Sprzedam BOT'a do Binance (projekt własny)

Regulamin forum
1. Podanie ceny oferowanego towaru jest obowiązkowe !
2. Ogłoszenia żółtodziobów muszą zawierać możliwość wystawienia towaru na serwisach aukcyjnych typu allegro które zabezpieczają kupującego.
3. Ogłoszenia oferujące zakup towarów przez paypal dozwolone tylko dla użytkowników z minimum pół rocznym stażem i pomarańczowym kolorem.
4. Podanie czasu dostawy jest obowiązkowe.
5. Żółtodzioby nie mogą oferować "udziałów", "preorderów" i "zamówień grupowych"
Początkujący
Posty: 439
Rejestracja: 11 stycznia 2018
Reputacja: 117
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Sprzedam BOT'a do Binance (projekt własny)

Postautor: Sokon » wtorek, 16 lutego 2021, 06:55

O czym ja mam tu z Tobą dyskutować skoro piszę Ci wyraźnie:
Sokon pisze: poniedziałek, 15 lutego 2021, 20:49Po sprzedaży jako, że zaznaczyłeś "po sprzedaży wyłącz automat" bot się wyłączy i przestanie pracować.
Ty uruchamiasz bota, dokonujesz zakupu potem dokonujesz sprzedaży (co widzę na zrzutach ekranu które mi podesłałeś) i twierdzisz, że program się zawiesił bo bot nie działa... No powiedz sam - jak z Tobą dyskutować skoro nie potrafisz tak prostej rzeczy zrozumieć?

Dodano po 9 minutach 53 sekundach:
michal_de pisze: poniedziałek, 15 lutego 2021, 21:50Pytam dlaczego ?
Czy to w czymś przeszkadza?
Jeśli to jest powodem zatrzymania pracy nie powinno być jedno z nich aktywne, ale to są dwa rożne procesy bazujące na innych danych.
Tak - niestety w Twoim przypadku to przeszkadza bo bez zaglądania do manuala uruchomiłeś program bez najmniejszej wiedzy co jak działa, włączyłeś oba boty na jednej parze walut i dodatkowo wstawiałeś kolejne zlecenia "z ręki" (jedne MARKET inne LIMIT) i znowu twierdziłeś, że coś nie działa. Nawet nie zadałeś sobie trudu aby zrozumieć, że w ten sposób powodowałeś sytuację, iż raz jednemu a raz drugiemu botowi brakowało środków!!!
Dlatego napisałem Ci, abyś NA RAZIE nie odpalał obu jednocześnie zanim nie zrozumiesz kilku zasad.

I zrozum w końcu, że to iż w polu "log" nie pojawiają się nowe wpisy NIE OZNACZA, że program się zawiesił !!!! Co Ty masz z tym zawieszaniem?? Zawiesiłeś się na szukaniu zawieszeń tam gdzie ich nie ma!!!

Początkujący
Posty: 14
Rejestracja: 14 lutego 2021
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Sprzedam BOT'a do Binance (projekt własny)

Postautor: michal_de » wtorek, 16 lutego 2021, 10:01

No i co ja mam tu napisac, znowu piszesz o ustawieniach, jesli tu popelniam jakis blad to albo nie bedzie kupna albo strace kase, ale program bedzie dzialal, i jesli dziala moge sobie testowac rozne ustawienia itp. Ale jesli na tle loga gieldy pokazuje ze program sie komunikuje i sypie w logach blady czy jakeis info o tranzacjach to jest OK, bo wiem ze mam ewetualnie zle ustawienia i dopuki widac info komunikacji to wiem ze wszystko smiga i moge poprawiac.
Sokon pisze: wtorek, 16 lutego 2021, 06:55Tak - niestety w Twoim przypadku to przeszkadza bo bez zaglądania do manuala uruchomiłeś program bez najmniejszej wiedzy co jak działa, włączyłeś oba boty na jednej parze walut i dodatkowo wstawiałeś kolejne zlecenia "z ręki" (jedne MARKET inne LIMIT) i znowu twierdziłeś, że coś nie działa. Nawet nie zadałeś sobie trudu aby zrozumieć, że w ten sposób powodowałeś sytuację, iż raz jednemu a raz drugiemu botowi brakowało środków!!!
Do testow ustawialem mozliwie jak najmiejsza kwote kupna, aby ograniczyc niespodzianki dlatego nie trafialem idealnie i brakowalo poniewaz brak jest info o tym ze za malo lub jakiegos kalkulatora prosta zecz ale jak przadatna dla kogos kto w okularach liczy 7-zer po przecinku, ale to jest kosmetyka i nie jest tu istotna napewno nie wplywa na moj problem ktory zauwazam.

Nadal nie odpowiedziales mi na pytanie:

1. Jesli wylacze oba boty, czy powinienem miec mozliwosc wylaczenia/odchaczenia "petli pobiarania danach" ?
2. Czy jesli ta opcja jest wlaczona na tle loga powinna pojawiac sie icona i zmiana latency ?


Bez tej odpowiedzi dalsza dyskusja na temat konfiguracji jest bez sensu.

Początkujący
Posty: 439
Rejestracja: 11 stycznia 2018
Reputacja: 117
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Sprzedam BOT'a do Binance (projekt własny)

Postautor: Sokon » wtorek, 16 lutego 2021, 10:23

michal_de pisze: wtorek, 16 lutego 2021, 10:01 aby ograniczyc niespodzianki dlatego nie trafialem idealnie i brakowalo poniewaz brak jest info o tym ze za malo lub jakiegos kalkulatora prosta zecz ale jak przadatna dla kogos kto w okularach liczy 7-zer po przecinku,
Naprawdę? Nie ma? A to poniżej to co jest - ceny warzyw w sklepie spożywczym??
Obrazek

Początkujący
Posty: 14
Rejestracja: 14 lutego 2021
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Sprzedam BOT'a do Binance (projekt własny)

Postautor: michal_de » wtorek, 16 lutego 2021, 11:15

Obrazka nie widze, ale to info sie pojawia gdy zadziala BOT, nie podczas wpisywania parametrow, wtredy bylo wiadomo ze jest za malo.
Ale to nie ten problem.
Prosze odpowiedz na zadane pytania.

Początkujący
Posty: 1
Rejestracja: 19 lutego 2021
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Sprzedam BOT'a do Binance (projekt własny)

Postautor: stephanozz » piątek, 19 lutego 2021, 01:33

@Sokon poproszę o trial i więcej informacji stephanozz@gmail.com
dzięki

Wygadany
Posty: 596
Rejestracja: 16 lipca 2017
Reputacja: 73
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Sprzedam BOT'a do Binance (projekt własny)

Postautor: marimach77 » sobota, 20 lutego 2021, 12:00

@Sokon - chciałbym poprosić o wersję trial tego bota, poproszę o jakieś info na PW.

Początkujący
Posty: 439
Rejestracja: 11 stycznia 2018
Reputacja: 117
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Sprzedam BOT'a do Binance (projekt własny)

Postautor: Sokon » sobota, 20 lutego 2021, 12:06

@marimach77 Poszło na PW

Początkujący
Posty: 55
Rejestracja: 5 stycznia 2018
Reputacja: 7
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Sprzedam BOT'a do Binance (projekt własny)

Postautor: Navi89 » poniedziałek, 22 lutego 2021, 16:00

@sokon, miałbyś jakiś problem z tym, gdybym pisząc swojego bota, wzorował się na Twoim interfejsie? Jest prosty i szczerze mówiąc nie chce mi się na nowo wymyślać koła.

Początkujący
Posty: 439
Rejestracja: 11 stycznia 2018
Reputacja: 117
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Sprzedam BOT'a do Binance (projekt własny)

Postautor: Sokon » poniedziałek, 22 lutego 2021, 22:34

@Navi89 Nie, dlaczego miałbym mieć jakiś problem? Nawet mam powód do zadowolenia, że zaprojektowałem interfejs który inni chcą naśladować ;-)
A z ciekawości - pod jaką giełdę chcesz pisać?

Początkujący
Posty: 1
Rejestracja: 22 stycznia 2021
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Sprzedam BOT'a do Binance (projekt własny)

Postautor: lukeg » wtorek, 23 lutego 2021, 00:49

@Sokon Cześć, Jestem zainteresowany trialem. Proszę o info na PW. Dzięki

Początkujący
Posty: 1
Rejestracja: 3 lutego 2021
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Sprzedam BOT'a do Binance (projekt własny)

Postautor: xerth » wtorek, 23 lutego 2021, 16:08

Sokon, proszę o wersje testową. Pozdrawiam

Początkujący
Posty: 439
Rejestracja: 11 stycznia 2018
Reputacja: 117
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Sprzedam BOT'a do Binance (projekt własny)

Postautor: Sokon » wtorek, 23 lutego 2021, 16:31

@lukeg, @xerth Poszło na PW

Początkujący
Posty: 55
Rejestracja: 5 stycznia 2018
Reputacja: 7
Reputacja postu: 
1
Napiwki za post: 0 BTC

Sprzedam BOT'a do Binance (projekt własny)

Postautor: Navi89 » wtorek, 23 lutego 2021, 21:50

@sokon super, w takim razie nie muszę przebudowywać :D W sumie to mam wersję BETA, w której daję znajomym do znalezienia bugów. Działa na giełdzie BB, Binance i Binance TestNet. Ciekawy jestem Twojej opinii :)
łap link, jest tam instrukcja (w sumie bardzo podobna do Twojej) :P
https://we.tl/t-ueBF9OSRT6

Daj znać co myślisz :)

Początkujący
Posty: 439
Rejestracja: 11 stycznia 2018
Reputacja: 117
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Sprzedam BOT'a do Binance (projekt własny)

Postautor: Sokon » wtorek, 23 lutego 2021, 22:32

@Navi89 Gdyby nie kolory to bym się zastanawiał czy to mój czy Twój :lol:

Początkujący
Posty: 13
Rejestracja: 15 lutego 2021
Reputacja: 3
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Sprzedam BOT'a do Binance (projekt własny)

Postautor: Pomysłowy » wtorek, 23 lutego 2021, 23:49

@Navi89 @Sokon Przejrzałem instrukcję i pozwolę sobie dodać kilka słów. Duży plus, że bota można testować na "demo" Binance TestNet i BitBay oraz za "CrypTom Viewer" - aplikację mobilną na androida do podglądania pracy bota. Natomiast co do funkcjonalności strategii dodałbym pewne dwa usprawnienia dla zwiększenia efektywności zarabiania. Mianowicie z praktyki i doświadczenia sugerowałbym możliwość wprowadzania dwóch warunków przy tej "drabince zleceń".
Mianowicie:

1. Otwieranie każdego kolejnego zlecenia z mnożnikiem w stosunku do poprzedniego czyli przykładowo mnożnik x1,2:
pierwsze zlecenie kupna np. za 10$
drugie zlecenie kupna za 12 $
trzecie zlecenie kupna za 14,4 $
itd.
Oczywiście wartość mnożnika ustawiamy sobie w parametrach początkowych. Myślę, że wstarczyłby x1,1. Takie "piramidowanie" znacznie przyspiesza nam wychodzenie na odbiciu które może być znacznie mniejsze niż przy zwykłej "drabince zleceń". Startujemy z mniejszą pozycją (przy takim samym kapitale) ale szybciej i częściej wychodzimy z zyskiem. Zwykle na pierwszym/drugim Fibo. Zwiększamy też w pewnym sensie bezpieczeństwo strategii.

2. Otwieranie każdego kolejnego zlecenia na początku (lub na końcu) świeczki danego interwału z warunkiem "obsuwy" ceny o dany %. Czyli aktualnie mamy warunek otwarcia kolejnej (np. drugiej) pozycji jesli cena spadnie np. o 5$. Natomiast przydałby się dodatkowy warunek (który można włączyć lub nie), który otwiera pozycję tylko w momencie otwarcia kolejenej świeczki oraz spadku ceny o minimum np. 5$. Czyli kolejna pozycja jest otwierana jeśli spadek ceny jest nie mniejszy niż np. 5$ oraz rozpoczyna się kolejna świeczka danego interwału. Chodzi o to, że powiązanie częstptliwości otwieranych pozycji z czasem czyli świeczkami danego interwału, w pewnym sensie oszczędza nam kapitał bo uzależnia ilość pozycji od dynamiki/szybkości ruchu ceny. Przy umiejętnych ustawieniach, odpowiedniej liczbie możliwych do otwarcia pozycji itp. można też grać na niskich interwałach nawet 5 min. Przy średniej zmienności ceny strategia nam stale przynosi zysk ale nie jesteśmy narażeni na problemy w przypadku głębokich zjazdów cenowych bez odbić jak w czasie aktualnej korekty np. LTC/BTC jakieś 35%.

