Download premium - 0.00005 BTC za link

Regulamin forum
1. Początkujący nie mogą oferować "udziałów" i "preorderów"
Początkujący
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Download premium - 0.00005 BTC za link

Postautor: NowyDekiel » niedziela, 29 grudnia 2013, 15:14

Witam!

Cryptsy:
fb68adb66576934fed22972139e53daceb7d7cff

W 'jednym popularnym serwisie' chcą 52gr(karta)/80gr(sms) za 1gb. To ja poproszę 20gr/1GB w dowolnych, akceptowalnych przez Cryptsy altcoinach.

Linki wysyłają Państwo do mnie na PW, ja odsyłam linki do pobierania bez limitów. Zapłata może być po zakończonym pobieraniu. W ramach możliwości proszę o nienadsyłanie linków z catshare/egofiles. Dostęp premium do tych serwisów jest dla mnie nieco utrudniony :)

--
Oczywiście można sobie wykupić subskrypcję na popularnych serwisach, ale z reguły wygląda to tak, że płaci się kilkanaście/dziesiąt złotych, korzysta się z przywilejów przez 10% opłaconego czasu a reszta się marnuje ;)

I żeby nie było niejasności. Jeśli ktoś pobiera DUŻO (powiedzmy po kilka/kilkanaście GB dziennie), to ta oferta jest nieopłacalna. Za to dużo bardziej opłaca się z niej korzystać z w/w powodu :)

Pozdrawiam,
Dekiel

Uwaga!

Przy dokładnym przyjrzeniu się tego typu serwisom okazuje się, że moja usługa chyba nie jest taka całkiem super :D

Otóż serwis real-debrid oferuje terminowy dostęp do usług premium z 70 hostingów przy płatnościach również w BTC!
https://real-debrid.com/premium

Więc teraz pytanie. Po co korzystać z moich usług i kiedy?
No tak jak napisałem wcześniej, jak ktoś potrzebuje ściągnąć kilka GB danych, to po co kupować na dwa tygodnie/miesiąc konto premium ;)
Ostatnio zmieniony niedziela, 29 grudnia 2013, 22:11 przez NowyDekiel, łącznie zmieniany 9 razy.

Moderator
Awatar użytkownika
Reputacja: 220
Reputacja postu: 
0

Re: Download premium - 0.00005 BTC za link

Postautor: GetBitCoin_pl » niedziela, 29 grudnia 2013, 15:17

proszę cię... jak możesz oferować coś za kasę skoro inni oferują to za darmo na stronach poświęconych takiej tematyce
Polecam Złoto, srebro i diamenty za BTC Flyingatom.gold

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: NowyDekiel » niedziela, 29 grudnia 2013, 15:21

GetBitCoin_pl pisze:proszę cię... jak możesz oferować coś za kasę skoro inni oferują to za darmo na stronach poświęconych takiej tematyce
Nie ma nic za darmo. Co najwyżej są serwisy oferujące subskrypcje takich usług na określony czas (powiedzmy miesiąc) za kilkanaście złotych.

EDIT:

Mój błąd. Faktycznie istnieją, zapomniałem. Problem w tym, że znacznie dłużej czeka się na takim serwisie, żeby zaczął działać (bo albo hosting przeciążony, albo konserwacje, albo coś innego wymyślą - polecam spróbować) niż ściągnięcie tego pliku z limitem, bo nikt nie ma w tym interesu, żeby oferować to ludziom za darmo. Mając jedną reklamę na stronie.

Pozdrawiam!

Weteran
Reputacja postu: 
0

Postautor: lenny » niedziela, 29 grudnia 2013, 18:19

Całkiem fajny pomysł, gdybym miał problem z pobraniem czegoś to się zgłoszę.
Ciężko tylko Ci będzie odebrać taką wypłatę, bo tak małe przelewy są domyślnie blokowane przez sieć Bitcoin od wersji 0.8.3:

Kod: Zaznacz cały

Payments (transaction outputs) of 0.543 times the minimum relay fee
(0.00005430 BTC) are now considered 'non-standard', because storing them
costs the network more than they are worth and spending them will usually
cost their owner more in transaction fees than they are worth.

Non-standard transactions are not relayed across the network, are not included
in blocks by most miners, and will not show up in your wallet until they are
included in a block.
Najniższa wartość opłaty za transakcję to 0.0001 BTC (chyba, że uda się wysłać darmową transakcję, muszą być spełnione odpowiednie warunki ofc), 2x więcej, niż Ty oczekujesz. Nawet jakby transakcja cudem do Ciebie doszła, to nie wydasz tej kasy, bo - ten sam powód - zapłacisz w Tx Fee więcej, niż dostałeś ;)

Weteran
Reputacja: 88
Reputacja postu: 
0

Postautor: grzem » niedziela, 29 grudnia 2013, 18:34

lenny pisze:
Najniższa wartość opłaty za transakcję to 0.0001 BTC (chyba, że uda się wysłać darmową transakcję, muszą być spełnione odpowiednie warunki ofc), 2x więcej, niż Ty oczekujesz. Nawet jakby transakcja cudem do Ciebie doszła, to nie wydasz tej kasy, bo - ten sam powód - zapłacisz w Tx Fee więcej, niż dostałeś ;)
No to jest najlepszy dowód na to, że Bitcoin nie nadaje się do mikropłatności.
Na szczęście mamy alty, które najczęściej nie są obarczone opłatą transakcyjną.
Dekiel, opracuj szerszy cennik, przelewy możesz przyjmować natychmiastowo np. w Cryptsy.
Skorzystam zaraz po tym, jak będę mógł zapłacić z Cryptsy QRK, GLD, DEM, FTC, XPM, PPC, NMC
Zapraszam na https://cryptox.pl

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: NowyDekiel » niedziela, 29 grudnia 2013, 19:15

@grzem, @lenny dzięki za info. Pierwszy post zaaktualizowany ;)

@lenny nie zakładam takiej możliwości, żeby ktoś chciał płacić za pobranie tylko jednego linka. Moim zdaniem za dużo zachodu (od strony klienta) :P

Pozdrawiam!

Wróć do „Usługi”