Sprzedam BOT'a do Binance (projekt własny)

Regulamin forum
1. Podanie ceny oferowanego towaru jest obowiązkowe !
2. Ogłoszenia żółtodziobów muszą zawierać możliwość wystawienia towaru na serwisach aukcyjnych typu allegro które zabezpieczają kupującego.
3. Ogłoszenia oferujące zakup towarów przez paypal dozwolone tylko dla użytkowników z minimum pół rocznym stażem i pomarańczowym kolorem.
4. Podanie czasu dostawy jest obowiązkowe.
5. Żółtodzioby nie mogą oferować "udziałów", "preorderów" i "zamówień grupowych"
Początkujący
Posty: 429
Rejestracja: 11 stycznia 2018
Reputacja: 117
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Sprzedam BOT'a do Binance (projekt własny)

Postautor: Sokon » wtorek, 16 lutego 2021, 06:45

O czym ja mam tu z Tobą dyskutować skoro piszę Ci wyraźnie:
Sokon pisze: poniedziałek, 15 lutego 2021, 20:49Po sprzedaży jako, że zaznaczyłeś "po sprzedaży wyłącz automat" bot się wyłączy i przestanie pracować.
Ty uruchamiasz bota, dokonujesz zakupu potem dokonujesz sprzedaży (co widzę na zrzutach ekranu które mi podesłałeś) i twierdzisz, że program się zawiesił bo bot nie działa... No powiedz sam - jak z Tobą dyskutować skoro nie potrafisz tak prostej rzeczy zrozumieć?

Dodano po 9 minutach 53 sekundach:
michal_de pisze: poniedziałek, 15 lutego 2021, 21:50Pytam dlaczego ?
Czy to w czymś przeszkadza?
Jeśli to jest powodem zatrzymania pracy nie powinno być jedno z nich aktywne, ale to są dwa rożne procesy bazujące na innych danych.
Tak - niestety w Twoim przypadku to przeszkadza bo bez zaglądania do manuala uruchomiłeś program bez najmniejszej wiedzy co jak działa, włączyłeś oba boty na jednej parze walut i dodatkowo wstawiałeś kolejne zlecenia "z ręki" (jedne MARKET inne LIMIT) i znowu twierdziłeś, że coś nie działa. Nawet nie zadałeś sobie trudu aby zrozumieć, że w ten sposób powodowałeś sytuację, iż raz jednemu a raz drugiemu botowi brakowało środków!!!
Dlatego napisałem Ci, abyś NA RAZIE nie odpalał obu jednocześnie zanim nie zrozumiesz kilku zasad.

I zrozum w końcu, że to iż w polu "log" nie pojawiają się nowe wpisy NIE OZNACZA, że program się zawiesił !!!! Co Ty masz z tym zawieszaniem?? Zawiesiłeś się na szukaniu zawieszeń tam gdzie ich nie ma!!!

Początkujący
Posty: 11
Rejestracja: 14 lutego 2021
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Sprzedam BOT'a do Binance (projekt własny)

Postautor: michal_de » wtorek, 16 lutego 2021, 10:01

No i co ja mam tu napisac, znowu piszesz o ustawieniach, jesli tu popelniam jakis blad to albo nie bedzie kupna albo strace kase, ale program bedzie dzialal, i jesli dziala moge sobie testowac rozne ustawienia itp. Ale jesli na tle loga gieldy pokazuje ze program sie komunikuje i sypie w logach blady czy jakeis info o tranzacjach to jest OK, bo wiem ze mam ewetualnie zle ustawienia i dopuki widac info komunikacji to wiem ze wszystko smiga i moge poprawiac.
Sokon pisze: wtorek, 16 lutego 2021, 06:55Tak - niestety w Twoim przypadku to przeszkadza bo bez zaglądania do manuala uruchomiłeś program bez najmniejszej wiedzy co jak działa, włączyłeś oba boty na jednej parze walut i dodatkowo wstawiałeś kolejne zlecenia "z ręki" (jedne MARKET inne LIMIT) i znowu twierdziłeś, że coś nie działa. Nawet nie zadałeś sobie trudu aby zrozumieć, że w ten sposób powodowałeś sytuację, iż raz jednemu a raz drugiemu botowi brakowało środków!!!
Do testow ustawialem mozliwie jak najmiejsza kwote kupna, aby ograniczyc niespodzianki dlatego nie trafialem idealnie i brakowalo poniewaz brak jest info o tym ze za malo lub jakiegos kalkulatora prosta zecz ale jak przadatna dla kogos kto w okularach liczy 7-zer po przecinku, ale to jest kosmetyka i nie jest tu istotna napewno nie wplywa na moj problem ktory zauwazam.

