Wpływ Brexitu na bitcoina i nie tylko

Regulamin forum
1. Dział tylko do odczytu dla żółtodziobów
Moderator
Awatar użytkownika
Reputacja: 3879
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0.0001 BTC

Re: Wpływ Brexitu na bitcoina i świat finansów

Postautor: Bit-els » piątek, 24 czerwca 2016, 14:12

Proszę, skończe atakowanie siebie nawzajem. Jeśli już musicie, od tego jest priv.

Oficjalny przedstawiciel projektu
Awatar użytkownika
Reputacja: 1135
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Postautor: FlyingAtom » piątek, 24 czerwca 2016, 14:23

@Wymazywanie

Pokaż mi inny wątek @Prezes , gdzie dochodzi do ostrej wymiany , Prezes ma spokojną osobowość "defensywną" , on nie zaczyna wojen.
Ty masz osobowość "Agresora" , policz w ilu rozmowach Ty ostatnio "walczyłeś".
Proszę nie komentuj tego co prezes pisze i oboje zaoszczędzicie energii , którą można spożytkować na analizowanie kursów ;---)

Żebyśmy się zrozumieli , nie oceniam która osobowość jest lepsza/gorsza , każda ma plusy i minusy.
Kantor Bitcoin FlyingAtom kupno, sprzedaż, Bitcoin F2F, bitomaty 3% Prowizji lub mniej przy większych wolumenach
Kryptowaluty informacje BitHub.pl Bitcoin, poradnik, wiadomości, blockchain, kryptowaluty
Portfele sprzętowe Trezora, Ledger Nano
FlyingAtom-Facebook

Gaduła
Reputacja: 83
Reputacja postu: 
0

Postautor: 4D3K » piątek, 24 czerwca 2016, 14:37

polityka sie leje :-)

niektorzy pisza o obronie wlasnej kultury, czyli Ci co nie chca maja opuscic swoj kraj ? jak nie pasuje Ci rozpoczynanie "wiadomosci" wydarzeniami koscielnymi to masz wyjechac ? Kosciol to najwieksza obluda (nie mylic z wiara) jaka jest. Zamiatane wszystkie niewygodne sprawy, a w naszym kraju jak bardzo wspierane to "chrzescijanstwo".
Jesli swoboda zycia to lewactwo to jestem lewakiem i wole to od obecnych u władzy narodowych bolszewików.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 2358
Reputacja postu: 
0

Postautor: prezes » piątek, 24 czerwca 2016, 14:41

@Wymazywanie
Jest coś takiego jak zasada lustra, którą właśnie zastosowałeś, nie wiem czy jest w googlach, pewno jest ale może pod inną nazwą. Jak byś się nie domyślił jak działa taka zasada, to pokrótce wyjaśniam, polega ona na tym: że jeden gość wali drugiemu w mordę a drugi mu oddaje i tak się naparzają do skutku aż jeden nie padnie. Jeden uderzy nogą to drugi też mu odda nogą. Można ją stosować jak ktoś lubi walczyć i nie szkoda mu zdrowia.

Bardzo często stosowana przez dzieci w wieku do lat 5, jeden chłopak mówi do drugiego Twój tata jest głupi a drugi mu odpowiada, nie to Twój jest głupi. Niektórzy z tego wyrastają inni jak widać nie.
Bit-els pisze:Proszę, skończe atakowanie siebie nawzajem. Jeśli już musicie, od tego jest priv.
Wiem że swoimi tekstami karmię tylko trolla, więc dla mnie koniec tematu.
Jestem pasjonatem świadomego życia. Inwestuję na rynkach od 2011 roku m.in. w kryptowaluty, kruszce, akcje.
Blog prezesa
Youtube
Facebook
X
linktr.ee
Inwestycje Giełdy Kryptowaluty

