowania fiatów?
Czy nagrywacie/fotografujecie i przechowujecie twarz kupującego/sprzedającego?
Czy będzie jakiś problem jak podejdę do bitomatu kupować z dużymi okularami albo nawet w kasku?
FlyingAtom
Postautor: redbog » piątek, 13 marca 2020, 12:02
Bardzo dobra wiadomość, dzięki za szybką odpowiedz.FlyingAtom pisze: ↑ piątek, 13 marca 2020, 10:06Nie nagrywamy nic ani w biurach ani w bankomatach.
Jak będą przepisy która zmuszą nas do weryfikacji czy nagrywania klientów na pewno poinformujemy rynek/klientów.
Moze banka by coś pomogła ale niestety szybko to ona może nie nadejść, a z drugiej strony jeśli inny biznes tez związany z krypto to jego rentowność tez może wzrosnąć w trakcie bani i tym sposobem bitomaty pozostaną zawsze z tylu, niestety.FlyingAtom pisze: ↑ piątek, 13 marca 2020, 10:06A tak jeszcze swoją drogą to bittomaty działają słabo (może nie bardzo słabo) do tego co się spodziewałem i pewnie jak się nie zmienią uwarunkowania na rynku to będę przerzucał część kapitału w inny biznes, albo zmieniał branżę, bo aktualnie rentowność na kapitale (bankomaty i biura) jest tak mała że bez problemu można osiągnąć dużo wyższa w innych branżach.
redbog
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości
Polskie Forum Bitcoin skupia miłośników Bitcoina w Polsce. Tu możesz zadać pytania odnośnie Bitoina lub podyskutować na ciekawe tematy.
Treści na tym forum mają charakter wyłącznie informacyjno-edukacyjny, a posty są wyrazem osobistych poglądów ich autorów. Treśći na forum ani w całości ani w części nie stanowią "rekomendacji" w rozumieniu przepisów Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 19 października 2005 r. w sprawie informacji stanowiących rekomendacje dotyczące instrumentów finansowych, lub ich emitentów (Dz.U. z 2005 r. Nr 206, poz. 1715).