smok pisze:Na początku można by robić podcasty raz w tygodniu i udostępniać do pobrania. Myślę, że na razie powinno wystarczyć.
Proponowałbym wrzucać to na YouTube. Ludzie łatwiej do tego dotrą, pojawia się w wyszukiwarce, nie trzeba pobierać, można komentować, subskrybować i jest liczba wyświetleń. W programie można też nawiązywać do komentarzy internautów, wtedy nawiążemy taki kontakt z odbiorcami, co jest bardzo dobrą rzeczą. Dobrze też byłoby robić audycje w formie rozmowy, zapraszać gości. Tutaj niezbędne byłoby nagranie rozmówcy przez skype. Jakość nagrania słabsza, ale działa bardzo dobrze. Radionafali tak działa (pamiętacie audycję z Maćkiem Ziółkowskim?).
Ja zwykle składam filmy, ale z dźwiękiem też raczej sobie poradzę. Adobe Audition mam. Mamy też studio nagraniowe i profesjonalne studio dźwiękowe, więc jak Matt wróci za dwa tygodnie z wakacji to dodatkowo możemy też coś nagrywać i szczerze powiedziawszy planowaliśmy.
Tematy na początku lepiej wybrać bardziej ogólne i zacząć np. od mocy sieci, szybkości wydobycia bloków, rozwoju miningu dla początkujących jako wstęp i potem dopiero wgłębiać się w różne tematy.
I w przypadku YouTube można by było wrzucać filmiki w dowolnym czasie. Wiadomo, że może się zdarzyć, że program nie pojawi się w jakimś tygodniu, więc lepiej tak z góry nie określać, ze co tydzień. Lepiej mówić w programie "Do zobaczenia w następnej części" albo coś w tym stylu i samemu dbać o regularność. Taka moja opinia.
W takiej sytuacji można też np. korzystać z kalendarza w google, tak żeby utworzyć jakiś grafik i określić kto aktualnie jakim tematem się zajmuje. Na forum można się łatwo zgubić w tematach.