Asicminer.pl - pierwsza polska giełda udziałów

szymon1051
Początkujący
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: ASICminer.pl - sprzedaż mocy obliczeniowej 0.11 btc = 1

Postautor: szymon1051 » sobota, 16 listopada 2013, 23:01

Kiedy są dopisywane wydobyte BTC zgodnie z http://bitcoin.web-share.nl/ ?
Po aktualizacji nie widzę żeby mi przybyło co kolwiek.

Weteran
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0

Postautor: lenny » niedziela, 17 listopada 2013, 07:58

Wrzuc prosze screenshot na ktorym widac szczegoly udzialu zobaczymy jak to u Ciebie wyglada.

szymon1051
Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: szymon1051 » niedziela, 17 listopada 2013, 11:45

Przed tą aktualizacją naliczało chyba gdzieś po południu, a po niej sprawdziłem o 23 i nie było, ale teraz sprawdziłem i jest pewnie gdzieś po 23 naliczyło.

Na tym forum jest letni czas jak coś :).

Weteran
Reputacja: 251
Reputacja postu: 
0

Postautor: topnetdeal » niedziela, 17 listopada 2013, 11:50

szymon1051 pisze:Przed tą aktualizacją naliczało chyba gdzieś po południu, a po niej sprawdziłem o 23 i nie było, ale teraz sprawdziłem i jest pewnie gdzieś po 23 naliczyło.

Na tym forum jest letni czas jak coś :).
Wejdź w ustwienia witryny w "Twoim koncie" i zmień czas na GMT.

szymon1051
Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: szymon1051 » czwartek, 21 listopada 2013, 23:26

Funkcja "Transfer" będzie pozwalała na transfer wszystkich udziałów przypisanych do danego ID czy również na transfer tylko części udziałów?

Jak na razie jak by ktoś się zgłosił chętny na kupno mam pisać PW do "Sztef89" lub "lenny"?

Weteran
Reputacja postu: 
0

Postautor: lenny » piątek, 22 listopada 2013, 02:13

szymon1051 pisze:Funkcja "Transfer" będzie pozwalała na transfer wszystkich udziałów przypisanych do danego ID czy również na transfer tylko części udziałów?

Jak na razie jak by ktoś się zgłosił chętny na kupno mam pisać PW do "Sztef89" lub "lenny"?
AFAIK będzie opcja transferu pojedynczego udziału. Jak coś to pisz do któregoś z nas, pomożemy Ci z transferem.

Weteran
Reputacja postu: 
0

Postautor: lenny » piątek, 22 listopada 2013, 03:22

Panie i Panowie,

Nasza kopalnia przekracza właśnie kolejny próg: 200 GH/s :) W tej chwili pracuje dokładnie 200500 MH/s w wykupionych udziałach!

Nasza kopalnia jest zabezpieczona przez moc KNC Jupitera 550 GH/s, tak więc zostało jeszcze trochę zapasu do wykorzystania. Nadal czekamy na kolejne maszyny - listopadową dostawę Jupiterów.

Update: Holenderski procesor płatności BIPS (europejski odpowiednik BitPay) po kilku dniach przerwy, odzyskał już stabilność po atakach DDoS i hacku. Doładowanie salda na asicminer.pl znowu jest online :)

Update: Prosimy wszystkich o testowanie nowego systemu płatności BIPS poprzez doładowanie salda i wysłanie BTC przez formularz (Invoice), a także wszystkiego innego co się znajduje na naszej stronie. Wszelkie błędy proszę nam zgłaszać, pieczołowicie się nimi zajmiemy, gdy tylko czas pozwoli :)

Update:

Nowa cena udziałów:
0.1 BTC = 1 GH/s

Przy okazji mini konkurs. W zamierzeniu miał to być konkurs na 200 GH/s, jednak atak na BIPS pokrzyżował nasze plany, nie chcieliśmy ogłaszać konkursu, podczas gdy BIPS był offline i nie każdy mógł doładować saldo i kupić udziały.

Mini konkurs: Osoba, która zakupi udział 1 GH/s i pomoże nam przekroczyć barierę 210 GH/s, dostanie kolejny udział 1 GH/s za darmo (czyli dwa udziały w cenie jednego)! Konkurs otwarty jest już teraz, musi zostać wykupione jeszcze kilka udziałów - moc kopalni w tej chwili 200.5 GH/s, zwycięski udział to będzie ten, który podniesie moc kopalni na 210.5 GH/s (widoczne na stronie głównej http://asicminer.pl/). Zapraszamy do konkursu :)

Pozdrawiam
Lenny

szymon1051
Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: szymon1051 » piątek, 22 listopada 2013, 18:19

A może dodacie giełdę coś ala https://cex.io/ , jak i tak pozwalacie na transfer udziałów?

Weteran
Reputacja postu: 
0

Postautor: lenny » sobota, 23 listopada 2013, 12:36

szymon1051 pisze:A może dodacie giełdę coś ala https://cex.io/ , jak i tak pozwalacie na transfer udziałów?
Żeby zbudować coś takiego, potrzeba funduszy i czasu programistów, gdy kopalnia się rozrośnie kilkakrotnie, to pomyślimy nad tym.

szymon1051
Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: szymon1051 » niedziela, 24 listopada 2013, 01:30

lenny pisze:Żeby zbudować coś takiego, potrzeba funduszy i czasu programistów,
To wiem ale nie wiem jak u Was na zapleczu.

Gaduła
Reputacja postu: 
0

Postautor: tlewap » niedziela, 24 listopada 2013, 02:06

Czy moglibyscie zmniejszyc próg wypłacania dla starych udziałowców? 0.1 btc to trochę dużo na chwilę obecną.

Weteran
Reputacja postu: 
0

Postautor: lenny » niedziela, 24 listopada 2013, 03:00

tlewap pisze:Czy moglibyscie zmniejszyc próg wypłacania dla starych udziałowców? 0.1 btc to trochę dużo na chwilę obecną.
To już zostało zmienione. Kliknij żądanie wypłaty na koncie :)

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: nelson » niedziela, 24 listopada 2013, 12:01

Jestem nowy na forum, więc witam wszystkich górników bardzo serdecznie.
Zdecydowałem się przystąpić do tego ciekawego projektu i miałem szczęście przekroczyć próg konkursowy 210 GH /s, otrzymując 1 udział gratis. Więcej takich konkursów - to zachęca do inwestycji :)
Jednocześnie jednak saldo mojego konta zostało obciążone opłatą za ten udział :shock: Proszę o korektę.
I jeszcze jedno pytanie: czy kalkulator uwzględnia w obliczeniach wzrost stopnia trudności tak jak robi to CEX.io ?

Wygadany
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Sztef89 » niedziela, 24 listopada 2013, 12:24

nelson pisze:Jestem nowy na forum, więc witam wszystkich górników bardzo serdecznie.
Zdecydowałem się przystąpić do tego ciekawego projektu i miałem szczęście przekroczyć próg konkursowy 210 GH /s, otrzymując 1 udział gratis. Więcej takich konkursów - to zachęca do inwestycji :)
Jednocześnie jednak saldo mojego konta zostało obciążone opłatą za ten udział :shock: Proszę o korektę.
I jeszcze jedno pytanie: czy kalkulator uwzględnia w obliczeniach wzrost stopnia trudności tak jak robi to CEX.io ?
Dzięki za zgłoszenie, zapomniałem dodać Ci 0.1btc do salda :) już jest wszystko ok !

Tak kalkulator uwzględnia wzrosty trudności.
Komentarze | Dotacje: 1SztefKqaQG9nBjvMnjGtLsi3JwPqj3Kh

Bitcoin Polska - dołącz do grupy na facebooku
Bitcoin - kompendium wiedzy

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: nelson » niedziela, 24 listopada 2013, 12:45

Sztef89 pisze:
nelson pisze:Jestem nowy na forum, więc witam wszystkich górników bardzo serdecznie.
Dzięki za zgłoszenie, zapomniałem dodać Ci 0.1btc do salda :) już jest wszystko ok !

Tak kalkulator uwzględnia wzrosty trudności.
Dzięki, wszystko sprawnie i szybko załatwione :D

szymon1051
Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: szymon1051 » niedziela, 24 listopada 2013, 14:45

nelson pisze:I jeszcze jedno pytanie: czy kalkulator uwzględnia w obliczeniach wzrost stopnia trudności tak jak robi to CEX.io ?
Na cex.io jest chyba tak że twoja wykupiona moc obliczeniowa kopie w ich kopalni a ty dostajesz ilość share * 0.000000000673 BTC?

A na asicminer.pl nie zależnie ile ta twoja moc obliczeniowa wykopała ty dostajesz tylko lub aż co pokazał kalkulator http://bitcoin.web-share.nl/ na dany dzień.

