Jak dla mnie brakuje logiki w tym co mówisz. Nawet jeśli tak to należało się pozbyć w dobrym momencie i kupić taniej. Potem znowu trzymać. Trochę umiejętności masz ilość BTCx3kim_dzong_un pisze:A po co sprzedawać? Bitcoin dopiero jest w 1 etapie rozwoju. Drugi etap będzie, jak rząd USA go prawnie ureguluje, co już zapowiedzieli. Tylko looserzy teraz sprzedają czyli tracą. A jak ktoś traci, to ktoś zawsze zyskuje.strzaua pisze:Ciekawe na jakim poziomie wam otworza ten wasz kantor. Wszystko leci na pysk i bedziecie mogli ratowac kase tylko na najnizszych poziomach praktycznie.
Dyskusja na temat kursu BTC. - ARCHIWUM
1. Dział tylko do odczytu dla żółtodziobów
-
Strona 343 z 680
- Przejdź do strony:
- Poprzednia
- 1
- …
- 341
- 342
- 343
- 344
- 345
- …
- 680
- Następna
- Dyskutant
- Reputacja: 0
Re: Dyskusja na temat kursu BTC.
Postautor: kajtek14102 » piątek, 12 kwietnia 2013, 16:07
kajtek14102
- Początkujący
Postautor: InSiDePL » piątek, 12 kwietnia 2013, 16:44
Miesięczny obrót na SR w zeszłym roku wynosił $2000000. W ciągu miesiąca towary i usługi wyceniane na dwa miliony dolarów zmieniają właścicieli. A to były tylko pobieżne szacunki (bez uwzględnienia prywatnych transakcji) i to sprzed roku. Tak więc mówienie, że za bitcoinem nie stoi kompletnie nic poza spekulacjami jest mocnym nadużyciem.Rafi pisze:Mnie dziwi tylko jedna rzecz ludzie nadal nie zdają sobie sprawy że btc nie ma żadnego praktycznego zastosowania po za spekulacją.
Może z 1% jest wykorzystywane do handlu więc cena to nadal tylko bańka i nic więcej.
Śmiem też twierdzić, że to właśnie Silkroad jest zabezpieczeniem dla wartości btc bo spekulanci znajdą sobie ciekawsze rynki, hobbyści zainteresują się czymś innym a lepszej alternatywy dla transakcji na SR raczej nie widać.
InSiDePL
- Weteran
- Reputacja: 287
Postautor: scibi » piątek, 12 kwietnia 2013, 16:45
Ja przez lagi na bitcurexie nie sprzedalem/nie kupilem, ale twardo trzymam do ceny w ktorej nie poniose strat

scibi
- Weteran
Postautor: Rafi » piątek, 12 kwietnia 2013, 16:52
Rafi
- Dyskutant
- Reputacja: 1
Postautor: scs » piątek, 12 kwietnia 2013, 16:55
10 000 000 po 200$ to 2 mld $ dobra ilość zer ale źle napisałeśRafi pisze:Nie chce mi się teraz sprawdzać ale licząc że na rynku jest 10.000.000 btc po 200$ to masz 2.000.000.000$ czyli 2 mln $ to jest 0.1% z wartości btc w obrocie miesięcznym Silkroad . Uważasz że to dużo? Mogłem się pomylić w obliczeniach bo tak z pamięci jak coś proszę poprawić.

scs
- Weteran
- Reputacja: 1

Postautor: Przemo » piątek, 12 kwietnia 2013, 17:02
No bo co tu pisać? Dla nas kurs jest mało ważny, liczy się co innego, czyli sprawy techniczne oraz zastosowanie BTC w serwisach. te rzeczy rosną ale nieproporcjonalnie do kursu i to było mówione wiele razyRafi pisze:Widzę że starzy wyjadacze się nie wypowiadają

Bitcoina kurs ani ziębi ani grzeje, każdy wie, że kurs jest niestabilny i czy jest to +/- 10% dzieniie czy +/-50% dziennie to już nie ma znaczenia, prowadząc sklep nikt sobie nie pozwoli nawet na +/-5% czyli musi użyć technik niwelujących wpływ kursu i już

I takie gadanie, że ten spadek odstraszy ludzi, pffff to niech odstraszy

Liczą się tylko dwie rzeczy: 1. Aby blockchain działał dobrze. 2. Aby powstawało coraz więcej serwisów i nie było problemów technicznych.
Przemo
- Bardzo Zły Moderator
- Reputacja: 2683

Postautor: rav3n_pl » piątek, 12 kwietnia 2013, 17:03

BIP39 Mnemonik z talii kart
Bitcoin Core 0.29
Linki do YT, TT, LI i reszty
rav3n_pl
- Orator
- Reputacja: 2

