gdzie kupić bitcoina

Regulamin forum
Forum nie udziela pomocy ani porad prawnych. Udostępnia jedynie możliwość dzięki której użytkownicy mogą sobie taką pomoc wzajemnie świadczyć. Odpowiedzi na forum, nie mogą być traktowane na równi z poradami prawnymi udzielanymi przez powołane do tego jednostki i instytucje.Wszelkie opinie i odpowiedzi znajdujące się na forum mają jedynie charakter informacyjny i nie powinny być traktowane jako wiążące.
Początkujący
Reputacja: -20
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

gdzie kupić bitcoina

Postautor: Adolf_H » wtorek, 19 stycznia 2021, 23:38

witam sprzedaje mieszkanie i chciabym zainwestować w btc ale problem jest taki że wszyskie banki blokują teraz giełdy ,jest możliwość kupna 3,4 btc przez jakiś bank ?

Weteran
Reputacja: 722
Reputacja postu: 
0

gdzie kupić bitcoina

Postautor: RevWolt » wtorek, 19 stycznia 2021, 23:42

Ja kupowałem jeszcze na początku tego roku na binance płacąc kartą, na bibayu kupowałem za sporą kwotę 23 grudnia przelewem bank Santander.

Weteran
Reputacja: 2238
Reputacja postu: 
0

gdzie kupić bitcoina

Postautor: miso20 » środa, 20 stycznia 2021, 00:03

@Adolf_H Kup za gotówkę w kantorze, np. Flyingatom. Niech bank cię pocałuje w dupę - zamów gotówkę, żeby ci dowieźli i łaski bez. Przy tym problemów nie powinni robić ;P

Początkujący
Reputacja: 21
Reputacja postu: 
0

gdzie kupić bitcoina

Postautor: Mizaru » środa, 20 stycznia 2021, 09:20

Adolf_H pisze: wtorek, 19 stycznia 2021, 23:38wszyskie banki blokują teraz giełdy
To jest potwierdzone? W zeszłym tyg ewakuowałem się z BB i przelew do mbanku bez problemu dotarł. Podejrzewam, że wpłacić się da. Gorzej może być właśnie w drugą stronę.

Weteran
Reputacja postu: 
0

gdzie kupić bitcoina

Postautor: miso20 » środa, 20 stycznia 2021, 15:32

@Mizaru To raczej kwestia dodatkowych weryfikacji w danym banku. No chyba, że kolega wyżej ma konto w każdym banku xd.

Wygadany
Awatar użytkownika
Reputacja: 318
Reputacja postu: 
0

gdzie kupić bitcoina

Postautor: mxxm977 » wtorek, 2 lutego 2021, 21:40

Cześć! Nie chciałem robić kolejnego tematu stąd postanowiłem spytać tutaj.
Chciałem wpłacić PLN na bitbay, ale potrzebuję do tego zweryfikowanego konta. Myślałem o kantorze, ale obawiam się wysokiej prowizji i innych opłat. Gdzie jest najlepiej wpłacić fiaty na kryptowaluty?

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 5091
Reputacja postu: 
1

gdzie kupić bitcoina

Postautor: benq » wtorek, 2 lutego 2021, 21:47

@maxxam97
Każda giełda z FIATami wymaga weryfikacji, nie uciekniesz od tego, jeżeli chcesz się bawić PLN/USD/EUR/GBP.
Jeśli już i tak masz się weryfikować, to po co Ci pośrednicy?
Olej kantory, przelew na BB albo zakup kartą na Binance.
Możesz też założyć konto walutowe i przelewać np. na Kraken, Bitstamp.

Wygadany
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

gdzie kupić bitcoina

Postautor: mxxm977 » wtorek, 2 lutego 2021, 22:04

@benq Dzięki za szybką odpowiedź. Właśnie chciałem się zweryfikować na BB i później przesłać na główne konto na Binance w LTC, ale dochodzą mi jeszcze opłaty za przesłanie LTC...
Chcąc kupić na Binance USDT przy kwocie 1000 USD wychodzi 980 USDT. Nie wiesz może czy na BB uda mi się to lepiej (czyt. taniej) ogarnąć? Niestety zanim się zweryfikuję na BB to nie mogę zobaczyć ile dokładnie dostanę. Niby opłata za przelew to 0 PLN, ale jak już się nieraz przekonałem, może być "opłata 0 PLN", pod czym kryje się "prowizja 5%"...

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 5091
Reputacja postu: 
1

gdzie kupić bitcoina

Postautor: benq » wtorek, 2 lutego 2021, 22:08

@maxxam97
Niestety nie pomogę, nie korzystam z bitbaya, ale sporo osób na forum ogarnia to pewnie szybko odpowiedzą.
Przejrzyj też ich wątek.
Prawdopodobnie przelew TRX będzie tańszy niż LTC, ale sprawdź przed wysyłką.

Początkujący
Reputacja: 386
Reputacja postu: 
0
Napiwki: LaJyKiGrGR82QJH9NRU5N2XqDsGxsjfSuW

gdzie kupić bitcoina

Postautor: zdzicho2000 » wtorek, 2 lutego 2021, 22:12

@maxxam97 Rozważ zakup w bitomacie
https://shitcoins.club

teraz średnia cena na giełdach np za ltc to 535, a kupujesz u nich za 537 zł
Nie obchodzi Cię żadna weryfikacja, posyłanie dokumentów.

Za 1000 zł kupujesz ltc i albo trzymasz je w portfelu, albo posyłasz na Biance.com gdzie do 2 btc dziennej wypłaty tez nie musisz się weryfikować. Tam zamieniasz albo bezpośrednio na inna monetę, albo najpierw ltc do btc i dalej juz masz praktycznie wszystkie pary.
Prowizje na giełdach około 0,1 do 0,2 %
Z giełdy ściągasz monety na swój portfel

Wygadany
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

gdzie kupić bitcoina

Postautor: mxxm977 » wtorek, 2 lutego 2021, 22:27

zdzicho2000 pisze: wtorek, 2 lutego 2021, 22:12teraz średnia cena na giełdach np za ltc to 535, a kupujesz u nich za 537 zł
Kupowałeś tam czy mówisz jedynie z tego co widziałeś na ekranie?
Kupowałem w maju 2020 w innej firmie to niestety z 350 zł na konto przyszło mi jakieś 290 chyba. No bo opłaty transakcyjne/ 2% prowizji bla bla bla... I nagle się uzbierało trochę opłat...

Ergo, nie lubię ukrytych opłat. Jeżeli widzę, że płacąc 1000PLN dostanę 2 LTC to chciałbym dostać również tyle bądź 1.9999... Chciałbym uniknąć sytuacji, że będą to przykładowo 1.5 czy jeszcze mniej.

Jak szybko dostałeś pieniądze na konto na binance?

Początkujący
Reputacja: 386
Reputacja postu: 
0
Napiwki: LaJyKiGrGR82QJH9NRU5N2XqDsGxsjfSuW

gdzie kupić bitcoina

Postautor: zdzicho2000 » wtorek, 2 lutego 2021, 22:33

Tak operowałem wiele razy na bitomatach shitcoinsa. Technicznie b.dobrze, dostajesz tyle ile widzisz na ekranie. Ich zysk to odchylenie od średnich cen na giełdach, coinmarketcap.com np. Wiec sam musisz ocenić, czy Ci sie to opłaca. Gra na binance też bardzo ok.
Jak szybko to zależy od monety. Btc 1 potwierdzenie, ltc chyba 4, wszystko masz opisane na koncie, gdy sobie założysz i zalogujesz nie

Weteran
Reputacja: 437
Reputacja postu: 
0

gdzie kupić bitcoina

Postautor: adamu79 » środa, 3 lutego 2021, 12:25

maxxam97 pisze: wtorek, 2 lutego 2021, 22:04Właśnie chciałem się zweryfikować na BB i później przesłać na główne konto na Binance w LTC, ale dochodzą mi jeszcze opłaty za przesłanie LTC...
Nie wiesz może czy na BB uda mi się to lepiej (czyt. taniej) ogarnąć? Niestety zanim się zweryfikuję na BB to nie mogę zobaczyć ile dokładnie dostanę. Niby opłata za przelew to 0 PLN, ale jak już się nieraz przekonałem, może być "opłata 0 PLN", pod czym kryje się "prowizja 5%"...
Opłata za przesłanie LTC? Pomijalna kwota - 0.001 LTC przy obecnym kursie to 57 gr.
To jedno z najtańszych rozwiązań - kupno LTC, prowizja max. 0,43% za zakup i przelew LTC gdziekolwiek chcesz.
Żadnych innych opłat. Sam korzystam z tej opcji od kilku miesięcy, od kiedy to opłaty za przelew ETH drastycznie podskoczyły.
maxxam97 pisze: wtorek, 2 lutego 2021, 22:04Chcąc kupić na Binance USDT przy kwocie 1000 USD wychodzi 980 USDT.
Przelewając USD niestety SWIFT robi swoje. Już lepiej ojro przelewać.

Weteran
Reputacja postu: 
0

gdzie kupić bitcoina

Postautor: miso20 » środa, 3 lutego 2021, 20:34

maxxam97 pisze: wtorek, 2 lutego 2021, 22:27Kupowałem w maju 2020 w innej firmie to niestety z 350 zł na konto przyszło mi jakieś 290 chyba. No bo opłaty transakcyjne/ 2% prowizji bla bla bla... I nagle się uzbierało trochę opłat...
No, a czego się spodziewałeś? To są kwoty, których absolutnie nie powinieneś inwestować w Bitcoina. Jeszcze 3 lata temu na bańce opłaty za transakcje były po 100-200zł, a teraz to wygląda coraz gorzej.

Już lepiej kupować coś innego i wymieniać na Bitcoina, gdy nie trzeba robić transferów. Litecoin ma bardzo tanie transfery przykładowo albo Dash lub Tron.

Wygadany
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

gdzie kupić bitcoina

Postautor: mxxm977 » środa, 3 lutego 2021, 20:59

miso20 pisze: środa, 3 lutego 2021, 20:34No, a czego się spodziewałeś? To są kwoty, których absolutnie nie powinieneś inwestować w Bitcoina. Jeszcze 3 lata temu na bańce opłaty za transakcje były po 100-200zł, a teraz to wygląda coraz gorzej.
Kupowałem wtedy przez kantor. Spodziewałem się, że opłata za przesył jest już uwzględniona i toco mi się pokazuje to faktycznie tyle dostanę. Wiem, żeby nie wysyłać w BTC, ale wtedy nie oferował innej opcji.
miso20 pisze: środa, 3 lutego 2021, 20:34Już lepiej kupować coś innego i wymieniać na Bitcoina, gdy nie trzeba robić transferów. Litecoin ma bardzo tanie transfery przykładowo albo Dash lub Tron.
Przesyłanie między giełdami to wiem, żeby robić w LTC czy TRX. Jak mówiłem, nie spodziewałem się, że kantor też sobie to doliczy nie informując o tym w sposób jasny i przejrzysty.
Zweryfikowałem się na BB, wpłacę jutro pieniądze fiaty i w LTC przerzucę na drugą giełdę. Do bitomatu shitcoin.club niestety też mam trochę daleko także sądze, że to najsensowniejsza opcja.

Weteran
Reputacja postu: 
1

gdzie kupić bitcoina

Postautor: miso20 » środa, 3 lutego 2021, 21:03

@maxxam97 Wątpie by tak było, tylko to zapewne jest w regulaminie zapisane, które mało kto czyta. Zresztą też zwróćmy uwagę, że z tymi opłatami jeszcze rok temu nie było tak źle - po kilkanaście złotych to chodziło i dopiero od niedawna firmy zaczęły się podnosić.

Pamiętasz co to za kantor?

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 26
Reputacja postu: 
0

gdzie kupić bitcoina

Postautor: Garganellos14 » sobota, 6 lutego 2021, 01:14

Adolf_H pisze: wtorek, 19 stycznia 2021, 23:38witam sprzedaje mieszkanie i chciabym zainwestować w btc ale problem jest taki że wszyskie banki blokują teraz giełdy ,jest możliwość kupna 3,4 btc przez jakiś bank ?

Dziwisz się z takimi danymi Adolf H, przeciez kazdy wie w kogo rekach sa banki :)

Wracajac do tematu - najtaniej idzie litecoin z giełdy na giełdę np z coinbase do bianane?

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 1069
Reputacja postu: 
0

gdzie kupić bitcoina

Postautor: adam1226 » sobota, 6 lutego 2021, 11:22

Garganellos14 pisze: sobota, 6 lutego 2021, 01:14 Wracajac do tematu - najtaniej idzie litecoin z giełdy na giełdę np z coinbase do bianane?
albo xrp, albo trx, zalezy od gieldy

natomiast co do pytania z tematu to wazniejsza jest kwestia:

czy kupowac btc nieoficjalnie, czyli kantor/bitomat
czy lepiej w pelni oficjalnie - gielda z kyc

Dlaczego to pytanie?

Kupujac oficjalnie mamy podkladke, ze btc mamy z legalnego zrodla,
ale z drugiej strony panstwo i sluzby wiedza, ze mamy krypto... a juz byly historie konfiskat, co prawda nie btc, ale zlota na poczatku 20wieku, tak wiem btc nie jest tak latwo skonfiskowac, ale dla chcacego..
:arrow: [Binance]- Giełda kryptowalut bez weryfikacji
[Algory.io] - Agregator newsów i Skaner tradingowy

Weteran
Reputacja: 680
Reputacja postu: 
0

gdzie kupić bitcoina

Postautor: ikswodnal » sobota, 6 lutego 2021, 11:35

adam1226 pisze: sobota, 6 lutego 2021, 11:22 a juz byly historie konfiskat, co prawda nie btc, ale zlota na poczatku 20wieku, tak wiem btc nie jest tak latwo skonfiskowac, ale dla chcacego..
Czy jest jakiś kraj któremu udało się w sposób systematyczny zapewnić konfiskatę kryptowalut?
Śmiem w to wątpić. W Polsce taki zamiar zwyczajnie można obśmiać.
Co do "nieoficjalnego" kupowania kryptowalut, powoduje to większe niebezpieczeństwa niż zwykły "regularny" zakup na giełdzie czy w kantorze.

Weteran
Reputacja postu: 
0

gdzie kupić bitcoina

Postautor: miso20 » sobota, 6 lutego 2021, 15:29

adam1226 pisze: sobota, 6 lutego 2021, 11:22czy kupowac btc nieoficjalnie, czyli kantor/bitomat
czy lepiej w pelni oficjalnie - gielda z kyc
To zależy co chcesz zrobić z tą kasą i o jakim kalibrze mówimy. Jak planujesz kupić za 10k i sprzedać za 3 lata za 100k, to pewnie nikt nie zauważy. Ale jak już byś miał sprzedać za milion to ta kasa wypłynie i będą pytania. Wtedy lepiej oficjalnie mieć dokumenty i pokrycie.
ikswodnal pisze: sobota, 6 lutego 2021, 11:35W Polsce taki zamiar zwyczajnie można obśmiać.
Krypto nikt ci nie zabierze, ale nałóży kary pieniężne i egzekucje. Zabiorą dom czy samochód, a krypto sobie trzymaj :D

Wróć do „Kwestie prawne”