[Sprzedam] Power switchery do koparek

Regulamin forum
1. Podanie ceny oferowanego towaru jest obowiązkowe !
2. Ogłoszenia żółtodziobów muszą zawierać możliwość wystawienia towaru na serwisach aukcyjnych typu allegro które zabezpieczają kupującego.
3. Ogłoszenia oferujące zakup towarów przez paypal dozwolone tylko dla użytkowników z minimum pół rocznym stażem i pomarańczowym kolorem.
4. Podanie czasu dostawy jest obowiązkowe.
5. Żółtodzioby nie mogą oferować "udziałów", "preorderów" i "zamówień grupowych"
Początkujący
Posty: 16
Rejestracja: 3 czerwca 2013
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: Poznań

[Sprzedam] Power switchery do koparek

Postautor: szlachcic » środa, 5 marca 2014, 13:05

Obrazek

Jak na zdjęciu. Bardzo wygodne przy koparkach, sam korzystam i cieszę się, że nie muszę już szukać śrubokręta, aby włączyć/wyłączyć koparkę.
Cena 15 zł/sztuka

pm7
Moderator
Posty: 7894
Rejestracja: 20 maja 2012
Reputacja: 969
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: [Sprzedam] Power switchery do koparek

Postautor: pm7 » niedziela, 16 marca 2014, 15:15

Fajna rzecz, sam z czegoś takiego korzystam, chociaż nieco inaczej wykonane. Nie boisz się, że metalowy przycisk zrobi zwarcie, jak go odłożysz na płytę główną? Ja robię w taki sposób (wcześniej miałem lepsze, węższe przyciski, ale mi się skończyły):
Żeby nie było - nie oferuje sprzedaży czegoś takiego w Twoim wątku, jedynie wskazuję, jak jeszcze można wykonywać coś takiego (nie wygodniej po prostu nacisnąć przycisk, zamiast brać do ręki? W przycisku na kablu nie ma oparcia, ten przycisk co pokazuję opiera się na płycie głównej, więc można go łatwo wcisnąć. Choć przyznaję, że moich nie da się używać jeden obok drugiego).
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Początkujący
Posty: 16
Rejestracja: 3 czerwca 2013
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: Poznań

Re: [Sprzedam] Power switchery do koparek

Postautor: szlachcic » poniedziałek, 17 marca 2014, 12:00

Tylko jak masz 6 kart to na pewno nad tymi pinami masz pracujące GPU na riserach. Kabelek jest po to, aby dało się button/switcher wyprowadzić na przód koparki. Nie ma wtedy ryzyka, że dotkniesz ręką karty.
Nie ukrywam, że mi jest tak znacznie wygodniej :) Przycisk może spokojnie leżeć na metalowej półce (tam gdzie płyta) czy można go zawiązać wokół metalowej ramy. Nie miałem nigdy problemów, aby robił zwarcie.

Dyskutant
Posty: 245
Rejestracja: 29 czerwca 2011
Reputacja: 1
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: [Sprzedam] Power switchery do koparek

Postautor: H][0|3 » poniedziałek, 17 marca 2014, 12:01

oba pomysły fajne, ale szlachcica na kablu jednak lepszy.
stosuję identyczne rozwiązanie, ale bardziej debilne, bo bez guzika :P - no risk no fun :D

Początkujący
Posty: 16
Rejestracja: 3 czerwca 2013
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: Poznań

Re: [Sprzedam] Power switchery do koparek

Postautor: szlachcic » poniedziałek, 17 marca 2014, 17:40

To jakiś fabryczny button? W jakiej płycie? :)

Dyskutant
Posty: 245
Rejestracja: 29 czerwca 2011
Reputacja: 1
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: [Sprzedam] Power switchery do koparek

Postautor: H][0|3 » poniedziałek, 17 marca 2014, 18:33

MSI GD70 ma taki, duzo asusów tez ma.
Ale na płycie to nie to samo co na kabelku!!

pm7
Moderator
Posty: 7894
Rejestracja: 20 maja 2012
Reputacja: 969
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: [Sprzedam] Power switchery do koparek

Postautor: pm7 » poniedziałek, 17 marca 2014, 18:51

Rzeczywiście, jak jest ciężki dostęp to na kabelku pewnie wygodniej. Jak zawiązać, to i bezpiecznie, ale na zdjęciu coś krótki kabel, żeby coś takiego zrobić :)

Gaduła
Posty: 400
Rejestracja: 20 lutego 2013
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: [Sprzedam] Power switchery do koparek

Postautor: nubas » poniedziałek, 17 marca 2014, 19:15

idziecie do zlomiarni kompow i kupujecie za 5zyla obudowe wyciagacie przycisk z kablem a reszta na smietnik

pm7
Moderator
Posty: 7894
Rejestracja: 20 maja 2012
Reputacja: 969
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: [Sprzedam] Power switchery do koparek

Postautor: pm7 » poniedziałek, 17 marca 2014, 19:30

Taniej i szybciej samemu zlutować.

Dyskutant
Posty: 198
Rejestracja: 11 grudnia 2013
Reputacja: 6
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: Wawa

Re: [Sprzedam] Power switchery do koparek

Postautor: DonArkada » poniedziałek, 17 marca 2014, 19:44

Zdzierasz z ludzi bardzo. Ja po 6 zl oferuje.

wyslane z mojej pralki xD

Początkujący
Posty: 16
Rejestracja: 3 czerwca 2013
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: Poznań

Re: [Sprzedam] Power switchery do koparek

Postautor: szlachcic » wtorek, 18 marca 2014, 12:00

Nie twierdzę, że nie da się samemu taniej zrobić :)) Chleb także można robić taniej samemu, ale nie każdemu się chce
Cena 15 zł to chyba nie ździerstwo, więc oferta aktualna ;)

Początkujący
Posty: 47
Rejestracja: 9 czerwca 2011
Reputacja: -1
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: [Sprzedam] Power switchery do koparek

Postautor: nokia_simlock_gpu » środa, 19 marca 2014, 23:51

jak mozna byc tak beznadziejnym i wypisywac w czyims ogloszeniu po ile sprzedaje, zaloz sobie nowe ogloszenie to nic nie kosztuje !!

Dyskutant
Posty: 198
Rejestracja: 11 grudnia 2013
Reputacja: 6
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: Wawa

Re: [Sprzedam] Power switchery do koparek

Postautor: DonArkada » czwartek, 20 marca 2014, 00:52

Przepraszam, moglem napisac ze kilka zl powinno kosztowac bo moim zdaniem 2000% marzy to zdzierstwo.
A temat mam od stycznia zalozony :p

wyslane z mojej pralki xD

pm7
Moderator
Posty: 7894
Rejestracja: 20 maja 2012
Reputacja: 969
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: [Sprzedam] Power switchery do koparek

Postautor: pm7 » czwartek, 20 marca 2014, 11:58

Rozróżniasz marżę i wycenę własnego czasu?

Początkujący
Posty: 16
Rejestracja: 3 czerwca 2013
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC
Lokalizacja: Poznań

Re: [Sprzedam] Power switchery do koparek

Postautor: szlachcic » czwartek, 20 marca 2014, 16:11

DonArkada pisze:Przepraszam, moglem napisac ze kilka zl powinno kosztowac bo moim zdaniem 2000% marzy to zdzierstwo.
A temat mam od stycznia zalozony :p

wyslane z mojej pralki xD
Zniszczę Ci pewnie dzieciństwo i w ogóle, ale chyba mylisz marżę z narzutem ;)

Wróć do „Sprzedam”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości