początek wielkiej hossy na dash pamiętam bardzo dobrze bo akurat byłem zaangażowany głównie w dash, o ile pamiętam to był pierwszy alt który odpalił. z ok 17 do 100 potem spadł do średnio ok 60$ a potem było juz tylko lepiej.
Tak, jest dywergencja , bessa bitcoina wygląda inaczej niż bessa altów. I gdyby alty trzymały się ruchów bitcoina ciagle do samego dna które jest przewidziane przez posiadaczy szklanych kul na poziom 2xxx$ a nawet 1xxx$

to teoretycznie dash mógłby zejść niżej

tylko , że ja potrafię sobie wyobrazić że alty odklejają się od kursu bitcoina przy śmiesznych cenach bo w przeszłości juz tak bywało poza tym im niższa cena tym więcej popytu na masternody, nie wierzę w ich wielką podaż przy cenie 40$ i poniżej. Nie zapominaj że są tacy który sprzedali masternody odpowiednio drogo i chętnie odkupią gdy cena będzie tak niska ze aż stosunek nagrody do ryzyka będzie błagał aby to wykorzystać. Nie wierzę w całkowity upadek kryptowalut

i dasha za 20$ , projekt z wielką mocą obliczeniowa, z farmami ASIC , z bankomatami na całym świecie, modny bardziej niż btc w niektórych krajach, hulający bezbłędnie tyle lat, bez forko-cyrków jak u BTC , notowany na niemal każdej giełdzie - już obecne 60$ to rarytas

nie żartuj, za długo to obserwuję i za dużo tych upadków widziałem

Ale obecnie poszedł news o ustaleniach dot. kryptowalut na szczycie g20 , od tej pory nie będzie jak dawniej. We wpisie
https://forum.bitcoin.pl/viewtopic.php? ... 80#p543549 opisałem też te ryzykowne kwestie, one jak najbardziej ciążą , więc nie ma huraoptymizmu , przecena też ma swoje powody.
Tempo spadku w porównaniu do spadku btc jest ogromne tak jakby na wyścigi chciano wyzerować wartość, trudno powiedzieć jak się to skończy oby wielką zieloną świecą +80% , bywały takie wystrzały na altach już nie raz.