Bardzo mądre słowa. Niestety tutaj niektórzy - to nie młode wilczki ale uczestnicy walk szczurów.
(Ocenił bym pozytywnie ale reputacje wyczerpałem

Postautor: ikswodnal » sobota, 23 grudnia 2017, 17:15
Bardzo mądre słowa. Niestety tutaj niektórzy - to nie młode wilczki ale uczestnicy walk szczurów.
ikswodnal
Postautor: constantine » sobota, 23 grudnia 2017, 17:15
Nie włączenie GA = tak jak piszeszKulfon pisze: Constantine to tak jakbyś miała portfel wystający w tylnej kieszeni spodni. To zachęta do kradzieży.
constantine
Postautor: KryptoBanita » sobota, 23 grudnia 2017, 17:35
W Meksyku nie trzeba zdawać na prawo jazdy - jakoś ludzie jeżdżą?
Ale na wszelki wypadek innym życzysz na PW: "wpieprzy na konto, do domu etc.i opierdoli twoje mienie"
Jestem zdecydowanie mądrzejszy od telewizora - tu masz rację
Taaa... Niedługo, żeby włączyć komputer, będzie potrzebny egzamin państwowy.
A co ma BB zrobić? Zacząć tańczyć kankana??
KryptoBanita
Postautor: fafudrak » sobota, 23 grudnia 2017, 20:13
fafudrak
Postautor: snajp » sobota, 23 grudnia 2017, 20:43
snajp
Postautor: constantine » sobota, 23 grudnia 2017, 21:02
Współczuję. Choć faktycznie jeśli IP jest z PL to większa szansa niż żadna, że dzielna policja kogoś namierzy.fafudrak pisze:Witam.
Dziś od godnie 6:00 zostałem okradziony na giełdzie BB. Fakt, nie miałem tych super zabezpieczeń (bo konto miałem kilka dni i nawet nie wiedziałem o ich istnieniu). Straciłem 15 lisk (pomad 1000zł) i zapewne wpisze to w stratę bo szansa na odnalezienie sprawcy zerowa. Mam tylko jego IP 83.18.117.14 (ip z Warszawy, a ja z Elbląga) i adres portfela 18127767051351611281L na które ktoś przelał środki z BB. Nie rozumiem tylko jednej rzeczy, skąd ktoś wiedział że akurat jestem zarejestrowany na BB i bawie sie w kryptowaluty ?? Na poczte zero logowań, do Banku tez, na inne kota też. Tylko na BB ktoś złapał ?? Komp przeskanowany, żadnych trojanów, logerów itp. Jak ktoś potrafi dajcie info o tym IP i o tym portfelu LISK.
constantine
Postautor: fafudrak » sobota, 23 grudnia 2017, 21:07
fafudrak
Postautor: Canis Lupus » sobota, 23 grudnia 2017, 21:10
bardzo trudno. Używałeś jeszcze gdzieś tego hasła?
Canis Lupus
Postautor: fafudrak » sobota, 23 grudnia 2017, 21:21
Nie. Hasło specjalnie stworzone dla BB. Dla mnie to faktycznie trochę dziwne. A co do policji to nie wierzę w nich. Dwa miesiące temu na OLX dostałem walka na procka, przekazałem policji dane konta, imię, nazwisko, adres itp. Pan został namierzony, ale nie stawił się na przesłuchanie i tyle. Więc jak im dam datę, godzinę i IP to za miesiąc najwcześniej się za to zabiorą i po ptakach. A jak ktoś był w stanie rozwalić hasło to zapewne to IP okaże się Hotspotem i szukaj igły w stogu siana. A co do BB to mi tu coś śmierdzi i koniec. Od 88 (tak, od 88) roku posiadam PC, zawsze zabezpieczone (od kiedy miałem internet w 99) i nigdy nikt mi się na nic nie włamał. Tylko dalej mnie nurtuje to skąd ktoś wiedział że jestem na BB od raptem kilku dni?Canis Lupus pisze:dużo tych włamań na bb. Gadaliście między sobą? Łączy Was coś oprócz konta na bb i braku GA? Poczta, fb, daty rejestracji kont? Może są jakieś wspólne cechy, których namierzenie coś pomoże. Spróbujcie może wymienić się informacjami.
