Na Bitbay stoi jak byk z odnośnikiem do GA:
"BitBay przedstawia wiele możliwości zwiększenia poziomu zabezpieczeń konta, do których należą:
logowanie dwustopniowe (mailowe oraz Google Authenticator)".
Postautor: KryptoBanita » sobota, 23 grudnia 2017, 15:20
KryptoBanita
Postautor: constantine » sobota, 23 grudnia 2017, 15:30
Daruj sobie te dziecinady razem z resztą z drugim kolegą - alfą i omegą. Może załóżcie wątek: 'tylko dla orłów', gdzie będziecie się wymieniać samouwielbieniem.
A co z tymi, którzy nie mają smartphone?KryptoBanita pisze:Na Bitbay stoi jak byk z odnośnikiem do GA:
"BitBay przedstawia wiele możliwości zwiększenia poziomu zabezpieczeń konta, do których należą:
constantine
bl4ck
Postautor: constantine » sobota, 23 grudnia 2017, 15:35
No własnie. A na BB nie ma możliwości ustawienia potwierdzenie przez sms, wiadomo - gorszy od GA, ale zawsze lepszy niż 2FA na mail.
constantine
bl4ck
Postautor: constantine » sobota, 23 grudnia 2017, 15:39
constantine
Postautor: KryptoBanita » sobota, 23 grudnia 2017, 15:40
KryptoBanita
Postautor: maky » sobota, 23 grudnia 2017, 15:42
Zdajesz sobie sprawę, że ktoś może nie wiedzieć iż istnieje coś takiego jak 2FA? Ty i ja zapewne nie wiemy o istnieniu milionów rzeczy i pisanie, że trzeba było sobie wygooglować to czy tamto nie jest OK IMHO. Jak już wiesz, że coś jest na rzeczy to tak. Nauka jest procesem ciągłym.
maky
Postautor: KryptoBanita » sobota, 23 grudnia 2017, 15:49
KryptoBanita
Postautor: The Real McCoin » sobota, 23 grudnia 2017, 15:55
https://bitbay.net/pl/pomoc/moje-konto/ ... henticatorWażne, by środki finansowe na koncie BitBay były pod Twoją stałą kontrolą. Dlatego należy zadbać o włączenie zabezpieczeń, które chronią Cię przed atakami niepowołanych osób chcących pozbawić Cię Twoich pieniędzy. Po włączeniu dodatkowej metody zabezpieczeń, na koncie będą weryfikowane wszystkie najważniejsze operacje takie jak logowanie, wypłaty czy zmiany ustawień.
Zalecaną przez BitBay metodą jest weryfikacja dwuskładnikowa Google Authenticator. Jest to aplikacja na telefony, która generuje jednorazowe kody do logowania i potwierdzania różnych akcji na koncie. Za każdym razem gdy będziesz chciał wykonać ważną operację, Twoje konto poprosi Cię o wpisanie kodu wygenerowanego przez aplikację Google. W tym momencie będziesz miał pewność, że nawet w razie włamu na Twój komputer, nikt nie będzie mógł wykonać akcji na Twoim koncie bez dostępu do Twojego telefonu.
The Real McCoin
Postautor: Robson125 » sobota, 23 grudnia 2017, 15:59
I co z tego jak nawet w tej informacji na pierwszym miejscu jest logowanie dwustopniowe na maila, które nic by nie dało we wszystkich przypadkach z tego tematu?KryptoBanita pisze:Na Bitbay stoi jak byk z odnośnikiem do GA:
Robson125
Postautor: marimach77 » sobota, 23 grudnia 2017, 15:59
@maky Badź poważny chłopie. Zanim zaczałem zabawę z krypto zadałem wujkowi google jedno proste pytanie w stylu jak bezpiecznie obracać kryptowaluta. W pokazanych odnośnikach znalazłem cała masę info, że 2FA jest OBOWIAZKOWE. Można?maky pisze:Zdajesz sobie sprawę, że ktoś może nie wiedzieć iż istnieje coś takiego jak 2FA? Ty i ja zapewne nie wiemy o istnieniu milionów rzeczy i pisanie, że trzeba było sobie wygooglować to czy tamto nie jest OK IMHO. Jak już wiesz, że coś jest na rzeczy to tak. Nauka jest procesem ciągłym.
marimach77
Postautor: KryptoBanita » sobota, 23 grudnia 2017, 16:00
KryptoBanita
Postautor: Makaveli455 » sobota, 23 grudnia 2017, 16:01
Makaveli455
Postautor: maky » sobota, 23 grudnia 2017, 16:04
Do świata krypto od kilku miesięcy nadciąga fala zwykłych, szarych ludzi. Czasy geeków już za nami. Jechanie po nich nic nie da. Trzeba spokojnie edukować i wyjaśniać.
maky
Postautor: constantine » sobota, 23 grudnia 2017, 16:04
Nie widzę w tym żadnego straszenia. Czytaj ze zrozumieniem chłopczyku. Wysłałem tobie, a nie Światu opinię n/t temat twojego podejścia do tematu i zaczepek nie związanych z tym tematem (i w innym wątku) wobec mnie od kilku dni.KryptoBanita pisze:@constantine
Jak już straszysz to rób to PUBLICZNIE.
"minus
Wysłano: sobota, 23 grudnia 2017, 16:56
Od: constantine
Odbiorca: KryptoBanita
Mistrzu twoje minusowanie mam głęboko w miejscu, które znane jest z tego, że jest ciemne. życzę tak świątecznie, żebyś się nie musiał kiedyś znaleźć po drugiej stronie barykady jak ci się ktoś wpieprzy na konto, do domu etc.i opierdoli twoje mienie. ciekawe, czy wtedy też będziesz tak pierdzielił o tym, że trzeba było założyć więcej krat w oknach, zamków itd."
constantine
Postautor: KryptoBanita » sobota, 23 grudnia 2017, 16:08
Konstancia nie musisz ciągle i stale przypominać, że lubisz ładnych chłopców :*
KryptoBanita
Postautor: Makaveli455 » sobota, 23 grudnia 2017, 16:11
Tak, masz rację, ale nie każdy ma predyspozycje. Są ludzie którzy dorobią się fortun, a są też tacy, którzy całe życie przerobią na budowie, bo i tacy i tacy są potrzebni, naturalna kolej rzeczy. Moim zdaniem, jeżeli po drugiej stronie ekranu nie siedzi dziecko i inwestuje kieszonkowe, tylko dorosły człowiek, i nie myśli o tak oczywistych rzeczach, to po prostu się do tego nie nadaje. Ja wiem, że na rynku jedni wybijają się na drugich, ale mimo wszystko forum jest od tego, żeby pomagać, a taka rada jest ogromną pomocą dla takiej osoby, żeby dała sobie z tym spokój. No chyba że przychodzi tutaj jak już przegrała cały majątek.
Makaveli455
Postautor: Kulfon » sobota, 23 grudnia 2017, 16:57
Mam na SMS ale na koncie posiadam małe ilości pieniędzy. Więcej mam na giełdzie niż na koncie w banku.
Kulfon
Postautor: bartosz.wrzesinski » sobota, 23 grudnia 2017, 17:10
bartosz.wrzesinski
Wróć do „Giełdy i serwisy - zagrożenia”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 45 gości
Polskie Forum Bitcoin skupia miłośników Bitcoina w Polsce. Tu możesz zadać pytania odnośnie Bitoina lub podyskutować na ciekawe tematy.
Treści na tym forum mają charakter wyłącznie informacyjno-edukacyjny, a posty są wyrazem osobistych poglądów ich autorów. Treśći na forum ani w całości ani w części nie stanowią "rekomendacji" w rozumieniu przepisów Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 19 października 2005 r. w sprawie informacji stanowiących rekomendacje dotyczące instrumentów finansowych, lub ich emitentów (Dz.U. z 2005 r. Nr 206, poz. 1715).