Dwolla

Regulamin forum
1. Dział tylko do odczytu dla żółtodziobów
Orator
Awatar użytkownika
Reputacja: 21
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Dwolla

Postautor: Frodo » wtorek, 13 września 2011, 21:31

Co to jest Dwolla? Przesył pieniędzy na/z MtGox przy użyciu Dwolla jest bardziej opłacalny niż przy LibertyReserve. Czy jest natychmiastowy? Czy walutą Dwolla jest dolar? Czy jest to coś w rodzaju Paypala? Jak zasilać konto i wyjmować pieniądze z Dwolla? Jak z innymi walutami, np. chcę złotówki wpłacić na Dwolla.
Zdaje się że obecnie Dwolla jest dostępna tylko dla mieszkańców USA.
Ostatnio zmieniony wtorek, 13 września 2011, 21:39 przez Frodo, łącznie zmieniany 1 raz.

Weteran
Reputacja: 4
Reputacja postu: 
0

Re: Dwolla

Postautor: Prze_koles » wtorek, 13 września 2011, 21:34

Z tego co wiem, to usługa jest dostępna tylko dla USA.

Orator
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Frodo » wtorek, 13 września 2011, 21:43

To zostaje tylko Liberty Reserve, z kolei to najbardziej znane jest w Nigerii i Ghanie niestety
http://www.google.com/trends?q=Liberty+reserve

Orator
Awatar użytkownika
Reputacja: 178
Reputacja postu: 
0

Postautor: the_prince » środa, 14 września 2011, 11:48

Być może da się wpłacić kasę na 'polskie MtGox' poprzez mBank, następnie zrobić wypłate jako "Mt.Gox PLN redeemable code" i użyć ten kod do depozytu na wersji USD? Może warto spytać się supportu czy jest możliwość łatwej migracji środków pomiędzy tymi wersjami walutowymi?

Orator
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Frodo » środa, 14 września 2011, 12:02

A w jaki sposób wejść na "polski MtGox"? Po zalogowaniu się mam tylko wybór języka. Nawet gdy najpierw wybiorę walutę PLN to gdy wejdę jestem na runku USD. Czasem tylko wykres 24-godzinny pokazuje chyba PLN.

Orator
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: the_prince » środa, 14 września 2011, 15:01

W moim przypadku jest to tak, ze mialem konto na Bitomacie, i w momencie migracji kont do Goxa, dostalem maila z nowym loginem/haslem. W miedzyczasie mialem tez konto Mt. Gox. Tak wiec wyglada to teraz tak, ze mam na Mt.Gox 2 konta, jedno w USD i drugie w PLN. Gdy loguje sie na konto w PLN, mam mozliwosc depozytu poprzez mBank. Wydaje mi sie wiec, ze musialbys zalozyc nowe konto i przy rejestracji wybrac walute PLN (nie tylko jezyk). Tak czy inaczej, zapytalbym sie najpierw supportu Goxa, czy nie maja nic przeciwko zalozeniu takiego 2 konta.

Gaduła
Awatar użytkownika
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0

Postautor: zwierzak » środa, 14 września 2011, 16:31

W ustawieniach konta można zmienić walutę obowiązującą na koncie. A jak dla mnie to bezsens, bo osobiście wolał bym te 2 rachunki ze sobą scalić (stare konto z mtgox z nowym z bitomatu).
Projekt MultiWallet
BitcoinNotify.com — czuj się zaproszony: 6wpM4JrFnN

Pomogłem? To postaw mi piwo: 1L7AeokogyuXGmUrx9SRTNhRPzYcmmghdo

Orator
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: the_prince » środa, 14 września 2011, 17:48

zwierzak pisze:W ustawieniach konta można zmienić walutę obowiązującą na koncie. A jak dla mnie to bezsens, bo osobiście wolał bym te 2 rachunki ze sobą scalić (stare konto z mtgox z nowym z bitomatu).
Fakt. Właśnie na USD zmieniłem główna walute na PLN, potem spowrotem na USD i poskutkowało to tym, że na górze obecnie oprócz języka mogę w każdej chwili zmienić też walute - bedąc na jednym koncie. Opcja depozytowania przez mBank również wygląda na aktywną. W takim razie chyba poprostu poproszę ich o zamknięcie tego konta po-bitomatowego. Jeżeli ktoś ma kase na obu to podejrzewam, że można łatwo przelać przez wypłate kuponami.

Gaduła
Reputacja: 17
Reputacja postu: 
0

Postautor: severson » środa, 14 września 2011, 18:32

Przelew dolarów przez kod na konto, na którym obowiązują złotówki lub odwrotnie, spowoduje...
niespodzianka: utworzenie nowego portfela z nową walutą. Miejsce na górze, gdzie jest ilość $ lub PLN, zmieni się w listę rozwijalną ze stanem obu walut. Wybór waluty spowoduje przełączenie na rynek złotówkowy lub dolarowy.

Ale jako że mamy do czynienia z MtGox, to niektóre elementy zachowują się spontanicznie i na przykład trudno jednoznacznie przewidzieć, który wykres dane nam będzie oglądać.

Możliwości konwersji dolarów na złotówki lub odwrotnie dotychczas nie stwierdzono.

Orator
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Frodo » środa, 14 września 2011, 18:44

the_prince pisze:W moim przypadku jest to tak, ze mialem konto na Bitomacie, i w momencie migracji kont do Goxa, dostalem maila z nowym loginem/haslem. W miedzyczasie mialem tez konto Mt. Gox. Tak wiec wyglada to teraz tak, ze mam na Mt.Gox 2 konta, jedno w USD i drugie w PLN. Gdy loguje sie na konto w PLN, mam mozliwosc depozytu poprzez mBank. Wydaje mi sie wiec, ze musialbys zalozyc nowe konto i przy rejestracji wybrac walute PLN (nie tylko jezyk). Tak czy inaczej, zapytalbym sie najpierw supportu Goxa, czy nie maja nic przeciwko zalozeniu takiego 2 konta.
Ja miałem konto na Bitomacie i na MtGox, oba konta po d tym samym loginem. Teraz wchodzę tylko na MtGox, nawet gdy przed logowaniem wybiorę walutę PLN, to gdy się zaloguję to widzę konto dolarowe

Gaduła
Reputacja: 17
Reputacja postu: 
0

Postautor: severson » środa, 14 września 2011, 18:47

Powinieneś dostać maila od MtG z instrukcją jak dostać się na konto bitomatowe.
Jest to logowanie z dziwnym loginem (generowanym automatycznie) i hasłem z Bitomatu. Login i hasło potem zmieniasz i masz swoje konto.

A udało się komuś znależć usuwanie konta MtGox?

Orator
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Frodo » środa, 14 września 2011, 19:01

No tak, jeszcze sprawdzę czy mam, ale mogłem uważać że ten mail to próba oszustwa i nie wiem czy go nie skasowałem.
W czerwcu dostawałem maila aby kliknąć na https://claim.mtgox.com/..., potem
Your login: Frodo
i password reset key
Może zadam pytanie

Wróć do „Rozważania ekonomiczne”