Dyskusja na temat kursu BTC. - ARCHIWUM

Regulamin forum
1. Dział tylko do odczytu dla żółtodziobów
Rozmowny
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: Dyskusja na temat kursu BTC.

Postautor: murlander » czwartek, 11 kwietnia 2013, 13:55

Ja bym chętnie odrobił to co straciłem w nocy, ale w takich warunkach to jest niewykonalne.

Admin
Awatar użytkownika
Reputacja: 5211
Reputacja postu: 
0

Postautor: Bitmar » czwartek, 11 kwietnia 2013, 13:56

Lechu pisze:Szkoda nerwów. Stoję na USD i poczekam aż coś się z tego burdelu wyklaruje. Na razie gra nie jest warta świeczki, chyba że ktoś chce po świrować i na wyrwę jakąś falkę wyłapać. Na wykresach póki co nic się kupy nie trzyma.
Jak się nie trzyma ? Wszystko się trzyma i wygląda optymistycznie jak na razie, co dalej to się okaże.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Dyskutant
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Mroczny Nelu » czwartek, 11 kwietnia 2013, 13:56

Mroczny Nelu pisze:OK. Z deka się skitrałem, sprzedałem kilka BTC. Czyli zapewne jutro kurs wystrzeli znowu ponad $200 jak znam życie. Nie, żeby to była jakaś wyrocznia ale w przeciagu 2 lat tylko raz zdarzyło się tak, że po sprzedaży BTC kurs spadł :E
A nie mówiłem 8:E
1MYnAE9vVc5FKyQDa2WRrY3C9AGGU6Nwtz mroczny portfel :E

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: suwak » czwartek, 11 kwietnia 2013, 14:09

Myślę, że teraz już będzie tylko powolny spadek. Dobrze, że o 7 rano sprzedałem na górce...

Orator
Reputacja: 250
Reputacja postu: 
0

Postautor: Lechu » czwartek, 11 kwietnia 2013, 14:09

Na dwóch punktach oparcia ta krecha to jeszcze zupełnie nic pewnego.

Rozmowny
Reputacja postu: 
0

Postautor: grecki » czwartek, 11 kwietnia 2013, 14:13

Póki co nastroje są zbyt optymistyczne. Kilka dni niepewności zrobi swoje i przygotuje grunt pod zjazd poważniejszy. Niedługo powinna zacząć pojawiać się czerwień na bitcoincharts, czekam z niecierpliwością :)

Mam pytanie odnośnie trudności po ewentualnym spadku. Przy kursie w okolicach 100$ trudność powinna być 2 razy mniejsza niż dzisiejsze 7,6 mln?

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: -19
Reputacja postu: 
0

Postautor: smok » czwartek, 11 kwietnia 2013, 14:13

suwak pisze:Myślę, że teraz już będzie tylko powolny spadek. Dobrze, że o 7 rano sprzedałem na górce...
Ludzie jaki spadek ?? 75 tyś nowych userów tylko początkiem kwietnia przybyło na mtgox.com ! Czekają tysiące do rejestracji. Wszystkie giełdy nie wyrabiają, bo takie przeciążenie, a Wy tylko w te wykresiki patrzycie trójkąty, pułapki na byki i dupy kozy :) 500$/btc wróżę w najpóźniej maju.

Admin
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Bitmar » czwartek, 11 kwietnia 2013, 14:15

smok pisze:
suwak pisze:Myślę, że teraz już będzie tylko powolny spadek. Dobrze, że o 7 rano sprzedałem na górce...
Ludzie jaki spadek ?? 75 tyś nowych userów tylko początkiem kwietnia przybyło na mtgox.com ! Czekają tysiące do rejestracji. Wszystkie giełdy nie wyrabiają, bo takie przeciążenie, a Wy tylko w te wykresiki patrzycie trójkąty, pułapki na byki i dupy kozy :) 500$/btc wróżę w najpóźniej maju.
Słusznie gadasz, spadek spadkiem, korekta korektą a dziesiątki milionów $ tylko czekają na weryfikację i zacierają już ręce na tanie zakupy ;) No chyba, że się wystraszyli ;)

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: morozaw » czwartek, 11 kwietnia 2013, 14:16

Bogatych to nie zatrzyma :)

Wygadany
Reputacja postu: 
0

Postautor: Archos » czwartek, 11 kwietnia 2013, 14:17

grecki pisze:Póki co nastroje są zbyt optymistyczne. Kilka dni niepewności zrobi swoje i przygotuje grunt pod zjazd poważniejszy. Niedługo powinna zacząć pojawiać się czerwień na bitcoincharts, czekam z niecierpliwością :)