Dodano po 44 sekundach:bardzo trudno. Używałeś jeszcze gdzieś tego hasła?
fafudrak
Postautor: maky » sobota, 23 grudnia 2017, 21:30
Zgłaszać zgłaszaj. IP niestety raczej nie pomoże. To raczej nie amatorzy. Mogli/mógł się np tunelować od kogoś albo po prostu shackować komuś wifi.
maky
Postautor: Canis Lupus » sobota, 23 grudnia 2017, 21:43
Canis Lupus
Postautor: constantine » sobota, 23 grudnia 2017, 21:49
Na razie cechą wspólną jest używanie testowej wersji 3.0. Na pytanie jednego z forumowiczów kilka osób (w tym ja) potwierdza logowanie na tej wersji w celach treningowych. @fafudrak używałeś tej wersji?Canis Lupus pisze:dużo tych włamań na bb. Gadaliście między sobą? Łączy Was coś oprócz konta na bb i braku GA? Poczta, fb, daty rejestracji kont? Może są jakieś wspólne cechy, których namierzenie coś pomoże. Spróbujcie może wymienić się informacjami.
constantine
Postautor: hassejo » sobota, 23 grudnia 2017, 21:53
hassejo
Postautor: Canis Lupus » sobota, 23 grudnia 2017, 21:55
Canis Lupus
Postautor: constantine » sobota, 23 grudnia 2017, 21:59
takCanis Lupus pisze: rouzmiem, że była testowa wersja przed wprowadzeniem 3.0
constantine
Postautor: Robson125 » sobota, 23 grudnia 2017, 22:00
To chyba oczywiste, gość miał dostęp do Twojego maila i tylko czekał aż pojawi się okazja.fafudrak pisze: Tylko dalej mnie nurtuje to skąd ktoś wiedział że jestem na BB od raptem kilku dni?
Robson125
Postautor: constantine » sobota, 23 grudnia 2017, 22:01
Ja nie, nie wiem jak inni. Poza tym moim zdaniem na BB nie ma co liczyć, ich to mało obchodzi.Canis Lupus pisze: Zgłosiliście ten fakt do bb?
constantine
Postautor: hassejo » sobota, 23 grudnia 2017, 22:07
hassejo
Postautor: Canis Lupus » sobota, 23 grudnia 2017, 22:16
Canis Lupus
Postautor: fafudrak » sobota, 23 grudnia 2017, 22:16
Sensu nie widzę. Ktoś śledził mój mail od lat na który przychodzą wiadomości z mailingu? Tym bardziej na pocztę nie miałem logowania z innego adresu IP niż mój. No i żadnej wersji BB 3.0 nie używałem.Robson125 pisze:To chyba oczywiste, gość miał dostęp do Twojego maila i tylko czekał aż pojawi się okazja.fafudrak pisze: Tylko dalej mnie nurtuje to skąd ktoś wiedział że jestem na BB od raptem kilku dni?
fafudrak
Wróć do „Giełdy i serwisy - zagrożenia”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 42 gości
Polskie Forum Bitcoin skupia miłośników Bitcoina w Polsce. Tu możesz zadać pytania odnośnie Bitoina lub podyskutować na ciekawe tematy.
Treści na tym forum mają charakter wyłącznie informacyjno-edukacyjny, a posty są wyrazem osobistych poglądów ich autorów. Treśći na forum ani w całości ani w części nie stanowią "rekomendacji" w rozumieniu przepisów Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 19 października 2005 r. w sprawie informacji stanowiących rekomendacje dotyczące instrumentów finansowych, lub ich emitentów (Dz.U. z 2005 r. Nr 206, poz. 1715).