znalazłem stary portfel

Początkujący
Posty: 5
Rejestracja: 7 stycznia 2018
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

znalazłem stary portfel

Postautor: papiez » poniedziałek, 8 stycznia 2018, 13:33

Cześć,
pare lat temu kopałem jakieś crypto o czym właśnie mi się przypomniało. Znalazłem na starym komputerze wallet, z którego wynika, że mam 33000 dogów. Na chwilę obecną jestem totalnie zielony, więc czy ktoś może zweryfikować, czy tak naprawdę jest? przesyłam screena. Mam informację o synchronizacji z siecią, ale stoi w miejscu. Jeśli faktycznie mam te dogi, to jak naprawić synchronizację?
Obrazek

Wygadany
Posty: 462
Rejestracja: 4 listopada 2013
Reputacja: 62
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

znalazłem stary portfel

Postautor: S.O.S » poniedziałek, 8 stycznia 2018, 13:41

Stoi w miejscu czy opornie idzie? Masz sporo bloków do ściągnięcia, więc może to potrwać.
Jeśli chcesz sprawdzić czy faktycznie posiadasz te coiny na portfelu to w historii popatrz na jakie adresy były wpływy i sprawdź w explorerze czy monety nadal siedzą na tych adresach.

Początkujący
Posty: 5
Rejestracja: 7 stycznia 2018
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

znalazłem stary portfel

Postautor: papiez » poniedziałek, 8 stycznia 2018, 14:27

S.O.S pisze: Stoi w miejscu czy opornie idzie? Masz sporo bloków do ściągnięcia, więc może to potrwać.
Jeśli chcesz sprawdzić czy faktycznie posiadasz te coiny na portfelu to w historii popatrz na jakie adresy były wpływy i sprawdź w explorerze czy monety nadal siedzą na tych adresach.
Stoi w miejscu. Wpływy były na ten sam adres, wygląda to na adres portfela na moim komputerze.
\Jak sprawdzic w eksplorerze czy siedzą na tym adresie?

Weteran
Posty: 1023
Rejestracja: 18 września 2016
Reputacja: 176
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Napiwki: https://tippin.me/@c_witold

znalazłem stary portfel

Postautor: WitoldC » poniedziałek, 8 stycznia 2018, 14:31


Początkujący
Posty: 5
Rejestracja: 7 stycznia 2018
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

znalazłem stary portfel

Postautor: papiez » poniedziałek, 8 stycznia 2018, 14:36

404 page not found
to znaczy, że one nie istnieją?

Dodano po 1 minucie 5 sekundach:
jednak istnieje. Teraz jak sie do nich dobrać?

Weteran
Posty: 1023
Rejestracja: 18 września 2016
Reputacja: 176
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Napiwki: https://tippin.me/@c_witold

znalazłem stary portfel

Postautor: WitoldC » poniedziałek, 8 stycznia 2018, 14:48

Możesz użyć Multidoge. Wyeksportuj private key i zaimportuj do Multidoge.

PS. Próbowałeś restartować portfel?

Wygadany
Posty: 462
Rejestracja: 4 listopada 2013
Reputacja: 62
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

znalazłem stary portfel

Postautor: S.O.S » poniedziałek, 8 stycznia 2018, 14:54

Żeby je ruszyć musisz najpierw zsynchronizować portfel i restart portfela często pomaga na taką przypadłość, że bloki "stoją". Jeśli nie chcesz czekać na całkowitą synchronizację to jedynie export kluczy prywatnych z adresów z dogami na jakiś lekki portfel, ale skoro pytasz o takie rzeczy to chyba bym doradził jednak poczekać na synchronizację.

Początkujący
Posty: 5
Rejestracja: 7 stycznia 2018
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

znalazłem stary portfel

Postautor: papiez » poniedziałek, 8 stycznia 2018, 15:05

WitoldC pisze: Możesz użyć Multidoge. Wyeksportuj private key i zaimportuj do Multidoge.

PS. Próbowałeś restartować portfel?
Włączałem i wyłączałem kilkukrotnie, cały czas się synchronizuje z siecią. Mimo to nie powinno być problemó z eksportem?

Dodano po 3 minutach 3 sekundach:
S.O.S pisze: Żeby je ruszyć musisz najpierw zsynchronizować portfel i restart portfela często pomaga na taką przypadłość, że bloki "stoją". Jeśli nie chcesz czekać na całkowitą synchronizację to jedynie export kluczy prywatnych z adresów z dogami na jakiś lekki portfel, ale skoro pytasz o takie rzeczy to chyba bym doradził jednak poczekać na synchronizację.
Problem w tym, że synchronizacja stoi w miejscu. Mogę czekać, mam czas, ale wygląda na to, że to sięwcale nie ruszy.

Weteran
Posty: 1023
Rejestracja: 18 września 2016
Reputacja: 176
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Napiwki: https://tippin.me/@c_witold

znalazłem stary portfel

Postautor: WitoldC » poniedziałek, 8 stycznia 2018, 15:10

papiez pisze: Mimo to nie powinno być problemó z eksportem?
Nie.

Początkujący
Posty: 5
Rejestracja: 7 stycznia 2018
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

znalazłem stary portfel

Postautor: papiez » poniedziałek, 8 stycznia 2018, 22:29

dzięki za pomoc

Początkujący
Posty: 8
Rejestracja: 25 lutego 2019
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

znalazłem stary portfel

Postautor: aga90 » czwartek, 28 lutego 2019, 08:11

Witam :)
Mam pewnien problem z portfelem dogecoin.. nie wiem co to klucz 2 PF nie moge sie zalogowac do swojego portfela bo wystepuje blokada i ten komunikat o tym 2 PF …. aplikacja na tel działa ale nie mogę ani przelac dogecoins ani zalogowac się na wallet na laptopie proszę o pomoc... :)
PS. dopiero co ucze się sama i dużo czytam ale bardzo licze na Wasze wskazówki bo sama nie dam rady z tym :) z góry dziekuje:))

Bardzo Zły Moderator
Awatar użytkownika
Posty: 13023
Rejestracja: 16 kwietnia 2012
Reputacja: 1809
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: Polska / Gorzów Wlkp.

znalazłem stary portfel

Postautor: rav3n_pl » czwartek, 28 lutego 2019, 11:37

Jaki to magiczny potrfel ze sie do niego musisz logować?
Piffko: PLC/BTC 1Rav3nkMayCijuhzcYemMiPYsvcaiwHni
Mój Skydrive; Trochę o P2pool; C#: Bitmarket SwapBot, RPC CoinControl, BIP39 Mnemonic z talii kart
Bitcoin Core 0.17.0.1

Początkujący
Posty: 8
Rejestracja: 25 lutego 2019
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

znalazłem stary portfel

Postautor: aga90 » czwartek, 28 lutego 2019, 16:11

hej :) no chodzi mi o przelanie coinedog na inny porfel.. i nie mogę tego zrobić bo wyskakuje komunikat ze trzeba wpisać 2PF... o co z tym chodzi?? bo ja dopiero zaczynam przygodę z kryptowalutami sama dużo czytam,,, ale nie znam się na pewno na wielu rzeczach jeszcze:)
Bardzo proszę o pomoc...
nie wiem.. w jaki sposób odzyskać ten 2 PF??
Czy w ogole się da??..
Pomożecie??:))

Bardzo Zły Moderator
Awatar użytkownika
Posty: 13023
Rejestracja: 16 kwietnia 2012
Reputacja: 1809
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: Polska / Gorzów Wlkp.

znalazłem stary portfel

Postautor: rav3n_pl » czwartek, 28 lutego 2019, 16:28

Podaj dokładną nazwę portfela do którego nie możesz się dostać i adres strony z której go pobrałaś (w about).
Nie mam pojęcia czym jest "błąd 2PF"
Piffko: PLC/BTC 1Rav3nkMayCijuhzcYemMiPYsvcaiwHni
Mój Skydrive; Trochę o P2pool; C#: Bitmarket SwapBot, RPC CoinControl, BIP39 Mnemonic z talii kart
Bitcoin Core 0.17.0.1

Początkujący
Posty: 8
Rejestracja: 25 lutego 2019
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

znalazłem stary portfel

Postautor: aga90 » czwartek, 28 lutego 2019, 17:17

DogeChain tam mam wallet… a nie pamiętam pobierałam na telefon z oplikacji gogle play
pokazuje się taki komunikat:

Failed to check whether you have 2FA enabled.

Dodano po 2 minutach 50 sekundach:
hehe bo się pomysliłam...żle wcześniej napisałam nie 2PF tylko 2FA :)

Bardzo Zły Moderator
Awatar użytkownika
Posty: 13023
Rejestracja: 16 kwietnia 2012
Reputacja: 1809
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: Polska / Gorzów Wlkp.

znalazłem stary portfel

Postautor: rav3n_pl » czwartek, 28 lutego 2019, 17:25

Na gogole play nie ma apki z taką nazwą, pewnie była i się zwinęła z środkami klientów.
Komunikat mówi że nie może sprawdzić czy masz włączone 2FA (two-factor-authetication), pewnie serwer który to obsługiwał zniknął z sieci.
Piffko: PLC/BTC 1Rav3nkMayCijuhzcYemMiPYsvcaiwHni
Mój Skydrive; Trochę o P2pool; C#: Bitmarket SwapBot, RPC CoinControl, BIP39 Mnemonic z talii kart
Bitcoin Core 0.17.0.1

Początkujący
Posty: 8
Rejestracja: 25 lutego 2019
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

znalazłem stary portfel

Postautor: aga90 » czwartek, 28 lutego 2019, 17:32

ale na telefonie mam wlaczone i działa... tylko żeby się zalogowac na komuterze na swój wallet to wyskakuje mi taki komunikac to 2FA to chyba prywatny klucz... tylko ja go nie mam i nie wiem skad go wziasc,,,
jakbym go miała to mogłabym się zalogowac na swój walllet na komputerze,,,:)))

Dodano po 34 sekundach:
apka na android nazywa się dokładnie dogietracker

Dodano po 45 sekundach:
jeszcze sprawdze tak... tak się nazywa:) i tam wlasnie mam 2 portfele... na dogechain

Dodano po 1 minucie 5 sekundach:
tylko chyba jak się chce zalogowac na komputer to 2FA to jest klucz do wallet .. chyba takie zabespieczenie w razie jakby ktoś chciał się zalogowac na mój wallet na innym jurzadzzeniu no tak to rozumiem...

Bardzo Zły Moderator
Awatar użytkownika
Posty: 13023
Rejestracja: 16 kwietnia 2012
Reputacja: 1809
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: Polska / Gorzów Wlkp.

znalazłem stary portfel

Postautor: rav3n_pl » czwartek, 28 lutego 2019, 17:56

Ale, serio... Prosiłem o nazwę aplikacji i adres strony.
Piffko: PLC/BTC 1Rav3nkMayCijuhzcYemMiPYsvcaiwHni
Mój Skydrive; Trochę o P2pool; C#: Bitmarket SwapBot, RPC CoinControl, BIP39 Mnemonic z talii kart
Bitcoin Core 0.17.0.1

Początkujący
Posty: 8
Rejestracja: 25 lutego 2019
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

znalazłem stary portfel

Postautor: aga90 » czwartek, 28 lutego 2019, 18:07

Aplikacja nazywa się DogeTracker z gogle play

Dodano po 30 sekundach:
a na dogechain mam konto

Bardzo Zły Moderator
Awatar użytkownika
Posty: 13023
Rejestracja: 16 kwietnia 2012
Reputacja: 1809
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: Polska / Gorzów Wlkp.

znalazłem stary portfel

Postautor: rav3n_pl » czwartek, 28 lutego 2019, 18:51

Apka do niczego ci nie jest potrzebna, to tylko ładne gui do oglądania stanu konta, to NIE jest portfel.

Kolejny raz piszesz "dogechain" gdzie prosiłem o adres strony, zapewne jest to portfel webowy https://my.dogechain.info

Wg opisu ten portfel przechowuje klucze prywatne w przegądarce... ale też niby w chmurze po ID.
Podanie walled id i hasła powinno cię wpuścić.

Jak masz włączone 2FA to musisz też mieć aplikację typu GoolgeAutheticator skonfigurowaną pod używanie tego portfela.
Piffko: PLC/BTC 1Rav3nkMayCijuhzcYemMiPYsvcaiwHni
Mój Skydrive; Trochę o P2pool; C#: Bitmarket SwapBot, RPC CoinControl, BIP39 Mnemonic z talii kart
Bitcoin Core 0.17.0.1

Wróć do „Dogecoin”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość