1 SEC (albo inna amerykanska agencja rzadowa, tam sie troche kotluja czym wlasciwie sa cyrpto assets) wprowadzi nowe regulacje dla gield nototowanych w USA (Coinbase/Gdax, Poloniex, Bittrex itd to spowoduje wielki FUD (Fear Uncertainty and Disinformation) i duza korekte
2 Amerykanie, ktorzy uzywaja zagraniczne gieldy sa zmuszeni przez IRS do uajawnienia, gdzie handluja - kolejny FUD
3 Bittrex juz teraz przygotowuje sie do nowych ostrzejszych regulacji poprzez wprowadzenie wlasnej waluty TUSD aby stopniowo pozbyc sie bardzo kontrowersyjnego USDT. Moim zdaniem nowe regulacje zabronia uzywania USDT i to spowoduje masywna korekte/dip
4 Jednym z glownych tematow G20 maja byc wlasnie crypto assets i zaloze sie ,ze nie beda to super pozytywne wiadomosci i potencjalnie nastepny FUD/korekta
5 Od tego momentu ( mysle ze do tego czasu BTC spadnie do 3-6k $ poziomu ) bedzie juz tylko dobrze.
6 Wejda na rynek potezne instytucjonale pieniadze co zwiekszy volume a musimy pamietac, ze bez tego cena nie pojdzie w gore.
Nowy jestem tutaj na tym forum ale nie moglem znalezc "news" wiec przepraszam za zalozenie nowego tematu.
Jestem tez na twitterze ( @cryptoawos ) gdzie szybko moge wrzucic jakies newsy/ linki a z racji geograficznego polozenia (Australia) mam mala przewage czasowa