Oszustwo z użyciem giełdy

Regulamin forum
1. Wszystkie wykryte krytyczne błędy i luki w oprogramowaniu serwisu zgłaszamy do danego serwisu. Nie publikujemy szczegółów na forum !!! Dopuszczalne jest publikowanie błędów o niskim stopniu zagrożenia oraz możliwych słabych punktów które naruszają podstawowe zasady bezpieczeństwa. np brak SSL
2. Na tym forum zgłaszamy jedynie fakt wykrycia luki z podaniem stopnia zagrożenia - małe/umiarkowane/krytyczne
3. Nie prowadzimy tu luźnych dyskusji i pogaduszek - te będą surowo karane!
4. Wszelkie pomówienia są zakazane !
Początkujący
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Postautor: LoganCapucino » poniedziałek, 24 lutego 2025, 18:48

Witam. Mam problem z odzyskanie m pieniedzy. Po namowie osoby z internetu (wiem, że to głupie), wpłaciłem spora kwotę na Bybit. Forma wpłaty Swift. Prawdopodobnie trzeba zrobić zamowinie dalej, żeby pieniądze wpłynęły.
Nie wiem czy już na tą chwilę nie straciłem pieniedzy, zaufałem tej osobie i dałem sie jej poprawadzić.
Straciłem do niej zaufanie bo podejrzewam, że to oszustka.
Czy jest ktoś w stanie mi udzielić radę jak zrobić zamówienie w Bybit i to sprawdzić co się stało z pieniędzmi.
Proszę o kontakt w tej trudnej dla.mnie sytuacji.
Dziękuję
 ! Wiadomość z: rav3n_pl
Poprawiłem temat i przeniosłem

Bardzo Zły Moderator
Awatar użytkownika
Reputacja: 2683
Reputacja postu: 
0

Bybit zamówienie

Postautor: rav3n_pl » poniedziałek, 24 lutego 2025, 19:25

Ale masz konto na bybit.com i tylko ty masz do niego dostęp i wpłacałeś na dane, jakie miałeś w zakładce wpłaty na giełdę?
Oszuści najczęściej "pomagają" zakładać konto i mają do niego dostęp, więc jak tylko wpłata wchodzi, to kupują np. BTC i wypłacają sobie.
Druga najczęstsza wersja to konto na "platformie tradingowej" na którą wpłaty są w BTC i ty sam dokonujesz zakupu na giełdzie i wpłacasz oszustom krypto.
Jeżeli krypto już wyszło, praktycznie nie ma szans na odzyskanie środków.
Zgłaszaj sprawę na policje razem z wszystkimi mailami, telefonami, czatami, domenami...
Piffko: PLC/BTC 1Rav3nkMayCijuhzcYemMiPYsvcaiwHni
BIP39 Mnemonik z talii kart
Bitcoin Core 0.29
Linki do YT, TT, LI i reszty

Początkujący
Reputacja: 4
Reputacja postu: 
0

Postautor: Matayn83 » sobota, 1 marca 2025, 20:55

Tekst z kilometra pachnie AI albo chociażby translatorem a wy mu jeszcze pomagacie?

Wróć do „Giełdy i serwisy - zagrożenia”