Wydobywanie Chia, urobek 50/50, tylko HDD

Regulamin forum
1. Początkujący nie mogą oferować "udziałów" i "preorderów"
Początkujący
Reputacja: 39
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Wydobywanie Chia, urobek 50/50, tylko HDD

Postautor: czester1994 » wtorek, 23 lipca 2024, 16:02

Witam. Posiadam nadwyżkę energii elektrycznej z fotowoltaiki (rozliczenie na starych zasadach). Jako że mi i moim znajomym zostało trochę dysków po boomie na Chia, postanowiłem ponownie uruchomić wydobycie. Umówiłem się z nimi że oni dają (na czas kopania) dyski, a konfigurację, obsługę i energię elektryczną biorę na siebie. Wydobyciem dzielimy się 50/50 proporcjonalnie do całkowitego rozmiaru ich plotów. Nagrodą za trafione bloki tak samo się dzielimy w zależności od tego kto ile posiadał "udziałów" w momencie trafienia. Oferta skierowana bardziej do osób które już posiadają dyski o pojemności min. 12TB i nie mają co z nimi zrobić a szkoda im sprzedać. Dodam jeszcze że do kopania wykorzystuję skompresowane ploty. Na ten moment na poziomie C5 (plot o rozmiarze 80GB ma wydajność standardowego plotu k32). W przyszłości jeśli będzie zainteresowanie może przejdę na bardziej skompresowane ploty do których jest już wymagane GPU.
W chwili pisania ogłoszenia całkowity rozmiar plotów to 144TB a ich wydajność w wydobyciu to 186TB. Kopalnia w której wydobywam to SpacePool. Osoby zainteresowane zapraszam do kontaktu

Wróć do „Usługi”