Weteran
Reputacja: 646
Reputacja postu: 
0

Postautor: zbiges » piątek, 24 czerwca 2016, 15:03

4D3K pisze:polityka sie leje :-)

niektorzy pisza o obronie wlasnej kultury, czyli Ci co nie chca maja opuscic swoj kraj ? jak nie pasuje Ci rozpoczynanie "wiadomosci" wydarzeniami koscielnymi to masz wyjechac ? Kosciol to najwieksza obluda (nie mylic z wiara) jaka jest. Zamiatane wszystkie niewygodne sprawy, a w naszym kraju jak bardzo wspierane to "chrzescijanstwo".
Jesli swoboda zycia to lewactwo to jestem lewakiem i wole to od obecnych u władzy bolszewików.
Nie wiem czy do mnie to napisałeś, ale ci odpowiem kolego bo widzę, że jesteś kolejnym "zakodowanym".
Gdybyś zechciał cokolwiek poczytać (choćby to forum) to dowiedziałbyś się, że lewactwo to właśnie nowoczesny bolszewizm. I to nie jest żadna tajemnica, wystarczy zajrzeć trochę głębiej niż do gazwyb i TVN i łatwo się tego dowiedzieć.
Jeśli jakaś telewizja zaczyna wiadomości od wiadomości kościelnych to moim zdaniem nie ma jeszcze tragedii. Możesz po prostu nie włączać tego kanału, prawda?
Gorzej jest wtedy, gdy wszystkie telewizje nadają to samo, tak jak przez ostatnie 8 lat. Czy się mylę?
Cały lewacki numer polega na tym, że masz wybór pod warunkiem, że wybierzesz tak jak oni sobie tego życzą.
Nie rozumiesz, ze zdanie, które napisałeś:
4D3K pisze:jak nie pasuje Ci rozpoczynanie "wiadomosci" wydarzeniami koscielnymi to masz wyjechac ?
jest tylko innym ujęciem tej bolszewickiej zasady? tak rzeczywiście powinienem napisać może (żebyś lepiej zrozumiał) neobolszewickiej (bo w tradycyjnym bolszewizmie była tylko jedna telewizja)
W kraju chrześcijańskim nikt nie ma obowiązku przyznawania się do chrześcijaństwa. Kto Ci takich bzdur nagadał? Nawet w państwie wyznaniowym opartym na chrześcijaństwie (do którego nigdy w Polsce nie dojdzie, bo taki jest nakaż samego naszego Boga) nie ma obowiązku wiary w Boga.
Łykajcie dalej tą lewacką propagandę. Będzie wtedy na pewno lepiej... że lepiej nie pisać.
Prawda istnieje!
Problem w tym, że ja jej nie znam :(
Nie znam jej, choć przez całe życie staram się do niej dotrzeć.
Jeśli więc chcesz skorzystać np z moich prognoz prawdopodobnego ruchu ceny, to musisz to zrobić na własną odpowiedzialność.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 2731
Reputacja postu: 
0

Postautor: domator » piątek, 24 czerwca 2016, 15:13

Jesli swoboda zycia to lewactwo to jestem lewakiem i wole to od obecnych u władzy narodowych bolszewików.
Brawo. Jednak jest tu jeszcze ktos kto mysli normalnie!
***** *** i konfederacje i kukiza
ONR to organizacja faszystowska
Ordo Iuris to finansowani przez Kreml fundamentaliści

BitFilar - kryptoemerytura.
quark.house - Twój własny, stacjonarny kantor krypto.

Weteran
Reputacja postu: 
0

Postautor: zomos2 » piątek, 24 czerwca 2016, 15:22

a wg mnie UK stanie się kolejnym krajem typu Norwegia lub Szwajcaria.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 11355
Reputacja postu: 
0

Postautor: Wymazywanie » piątek, 24 czerwca 2016, 15:28

domator pisze:

Jak to jest myśleć "normalnie"?
Każdy ma prawo do swojego zdania, nie ma "normy" w poglądach, bo są one czystą subiektywnością.
Może lepiej jakbyś napisał "myśli jak ja"?
d4d5 c4dxc4 Nc3Nc6 d5Ne5 e4Nf6 b3cxb3 Qxb3e6 Nge2Nd3+ Kd2Nxf2 Rg1N6g4 h3Nh2 Ng3exd5 exd5g6 Ba3Qg5+ Kc2 Bf5+ Kb2Qd2+ Qc2Qxc2#

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: domator » piątek, 24 czerwca 2016, 15:33

Wymazywanie pisze:
domator pisze:

Jak to jest myśleć "normalnie"?
Każdy ma prawo do swojego zdania, nie ma "normy" w poglądach, bo są one czystą subiektywnością.
Może lepiej jakbyś napisał "myśli jak ja"?
No nie, sa normy w pogladach. Jesli ktos mysli ze gwalcenie 4 letnich dziewczynek to norma albo ze lubi jesc szynke zrobiona z tylka tlustej kobiety to jednak mysli nienormalnie. Nie tylko inaczej jak ja.
I uwazam ze ci przykladowi ludzie w/w mysla nienormalne.
W odroznieniu ode mnie i ciebie, ktorzy nie gwalcimy 4 letnich dziewczynek ani nawet o tym nie myslimy bo myslimy normalnie.
Jesli uwazasz ze jest tu miejsce na subiektywnosc to nie ja jestem w tym towarzystwie tolerancyjnym lewakiem :-)

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Wymazywanie » piątek, 24 czerwca 2016, 15:40

Oj Domator, wiesz o czym mówię, odwołujesz się do ekstremalnych przykładów z psychopatami i zwyrodnialcami, którzy mogą mieć
rzeczywiście zaburzone poczucie normy i ram zachowań dozwolonych (ale myślę, że najczęściej są poczytalni i wiedzą, że to co robią jest
złe, tylko chore pragnienie tego zła jest u nich silniejsze niż poczucie "obowiązku" wobec norm społecznych i moralnych).

W poglądach politycznych normy nie ma, a Ty pokazujesz (na poziomie języka), jakby tylko Twoje poglądy były normą - a sam wiążesz
to słowo z pojęciem "normalne".
d4d5 c4dxc4 Nc3Nc6 d5Ne5 e4Nf6 b3cxb3 Qxb3e6 Nge2Nd3+ Kd2Nxf2 Rg1N6g4 h3Nh2 Ng3exd5 exd5g6 Ba3Qg5+ Kc2 Bf5+ Kb2Qd2+ Qc2Qxc2#

Gaduła
Awatar użytkownika
Reputacja: 10
Reputacja postu: 
0

Postautor: Vampire » piątek, 24 czerwca 2016, 15:46

Wkleje tutaj co pisalem w watku BTC:
"
Ale z czego sie cieszycie z tego brexitu tak?;/ My polacy czyli kraj na linach a nie nogach trzymajacy sie dostanie najbardziej po dupie, moze spodowodowac to upadek calej UE i/lub(bardziej i niz lub) NATO i cofniemy sie do 19 czy 20 jak nie dalej do tylu wieku jesli chodzi o geo-eokono-polityke oraz militaryzm bo takie debile jak kamerun farage czy le pen albo inni chca rozpadu i patrza tylko pod siebie tepe eurosceptyczne kretyny a putin tylko sie cieszy i czeka by znowu cos nachachmecic
Jak dla mnie to wielka tragedia. No ale niektorzy widza tylko swoj czubek nosa i terazniejszosc a nie przyszle skutki jakichkolwiek decyzji.
Wszyscy na tym straca dlugotrwale, ekonomia polityka militarne kontrakty import export gielda.
RUS zapedy sa nam nie znane i Bog jeden wie co Putin czy jego siłowiki tam planuja, mamy jeszcze CN ktorzy rosci sobie nowe granice morskie po drugiej stronie wraz z KRLD.
W USA ciecia budzetowe maja swoje wewnetrzne problemy, F35tek i F22ek jest stanowczo za malo a to co lata tez nie jest w wystarczajacej ilosci oraz jakosci do przeciwwagi jak i poziom wyszkolenia pilotow US drastycznie spada, nie mowiac juz o tym ze arsenal jadrowy jest duzo gorszy a obrona plot i pbalistyczna USA jest na gorszym poziomie niz RUS. Wiec w jednosci naszej EU byla nadzieja na zahamowywanie zapedow wschodu a trzecia strona terroryzm to sieje strach wsrod zwyklych ludzi
"
Kolejne problemy to:
- Podatki i/lub cło na towary importowane i exportowane oraz polskie firmy ktore uciekly z PL by uniknac PL prawa podatkowego
- Problemy z przestrzenia powietrzna cywilna dla linii lotniczych
- Turystyka czyli poza strefa Schengen
- wymiana studencka oraz nauka w UK
- ucieczka finansjery z londynu
- i kilka innych ktore sa rozlozone w czasie a ktorych nie wszyscy moga przewidziec.

Nie wiem jak mozna byc tak slepym i glupim myslac ze UE to zlo to jakis kaganiec srele morele. Moze cofnijmy sie do sredniowiecz u diabla i niech kazdy rzepke sobie skrobie i bijmy sie o kazdy kawalek ziemi bo jakis przywodca wpadnie na pomysl ze mu malo, miejmy osobne waluty i handel osiolkami a na pomoc militarna w razie agresjii to chowajcie sie w chatach
My other car would be a Jet Fighter:)

Weteran
Reputacja postu: 
0

Postautor: zbiges » piątek, 24 czerwca 2016, 15:54

domator pisze:No nie, sa normy w pogladach. Jesli ktos mysli ze gwalcenie 4 letnich dziewczynek to norma albo ze lubi jesc szynke zrobiona z tylka tlustej kobiety to jednak mysli nienormalnie. Nie tylko inaczej jak ja.
I uwazam ze ci przykladowi ludzie w/w mysla nienormalne.
W odroznieniu ode mnie i ciebie, ktorzy nie gwalcimy 4 letnich dziewczynek ani nawet o tym nie myslimy bo myslimy normalnie.
Jesli uwazasz ze jest tu miejsce na subiektywnosc to nie ja jestem w tym towarzystwie tolerancyjnym lewakiem
No popatrz Pan, jakie tu odkrywasz przed nami tajniki swojego umysłu. Tylko że:

1. To akurat lewactwo wybiela ciapatego, który z okrzykiem "allah akbar" wystrzelał niedawno ponad 50 osób.
2. To lewactwo buduje meczety w Europie czyli miejsca spotkań dla pedofilów i ludzi uważających kobiety za towar.
3. To lewactwo zaprosiło i wpuściło do europy hordy niepiśmiennych gwałcicieli.
4. To lewactwo tworzy prawo do małżeństw homoseksualnych chociaż wiadomo że żadnego chleba z tego nie będzie.
5. To lewactwo wprowadza do przedszkoli indoktrynację dzieci nakierowaną na wmówienie im, że mogą sobie wybrać płeć.
Wystarczy, czy mam więcej lewackich zdobyczy wymienić?

Nadal Cię nie rozumiem a bardzo chciałbym. Ty chyba (mam nadzieję) nie wiesz czym jest lewactwo?
Napisałeś o "dziewczynkach" więc nadal jednak odróżniasz płeć.

Poczytać Panowie, trochę poczytać, a potem dopiero pisać. :(
Prawda istnieje!
Jeśli więc chcesz skorzystać np z moich prognoz prawdopodobnego ruchu ceny, to musisz to zrobić na własną odpowiedzialność.

Weteran
Reputacja postu: 
0

Postautor: zbiges » piątek, 24 czerwca 2016, 16:06

Vampire pisze:Nie wiem jak mozna byc tak slepym i glupim myslac ze UE to zlo to jakis kaganiec srele morele.
Ja pier...... a jak można być takim d!@#$% jak Ty?

Przykro mi ale forum schodzi na psy. Do tej pory było naprawdę ważnym dla mnie medium.
Jakiś !@#$%, który uważa, że Rosja (której PKB jest raptem dwa razy większe od europejskiej kolonii - Polski) jest silniejsza od USA
i któremu najbardziej leży na sercu "ucieczka finansjery z Londynu" wypisuje swoje bzdety w wątku o kursie BTC a potem gdy okazuje się, że nikt nie chce z tymi debilizmami dyskutować przekleja tą gównoprawdę do następnego wątku bo myśli, że ktoś jednak podejmie temat.
Ja w każdym razie nie.
Jak napisał @domator są jednak granice zdrowego rozsądku i właśnie zostały w moim mniemaniu przekroczone.
Udzielam sobie sam bana na tydzień za ten wpis, ale w zamian proszę modów o nieusuwanie go.

--edit na prawdę ostatni--
@Vampire
Słowo "w pizdziec" to klasyczny rusycyzm, ruski trollu. To trochę nieostrożne, bo chyba się zdekonspirowałeś. Nie będzie chyba za ten wpis wypłaty.
Ostatnio zmieniony piątek, 24 czerwca 2016, 16:32 przez zbiges, łącznie zmieniany 1 raz.
Prawda istnieje!

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: domator » piątek, 24 czerwca 2016, 16:20

Vampire pisze:Wkleje tutaj co pisalem w watku BTC:
"
Ale z czego sie cieszycie z tego brexitu tak?;/ My polacy czyli kraj na linach a nie nogach trzymajacy sie dostanie najbardziej po dupie, moze spodowodowac to upadek calej UE i/lub(bardziej i niz lub) NATO i cofniemy sie do 19 czy 20 jak nie dalej do tylu wieku jesli chodzi o geo-eokono-polityke oraz militaryzm bo takie debile jak kamerun farage czy le pen albo inni chca rozpadu i patrza tylko pod siebie tepe eurosceptyczne kretyny a putin tylko sie cieszy i czeka by znowu cos nachachmecic
Jak dla mnie to wielka tragedia. No ale niektorzy widza tylko swoj czubek nosa i terazniejszosc a nie przyszle skutki jakichkolwiek decyzji.
Wszyscy na tym straca dlugotrwale, ekonomia polityka militarne kontrakty import export gielda.
RUS zapedy sa nam nie znane i Bog jeden wie co Putin czy jego siłowiki tam planuja, mamy jeszcze CN ktorzy rosci sobie nowe granice morskie po drugiej stronie wraz z KRLD.
W USA ciecia budzetowe maja swoje wewnetrzne problemy, F35tek i F22ek jest stanowczo za malo a to co lata tez nie jest w wystarczajacej ilosci oraz jakosci do przeciwwagi jak i poziom wyszkolenia pilotow US drastycznie spada, nie mowiac juz o tym ze arsenal jadrowy jest duzo gorszy a obrona plot i pbalistyczna USA jest na gorszym poziomie niz RUS. Wiec w jednosci naszej EU byla nadzieja na zahamowywanie zapedow wschodu a trzecia strona terroryzm to sieje strach wsrod zwyklych ludzi
"
Kolejne problemy to:
- Podatki i/lub cło na towary importowane i exportowane oraz polskie firmy ktore uciekly z PL by uniknac PL prawa podatkowego
- Problemy z przestrzenia powietrzna cywilna dla linii lotniczych
- Turystyka czyli poza strefa Schengen
- wymiana studencka oraz nauka w UK
- ucieczka finansjery z londynu
- i kilka innych ktore sa rozlozone w czasie a ktorych nie wszyscy moga przewidziec.

Nie wiem jak mozna byc tak slepym i glupim myslac ze UE to zlo to jakis kaganiec srele morele. Moze cofnijmy sie do sredniowiecz u diabla i niech kazdy rzepke sobie skrobie i bijmy sie o kazdy kawalek ziemi bo jakis przywodca wpadnie na pomysl ze mu malo, miejmy osobne waluty i handel osiolkami a na pomoc militarna w razie agresjii to chowajcie sie w chatach
WOW. Kolejny co mysli normalnie. Nie wierze. Brawo dla tego pana!

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 42
Reputacja postu: 
0

Postautor: majkel_94 » piątek, 24 czerwca 2016, 16:21

A od kiedy to trzeba być w UE żeby być w Schengen?

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Wymazywanie » piątek, 24 czerwca 2016, 16:22

Czytam dopiero całą relację na bankierze. :)
http://www.bankier.pl/wiadomosc/Brexit-relacja-na-zywo-7415707.html pisze:07:51 Rating zagrożony by Michał Żuławiński

Agencja S&P ostrzega, że Brexit oznaczał będzie prawdopodobnie utratę przez Wielką Brytanię ratingu AAA.
08:03 Rating zagrożony

Na rynku pojawiły się spekulacje, że Wielka Brytania może stracić najwyższy z możliwych rating kredytowy (AAA). Jeśli agencje chciałyby być konsekwentne w implementacji swoich założeń, to w takim przypadku jako pierwsze powinny zostać zdegradowane ratingi krajów ze strefy euro: Francji, Włoch i Niemiec - komentuje Krzysztof Kolany, główny analityk Bankier.pl.
Czyli dla tzw. kodziarstwa Anglia teraz to też pewnie jak Polska czyli coś prawie jak trzeci świat będzie? 8-)

Gaduła
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Vampire » piątek, 24 czerwca 2016, 16:25

No wlasnie zbiges pieprzysz glupoty jakich malo. Sory gosciu ale jestes krotkowzroczny sypiesz jakimis durnymi haslami w stylu lewackie komunistyczne czy kodowcy..masakra czy zyjesz w 20 wieku ze myslisz ze na swiecie sa tylko te hasla?
Moze jakies argumenty przeciw moim hm? Uwazasz ze RUS nie jest zadnym zagrozeniem dla swiata? Wiekszy ma potencjal jadrowy oraz przeciwlotniczy/antyrakietowy/antybalistyczny wlacznie z ogromna iloscia glowic i rakiet taktycznych strategicznych/balistycznych. PKB do tego nie ma zbyt duzo skoro u nich wszystko idzie na zbrojenia a obywatele sa karmieni kremlowskimi glupotami
Tak idz w pizdziec na miesiac i wroc tu zobaczymy czy miales racje.

Gaduła
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Vampire » piątek, 24 czerwca 2016, 16:29

majkel_94 pisze:A od kiedy to trzeba być w UE żeby być w Schengen?
A ktore sa w Sch a nie sa w UE? Poza islandia i norwegoa oraz lichtensteinem szwajcaria ktore sa w srodku europy
karek314 pisze: Rosja to żadne zagrożenie, póki co to NATO ma bazy przy granicy Rosji i podchodzi coraz bliżej. Rosja to ciekawy kraj i zamiast trzymać się z zlewaczona UE więcej dałaby rozsądna współpraca z Rosją która nawiązuje to coraz większą współpracę z Chinami. A Polacy jak zwykle, trzymają się z przegrańcami. Polska to jak wyjdzie z UE to jako ostatnia.
Ciekawe czy Ukraincy i Gruzja podobnie uwaza co Ty.
Breedlove oraz generalowie w USA jednym glosem mowia ze RUS to najwieksze dzisiejsze zagrozenie jako panstwo i ustroj polityczny dla pokoju na swiecie
karek314 pisze:przez migracje ludzkiego śmiecia szybko zamieniają się w syf dokładnie taki sam z którego ci ludzie przybyli.
:shock:
Jestem w szoku ze ktos moze na drugiego czlowieka mowic ludzki smiec !!! I to z taka pogarda wyzszoscia i nienawiscia... Kojarzy mi sie z latami 30tymi ub.w gdzie nazisci to nadludzie ktorzy musza wytepic wszystkich podludzi a zydzi to zlo swiata :shock:
Ostatnio zmieniony piątek, 24 czerwca 2016, 16:35 przez Vampire, łącznie zmieniany 2 razy.

Admin
Awatar użytkownika
Reputacja: 5211
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0.0002 BTC

Postautor: Bitmar » piątek, 24 czerwca 2016, 17:34

Trochę gloryfikujecie tą Unię. Przede wszystkim nie można mieszać spraw obrony państwa z Unią, od tego jest NATO. Druga sprawa to gdyby Rosja chciała nas potraktować jak Ukrainę to prawda jest taka, że Niemcy, Francja, Włochy i reszta i tak du...ą się od nas odwrócą i będą zacierać ręce z kontraktu na dostawę broni do Rosji i z taniego gazu jaki za nas dostaną. Przerabialiśmy to już raz w historii...

http://niezalezna.pl/79626-wiekszosc-ni ... nej-polsce
http://wiadomosci.dziennik.pl/swiat/art ... rosja.html
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1041267,tit ... aid=1173f9

Mamy XXI wiek, społeczeństwo jest zniewieściałe, żyje sobie w pokoju i wygodzie od lat, gdyby przyszło co do czego to wszyscy umyją ręce i odwócą głowy. Zobaczcie jak sobie z ISIS radzą, co było jak Rosja napadła na Ukrainę czy też jak zestrzelono samolot pasażerski... jedyna reakcja to wyrazy oburzenia. Tak samo by się skończyło, gdyby na nas najechano i nie ma co tu sobie robić złudzeń. Chcemy być bezpieczni liczmy na siebie.

Kolejna sprawa Unia i Schengen to dwie różne sprawy, nie trzeba być w Unii aby mieć otwarte granice. To sprawa indywidualna każdego państwa, jak chcą to ok, jak nie to nie. Następna rzecz to sprawy gospodarki, tu też nie ma większego problemu, to że państwo wyszło z Unii, czy unia się rozpadnie nie oznacza rezygnacji ze wszystkiego, kwestia dogadania się. Jak Unia się rozpadnie to Schengen pewnie nadal pozostanie, tak samo jak różne układy gospodarczo-handlowe, wszystko to jest kwestią dogadania. Różnica będzie taka, że nie będą już decydować za nas tylko my sami będziemy mogli o tym decydować.

P.S

Prezes całkiem nieźle kombinuje z Chinami, gdyby współpraca zakończyła się pełnym sukcesem to mało kto odważyłby się nas zaatakować.... Z Chinami nikt nie będzie igrał.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: domator » piątek, 24 czerwca 2016, 17:48

karek314 pisze: Ktoś może być człowiekiem pod względem biologicznym ale może nie zasługiwać na nazywanie go człowiekiem i o to tutaj chodzi. Tam gdzie jest wolny przepływ ludzi z pewnych rejonów, tam jest po prostu syf. Wystarczy trochę po podróżować, a jak ktoś nie ma sposobności to w internecie jest dużo informacji na ten temat. Dla mnie dzikusy z afryki to nie są ludzie, oni nie szanują naszych norm i praw.
To raczej konczy dyskusje. Teoria podludzi i nadludzi jest popularna od lat. Rozumiem ze karek314 wiele podrozowal po afryce i uznal ze murzyni/arabowie to dzikusy. Brawo. To samo mysleli XVIII wieczni badacze. To i tak lepiej niz konkwistadorzy a ameryce w wieku XVI.

Wróć do „Rozważania ekonomiczne”