KantorKanga.pl

Oficjalny przedstawiciel projektu
Awatar użytkownika
Reputacja: 23
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

KantorKanga.pl

Postautor: kanga.exchange » czwartek, 2 listopada 2023, 13:00

Kiwajakotako cieszę się, że transakcja została zrealizowana :)

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 48
Reputacja postu: 
0

KantorKanga.pl

Postautor: smieszny » sobota, 6 stycznia 2024, 12:21

Dawno nie korzystałem z kantorów kanga. Kiedyś było ich kilka w moim mieście. Jakoś około dwa lata temu byłem w galerii handlowej i w kantorze stacjonarnym wypłacałem kwotę około 10tys zł. Była to z tego co pamiętam zamiana oPLN na gotówkę. Wcześniej się nie umawiałem. Chciałem przy okazji wizyty, po prostu przetestować usługę wypłaty krypto przez kantor stacjonarny. Dzisiaj z ciekawości wróciłem na stronę Kangi i z tego co widzę w moim mieście nie ma ani jednego kantoru a oklicy dużych miast jest usługa lolacals. Wypłata od ręki bez KYC do 1000Euro. Czy naprawdę aż tak to podupadło czy ja jakoś źle patrze. Na mapce nie widać (na oko) 90% kantorów które kiedyś współpracowały z kangą

Wygadany
Awatar użytkownika
Reputacja: 303
Reputacja postu: 
0

KantorKanga.pl

Postautor: revo » niedziela, 7 stycznia 2024, 10:01

@smieszny wydaje mi się że z uwagi na niski limit teraz ludzie częściej korzystają z bankomatów bo a) jest szybciej b) jest niższa prowizja. mogę doradzić na pv jak zaoszczędzić przy wymianie.

fixedfloat.com
:!: handluj tanio XMR i innymi krypto bez rejestracji :!:

Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

KantorKanga.pl

Postautor: kanga.exchange » niedziela, 7 stycznia 2024, 21:26

smieszny pisze: sobota, 6 stycznia 2024, 12:21 Dawno nie korzystałem z kantorów kanga. Kiedyś było ich kilka w moim mieście. Jakoś około dwa lata temu byłem w galerii handlowej i w kantorze stacjonarnym wypłacałem kwotę około 10tys zł. Była to z tego co pamiętam zamiana oPLN na gotówkę. Wcześniej się nie umawiałem. Chciałem przy okazji wizyty, po prostu przetestować usługę wypłaty krypto przez kantor stacjonarny. Dzisiaj z ciekawości wróciłem na stronę Kangi i z tego co widzę w moim mieście nie ma ani jednego kantoru a oklicy dużych miast jest usługa lolacals. Wypłata od ręki bez KYC do 1000Euro. Czy naprawdę aż tak to podupadło czy ja jakoś źle patrze. Na mapce nie widać (na oko) 90% kantorów które kiedyś współpracowały z kangą
Hej, sporo zależy od regionu, natomiast rzeczywiście są takie, w których jest więcej lokalsów niż kantorów. Zaznaczę tylko, (w odpowiedzi na Twoje słowa o wypłacie od ręki bez KYC do 1000Euro) że u lokalsa nie obowiązują żadne limity.

Początkujący
Reputacja: 2
Reputacja postu: 
0

KantorKanga.pl

Postautor: privacy_first » niedziela, 7 stycznia 2024, 22:59

revo pisze: niedziela, 7 stycznia 2024, 10:01 @smieszny wydaje mi się że z uwagi na niski limit teraz ludzie częściej korzystają z bankomatów bo a) jest szybciej b) jest niższa prowizja. mogę doradzić na pv jak zaoszczędzić przy wymianie.
tez bylbym zainteresowany informacjami, jesli to mozliwe poprosze o pw

Wygadany
Awatar użytkownika
Reputacja: 303
Reputacja postu: 
1

KantorKanga.pl

Postautor: revo » piątek, 29 listopada 2024, 15:17

Użyj kodu BLACK24 i skorzystaj z obniżonej prowizji o 0,5% na wszystkie transakcje w naszych kantorach i u Localsów do 01.12

fixedfloat.com
:!: handluj tanio XMR i innymi krypto bez rejestracji :!:

Orator
Awatar użytkownika
Reputacja: 178
Reputacja postu: 
0

KantorKanga.pl

Postautor: the_prince » środa, 1 stycznia 2025, 16:30

Drodzy @kanga.exchange - czy dyskusja na temat giełdy Kanga to ten temat, czy lepiej gdzie indziej?

Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

KantorKanga.pl

Postautor: kanga.exchange » środa, 1 stycznia 2025, 16:36

Cześć! Z braku innego wątku może być tutaj jak najbardziej.

Orator
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

KantorKanga.pl

Postautor: the_prince » środa, 1 stycznia 2025, 18:47

Hej,
dzięki za szybką odpowiedź! Na wstępie zaznaczę, że kibicuję polskim giełdom (czy też takim którymi zarządzają Polacy i mają one Polaków za swoją grupę docelową), więc życzę Kandze jak najlepiej.

Muszę jednak zapytać z lekkim niedowierzaniem o prowizje jakie proponujecie przy wypłacie PLN przelewem bankowym. Dla mnie główną cechą giełdy tak jak wyżej opisanej jest to, że powinna dawać płynny dostęp do rynku BTCPLN oraz polskiego systemu bankowego.

O ile przy wpłacie - za pomocą najzwyklejszego przelewu bankowego - z konta polskiego na polskie, ta prowizja wynosi zero, to już oczekiwanie przy wypłacie opłaty w wysokości procentowej od wypłacanej kwoty (0,4%) jest dla mnie niezrozumiałe, lekko szokujące i wręcz nieakceptowalne.

Być może w przypadku niewielkich wypłat, rzędu 10k pln, taka prowizja jest akceptowalna, to przy kwotach większych, rzędu 1-2 mln wysokość takiej prowizji za samą wypłatę - ze złotówek do złotówek - z Polski do Polski, robi się absurdalna. Ciężko mi uzasadnić jakim kosztem po stronie operatora kwota w takiej wysokości jest podyktowana. Na poważnych giełdach zagranicznych tego typu opłaty procentowe w przypadku wypłat bezpośrednio na konto bankowe w tej samej walucie nie występują w ogóle.

Myślę, że rozważenie pewnej elastyczności w tej kwestii, szczególnie w stosunku do użytkowników którzy już wygenerowali Wam jakiś przychód prowizjami od transakcji na giełdzie przyczyniło by się pozytywnie do obecności u Was klientów z nieco większymi środkami. W tej chwili taka polityka moim zdaniem na niektórych może działać bardzo odpychająco.

Mam też inne spostrzeżenia, co do stablecoina i tierów prowizji w zależności od stakingu KNG, ale to już może niech poczeka na kolejny post.

Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
1

KantorKanga.pl

Postautor: kanga.exchange » czwartek, 2 stycznia 2025, 10:17

Cześć!

Dzięki za Twoją wiadomość i uwagi. Sprostuję, że opłaty za wypłatę PLN przelewem bankowym (0,4% z minimum 5 PLN° i maksimum 99 PLN°) są pobierane przez naszego partnera – GoCash. Dzięki wprowadzeniu limitu maksymalnej opłaty przy większych wypłatach koszt nie przekroczy 99 PLN°, niezależnie od wypłacanej kwoty.

Cenimy Twoje sugestie i nieustannie pracujemy nad ulepszeniem naszej oferty. Jeśli masz dodatkowe uwagi, z przyjemnością się z nimi zapoznamy.

Pozdrawiamy,
Zespół Kanga Exchange

Orator
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

KantorKanga.pl

Postautor: the_prince » czwartek, 2 stycznia 2025, 12:36

Dzięki za odpowiedź. Cap na 99 PLN brzmi już dużo sensowniej. Nie wiem jakim cudem to przeoczyłem :P. Jak zbiorę dalsze przemyślenia to dam znać.

Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

KantorKanga.pl

Postautor: kanga.exchange » czwartek, 2 stycznia 2025, 13:49

Bywa :)

Wróć do „Kantory”