Postautor: Kimono » piątek, 12 kwietnia 2013, 17:14
Bo starzy wyjadacze są tu od dawna, co za tym idzie - część, jak z lewej podpisany, kupowała po piętnaście, potem po siedem i osiem dolców. Nie jest źle.Rafi pisze:Widzę że starzy wyjadacze się nie wypowiadają czyli standardowo zarobili więc zabawa wkrótce zacznie się od nowa tylko szybciej i wyżej
rav3n_pl
oby nie właśnie. A przynajmniej nie na poziomie przeciętnych jednostek.
H. L. Mencken

18CkxM3HfPsJkUgfi4xfXo8k8iE5HwXtEo
Rozkręćmy razem konspiracyjny biznes bitcoinowy: VxFvhUFU@jabber.org (przez pidgin-otr i Tor)
Kimono
- Orator
- Reputacja: 21

Postautor: Frodo » piątek, 12 kwietnia 2013, 17:15
Czekam teraz na wielki spadek np do 5$
Frodo
- Weteran
- Reputacja: 2731

Postautor: domator » piątek, 12 kwietnia 2013, 17:19
Mam ponad 20 potwierdzen a BTC sie nie pojawilo na koncie.
domator
- Orator
- Reputacja: 178

Postautor: the_prince » piątek, 12 kwietnia 2013, 17:24
Dziś nad ranem też miałem nawet z 30 potwierdzeń, wkońcu się pojawiło.domator pisze:Czy sa jakies probolemy z wysylka BTC na MtGoxa?
Mam ponad 20 potwierdzen a BTC sie nie pojawilo na koncie.
the_prince
- Weteran
- Reputacja: 2731

Postautor: domator » piątek, 12 kwietnia 2013, 17:28
Dzieki za info. Czyli czekam spokojnie.the_prince pisze: Dziś nad ranem też miałem nawet z 30 potwierdzeń, wkońcu się pojawiło.
domator
- Początkujący
Postautor: InSiDePL » piątek, 12 kwietnia 2013, 17:28
Napisałem, że to szacunki z zeszłego roku skąd więc ten przelicznik? Ile kosztował btc w połowie zeszłego roku? I samych coinów wykopanych było proporcjonalnie mniej. I nagle z 0,1% robi Ci się 5-10% a to już, przyznasz, jest całkiem spore zaplecze.Rafi pisze:Nie chce mi się teraz sprawdzać ale licząc że na rynku jest 10.000.000 btc po 200$ to masz 2.000.000.000$ czyli 2 mln $ to jest 0.1% (…)
Edit:
Zrobiłem sobie mały research. W połowie 2011 roku MtGox miał dzienny obrót rzędu 20,000 BTC. W tym samym czasie dzienny obrót na SR wahał się w granicach 10,000-15,000 BTC. To powinno bardziej oddać skalę.
ps.
Świadome manipulacje aby tylko uargumentować swoje przekonanie nie jest ani ładne ani za bardzo skuteczne.
InSiDePL
- Wygadany
- Reputacja: 72

Postautor: mnemonick » piątek, 12 kwietnia 2013, 17:32
Frodo pisze:Ja kupowałem znacznie taniej, tylko potem sprzedałem z zyskiem ale za małym
Czekam teraz na wielki spadek np do 5$
A teraz zastanów się, czy ktoś Ci sprzeda BTC za 5$ ?
mnemonick
- Weteran
Postautor: Rafi » piątek, 12 kwietnia 2013, 17:40
InSiDePL pisze:Napisałem, że to szacunki z zeszłego roku skąd więc ten przelicznik? Ile kosztował btc w połowie zeszłego roku? I samych coinów wykopanych było proporcjonalnie mniej. I nagle z 0,1% robi Ci się 5-10% a to już, przyznasz, jest całkiem spore zaplecze.Rafi pisze:Nie chce mi się teraz sprawdzać ale licząc że na rynku jest 10.000.000 btc po 200$ to masz 2.000.000.000$ czyli 2 mln $ to jest 0.1% (…)
ps.
Świadome manipulacje aby tylko uargumentować swoje przekonanie nie jest ani ładne ani za bardzo skuteczne.
Gdyby nawet liczyć nie 200$ a 20$ to zamiast 0.1% masz 1% uważasz że to dużo? To jest dno kompletne nawet takiego dna twórca projektu nie przewidział. Projekt przewidywał że co zmiana nagrody np z 50 na 25 btc wygrana za blok będzie rekompensowana prowizjami tymczasem masz jakieś śmieszne grosze z prowizji czyli ilość transakcji jest śmiesznie mała w stosunku do przewidywań autora.
Wiem że dla projektu a właściwie dla ceny trzeba by mówić i pisać że btc jest cacy wszystko idzie zgodnie z planem ale niestety jest inaczej i jeśli autor przewidział że btc ma się rozwinąć w ciągu np 5 lat może się okazać że będzie potrzeba na to 50 lat. Chyba że ilość frajerów do oskubania na bańkach spekulacyjnych się skończy i nie będą chcieli kieszonkowego wpłacać do kantorów wtedy projekt umrze śmiercią naturalną. Jak będzie zobaczymy tego nie wie nikt puki się kręci trzeba korzystać
Rafi
- Początkujący
Postautor: strzaua » piątek, 12 kwietnia 2013, 17:43
washuu pisze:Zaczynasz irytować głupotą. Przecież napisane jest, że zlecenia są wycofane. To znaczy że cenę ustalimy sobie sami, na nowo.strzaua pisze:Ciekawe na jakim poziomie wam otworza ten wasz kantor. Wszystko leci na pysk i bedziecie mogli ratowac kase tylko na najnizszych poziomach praktycznie.
Ja mysle ze bardziej zirytowany jestes swoja glupota slepo wierzac ze kurs bitcoina bedzie lecial do nieba. Twoja sprawa skoro pluja na Ciebie z gory a Ty wmawiasz sobie ze deszcz pada....
Wierze, ze ustalisz sobie cene na nowo na 1000 zl....
strzaua
- Wygadany
- Reputacja: 72

