Sprzedam koparkę Litecoin Doge 2.1Mh/s

Regulamin forum
1. Podanie ceny oferowanego towaru jest obowiązkowe !
2. Ogłoszenia żółtodziobów muszą zawierać możliwość wystawienia towaru na serwisach aukcyjnych typu allegro które zabezpieczają kupującego.
3. Ogłoszenia oferujące zakup towarów przez paypal dozwolone tylko dla użytkowników z minimum pół rocznym stażem i pomarańczowym kolorem.
4. Podanie czasu dostawy jest obowiązkowe.
5. Żółtodzioby nie mogą oferować "udziałów", "preorderów" i "zamówień grupowych"
Dyskutant
Awatar użytkownika
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Sprzedam koparkę Litecoin Doge 2.1Mh/s

Postautor: Vesper » czwartek, 16 stycznia 2014, 11:50

Witam mam na sprzedaż koparkę do skrypto walut takich jak Litecoin, doge, EarthCoin i każdej innej opartej na skrypcie.

Koparka pracuje stabilnie z prędkością 2.1 Mh/s

Konfiguracja koparki:

2x R9 280X Sapphire Toxic (każda kopie 800Kh/s) najmocniejsza karta z serii R9 280X

1x HD 6970 Asus DCU II (kopie 500Kh/s mozliwe że wyciągnie więcej ale jakoś nigdy nie spędzałem za duzo czasu nad konfiguracją tej karty)

Zasilacz Chieftec 950W

Procesor Phenom II x4 965 3.4GHz

Ram 4 GB XFX Dual Channel

Płyta Główna Asus M4A87TDEVO

Obudowa własnej konstrukcji z profili aluminiowych nitowanych, podstawa sklejka 1cm nawiercana pod płytą główną dla lepszej wentylacji bardzo solidna konstrukcja.

Teraz tak karty graficzne mają dopiero około 1 miesiąca także są na gwarancji Toxic'i na 2 lub 3 letniej teraz nawet nie pamiętam jak ktoś chce niech sprawdzi na stronie producenta, Asus jest na rocznej gwarancji kupiłem go nowego w wersji Bulk z tąd krótsza gwarancja. Zasilacz ma również około 1 miesiąca i również na gwarancji.

Wraz z koparką przekazuje wszystkie papiery potrzebne do gwarancji. reszta podzespołów bez gwarancji z racji zakończonej już gwarancji.

Możliwy a nawet BARDZO PREFEROWANY ODBIÓR OSOBISTY w Poznaniu.

Cena 4 500zł jest to szczerze bardzo niska cena biorąc pod uwagę iż same Toxic kosztują po 1 559zł za sztukę http://www.komputronik.pl/product/21231 ... ctFeatures nie wspominając już o dostępności tych kart!!! HD 6970 kupiłem za 800zł nówke to już jest 3 900zł do tego zasilacz który też nie mało kosztował i inne elementy więc sprzedaje po kosztach.

Nie przyjmuje żadnych innych niższych ofert (złóż sobie sam w tej cenie jak dasz rade).

Poniżej filmik jak sprawuję się sprzęt a pod koniec filmu głośność całej koparki ;) http://www.youtube.com/watch?v=C6A-o8nd ... e=youtu.be

Z sprzętem oczywiście przekazuję to co najważniejsze czyli pełną konfigurację do cgminera. Jeszcze fotki

Dla zainteresowanych wystawie aukcję link podam później jak skończę dodawanie aukcji. kontakt telefoniczny 514 236 682 Jeszcze jedno gdyby ktoś z poza Poznania zdecydował sie na zakup to należy doliczyć koszt przesyłki zgodny z cennikiem przewoźnika.

http://allegro.pl/show_item.php?item=3889457109

Uwaga cena na allegro dla zwykłych użytkowników jest wyższa. Dla naszej wspólnoty z forum cena jak w tym opisie.

Obrazek

Obrazek
Ostatnio zmieniony czwartek, 16 stycznia 2014, 13:18 przez Vesper, łącznie zmieniany 1 raz.

Gaduła
Reputacja postu: 
0

Re: Sprzedam koparkę Litecoin Doge 2.1Mh/s

Postautor: Icefrag » czwartek, 16 stycznia 2014, 11:56

Podaj pobór mocy tejże koparki.

Weteran
Reputacja: 869
Reputacja postu: 
0

Postautor: bl4ck » czwartek, 16 stycznia 2014, 11:57

Przepraszam za wścibskość, dlaczego sprzedajesz :( ?

Dyskutant
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Vesper » czwartek, 16 stycznia 2014, 12:06

Witam pierwsze pytanie około 800-900Watt ale to mierzone takim podejrzanym miernikiem. Sprawodzałem też według licznika prądu wszystko wyłączone w chacie łącznie z lodówką i wychodziło po godzinie trochę ponad 700Watt no ale to są takie pomiary domowe.

Sprzedaję bo mam drugą koparkę 4x toxic a poza tym buduję coś sporoooooo wiekszego coś EPICKIEGO i potrzebuje na szybko większy fundusz (8tys) bo mi okazja ucieknie...

To jest moja pierwsza koparka i szczerze powiem że zarobiłem na niej nie mało w sumie około 1 BTC na Doge drugie tyle na Catcoinie i jakieś śrubki na innych wynalazkach. A sprzedaje tylko i wyłącznie po to żeby kopać jeszcze więcej niż teraz ;) wiąże z tym moja emeryturę ;)

Link do aukcji

http://allegro.pl/show_item.php?item=3889457109

Dyskutant
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Vesper » czwartek, 16 stycznia 2014, 14:02

W odpowiedzi na jedno z pytań które nie powiem co ze mna zrobiło....

Sprzedaję koparkę sam komputer! Nie sprzedaję monitora, głośników klawiatury bezprzowodowej i myszy ani też biurka ani nic innego co widzieliście na filmie.

Serio to skąd nie którzy biorą takie pomysły????
Ostatnio zmieniony czwartek, 16 stycznia 2014, 16:35 przez Vesper, łącznie zmieniany 1 raz.

Wygadany
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: papaxpapa » czwartek, 16 stycznia 2014, 14:05

Z kątowni ?? :P :P :P
Giełda ::: https://www.cryptsy.com/users/register?refid=8747
Giełda ::: https://vircurex.com/welcome/index?refe ... =659-35853

Kupię stare monety ---oferty na priv
1NjN2dcvunAACrzcBpUGxoEw8Gpb7VAneP

Dyskutant
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Vesper » czwartek, 16 stycznia 2014, 14:14

papaxpapa pisze:Z kątowni ?? :P :P :P

Przepraszam ale nie jaże?

Dyskutant
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Vesper » czwartek, 16 stycznia 2014, 14:20

A więc wstępnie zarezerwowana dla użytkownika kupujący prosi o dyskrecję

Wygadany
Reputacja postu: 
0

Postautor: skrzypu » czwartek, 16 stycznia 2014, 15:48

Vesper pisze:Przepraszam ale nie jaże?
Vesper pisze:Serio to z kąd nie którzy biorą takie pomysły????
papaxpapa pisze:Z kątowni ?? :P :P :P
;)

Orator
Reputacja: 1
Reputacja postu: 
0

Postautor: kingscrown » czwartek, 16 stycznia 2014, 17:19

ja trochę z inne jbeczki.. ale jakie jest ustawienei żeby osiągnąć 800khs? mam takie karty ale mi tyle nie wyszło :)

Dyskutant
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Vesper » czwartek, 16 stycznia 2014, 17:24

Jeszcze jedno co do zasilacza jest to wersja Nitro z odpinanymi kablami.

Gaduła
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: MarcusDe » czwartek, 16 stycznia 2014, 17:37

Wtrące swoje 3 grosze tylko :-p
Te karty nie są złe, ale też jakoś wybitne nie są. Dla porówniania Asus 280X da się kręcić jak 17-stka po tanim winie: pamięci spokojnie da się kręcić na 1800, core na 1200 i trzymają poniżej 80 stopni, bez ruszania napięcia. 800+ kh/s stabilnie po paru godzinach, a nie na obrazku zaraz po włączeniu cgminera, gdzie równie dobrze można cyknąć screenshota z 2000kh/s ;-)

Życzę powodzenia w składaniu epic-kopary :-D

Dyskutant
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Vesper » czwartek, 16 stycznia 2014, 17:42

MarcusDe pisze:Wtrące swoje 3 grosze tylko :-p
Te karty nie są złe, ale też jakoś wybitne nie są. Dla porówniania Asus 280X da się kręcić jak 17-stka po tanim winie: pamięci spokojnie da się kręcić na 1800, core na 1200 i trzymają poniżej 80 stopni, bez ruszania napięcia. 800+ kh/s stabilnie po paru godzinach, a nie na obrazku zaraz po włączeniu cgminera, gdzie równie dobrze można cyknąć screenshota z 2000kh/s ;-)

Życzę powodzenia w składaniu epic-kopary :-D

Wiesz za nim kogoś zjedziesz przeczytaj dokładnie całego posta. Jak uważnie przeczytasz to trafisz na link do youtube a nie na screenshota. Chociaż chciałbym zobaczyć jak chwilowo cgminer na jednym asusie pokazuje + 2000Kh/s. Szczerze Miałem Asusa przez 12 godzin może DCUII również i za cholerę nie mogłem z nim ujechać. żadna konfiguracja nie dawała mi stabilnej pracy a jak się już rozkręcał to sypał setkami błędów HW.

I nie wiem gdzie wyczytałeś że jak karty kręciłem? Nic z nimi nie robiłem a już na pewno przy napięciu nie grzebałem.

Dyskutant
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Vesper » czwartek, 16 stycznia 2014, 19:55

SPRZEDANE

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 23
Reputacja postu: 
0

Postautor: kotek34 » czwartek, 16 stycznia 2014, 21:21

Maly offtop

Nie wiem czemu sie czepiacie, dobra maszynka za dobre pieniazki, mysle, ze poszla by spokojnie nawet tysiac wiecej, bo placi sie nie tylko za sprzet (jak to niektorzy wyliczaja), a takze za wiedze, za to, ze to juz jest zamowione, poskladane, skonfigruowane i gotowe do odpalenia. Sama konfiguracja minera, zeby bylo stabilnie i wydajnie to nie raz po kilka godzin siedzenia. Sa ludzie, dla ktorych komputer to dalej szara skrzynka z guzikiem POWER i maja zerowe pojecie o czymkolwiek. I nie, nie handluje koparkami.
Kupujacemu jesli jest laikiem, gratuluje, bo na pewno nie przeplacil za maszynke o takiej mocy gotowej do kopania.

Dyskutant
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Vesper » czwartek, 16 stycznia 2014, 22:01

kotek34 pisze:Maly offtop

Nie wiem czemu sie czepiacie, dobra maszynka za dobre pieniazki, mysle, ze poszla by spokojnie nawet tysiac wiecej, bo placi sie nie tylko za sprzet (jak to niektorzy wyliczaja), a takze za wiedze, za to, ze to juz jest zamowione, poskladane, skonfigruowane i gotowe do odpalenia. Sama konfiguracja minera, zeby bylo stabilnie i wydajnie to nie raz po kilka godzin siedzenia. Sa ludzie, dla ktorych komputer to dalej szara skrzynka z guzikiem POWER i maja zerowe pojecie o czymkolwiek. I nie, nie handluje koparkami.
Kupujacemu jesli jest laikiem, gratuluje, bo na pewno nie przeplacil za maszynke o takiej mocy gotowej do kopania.

Jesteś od dziś moim nowym ulubionym użytkownikiem tego forum! Ja wiem że mogłem więcej zawołać na allegro była wystawiona drożej i powiem że ogólnie sprzedała się na allegro za lepszą cenę tyle że byłem już dogadany z kimś z tego forum.

A co do offtopu to moi drodzy użytkownicy informacja która was może podłamie ale trudno. Wiadomość od kolegii z komputronika. Przed końcem miesiąca ceny kart pójdą mocno w górę w każdym sklepie! Wszyscy producenci podnieśli ceny!!! Nie wyrabiają się z produkcją jest taki popyt i w zasadzie wyszli z założenia że podwyżka 10-15% dla kopiących to nie problem. Taki moi drodzy prawie każdy sprzedający i producent wie dlaczego karty z wyższych serii schodzą jak ciepłe bułeczki!!! Także kupujcie jak macie gdzie póki jeszcze jest TANIO!!!

Weteran
Reputacja: 251
Reputacja postu: 
0

Postautor: topnetdeal » czwartek, 16 stycznia 2014, 22:17

Z jednej strony wcale się sprzedawcom nie dziwię, jest popyt to i ceny można windować, w to podnoszenie cen przez producentów nie bardzo wierzę, bardziej dystrybutorzy i właśnie detaliści. Ciekawe tylko czy się nie przeliczą, bo czas "grudniowych kokosów" na DOGE i jemu podobnych coinach minął, a obecnie wcale tak różowo z miningiem GPU już nie jest.

Dyskutant
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Vesper » czwartek, 16 stycznia 2014, 22:21

topnetdeal pisze:Z jednej strony wcale się sprzedawcom nie dziwię, jest popyt to i ceny można windować, w to podnoszenie cen przez producentów nie bardzo wierzę, bardziej dystrybutorzy i właśnie detaliści. Ciekawe tylko czy się nie przeliczą, bo czas "grudniowych kokosów" na DOGE i jemu podobnych coinach minął, a obecnie wcale tak różowo z miningiem GPU już nie jest.
Szczerze to ja sam dowiadywałem się o cenę od producentów i dystrybutorów i różowo nie było 460$ toxic r9 280x przy zamówieniu min 10 sztuk ;/

Wróć do „Sprzedam”