W cex.io możesz też podpiąć swój sprzęt wystarczy że wejdziesz na ich kopalnie https://www.ghash.io/ i według zaleceń wpiszesz np w bfgminer

Kod: Zaznacz cały

-o stratum+tcp://nl1.ghash.io:3334
użytkownik to nazwa użytkownika z cex.io + dopisek po kropce czyli np nazwaurzytkownika.worker1, a hasło może być puste albo losowe i w "Default Stratum Difficulty" musisz ustawić minimum 16.
Wykopane w ten sposób BTC są doliczane do salda na cex.io.
szymon1051 pisze:Kopanie wielu monet na raz spowalnia kopanie BTC?
Qba-da-Intrepid pisze:Zalezy jakich monet i jak kopiesz, jesli jest to merged mining to nie.
Cytaty z https://forum.bitcoin.pl/post109800.html

To czemu na asicminer.pl dostajemy tylko BTC, jak niby "merged mining" nie spowalnia wydobywania BTC, a zawsze te MNC, DVC, IXC, można na BTC zamienić?

Dyskutant
Awatar użytkownika
Reputacja: -3
Reputacja postu: 
0

Postautor: minerfuture » niedziela, 1 grudnia 2013, 22:08

Szybkie pytanie panowie. 0.1 BTC za 1GH/s jest. Jak wyliczyć zwrot inwestycji? Macie gdzieś kalkulatorek tego? Jeśli nie proszę o info - to kluczowa sprawa przecie.

Edit: znalazłem kalkulator wszelkie info po zarejestrowaniu się u was. Hm nie rozumiem wyliczenia. Korzystałem z kalkulatora tego CEX.io i tam w ogóle zysk wielokrotnie mniejszy wychodzi niż przy użyciu kalkulatora na który Wy wskazujecie. Skąd różnica, co źle liczę? Mam ochotę wejść - dlatego, że swojaki, rodacy ale muszę skalkulować inwestycję konkretnie. Coś jest nie tak z tym kalkulatorem bo zbyt pięknie wychodzi jak dla mnie....mam kasę do inwestycji - chcę ją pomnożyć kurdeć! Pomóżcie i wybaczcie ignorancję.
"Przysługa, jaką pieniądz daje społeczeństwu, jest niezależna od jego ilości." - Ludwig Von Mises

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: komin393 » niedziela, 1 grudnia 2013, 22:43

zacznijcie w końcu wypłacać zlecone wypłaty. Czekanie 2 tygodni na realizację to chyba jakiś żart. :/

Dobrze by było umieścić jakiś kontakt na stronie, bo żeby z kimkolwiek od Was się skontaktować trzeba szukać po forach.

szymon1051
Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: szymon1051 » niedziela, 1 grudnia 2013, 23:55

komin393 pisze:zacznijcie w końcu wypłacać zlecone wypłaty. Czekanie 2 tygodni na realizację to chyba jakiś żart. :/

Dobrze by było umieścić jakiś kontakt na stronie, bo żeby z kimkolwiek od Was się skontaktować trzeba szukać po forach.
Dziwne ja 22.11 dostałem od nich. Wpłacają pod koniec tygodnia prawdopodobnie w piątki.
minerfuture pisze: Edit: znalazłem kalkulator wszelkie info po zarejestrowaniu się u was. Hm nie rozumiem wyliczenia. Korzystałem z kalkulatora tego CEX.io i tam w ogóle zysk wielokrotnie mniejszy wychodzi niż przy użyciu kalkulatora na który Wy wskazujecie. Skąd różnica, co źle liczę? Mam ochotę wejść - dlatego, że swojaki, rodacy ale muszę skalkulować inwestycję konkretnie. Coś jest nie tak z tym kalkulatorem bo zbyt pięknie wychodzi jak dla mnie....mam kasę do inwestycji - chcę ją pomnożyć kurdeć! Pomóżcie i wybaczcie ignorancję.
Proste bo w kalkulatorze na cex.io masz "Difficulty Increase / Month" czyli miesięczny wzrost trudności (w procenta :)), a http://bitcoin.web-share.nl/ cały czas liczy ci z obecnym, prawdopodobnie bierze wynik na dzisiaj i odpowiednio go mnoży przez ilość dni.

Weteran
Reputacja postu: 
0

Postautor: lenny » poniedziałek, 2 grudnia 2013, 00:16

komin393 pisze:zacznijcie w końcu wypłacać zlecone wypłaty. Czekanie 2 tygodni na realizację to chyba jakiś żart. :/

Ostatnie wypłaty były dokładnie 8 dni temu. Jakie 2 tygodnie? Podaj mi swój e-mail jaki masz na stronie.
Kontakt zostanie wkrótce dodany na stronę :)

Wróć do „Udziały”