Postautor: mnemonick » piątek, 12 kwietnia 2013, 17:48
Rafi pisze:InSiDePL pisze:Napisałem, że to szacunki z zeszłego roku skąd więc ten przelicznik? Ile kosztował btc w połowie zeszłego roku? I samych coinów wykopanych było proporcjonalnie mniej. I nagle z 0,1% robi Ci się 5-10% a to już, przyznasz, jest całkiem spore zaplecze.Rafi pisze:Nie chce mi się teraz sprawdzać ale licząc że na rynku jest 10.000.000 btc po 200$ to masz 2.000.000.000$ czyli 2 mln $ to jest 0.1% (…)
ps.
Gdyby nawet liczyć nie 200$ a 20$ to zamiast 0.1% masz 1% uważasz że to dużo? To jest dno kompletne nawet takiego dna twórca projektu nie przewidział. Projekt przewidywał że co zmiana nagrody np z 50 na 25 btc wygrana za blok będzie rekompensowana prowizjami tymczasem masz jakieś śmieszne grosze z prowizji czyli ilość transakcji jest śmiesznie mała w stosunku do przewidywań autora.
Wiem że dla projektu a właściwie dla ceny trzeba by mówić i pisać że btc jest cacy wszystko idzie zgodnie z planem ale niestety jest inaczej i jeśli autor przewidział że btc ma się rozwinąć w ciągu np 5 lat może się okazać że będzie potrzeba na to 50 lat. Chyba że ilość frajerów do oskubania na bańkach spekulacyjnych się skończy i nie będą chcieli kieszonkowego wpłacać do kantorów wtedy projekt umrze śmiercią naturalną. Jak będzie zobaczymy tego nie wie nikt puki się kręci trzeba korzystać
Po czym wnosisz ?
Pewnie się przeliczyłeś na swojej farmie koparek na GPU ?
Zobaczysz co się stanie jak wejdą w ten biznes kolesie od kasyn....
Zero ograniczeń co do ustaw hazardowych....
Wreszcie w takiej Polsce porządnie sobie pograsz przed kompem.... i nie będziesz musiał gdzieś do Anglii płacić forsy.
Kasyna - to będzie na początek. Jak się wszystko ustabilizuje.
Natychmiastowa i tania płatność za muzykę i pliki i usługi... w drugiej kolejności.
Zobaczysz jak będzie to masowe....
mnemonick
- Początkujący
Postautor: InSiDePL » piątek, 12 kwietnia 2013, 17:57
Ponieważ sprawdzenie (albo nawet uwierzenie na słowo) ile wynosiła średnia cena bitcoina w 2011 roku Cię przerosła to oddam głos komuś kto nie miał tych problemów.Rafi pisze:Gdyby nawet liczyć nie 200$ a 20$ to zamiast 0.1% masz 1% uważasz że to dużo?…
„(…) Silk Road-related trades could plausibly correspond to 4.5% to 9% of all exchange trades”.
I tak, w dalszym ciągu uważam, że sugerowanie jakoby bitcoin był tylko i wyłącznie narzędziem w rękach spekulantów jest nadużyciem pozbawionym podstaw. I tylko do tego stwierdzenia się odnoszę bo wnioski z takiego stanu rzeczy wyciągnie już sobie każdy sam.
InSiDePL
-
Strona 343 z 680
- Przejdź do strony:
- Poprzednia
- 1
- …
- 341
- 342
- 343
- 344
- 345