Nadal nie odpowiedziales mi na pytanie:

1. Jesli wylacze oba boty, czy powinienem miec mozliwosc wylaczenia/odchaczenia "petli pobiarania danach" ?
2. Czy jesli ta opcja jest wlaczona na tle loga powinna pojawiac sie icona i zmiana latency ?


Bez tej odpowiedzi dalsza dyskusja na temat konfiguracji jest bez sensu.

Początkujący
Posty: 429
Rejestracja: 11 stycznia 2018
Reputacja: 117
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Sprzedam BOT'a do Binance (projekt własny)

Postautor: Sokon » wtorek, 16 lutego 2021, 10:23

michal_de pisze: wtorek, 16 lutego 2021, 10:01 aby ograniczyc niespodzianki dlatego nie trafialem idealnie i brakowalo poniewaz brak jest info o tym ze za malo lub jakiegos kalkulatora prosta zecz ale jak przadatna dla kogos kto w okularach liczy 7-zer po przecinku,
Naprawdę? Nie ma? A to poniżej to co jest - ceny warzyw w sklepie spożywczym??
Obrazek

Początkujący
Posty: 11
Rejestracja: 14 lutego 2021
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Sprzedam BOT'a do Binance (projekt własny)

Postautor: michal_de » wtorek, 16 lutego 2021, 11:15

Obrazka nie widze, ale to info sie pojawia gdy zadziala BOT, nie podczas wpisywania parametrow, wtredy bylo wiadomo ze jest za malo.
Ale to nie ten problem.
Prosze odpowiedz na zadane pytania.

Początkujący
Posty: 1
Rejestracja: 19 lutego 2021
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Sprzedam BOT'a do Binance (projekt własny)

Postautor: stephanozz » piątek, 19 lutego 2021, 01:33

@Sokon poproszę o trial i więcej informacji [email protected]
dzięki

Wygadany
Posty: 595
Rejestracja: 16 lipca 2017
Reputacja: 73
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Sprzedam BOT'a do Binance (projekt własny)

Postautor: marimach77 » sobota, 20 lutego 2021, 12:00

@Sokon - chciałbym poprosić o wersję trial tego bota, poproszę o jakieś info na PW.

Początkujący
Posty: 429
Rejestracja: 11 stycznia 2018
Reputacja: 117
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Sprzedam BOT'a do Binance (projekt własny)

Postautor: Sokon » sobota, 20 lutego 2021, 12:06

@marimach77 Poszło na PW

Początkujący
Posty: 55
Rejestracja: 5 stycznia 2018
Reputacja: 7
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Sprzedam BOT'a do Binance (projekt własny)

Postautor: Navi89 » poniedziałek, 22 lutego 2021, 16:00

@sokon, miałbyś jakiś problem z tym, gdybym pisząc swojego bota, wzorował się na Twoim interfejsie? Jest prosty i szczerze mówiąc nie chce mi się na nowo wymyślać koła.

Początkujący
Posty: 429
Rejestracja: 11 stycznia 2018
Reputacja: 117
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Sprzedam BOT'a do Binance (projekt własny)

Postautor: Sokon » poniedziałek, 22 lutego 2021, 22:34

@Navi89 Nie, dlaczego miałbym mieć jakiś problem? Nawet mam powód do zadowolenia, że zaprojektowałem interfejs który inni chcą naśladować ;-)
A z ciekawości - pod jaką giełdę chcesz pisać?

Początkujący
Posty: 1
Rejestracja: 22 stycznia 2021
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Sprzedam BOT'a do Binance (projekt własny)

Postautor: lukeg » wtorek, 23 lutego 2021, 00:49

@Sokon Cześć, Jestem zainteresowany trialem. Proszę o info na PW. Dzięki

Początkujący
Posty: 1
Rejestracja: 3 lutego 2021
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Sprzedam BOT'a do Binance (projekt własny)

Postautor: xerth » wtorek, 23 lutego 2021, 16:08

Sokon, proszę o wersje testową. Pozdrawiam

Początkujący
Posty: 429
Rejestracja: 11 stycznia 2018
Reputacja: 117
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Sprzedam BOT'a do Binance (projekt własny)

Postautor: Sokon » wtorek, 23 lutego 2021, 16:31

@lukeg, @xerth Poszło na PW

Początkujący
Posty: 55
Rejestracja: 5 stycznia 2018
Reputacja: 7
Reputacja postu: 
1
Napiwki za post: 0 BTC

Sprzedam BOT'a do Binance (projekt własny)

Postautor: Navi89 » wtorek, 23 lutego 2021, 21:50

@sokon super, w takim razie nie muszę przebudowywać :D W sumie to mam wersję BETA, w której daję znajomym do znalezienia bugów. Działa na giełdzie BB, Binance i Binance TestNet. Ciekawy jestem Twojej opinii :)
łap link, jest tam instrukcja (w sumie bardzo podobna do Twojej) :P
https://we.tl/t-ueBF9OSRT6

Daj znać co myślisz :)

Początkujący
Posty: 429
Rejestracja: 11 stycznia 2018
Reputacja: 117
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Sprzedam BOT'a do Binance (projekt własny)

Postautor: Sokon » wtorek, 23 lutego 2021, 22:32

@Navi89 Gdyby nie kolory to bym się zastanawiał czy to mój czy Twój :lol:

Początkujący
Posty: 3
Rejestracja: 15 lutego 2021
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Sprzedam BOT'a do Binance (projekt własny)

Postautor: Pomysłowy » wtorek, 23 lutego 2021, 23:49

@Navi89 @Sokon Przejrzałem instrukcję i pozwolę sobie dodać kilka słów. Duży plus, że bota można testować na "demo" Binance TestNet i BitBay oraz za "CrypTom Viewer" - aplikację mobilną na androida do podglądania pracy bota. Natomiast co do funkcjonalności strategii dodałbym pewne dwa usprawnienia dla zwiększenia efektywności zarabiania. Mianowicie z praktyki i doświadczenia sugerowałbym możliwość wprowadzania dwóch warunków przy tej "drabince zleceń".
Mianowicie:

1. Otwieranie każdego kolejnego zlecenia z mnożnikiem w stosunku do poprzedniego czyli przykładowo mnożnik x1,2:
pierwsze zlecenie kupna np. za 10$
drugie zlecenie kupna za 12 $
trzecie zlecenie kupna za 14,4 $
itd.
Oczywiście wartość mnożnika ustawiamy sobie w parametrach początkowych. Myślę, że wstarczyłby x1,1. Takie "piramidowanie" znacznie przyspiesza nam wychodzenie na odbiciu które może być znacznie mniejsze niż przy zwykłej "drabince zleceń". Startujemy z mniejszą pozycją (przy takim samym kapitale) ale szybciej i częściej wychodzimy z zyskiem. Zwykle na pierwszym/drugim Fibo. Zwiększamy też w pewnym sensie bezpieczeństwo strategii.

2. Otwieranie każdego kolejnego zlecenia na początku (lub na końcu) świeczki danego interwału z warunkiem "obsuwy" ceny o dany %. Czyli aktualnie mamy warunek otwarcia kolejnej (np. drugiej) pozycji jesli cena spadnie np. o 5$. Natomiast przydałby się dodatkowy warunek (który można włączyć lub nie), który otwiera pozycję tylko w momencie otwarcia kolejenej świeczki oraz spadku ceny o minimum np. 5$. Czyli kolejna pozycja jest otwierana jeśli spadek ceny jest nie mniejszy niż np. 5$ oraz rozpoczyna się kolejna świeczka danego interwału. Chodzi o to, że powiązanie częstptliwości otwieranych pozycji z czasem czyli świeczkami danego interwału, w pewnym sensie oszczędza nam kapitał bo uzależnia ilość pozycji od dynamiki/szybkości ruchu ceny. Przy umiejętnych ustawieniach, odpowiedniej liczbie możliwych do otwarcia pozycji itp. można też grać na niskich interwałach nawet 5 min. Przy średniej zmienności ceny strategia nam stale przynosi zysk ale nie jesteśmy narażeni na problemy w przypadku głębokich zjazdów cenowych bez odbić jak w czasie aktualnej korekty np. LTC/BTC jakieś 35%.

To są dwie główne sugestie poparte praktyką, które znacznie zwiększyłyby efektywność bota.
Natomiast dodatkowo nasuwa mi się jeszcze temat otwierania kolejnej pozycji po zamknięciu całej pętli. Czyli Bot otworzył nam podczas spadku ceny np. 5 pozycji, które po osiągnięciu odpowiednio wyższej ceny ma zamknąć z odpwiednim zyskiem. Domyślam się, że standardowo - w aktualnej wersji, bot sprzedaje nam wszystko i czeka na odpowiedni moment wejścia (np. wykrywanie trendu). Kiedyś testowałem przez kilka miesięcy takie podejście do otwierania pierwszej pozycji na różnych parach walutowych na forexie i w efekcie wyszło, że w przyadku strategii tego typu prawdopodobieństwo ruchu ceny w dół lub w górę wynosi statystycznie 50%. W zw. z tym szkoda czasu na oczekiwanie na dogodny moment do otwarcia pierwszej pozycji po zamknięciu pętli. Ale w związku z tym przychodzi mi do głowy trzecie usprawnienie:

3. Przy sprzedaży kilku zakupionych "pozycji" np. trzech, bot sprzedaje (oczywiście z zyskiem) tylko wartość jako różnicę = (poz. 1 + poz. 2 + poz. 3) - (poz. 1). Wartościwo wyglądałoby to tak, gdybyśmy pierwszą pozycję "kupili" za 10$:
sprzedajemy wartość = (10$ + 12$ + 14,4$) - 10$. Czyli sprzedajemy tylko za 26,4 $.
Wówczas, w momencie sprzedaży mamy już otwartą pierwszą pozycję kolejnej pętli o nominalnej wartości 10$. Dzięki temu nie tracimy czasu na oczekiwanie (bez zarabiania) oraz nie tracimy pieniędzy na prowizję giełdy. Ilość pętli biorąc pod uwagę pracę bota 24/7 - też robi kwotę :) W przypadku wystawienia przez bota tylko jednej pozycji i jej zamkniecia zyskiem powyższy algorytm do przemyślenia - jak go ugryźć. Wydaje mi się, że po prostu sprzedawałoby się tylko nadwyżkę czyli zarobioną kwotę (część pozycji) a reszta zostawałaby w grze. Też zyskujemy na prowizji...
Co sądzicie Navi89 i Sokon? Chętnie potestuję bota w wersji produkcyjnej.

Początkujący
Posty: 55
Rejestracja: 5 stycznia 2018
Reputacja: 7
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Sprzedam BOT'a do Binance (projekt własny)

Postautor: Navi89 » środa, 24 lutego 2021, 10:19

@Sokon haha :D no to fakt, kolorek robi robote :)
@Pomysłowy musiałbym na spokojnie przeanalizować to co napisałeś, ale na szybko mogę powiedzieć, że ma to sens, dzięki za sugestię, zapiszę sobie te informacje.

Początkujący
Posty: 3
Rejestracja: 15 lutego 2021
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Sprzedam BOT'a do Binance (projekt własny)

Postautor: Pomysłowy » środa, 24 lutego 2021, 10:41

@Navi89
Proponuję kontakt na prv, żeby nie zaśmiecać wątku. Miałbym parę ciekawostek techniczno-analitycznych, które mogą Cię zaintersować przy "dopieszczaniu" bota. Diabeł tkwi w szczegółach :)

Początkujący
Posty: 429
Rejestracja: 11 stycznia 2018
Reputacja: 117
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Sprzedam BOT'a do Binance (projekt własny)

Postautor: Sokon » środa, 24 lutego 2021, 11:33

@Pomysłowy Jak Navi89 napisał - też muszę to na spokojnie przeczytać i przeanalizować...

Wróć do „Sprzedam”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość