[DOGE] DogeCoin - Archiwum 2

Rozmowny
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: [DOGE] DogeCoin

Postautor: krzytub » czwartek, 23 stycznia 2014, 01:28

radzioka pisze:...ostatnio słyszałem jak społeczność DogeCoin wsparła projekt wysłania jamajczyków do Soczi...

dziś przyszło mi do głowy czy i jak została przeprowadzona cała akcja... czy portfel był założony gdzieś na stronach fundacji...bo w czym rzecz...
otóż moja znajoma zbiera od 2 miesięcy pieniądze na operację dla córeczki (również przez fundacje) - a sama operacja kosztuje 2x 160tyś
gdzie bardzo dużą rolę odgrywa czas
i pomyślałem, że wypromowanie w analogiczny sposób pozwoli na wsparcie społeczności dogecoin

Cała akcja dotycząca Oliwki znajduje się pod adresem:
https://www.facebook.com/dlaoliwki

Dobry pomysł, trzeba zacząć od tego żeby oficjalnie było wiadome że dany portfel należy do rodziców chorej dziewczynki. Więc jeżeli znasz mamę Oliwki to zapoznaj ją z tematem i musi to napisać na profilu fb żeby było pewne, że adres portfela należy do niej, następnie trzeba założyć tematy na wszystkich forach związanych z krytpowalutami i liczyć na dobre serce osób które mają dogecoin lub inne kryptowaluty. Może admin bitcoin.pl zaangażuje się w pomoc i rozreklamuje temat na forum. Ja n apewno wspomogę akcje bo sam mam małą córeczkę i nie chciałbym być nigdy w sytuacji rodziców tej dziewczynki bo dziecko to większy skarb niż wszystkie bitcoiny.

POWODZENIA!

Dyskutant
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0.0001 BTC

Postautor: Gorbash » czwartek, 23 stycznia 2014, 01:48

ja rowniez. Dajcie jakis temat na ogolnym, pogadaj z adminami, zamiast na psy, zbierzmy cos na Oliwke, chocby do konca miesiaca.
Wplata moze byc od spolecznosci forum Bitcoin.pl.
Mysle, ze ktorys z modow moglby sie zajac zbiorka, spieniezeniem tego co zbierzemy i wplata.
A jezeli nikt nie bedzie mial czasu, to ja chetnie pomoge jakby co z ogarnieciem.

Moznaby nawet na bitcointalk sprobowac cos zebrac. Ja moge przetlumaczyc tekst na angielski jakby co.

@Icefrag, no u mnie to zwykle bylo max 10-15 min kwestia odblokowania cryptsy, ale u Cibeie to chyba jednak cos nie zabanglalo, skoro tyle czekasz i nic. Pewnie sie jednak nie sprzedalo w calosci niestety :/
Ostatnio zmieniony czwartek, 23 stycznia 2014, 02:49 przez Gorbash, łącznie zmieniany 1 raz.

Rozmowny
Reputacja postu: 
0

Postautor: krzytub » czwartek, 23 stycznia 2014, 02:02

zapomniałem dopisać, że oczywiście ja również pomogę w realizacji
super by było jakby admin bitcoin.pl wysłał mailing do wszystkich użytkowników forum, to chyba najlepszy pomysł i miejmy nadzieję, że ma dobre serce i pomoże, to nic go nie kosztuje

Kox
Rozmowny
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Kox » czwartek, 23 stycznia 2014, 11:01

Witam,
Mam pytanie Panowie.
Moja moc do kopania to 2,3mh.
Odpalilem sobie kopanie na fast-pool i nie wiem dlaczego pokazuje mi hashrate tylko 1.5, dlaczego tak?
Dodam że dwie karty na jednym kompie,a jedna na innym, oba kompy w innych częściach miasta,ale kopanie ustawione na tego samego workera.

Pzdr

wysłane z Motorola DynaTAC 8000X

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: quack87 » czwartek, 23 stycznia 2014, 11:25

ja bym stworzyl dla kazdej koparki osobnego workera zeby wiedziec jakie kazdy z osobna ma osiagi.
Tez mam roznice wartosci khash podawanej przez cgminer a statystyk na pool , ale srednia wartosc dobowa nie odbiega znaczaco od normy. wydaje mi sie ze kopiac LTC mialem nieco wyzsza wartosc hash , byc moze jest to spowodowane sama kopalnia , trzeba sprawdzic pingi .

Mniej bardziej zastanawia czy wyprzedac czesc LTC i kupic za to doge po dobrej cenie tj. czekac na spadek doge/ltc do 0,000055 czy kupowac po obecnym kursie 0,000065. Jak to widzicie w short term i long-term?

Weteran
Reputacja postu: 
0

Postautor: SkyValley » czwartek, 23 stycznia 2014, 11:58

Gorbash pisze:ja rowniez. Dajcie jakis temat na ogolnym, pogadaj z adminami, zamiast na psy, zbierzmy cos na Oliwke,
100% TAK. Mam dość biednych psów i kotów......... Tylu ludzi naprawdę potrzebuje.

Dyskutant
Reputacja postu: 
0

Postautor: taken » czwartek, 23 stycznia 2014, 18:29

Cześć postawiłem profesjonalnego nooda p2poola na bardzo mocnej maszynie i gigowym łączu - więcej info pod: https://forum.bitcoin.pl/http-taken-pl-t12856.html

Pozdrawiam

Wygadany
Reputacja: 53
Reputacja postu: 
0

Postautor: bartek6949 » czwartek, 23 stycznia 2014, 21:00

Takie małe pytanko jaki wpływ na kopanie ma ping na pool typu mops, bo teraz kopie i mam około 130 ale prędkość pokazuje w miarę okej i wydobycie jest mniej więcej ok, więc jak jest z tym pingiem.

Wygadany
Awatar użytkownika
Reputacja: 521
Reputacja postu: 
0

Postautor: nexushash » czwartek, 23 stycznia 2014, 21:33

Widzę sytuacja na froncie stabilizuje się z lekką tendencją wzrostową. Sprzedawane dogi szybko znajdują nowych nabywców, a to dobrze wróży dla przyszłości kursu.
Zdążyłem wrócić na chatę po tygodniu ale synchronizacje portfela musiałem zacząć od nowa, a to potrwa jeszcze do rana. Mam nadzieje, że nie spadnie poniżej 200 bo chciałem zrzucić część na rynek.
crypto-trader.pl Prawda cię wyzwoli, ale najpierw porządnie wkurzy.

Dyskutant
Reputacja postu: 
0

Postautor: taken » czwartek, 23 stycznia 2014, 21:54

nexushash pisze:Widzę sytuacja na froncie stabilizuje się z lekką tendencją wzrostową. Sprzedawane dogi szybko znajdują nowych nabywców, a to dobrze wróży dla przyszłości kursu.
Zdążyłem wrócić na chatę po tygodniu ale synchronizacje portfela musiałem zacząć od nowa, a to potrwa jeszcze do rana. Mam nadzieje, że nie spadnie poniżej 200 bo chciałem zrzucić część na rynek.
Ja bym powiedział, że zainteresowanie dogie jest BARDZO duże w porównaniu do innych walut ( prócz LTC i BTC ).

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: ct37 » czwartek, 23 stycznia 2014, 22:00

Ostatnio gdy DOGE był na poziomie 222 satoshi był 3x większy wolumen z kolei PPC wygląda jakby z niego kapitał uciekał.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: PopcornPL » czwartek, 23 stycznia 2014, 22:58

Pomoże ktoś? Wchodzę przykładowo na http://doge.cryptovalley.com/index.php klikam w Transactions i pisze Could not find any transaction. Dodam że kopałem jakiś czas i nie pokazuje kredytu.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 42
Reputacja postu: 
0

Postautor: majkel_94 » niedziela, 26 stycznia 2014, 10:03

Ale nurkujemy, chyba przez tą wysoką opłacalność mnóstwo górników kopie i od razu sprzedaje na giełdzie, zabijając kurs :/

Jeszcze jakiś kosmiczny diff się zrobił mimo że moc sieci jest zwykła, opłacalność kiepska :P

Gaduła
Reputacja: 11
Reputacja postu: 
0

Postautor: fistral » niedziela, 26 stycznia 2014, 10:27

Co to takiego ten diff ?

Gaduła
Reputacja: 1
Reputacja postu: 
0

Postautor: karolnomad » niedziela, 26 stycznia 2014, 10:29

Trudność.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 316
Reputacja postu: 
0

Postautor: Bemx2k » niedziela, 26 stycznia 2014, 10:37

fistral pisze:Co to takiego ten diff ?
Prawie sto postow i nie wiesz co to diff :) gimbus czy cos w ten desen :/
BTC>ETH

Rozmowny
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Steve » niedziela, 26 stycznia 2014, 10:38

difficulty (w skrócie diff) - trudność (w tym wypadku trudność kopania )

Wykres z przyrostem trudność

http://www.coinwarz.com/difficulty-char ... ulty-chart

Choć zabawne że podstaw nie wiesz :roll:
Ostatnio zmieniony niedziela, 26 stycznia 2014, 10:39 przez Steve, łącznie zmieniany 1 raz.

Gaduła
Reputacja: 11
Reputacja postu: 
0

Postautor: fistral » niedziela, 26 stycznia 2014, 10:38

A taki skocik ;)
No na ostanio kopacze rzucili sie na doga, bo pomimo ostatniego skoku trudnosci i tak jest najbardziej oplacalna waluta do kopania na chwile obecna, ciekawe tylko jak dlugo tak bedzie, ale z drugiej strony takie zainteresowanie i obroty na tej walucie sa tylko na jej plus :) moze trudniej sie bedzie kopac, ale cena zacznie szybciej przyrastac

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 42
Reputacja postu: 
0

Postautor: majkel_94 » niedziela, 26 stycznia 2014, 11:22

Ostatni skok na 1700 z 1200 trochę popsuł opłacalność :P

Bardziej mnie martwi nurkowanie kursu, bo już poniżej 200 satoshi jesteśmy :/

Rozmowny
Reputacja postu: 
0

Re: Odp: [DOGE] DogeCoin

Postautor: damo123 » niedziela, 26 stycznia 2014, 11:39

ZDYCHA ZDYCHA PIES

Pomocy! Jestem lamerem i nie wiem jak wyłączyc podpis w Tapatalku. Proszę o instrukcję na PW. HTC Wildfire S A510e za pomocą Tapatalk 2

Wróć do „Dogecoin”