Mogla, ale nie musiala. Nie od tego jest Instytut Matematyczny.devega pisze:Równie dobrze jego nieprzyjętą nagrodę organizacja mogła przekazać potrzebującym.
Juz nie odpisuje. Strata czasu. Mnie nie przekonales.
Postautor: ania78 » sobota, 14 listopada 2015, 21:59
Mogla, ale nie musiala. Nie od tego jest Instytut Matematyczny.devega pisze:Równie dobrze jego nieprzyjętą nagrodę organizacja mogła przekazać potrzebującym.
ania78
Postautor: bitdreamer » sobota, 14 listopada 2015, 22:26
Czy Ty też bierzesz pieniądze od każdego, kto Ci je proponuje nawet za rzeczy, za które uważasz, że nie powinnaś brać pieniędzy a potem rozdajesz je "piesełom"? Perelman kwestionuje te nagrody i dlatego nie przyjął, przecież pisałem o jego powodach odmowy. Logika: "dają to brać" nie każdemu odpowiada.ania78 pisze:Napisalam, ze jesli ktos Ci daje milion a ty nie bierzesz to jestes idiota. Jak Tobie nie sa potrzebne - oddaj je innym.
I po powyższym cytacie piszesz co następuje:ania78 pisze:Fiaty sa brudnym narzedziem banksterki, wiadomo, ale w odpowiednich rekach mozna zdzialac tez dobre rzeczy.
Nakamoto mając świadomość że może uwalić brudne narzędzie banksterki miał się ujawnić na wczesnym etapie projektu dla sławy i uznania? Nie kpij sobie proszę.ania78 pisze:Przez pierwsze lata, kiedy BTC bylo warte duzo mniej niz 1 dolar, bylo wystarczajaco duzo czasu zeby sie ujawnic bez strachu przed nikim.
No widzę, że całkowicie nie dodajesz argumentów na sensowność pozostania anonimowym twórcą.ania78 pisze:Albo zacznijcie dodawac argumenty z sensem albo przestancie ciagnac ten temat
A jednak. ShadowOfHarbringer++ania78 pisze:Juz nie odpisuje. Strata czasu.
bitdreamer
Postautor: ania78 » sobota, 14 listopada 2015, 22:31
bitdreamer pisze:A jednak. ShadowOfHarbringer++ania78 pisze:Juz nie odpisuje. Strata czasu.
ania78
Postautor: devega » sobota, 14 listopada 2015, 22:52
Większość tego typu dyskusji toczy się nie w celu przekonania interlokutora, lecz obserwujących. Dość szybko można było się zorientować, że ta dyskusja nie będzie wyjątkiemania78 pisze:Juz nie odpisuje. Strata czasu. Mnie nie przekonales.devega pisze:Równie dobrze jego nieprzyjętą nagrodę organizacja mogła przekazać potrzebującym.
devega
Postautor: hanti » niedziela, 15 listopada 2015, 00:16
hanti
Postautor: garmont » niedziela, 15 listopada 2015, 09:36
garmont
Postautor: Mucha » niedziela, 15 listopada 2015, 21:39
Dlaczego chcesz komuś narzucać swoje zasady ? Kto dał Ci prawo do tego ? Czy lubisz jak ktoś Ci tak robi ? ; ) zostaw Grigorij Perelman w spokoju to jego wybór nikt nie może mu tego zabronić.ania78 pisze:Ten czlowiek jest matematycznym geniuszem. A takze spolecznym idiota. Rozumiem niechec do mediow, ale czemu odmawiac pieniedzy? Jesli mu przeszkadzaja mogl po prostu przelac na cele charytatywne, w tajemnicy. Niecierpie takich 'gestow' wyzszosci. W wiekszosci przypadkow sa niesamowicie falszywe.bitdreamer pisze:Poczytajcie o pewnym matematyku - Grigorij Perelmanania78 pisze:Absolutnie nie wierze, ze jest ktos na tej planecie kto zdolalby sie oprzec pokusie ujawnienia sie jako autor czegos takiego i zdobycia ogolnoswiatowego uznania.
Udowodnił prawdziwość hipotezy Poincarégo. Pracował nad tym 6 lat i dopiero gdy w 2000 roku ogłoszono listę nierozwiązanych problemów milenijnych napisał do matematyków e-mail z informacją, że dawno jeden z nich jest rozwiązany. Potrzebowali oni kolejnych 4 lat by sprawdzić poprawność dowodu.
Przyznano mu medal Fieldsa, odpowiednik nagrody Nobla - odmówił przyjęcia.
Po potwierdzeniu rozwiązania zagadki milenijnej przyznano nagrodę 1 mln USD - odmówił jej przyjęcia.
Nie był zadowolony z rozgłosu medialnego jaki wywołał.
Jeśli Satoshi jest jedną osobą, to moim zdaniem o podobnym profilu jak Perelman.
Skoro można odmówić przyjęcia takich nagród, to można też pozostać anonimowym by ocalić swój spokój.
Przekonałem Was, że jest to możliwle?
A Nakamoto? Ktos kto bylby w stanie odmowic 1 mln USD nie skoncentrowal by sie chyba na tworzeniu nowej formy....pieniadza.
Poza tym, Perelman mimo ze nie chcial zeby o nim pisano, stal sie znany I slawny, powstaly o nim samym conajmniej dwa dokumenty.
Czyli wprost przeciwnie - raczej przekonales mnie bardziej, ze jedna osoba z wybitnymi osiagnieciami nie zostanie anonimowa czy jemu/jej sie to podoba czy nie.
Mucha
Postautor: bartek6949 » poniedziałek, 16 listopada 2015, 22:04
bartek6949
Postautor: ekonokomik » poniedziałek, 16 listopada 2015, 23:51
A Ty przyjęłabyś nagrodę miliona błyszczących kamyków albo używanych kapsli od piwa?ania78 pisze:Napisalam, ze jesli ktos Ci daje milion a ty nie bierzesz to jestes idiota. Jak Tobie nie sa potrzebne - oddaj je innym.
ekonokomik
Postautor: hanti » poniedziałek, 23 listopada 2015, 20:25
hanti
Postautor: kxmedia » wtorek, 24 listopada 2015, 11:06
a kiedy tomuś lis mówił prawdę, chyba wtedy jak dla zaciemnienia rzeczywistości podwójnie kłamał, czyli kiedy nie wiadomo już było czy mówi prawdę czy kłamiehanti pisze:no jak to, przeciez w newsweeku odkryli goscia
http://bitcoin.pl/wiadomosci/wiadomosci ... -newsweeka
kxmedia
Postautor: ekonokomik » wtorek, 24 listopada 2015, 14:19
Anthony Gear?bioly pisze:Jeśli mogę spytać co masz na myśli? Przygotowuje prezentację na temat Bitcoin i aktualnie odświeżam sobie wątek Satoshiego, niestety nie mogę skojarzyć o czym mówiszekonokomik pisze:
PS. Wydawało mi się, że tożsamość Satoshiego została kilkanaście miesięcy temu ostatecznie wyjaśniona i potwierdzona...
ekonokomik
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości
Polskie Forum Bitcoin skupia miłośników Bitcoina w Polsce. Tu możesz zadać pytania odnośnie Bitoina lub podyskutować na ciekawe tematy.
Treści na tym forum mają charakter wyłącznie informacyjno-edukacyjny, a posty są wyrazem osobistych poglądów ich autorów. Treśći na forum ani w całości ani w części nie stanowią "rekomendacji" w rozumieniu przepisów Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 19 października 2005 r. w sprawie informacji stanowiących rekomendacje dotyczące instrumentów finansowych, lub ich emitentów (Dz.U. z 2005 r. Nr 206, poz. 1715).