OBUDOWY ALUMINIOWE OTWARTE DO KOPAREK na 4, 5, 6 kart Jakość

Regulamin forum
1. Podanie ceny oferowanego towaru jest obowiązkowe !
2. Ogłoszenia żółtodziobów muszą zawierać możliwość wystawienia towaru na serwisach aukcyjnych typu allegro które zabezpieczają kupującego.
3. Ogłoszenia oferujące zakup towarów przez paypal dozwolone tylko dla użytkowników z minimum pół rocznym stażem i pomarańczowym kolorem.
4. Podanie czasu dostawy jest obowiązkowe.
5. Żółtodzioby nie mogą oferować "udziałów", "preorderów" i "zamówień grupowych"
Moderator
Reputacja: 5811
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: OBUDOWY ALUMINIOWE OTWARTE DO KOPAREK na 4, 5, 6 kart Ja

Postautor: koparki » niedziela, 21 kwietnia 2013, 22:21

Mimo mojego tygodniowego wyjazdu (22-26.04) zamówienia będą realizowane na bieżąco. Proszę dzwonić a nie pisać, nr kontaktowy na fotografiach przedstawiających obudowy.
---

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 403
Reputacja postu: 
0

Postautor: slasta » poniedziałek, 22 kwietnia 2013, 10:09

powered pisze:
slasta pisze:To jakie chłodzenie zamontowane jest na karcie nie ma żadnego znaczenia bo jest ono tylko z 1 strony
I tu się mylisz, bo nie bierzesz tego pod uwagę o czym pisałem. Jedne karty (większość referentów) wydmuchują powietrze tylko w jedna stronę, inne wydmuchują na boki a inne do przodu i do tyłu. Nie przemyślane chaotyczne dodatkowe chłodzenie może po pierwsze dławić wylot ciepłego powietrza z karty a po drugie dmuchać w kartę spowrotem ciepłym powietrzem.

A oprócz kierunku przepływu powietrza przez kartę czy koparkę to jest jeszcze kwestia promieniowania cieplnego, ale to nie ten wątek aby tu się o tym rozpisywać.
Nadal mnie nie rozumiesz, ja mowie o przedmuchiwaniu ciepłego powietrza od strony pleców karty, tam nie masz żadnego elementu wymuszającego obieg, no chyba że wentyl drugiej karty ale ten będzie zasysał podgrzane powietrze przez tą pierwszą. Dodatkowe wentyle mają na celu wpompowanie zimniejszego powietrza zza koparki a nie walczenie z systemem chłodzenia kart.
W moim przypadku zastosowanie takich wentyli obniżyło temp kart (Sapphire 7970) o ok 4-5*C, pomimo że odległość między kartami to ok 10cm więc karty mają dość luźno. Nie chcecie stosować wentyli , wasza sprawa, ja tylko podsunąłem pomysł który się sprawdza. EOT

Moderator
Reputacja postu: 
0

Postautor: koparki » poniedziałek, 6 maja 2013, 23:17

Dla osób które ostatnio zamawiały u mnie obudowy i dla przyszłych zamówień wprowadziłem wygodną modyfikację oferty , teraz nie tylko filary ale także usztywniające elementy poprzeczne przykręcane do filarów mają nawiercone otwory aby można było szybciej uporać się ze skręceniem obudowy.
Wcześniej tego nie oferowałem bo obawiałem się niewłaściwego spasowania otworów.
---

Początkujący
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0

Postautor: Myth » wtorek, 7 maja 2013, 02:44

Ile za wysyłke do Holandi?

Moderator
Reputacja postu: 
0

Postautor: koparki » wtorek, 7 maja 2013, 09:07

Myth pisze:Ile za wysyłke do Holandi?
tego typu pytania proszę zadawać poprzez prywatną skrzynkę.
Patrząc tu widzę że paczka do Holandii może kosztować ok 55-60zł więcej niż przesyłka krajowa:
http://cennik.poczta-polska.pl/usluga,z ... ztowa.html
Być może wiesz gdzie wysyłają taniej, ale to pisz już na priva.
---

Moderator
Reputacja postu: 
0

Postautor: koparki » wtorek, 7 maja 2013, 21:57

Wspieram ideę zapłaty w bitcoinach, niestety do tej pory większość osób preferowała tradycyjny przelew. Aby zmienić tę tendencję wprowadzam kolejny bonus do oferty:
Jeśli zapłacisz poprzez bitcoin (a nie poprzez tradycyjny przelew) to dostaniesz gratis komplet blachowkrętów, wiertło potrzebne do wykonania brakujących otworów oraz plastikowe tulejki-dystanse do płyty głównej.
---

Dyskutant
Reputacja: 203
Reputacja postu: 
0

Postautor: jjodwald » czwartek, 9 maja 2013, 17:54

Zamówienie zrealizowane w 100%. 3 sztuki dostarczone zgodnie z ustaleniami. Wszystko trzyma się bardzo solidnie. Jestem zadowolony. Dzięki!!!

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: quad » wtorek, 21 maja 2013, 12:45

Witam
Chciałbym zamówić jedną obudowę, gdzie i jak sie mam kontaktować, na forum jestem od całej minuty więc proszę o wyrozumiałość :)

Moderator
Reputacja postu: 
0

Postautor: koparki » wtorek, 21 maja 2013, 13:17

w pierwszym poście na fotografiach masz mój nr telefonu, potwierdź zamówienie telefonicznie, podam dane do zapłaty i odbiorę dane do wysyłki
---

Rozmowny
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: marcin » wtorek, 21 maja 2013, 13:17

Wszystko zostało napisane w pierwszym poście:
Kontakt i sposób zamówienia:
Na poniższych fotografiach jest zaszyty kontakt telefoniczny do mnie - dla mnie potwierdzeniem zamówienia jest Twój osobisty kontakt telefoniczny, nie pisz w tej sprawie lisów na moją prywatną skrzynkę tylko wykręć numer i zamów, ewentualnie dopytaj jeśli coś nie jest jasne.

Moderator
Reputacja postu: 
0

Postautor: koparki » piątek, 31 maja 2013, 10:48

Jakby ktoś potrzebował to jedna obudowa jest wykonana z naddatkiem i dostępna "na już", ktoś zamówił ale nie odebrał.
---

Rozmowny
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: marcin » wtorek, 4 czerwca 2013, 00:21

Obudowa świetnie przygotowana, towar najwyższej jakości - prima sort! Krótki czas realizacji zamówienia i doskonały kontakt ze sprzedawcą. :)

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Proszę nie zwracać uwagi na przykręcone karty oraz zasilacze - chwilowo tylko to miałem pod ręką ;)
edit: Zauważyłem, że przy jednym profilu na którym znajduje się grzęda z kartami brakuje 2 wkrętów ale to przez moją nieuwagę - w zestawie było kilka na zapas :)
1Mb5ZQ1XR8ZJoavnNVcghFUA7FtJR5t2sX
Sprzedam: 2 x HD5870, 2 x HD5850 info na PW.

Moderator
Reputacja postu: 
0

Postautor: koparki » sobota, 11 stycznia 2014, 11:12

Odświeżam temat i zapraszam do zakupu, akurat jest dostęp do maszyny i robię kolejną partię zamówień (11.styczeń). Obecnie wszelkie cięcia i otwory wykonywane są maszynowo a obudowy są seryjnie powtarzalne i bardzo estetyczne. Obudowa jest sztywna, stabilna, przystosowana do tego aby zamontować w niej tak ciężkie elementy jak zasilacze, oraz kilka kart graficznych. Zastosowałem wyłącznie masywne profile aluminiowe nie żałując materiału, cena obudowy jest adekwatna do jakości wykonania i wagi aluminium. Jest to konstrukcja którą można złożyć i rozłożyć (nie jest na stałe spawana). Ode mnie dostaniesz produkt markowy, porządny - na przestrzeni czasu pojawiło się w obiegu wiele koparek wykonanych na bazie moich obudów.
W załączniku foto gotowej koparki na bazie mojej obudowy:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
---

Wróć do „Sprzedam”