To są dwie główne sugestie poparte praktyką, które znacznie zwiększyłyby efektywność bota.
Natomiast dodatkowo nasuwa mi się jeszcze temat otwierania kolejnej pozycji po zamknięciu całej pętli. Czyli Bot otworzył nam podczas spadku ceny np. 5 pozycji, które po osiągnięciu odpowiednio wyższej ceny ma zamknąć z odpwiednim zyskiem. Domyślam się, że standardowo - w aktualnej wersji, bot sprzedaje nam wszystko i czeka na odpowiedni moment wejścia (np. wykrywanie trendu). Kiedyś testowałem przez kilka miesięcy takie podejście do otwierania pierwszej pozycji na różnych parach walutowych na forexie i w efekcie wyszło, że w przyadku strategii tego typu prawdopodobieństwo ruchu ceny w dół lub w górę wynosi statystycznie 50%. W zw. z tym szkoda czasu na oczekiwanie na dogodny moment do otwarcia pierwszej pozycji po zamknięciu pętli. Ale w związku z tym przychodzi mi do głowy trzecie usprawnienie:

3. Przy sprzedaży kilku zakupionych "pozycji" np. trzech, bot sprzedaje (oczywiście z zyskiem) tylko wartość jako różnicę = (poz. 1 + poz. 2 + poz. 3) - (poz. 1). Wartościwo wyglądałoby to tak, gdybyśmy pierwszą pozycję "kupili" za 10$:
sprzedajemy wartość = (10$ + 12$ + 14,4$) - 10$. Czyli sprzedajemy tylko za 26,4 $.
Wówczas, w momencie sprzedaży mamy już otwartą pierwszą pozycję kolejnej pętli o nominalnej wartości 10$. Dzięki temu nie tracimy czasu na oczekiwanie (bez zarabiania) oraz nie tracimy pieniędzy na prowizję giełdy. Ilość pętli biorąc pod uwagę pracę bota 24/7 - też robi kwotę :) W przypadku wystawienia przez bota tylko jednej pozycji i jej zamkniecia zyskiem powyższy algorytm do przemyślenia - jak go ugryźć. Wydaje mi się, że po prostu sprzedawałoby się tylko nadwyżkę czyli zarobioną kwotę (część pozycji) a reszta zostawałaby w grze. Też zyskujemy na prowizji...
Co sądzicie Navi89 i Sokon? Chętnie potestuję bota w wersji produkcyjnej.

Początkujący
Posty: 55
Rejestracja: 5 stycznia 2018
Reputacja: 7
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Sprzedam BOT'a do Binance (projekt własny)

Postautor: Navi89 » środa, 24 lutego 2021, 10:19

@Sokon haha :D no to fakt, kolorek robi robote :)
@Pomysłowy musiałbym na spokojnie przeanalizować to co napisałeś, ale na szybko mogę powiedzieć, że ma to sens, dzięki za sugestię, zapiszę sobie te informacje.

Początkujący
Posty: 13
Rejestracja: 15 lutego 2021
Reputacja: 3
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Sprzedam BOT'a do Binance (projekt własny)

Postautor: Pomysłowy » środa, 24 lutego 2021, 10:41

@Navi89
Proponuję kontakt na prv, żeby nie zaśmiecać wątku. Miałbym parę ciekawostek techniczno-analitycznych, które mogą Cię zaintersować przy "dopieszczaniu" bota. Diabeł tkwi w szczegółach :)

Początkujący
Posty: 439
Rejestracja: 11 stycznia 2018
Reputacja: 117
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Sprzedam BOT'a do Binance (projekt własny)

Postautor: Sokon » środa, 24 lutego 2021, 11:33

@Pomysłowy Jak Navi89 napisał - też muszę to na spokojnie przeczytać i przeanalizować...

Początkujący
Posty: 14
Rejestracja: 14 lutego 2021
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Sprzedam BOT'a do Binance (projekt własny)

Postautor: michal_de » wtorek, 9 marca 2021, 14:59

Witam, testuje bota produkcyjnie od wersji 4.70, jestem w cieglym kontakcie z zaporacowanym autorem tego bota, na poctatku bylo siezko na sie jakos dogadac, ale moje uarte naciski na poprawki i takie tam, jakos pociagnely program do przodu.
Jest jeszcze torche/sporo do piecia pewnych problemow natury jakiejs tam inteligencji bota ktoczacego, ale pewnie sie doczekamy jakis efektow.