Mam pytanie odnośnie trudności po ewentualnym spadku. Przy kursie w okolicach 100$ trudność powinna być 2 razy mniejsza niż dzisiejsze 7,6 mln?
Niestety muszę Ci powiedzieć delikatnie,że chyba coś Ci się "pomylało" :) trudność nie spadnie, NIE MA SZANS nawet jak kurs Bitcoin będzie po 5$.
To jest zbyt rzadkie dobro, teraz każdy chce go mieć(BTC) i nikt juz nie patrzy na kurs.
1Nc8dMLfbA1fQZ9Q9Rxvp7tpD29EDruW3a

Admin
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Bitmar » czwartek, 11 kwietnia 2013, 14:22

Głębokość rynku wygląda obecnie bardzo zdrowo ;) W dodatku wczoraj Guru napisał"
"However, most probably, we will remain between the very wide 266 - 105 $ zone for a while and this could be used for short term plays."
i
"If prices even rally above 225 $, we could then see again new highs in the next weeks and months."

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 1
Reputacja postu: 
0

Postautor: Przemo » czwartek, 11 kwietnia 2013, 14:23

Jak do $5 spadnie to i trudność spadnie. Ale jak spadnie do $50 to trudność raczej nie spadnie :)

To są jaja z tym niewydalaniem serwisów bitcoinowych - wszystkich !
Nawet to forum łapie czkawkę a przecież tu jest standardowy skrypt phpBB3 bez żadnych fajerwerków, na takim stoją miliony forów (też bardzo popularnych) w sieci.

Nie ma bata nie będzie zjazdu do dołu.W 2011 roku jak bańka pękała to były pod to fundamenty - hacki, kradzieże, włamy, politycy USA coś mówili o delegalizacji, same złe newsy były. Teraz są same dobre. No tylko, że wszystko laguje, co na pewno daje popalić i mogą być ostre huśtawki. W każdym razie jak ja bym miał gotówkę to bym się czaił na tanie zakupy.

Rozmowny
Reputacja postu: 
0

Postautor: cardil » czwartek, 11 kwietnia 2013, 14:24

Według mnie te linie powinny raczej tak wyglądać. Jedna przebita ostro w dół. Zobaczymy czy druga też podzieli los.
btc-11042013.png

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: suwak » czwartek, 11 kwietnia 2013, 14:26

Tak to niestety wygląda, wierzchołki kolejnych fal wzrostowych są coraz niżej, widać że tendencja jest spadkowa. Przeglądałem Bitcoincharts żeby obejrzeć przebieg bańki z 2011 (bo ewidentnie mamy do czynienia z bańką) i była duża wzrostowa szpica, potem stromy spadek, a potem już tylko w dół, choć powoli, wolniej niż początkowe wzrosty. Myślę, że podobnie będzie i teraz. Na górkach będą wyprzedawać ci którzy nie zdążyli wcześniej, na dołkach zaś będą kupować ci którzy wierzą w dalszy wzrost. Niestety ich będzie mniej, strach przed pęknięciem bańki i stratą pieniędzy w tak zmiennych i nieprzewidywalnych warunkach okaże się większy.

Rozmowny
Reputacja postu: 
0

Postautor: grecki » czwartek, 11 kwietnia 2013, 14:29

Archos pisze:
grecki pisze:Póki co nastroje są zbyt optymistyczne. Kilka dni niepewności zrobi swoje i przygotuje grunt pod zjazd poważniejszy. Niedługo powinna zacząć pojawiać się czerwień na bitcoincharts, czekam z niecierpliwością :)

Niestety muszę Ci powiedzieć delikatnie,że chyba coś Ci się "pomylało" :) trudność nie spadnie, NIE MA SZANS nawet jak kurs Bitcoin będzie po 5$.
To jest zbyt rzadkie dobro, teraz każdy chce go mieć(BTC) i nikt juz nie patrzy na kurs.
Więc trudność zależy wyłącznie od mocy sieci?
Bo od kilku miesięcy trudność wraz z kursem tylko rosły, więc nie obserwowałem spadków trudności, nie było z czym skorelować

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: kamrog » czwartek, 11 kwietnia 2013, 14:33

Trudność zależy pośrednio od kursu, wyższy kurs, więcej kopiących, większa moc sieci, większa trudność. Odwrotnie tak samo.

Gaduła
Reputacja: 27
Reputacja postu: 
0

Postautor: cyklop » czwartek, 11 kwietnia 2013, 14:34

Ludzie, wy jeszcze funkcjonujecie? Jeszcze troche bitcoina i chyba z roboty wylece :)

sir
Rozmowny
Reputacja: 1
Reputacja postu: 
0

Postautor: sir » czwartek, 11 kwietnia 2013, 14:35

Ja w gdańsku galeria przymorze umożliwiam zakup i sprzedaż btc w drobnym zakresie ale nikt nie podchodzi :C

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: morozaw » czwartek, 11 kwietnia 2013, 14:41

Wszyscy na prochach pilnują kursu :)

Gaduła
Reputacja postu: 
0