@socjolog2008 od ponad 2 lat jest niesamowity FUD na tether i jakoś nadal nikt nic nie znalazł na niego, zresztą stanowi on jedynie 3% całkowitej kapitalizacji BTC, a chyba stanowił 1% kiedy BTC kosztował 20k$. To jest praktycznie nic. Secundo teraz powstało wiele giełd w parach z fiatami, tak samo np. taki Bittrex co chwilę dodaje pary crypto-fiat, więc coraz więcej kasy będzie na giełdach

Co do tego oczyszczenia, to jest to względna sprawa, bo ciężko jest określić co tak naprawdę jest scamem, a wszyscy są tutaj głównie dla zysku, nie oszukujmy się

Dzisiaj wielu cryptomaxymiliastów, którzy są przeciwko inflacji, wydają swoje coin'y, twierdząc, że są to free money, patrz Ver, Wright, Heart, jeszcze brakuje tutaj Tone'ego Vays'a

Nie ma do Ciebie pretensji, Ty robisz to co uważasz, ja tylko wyraziłem swoje zdanie, że osoby, które zarobiły mnóstwo hajsu dzięki BTC dzisiaj nawet po tak głębokich spadkach zniechęcają do technologii, podcinają gałęzie na których siedzą i brak im skóry w grze

Po prostu wkurza mnie taka hipokryzja

Mogli by po prostu zwiększać wielkość bloku np. x2 co każdy halving i nagroda za wykopanie z opłatami za transakcje by się równoważyła i każdy byłby happy

Z drugiej strony BCH czy BSV mają większe bloki, a ciągle świecą pustkami

Tak naprawdę użyteczność niekoniecznie musi wiązać się z ceną i wzrostem wartości
Popatrzmy na sytuacje z Mt. Gox'em, wtedy też wydawało się, że 1k$ to cena z kosmosu, mega przepompowana, nie poparta niczym. Mija kilka lat, BTC wbija 20k$, a dzisiaj każdy wręcz marzy o takiej cenie, mokry sen wszysckich niedźwiedzi bitcoin'owych
socjolog2008 pisze: ↑ sobota, 23 lutego 2019, 10:44 Jeżeli coś piszę to nie naganiam żeby na siłę sprzedawać bo będzie 5$, czy żeby kupować bo będzie milion dolarów. Oba poglądy to lekka paranoja.
Dokładnie tak. Ja tylko przedstawiłem suche fakty, że długoterminowo BTC to świetna inwestycja jak do tej pory

Nawet jak nie będzie miliona, a wróci do ATH, to i tak 500% zysku z obecnych cen, przykładowo ktoś inwestując teraz 100kPLN może mieć pół milion. Osiągnięcie takiego wyniku z takiej sumy na aktywnej grze jest mega ciężkie dla zwykłego Janusza, czy początkującego trader'a

To jest tylko jedna ze strategii

Oczywiście tym razem może być inaczej i BTC już nigdy nie wzrośnie powyżej 4040$