To co napisal kolega
Pomysłowy pisze: 1. Otwieranie każdego kolejnego zlecenia z mnożnikiem w stosunku do poprzedniego czyli przykładowo mnożnik x1,2:
pierwsze zlecenie kupna np. za 10$
drugie zlecenie kupna za 12 $
trzecie zlecenie kupna za 14,4 $
to napewno bylo by lepsze niz te symetryczne zlecenia, mam z tym problem poniewaz czesto trzeba zmieniac interwal zaleznosci na jakich odctepach czasu chce sie aby bot dzialal.

Jesli chodzi o bota KuTaSpDr to to nie bylo nic on poprstu dziala jak mu sie zadalo parametry.
Przyznaje ze przy malych skokach i jesli chce sie zarobic obnizenie kanalu pozera strasznie BNB ze wzgledu na ilosc zlecen.


Ja skupialem sie na malych problemach programu gdze w wersji 4.85 sporo zostal oporawione odnosnie dokuczliwych problemow, nie sa moze wszytkie usuniete tak jakby sie chcialo , ale nie ma nic od razu kolega Sokon jest zarobony.

Odnosnie tego bota kroczacego, jest niestety jeszcze nie odprny, zgarnia zlecenia zakupu czesto niekorzystnie co przy dynamicznym rynku torche to denerwuje zanim odrobosz straty 2-15%. Sugerowalem autorowi jakies filtry podobnie kolega Pomysłowy sugerowal aby nie kupowal z duzym rozmachem jak mu na order book ktos dziwacznie niekorzystna cene wystawi. metoda kupowania po cenie zamkniecia swieczki jest jak najbardziej sluszna w przypadku kupna, torche to pewnie wyglada inaczej przy stoploss.
Co zauwazylem to to ze BK w przypadku dlugiego spadku przekraczajacego nadana roznice ceny nadal kupuje mimo ze spadek jest nadal i tak moze sprzedac caly portfel, moim zdanie mwystarczyla by opcja kontroli zmiany tredu nawet najprostrza , zaznaczam opcja do wyboru, wtedy bot nie powinien kupic dopuki trend sie nie odwroci i po 2 ,3 swieczce zielonej kupic, czestotliwosic blednyhc zakupow by zmalala.

Nie wiem jak u was w testowych wersjach, ale ja mam wrazenie pewnych zaciec programu jakby na cos czekal i to kilka sekund.

Ogolnie to Pomysłowy dobre sugestie napisal, widac ze wie co pisze, ja strategiem nie jestem , ale to da sie wyczuc czego brakuje.

Mysle ze jesli Sokon bedzie spal tylko 3h na dobe to szybko wprowadzi pewne zmiany do programu. On fajnie dziala jak trend jest wzrostowy.

Pozdrawiam

Początkujący
Posty: 439
Rejestracja: 11 stycznia 2018
Reputacja: 117
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Sprzedam BOT'a do Binance (projekt własny)

Postautor: Sokon » środa, 10 marca 2021, 19:20

Fakt faktem, że na początku ciężko się było porozumieć z kol. @michal_de - ale w końcu znaleźliśmy "wspólny język" ;-)
Zrobiliśmy kilka mniejszych i większych poprawek oraz udoskonaleń.

Co do bota "stoploss kroczący" jako, że pracuje on tylko na zleceniach typu MARKET to niestety przy większych zleceniach na parach które mają niewielki wolumen średnia cena z transakcji potrafi być sporo niższa. Dlatego sprawdza on się najlepiej na parach z dużym wolumenem.
michal_de pisze: wtorek, 9 marca 2021, 14:59moim zdanie mwystarczyla by opcja kontroli zmiany tredu nawet najprostrza , zaznaczam opcja do wyboru, wtedy bot nie powinien kupic dopuki trend sie nie odwroci i po 2 ,3 swieczce zielonej kupic,
W najbliższym czasie postaram się dopisać więcej opcji wywołujących trigger do dokonania zakupu i sprzedaży zależnych od formacji świeczek itp.
michal_de pisze: wtorek, 9 marca 2021, 14:59ale ja mam wrazenie pewnych zaciec programu jakby na cos czekal i to kilka sekund.
Główna pętla programu odbywa się z określoną częstotliwością (parametr "odświeżanie danych co" na zakładce "konfiguracja"). Im większy interwał tym mniejsze zużycie limitu api ale kosztem większej zwłoki w reakcjach. Ogólnie zasada jest taka: na im mniejszych interwałach się gra tym mniejszy parametr odświeżania się ustawia.

Wróć do „Sprzedam”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości