Sprzedam BOT'a do Binance (projekt własny)

Regulamin forum
1. Podanie ceny oferowanego towaru jest obowiązkowe !
2. Ogłoszenia żółtodziobów muszą zawierać możliwość wystawienia towaru na serwisach aukcyjnych typu allegro które zabezpieczają kupującego.
3. Ogłoszenia oferujące zakup towarów przez paypal dozwolone tylko dla użytkowników z minimum pół rocznym stażem i pomarańczowym kolorem.
4. Podanie czasu dostawy jest obowiązkowe.
5. Żółtodzioby nie mogą oferować "udziałów", "preorderów" i "zamówień grupowych"
Początkujący
Posty: 343
Rejestracja: 11 stycznia 2018
Reputacja: 81
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Sprzedam BOT'a do Binance (projekt własny)

Postautor: Sokon » niedziela, 22 kwietnia 2018, 23:51

Jakiej dystrybucji używasz? Nie uruchomiłeś programu przypadkiem na koncie root'a ?

Początkujący
Posty: 22
Rejestracja: 28 grudnia 2017
Reputacja: 7
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Sprzedam BOT'a do Binance (projekt własny)

Postautor: Britheyettor33 » poniedziałek, 23 kwietnia 2018, 06:07

Uruchomione na root, używam Mint, jaką sugerujesz?

Początkujący
Posty: 343
Rejestracja: 11 stycznia 2018
Reputacja: 81
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Sprzedam BOT'a do Binance (projekt własny)

Postautor: Sokon » poniedziałek, 23 kwietnia 2018, 06:28

Ja akurat używam Ubuntu ale błąd będzie spowodowany uruchamianiem jako root...

Wygadany
Posty: 544
Rejestracja: 16 lipca 2017
Reputacja: 70
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Sprzedam BOT'a do Binance (projekt własny)

Postautor: marimach77 » poniedziałek, 23 kwietnia 2018, 12:53

@Sokon
Możesz podpowiedzieć jak tego bota uruchomić na linuxie, w sensie jak odpalić samą aplikację? Mam problem z uruchomieniem tej aplikacji. Pobrałem zipa, rozpakowałem na desktopie ale jak to "zainstalować/uruchomić"? Klikanie na plik BinanceApi nic nie daje. Nie jestem linuxowcem ale z instalacją Linux Mint jakoś sobie poradziłem.

Początkujący
Posty: 343
Rejestracja: 11 stycznia 2018
Reputacja: 81
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Sprzedam BOT'a do Binance (projekt własny)

Postautor: Sokon » poniedziałek, 23 kwietnia 2018, 13:21

@marimach77
Na linux'ie każdy nowo pobrany program musisz kliknąć prawym przyciskiem myszki -> właściwości -> uprawnienia -> i zaznaczyć opcję "zezwalaj na wykonywanie jako programu".
Oczywiście robisz to tylko raz ;-)

P.S.
W razie czego służę pomocą pod GG: 65438839

Wygadany
Posty: 544
Rejestracja: 16 lipca 2017
Reputacja: 70
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Sprzedam BOT'a do Binance (projekt własny)

Postautor: marimach77 » poniedziałek, 23 kwietnia 2018, 14:14

Sokon pisze:@marimach77
Na linux'ie każdy nowo pobrany program musisz kliknąć prawym przyciskiem myszki -> właściwości -> uprawnienia -> i zaznaczyć opcję "zezwalaj na wykonywanie jako programu".
Oczywiście robisz to tylko raz ;-)

P.S.
W razie czego służę pomocą pod GG: 65438839
Z tego co widzę to ta opcja jest zaznaczona. Mam tak:
Obrazek

Jakim programem z tej długiej listy powinienem uruchamiać ten plik?
Obrazek

Początkujący
Posty: 343
Rejestracja: 11 stycznia 2018
Reputacja: 81
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Sprzedam BOT'a do Binance (projekt własny)

Postautor: Sokon » poniedziałek, 23 kwietnia 2018, 14:38

marimach77 pisze: Jakim programem z tej długiej listy powinienem uruchamiać ten plik?
Żaden. BinanceApi to samodzielna aplikacja. Sprawdź czy przypadkiem nie masz 32bitowego systemu. BinanceApi jest pod systemy 64bit... (na razie - aby działały na 32bit muszę kilka rzeczy pozmieniać w kodzie)

Wygadany
Posty: 544
Rejestracja: 16 lipca 2017
Reputacja: 70
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Sprzedam BOT'a do Binance (projekt własny)

Postautor: marimach77 » poniedziałek, 23 kwietnia 2018, 14:46

Sokon pisze:
marimach77 pisze: Jakim programem z tej długiej listy powinienem uruchamiać ten plik?
Żaden. BinanceApi to samodzielna aplikacja. Sprawdź czy przypadkiem nie masz 32bitowego systemu. BinanceApi jest pod systemy 64bit... (na razie - aby działały na 32bit muszę kilka rzeczy pozmieniać w kodzie)
Mam tak:
Obrazek

Początkujący
Posty: 343
Rejestracja: 11 stycznia 2018
Reputacja: 81
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Sprzedam BOT'a do Binance (projekt własny)

Postautor: Sokon » poniedziałek, 23 kwietnia 2018, 15:25

Uruchom program z terminala i zobacz jakie info wyskoczy
komendą "cd" zmieniasz katalog i ./BinanceApi uruchamiasz program

Wygadany
Posty: 544
Rejestracja: 16 lipca 2017
Reputacja: 70
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Sprzedam BOT'a do Binance (projekt własny)

Postautor: marimach77 » poniedziałek, 23 kwietnia 2018, 15:33

Sokon pisze:Uruchom program z terminala i zobacz jakie info wyskoczy
komendą "cd" zmieniasz katalog i ./BinanceApi uruchamiasz program
Command not found
Obrazek

Weteran
Awatar użytkownika
Posty: 7571
Rejestracja: 1 marca 2015
Reputacja: 964
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: WLKP/Dolny Śl./Lubus

Sprzedam BOT'a do Binance (projekt własny)

Postautor: adam1226 » poniedziałek, 23 kwietnia 2018, 15:34

musisz to wstawić
:arrow: [Binance]- Giełda altcoinów
[Algory.io] - Agregator newsów i Skaner tradingowy

Wygadany
Posty: 544
Rejestracja: 16 lipca 2017
Reputacja: 70
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Sprzedam BOT'a do Binance (projekt własny)

Postautor: marimach77 » poniedziałek, 23 kwietnia 2018, 15:37

adam1226 pisze: musisz to wstawić
Obrazek
Brakuje shared libraries.

Weteran
Awatar użytkownika
Posty: 7571
Rejestracja: 1 marca 2015
Reputacja: 964
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: WLKP/Dolny Śl./Lubus

Sprzedam BOT'a do Binance (projekt własny)

Postautor: adam1226 » poniedziałek, 23 kwietnia 2018, 15:38

czyli musisz to doinstalowac ;)
Chyba
:arrow: [Binance]- Giełda altcoinów
[Algory.io] - Agregator newsów i Skaner tradingowy

Wygadany
Posty: 544
Rejestracja: 16 lipca 2017
Reputacja: 70
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Sprzedam BOT'a do Binance (projekt własny)

Postautor: marimach77 » poniedziałek, 23 kwietnia 2018, 15:49

adam1226 pisze:czyli musisz to doinstalowac ;)
Chyba
DoinstalowałemObrazek. Teraz działa Obrazek. Dzięki za pomoc.

Początkujący
Posty: 343
Rejestracja: 11 stycznia 2018
Reputacja: 81
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Sprzedam BOT'a do Binance (projekt własny)

Postautor: Sokon » poniedziałek, 7 maja 2018, 17:39

Zgodnie z obietnicą powstała wersja na Windows. Działa zarówno na 32bit jak i 64bit.
Link do pobrania wersji testowej na Windows: BinanceApi_2_10_Win32_demo.zip
Link do pobrania wersji testowej na Linux: BinanceApi_2_10_Linux_64bit_demo.zip
Są to nowe wersje zawierające wiele nowych opcji i możliwości. Linki z postu na pierwszej stronie także działają.
Demo działa do 10 czerwca 2018r z ograniczeniem wartości transakcji do minimum jakie narzuca Binance + 50%.
Ostatnio zmieniony niedziela, 27 maja 2018, 12:42 przez Sokon, łącznie zmieniany 1 raz.

Początkujący
Posty: 28
Rejestracja: 21 czerwca 2017
Reputacja: 1
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Sprzedam BOT'a do Binance (projekt własny)

Postautor: Pietroh » poniedziałek, 7 maja 2018, 21:01

Witam, po wpisaniu API i wciśnięciu przycisku Odczytaj parametry Binance nic sie nie dzieje, chyba że coś trzeba ustawić jeszcze:)

Weteran
Awatar użytkownika
Posty: 2416
Rejestracja: 26 września 2017
Reputacja: 892
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Sprzedam BOT'a do Binance (projekt własny)

Postautor: KryptoBanita » poniedziałek, 7 maja 2018, 21:03

Wersja Linux działa dobrze i stabilnie, wersji W10 jeszcze nie testowałem :mrgreen:

Początkujący
Posty: 105
Rejestracja: 23 lipca 2017
Reputacja: 11
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Sprzedam BOT'a do Binance (projekt własny)

Postautor: Daytrader » poniedziałek, 7 maja 2018, 21:19

Pietroh pisze:Witam, po wpisaniu API i wciśnięciu przycisku Odczytaj parametry Binance nic sie nie dzieje, chyba że coś trzeba ustawić jeszcze:)
Musisz ustawić odczyt danych w pętli i pierwsza transakcje trzeba odpalić ręcznie przyciskiem Złóż pierwsze zlecenie.

Początkujący
Posty: 343
Rejestracja: 11 stycznia 2018
Reputacja: 81
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Sprzedam BOT'a do Binance (projekt własny)

Postautor: Sokon » poniedziałek, 7 maja 2018, 21:23

Pietroh pisze: Witam, po wpisaniu API i wciśnięciu przycisku Odczytaj parametry Binance nic sie nie dzieje, chyba że coś trzeba ustawić jeszcze:)
Przez "nic się nie dzieje" rozumiem, że nawet nie odczytuje walut z giełdy...
Po wpisaniu API i SEKRET'a i wciśnij "zapisz ustawienia". Dla pewności uruchom ponownie bota. Jeśli nie działa to masz błąd przy wpisywaniu API lub Sekret'a.
KryptoBanita pisze: Wersja Linux działa dobrze i stabilnie, wersji W10 jeszcze nie testowałem :mrgreen:
Testowałem dość długo na W7 32 i 64bit. Na W10 testy nie trwały zbyt długo ale nie powinno być żadnych problemów...

Początkujący
Posty: 28
Rejestracja: 21 czerwca 2017
Reputacja: 1
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Sprzedam BOT'a do Binance (projekt własny)

Postautor: Pietroh » poniedziałek, 7 maja 2018, 21:28

Własnie api i secret copiowałem więc nie ma możliwości pomyłki:(\

Próbowałem ponownie na nowym API, dalej coś chyba żle robię bo nie ma komunikacji z binance

Wróć do „Sprzedam”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość