Kantor BTC / PLN -- Potrzebni testerzy bitomat.pl

Rozmowny
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: Kantor BTC / PLN -- Potrzebni testerzy bitomat.pl

Postautor: bartlomiejgabka » środa, 3 sierpnia 2011, 16:59

o kurde to straszne podaj mnie na policje :D

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: mhiun » środa, 3 sierpnia 2011, 16:59

bartlomiejgabka pisze:ziomus jakbym mial z czego zaplacic to bym zaplacil, narazie bitomat ma moje wszystkie BTC z powietrza ci nie wystrzasne chyba co ?
Normalnie ludzie się nie zakładają, jeśli nie mają z czego zapłacić ;)

Rozmowny
Reputacja postu: 
0

Postautor: batouzo » środa, 3 sierpnia 2011, 17:00

bartlomiejgabka pisze: ziomus jakbym mial z czego zaplacic to bym zaplacil, narazie bitomat ma moje wszystkie BTC z powietrza ci nie wystrzasne chyba co ?
Chyba żartujesz - tak samo jak bitomat.pl ma oddać niezależnie czy ma czy nie ma - tak samo Ty masz obowiązek zapłacić. Nie masz 30 złotych aby kupić i posłać 1 btc?
TNTbit - powstająca POLSKA giełda BitCoin i OpenTransactions ( ot-złoto, ot-srebro, ot-btc, ot-nmc i inne waluty).
Na razie twitterek: TNTbitPL , TNTbit

JID: batouzo@jabber.org (OTR: 5FDE7276..) ; batouzo (e-mail) gmx.com

Rozmowny
Reputacja postu: 
0

Postautor: wooyas » środa, 3 sierpnia 2011, 17:02

bartlomiejgabka pisze: ziomus jakbym mial z czego zaplacic to bym zaplacil, narazie bitomat ma moje wszystkie BTC z powietrza ci nie wystrzasne chyba co ?
To tylko potwierdzasz, ze jestes prostym cwaniaczkiem zakladajac sie o kase ktorej nawet nie masz. Gdybys byl osoba na poziomie i z honorem, zalatwilbys te marne grosze w pare godzin i oddal to co komu sie nalezy a tak to niewiele lepszy od bitomatu jestes ze swoim kretactwem. Zatem prosze nie kompromituj sie dalej i zamilcz w koncu bo tylko pograzasz sie na tym forum.

Rozmowny
Reputacja postu: 
0

Postautor: bartlomiejgabka » środa, 3 sierpnia 2011, 17:11

myslalem ze do dzis bitomat odda kase w BTC co zrobic musisz czekac na to az mi odda BTC wtedy ja wyplace TOBIE.

Weteran
Reputacja: 4
Reputacja postu: 
0

Postautor: Prze_koles » środa, 3 sierpnia 2011, 17:12

Rozwiązywać spory (dot. zakładów) proszę tutaj: http://bitcoin.pl/forum/viewtopic.php?f=16&t=1413
3 użytkowników dostało ostrzeżenie za posty nie na temat.

Rozmowny
Reputacja postu: 
0

Postautor: wooyas » środa, 3 sierpnia 2011, 17:24

bartlomiejgabka pisze:myslalem ze do dzis bitomat odda kase w BTC co zrobic musisz czekac na to az mi odda BTC wtedy ja wyplace TOBIE.
Kogo to obchodzi, ze Bitomat jest ci winny jakies BTC. Zakladales sie nie posiadajac zadnych srodkow na splate zakladu a teraz jeszcze jakies dziecinne tlumaczenia stosujesz?

Mysle, ze bitcoinowe srodowisko wystarczajaco sie juz wycierpialo w ostatnich dniach z powodu przeroznych problemow i awarii, co tylko obrazuje walacy sie kurs BTC i sadze ze nie potrzeba nam na dodatek takich ludzi jak pan gabka. Skladam zatem oficjalna prosbe do administracji o zbanowanie tegoz osobnika na okres conajmniej 30 dni.

PS. Dziekuje bardzo za ostrzezenie :) Wiem, ze to byl offtop jednak nie moglem sie powstrzymac widzac ta bezczelnosc, cwaniactwo i kombinatorstwo bijace z postow pana gabki.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: piteq » środa, 3 sierpnia 2011, 17:28

Nie mam tu zamiaru niczyjego podejścia dezawuować (+5 do Dziadostwa) ani deprecjonować (+10... ooo! DING! Sekundkę, zrobiłem 35. level, muszę sobie statsy rozpisać...), ale na razie to idę po popcorn i poczytam zaległości, bo typów społecznych tutaj od groma, cały przekrój nieomal; szkoda że kobiet mało (Maszyny chwilowo nie liczę, bo wiadomo, co Ona tam ma między scalakami?).

I pomyśleć, że dwa miesiące temu zainteresowałem się bitcoinem z czystej ciekawości, poczytałem, a że lubię ładne idee uśmiech wykwitł na mym licu (+10, idę na kolejny level dzisiaj jak nic, haters gonna hate) odpaliłem klienta, zacząłem coś kopać... potem mnie kopanie tak wciągnęło, że sobie skopałem kartę grafiki. Nie wytrzymała napięcia chwili, biedaczka. No i wówczas pomyślałem "panie, no tera to ju trudno, panie musisz pan sobie wykopać 10 btc na nową grafę, jak ekszperyment, to ekszperyment". No, to sobie kurna zrobiłem ekszperyment. Sumarycznie z bitomatu przelałem sobie SZEŚĆ złotych, utopiłem w nim DWA bitcoiny a w bonusie do tej fortuny może będę musiał iść na komisariat na jakieś zeznania - bo przypuszczam, że jeśli ktoś rzeczywiście zgłosił sprawę jak się tutaj chwali, to będą wezwania na odpytki. Jak ostatnio tam byłem, to jeszcze nie byłem Dziadem, w dodatku na takim levelu.

Po tej przygodzie czuję się zarówno ideologicznie jak i finansowo ustawiony. I coraz bardziej ciekaw dalszego ciągu, choć jakby kurz trochę opadł.
159pm6cV5szDtN2e2SffqhLQSvbbvXZHyp

Rozmowny
Reputacja postu: 
0

Postautor: bartlomiejgabka » środa, 3 sierpnia 2011, 17:29

rowniez glaszam formalna prosbe do administracji o zbanowanie wooyas na okres 41 dni za dokuczanie mi na forum. po tym jak stracilem kase na bitomat.pl

smi
Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: smi » środa, 3 sierpnia 2011, 18:11

@bartlomiejgabka, ja rozumiem, że są wakacje, nudzisz się, bo gimnazjum dopiero we wrześniu... ale idź może na podwórko, pooglądaj telewizję, porób proszę cokolwiek innego niż zaśmiecanie tego forum.
Nie wierzę w twoje wyimaginowane 100BTC (bo człowiek który potrafi wsadzić w dowolną giełdę 3.5tysia ma gdzieś luźne 30zł, żeby spłacić zakład i mieć spokój) , chyba, że masz aż tak duże kieszonkowe... a kolejna transza dopiero 10tego... więc chyba (niestety) będziemy musieli cię (kontynuuję małą literę w zaimkach osobowych - dalej nie zasłużyłeś) tutaj tolerować.

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 6
Reputacja postu: 
0

Postautor: Camis » środa, 3 sierpnia 2011, 18:20

bartlomiejgabka to na 90% troll czullo z forum pclab.
Zrzutka na piwo, z góry Dziękuje: 1Camis1p6aWkUrNCwPGxQzkNJoVfiHVVXc

Rozmowny
Reputacja postu: 
0

Postautor: bartlomiejgabka » środa, 3 sierpnia 2011, 18:22

Camis pisze:bartlomiejgabka to na 90% troll czullo z forum pclab.
chyba ty

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: txod » środa, 3 sierpnia 2011, 18:32

bartlomiejgabka pisze:myslalem ze do dzis bitomat odda kase w BTC co zrobic musisz czekac na to az mi odda BTC wtedy ja wyplace TOBIE.
no to problem rozwiazany. bartlomiejgabka wyplaci wooyasowi BTC jak odda mu je bitomat, natomiast TY musisz poczekac na swoje BTC az amazon odda bitomatowi portfel z jego BTC.

Dyskutant
Reputacja postu: 
0

Postautor: Trzeciak » środa, 3 sierpnia 2011, 20:03

txod pisze:
no to problem rozwiazany. bartlomiejgabka wyplaci wooyasowi BTC jak odda mu je bitomat, natomiast TY musisz poczekac na swoje BTC az amazon odda bitomatowi portfel z jego BTC.
Przy takim kursie dług Bitomatu się sporo skurczył. Gwarancja jaka była na ok 45% wartośći BTC teraz już urosła by do ok 65-70% pod warunkiem że w chwili obecnej ktoś się jeszcze zainteresuje tworem zwanym BTC.

Ja za parę minut wyłączam kopanie, bo już powoli będzie przynosiło straty.
Jak sytuacja się utrzyma dłużej to pewnie będzie zalew kart 5830,5850 na allegro po 200zł :P i ceny pozostałych kart wreszcie znormalnieją, bo już do szału doprowadza brak możliwości kupienia karty dla gracza w normalnej cenie nie mówiąc już o jej dostępności.

Dyskutant
Reputacja postu: 
0

Postautor: Muniek » środa, 3 sierpnia 2011, 20:34

Trzeciak pisze:
txod pisze:
Przy takim kursie dług Bitomatu się sporo skurczył. Gwarancja jaka była na ok 45% wartośći BTC teraz już urosła by do ok 65-70% pod warunkiem że w chwili obecnej ktoś się jeszcze zainteresuje tworem zwanym BTC.
Niestety, tak to nie działa. Dług bitomatu może jedynie wzrosnąć jeżeli wzrośnie cena - mowa tutaj o utraconych korzyściach.

Moderator
Reputacja postu: 
0

Postautor: phoebe » środa, 3 sierpnia 2011, 20:40

Jeżeli będzie to przecież będzie zwrot BTC. Swoją drogą rzeczywiście przy założeniu ,że inwestor posiada złotówki to względnie dług się zmniejszył.
Mimo wszystko spadek kursu to dobra rzecz która zwiększa szanse odzyskania BTC.
https://bitcoinpolska.herokuapp.com Bitcoin Chat 24/7 spekulacja/dyskusja/flame

Dyskutant
Reputacja postu: 
0

Postautor: Muniek » środa, 3 sierpnia 2011, 21:16

phoebe pisze:Jeżeli będzie to przecież będzie zwrot BTC.
Trudno mówić o zwrocie czegoś to jest warte już o 1/3 mniej niż w momencie zajęcia.
Jeżeli będzie zwrot BTC to nie wyklucza to roszczeń co do utraconych korzyści.

Moderator
Reputacja postu: 
0

Postautor: phoebe » środa, 3 sierpnia 2011, 21:28

No dajcie spokój. Lucrum cessans to już można odpuścić. Bo gdybyś mógł je mieć to mógłbyś je mieć za każdą minutę downtime-u.
https://bitcoinpolska.herokuapp.com Bitcoin Chat 24/7 spekulacja/dyskusja/flame

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: Bilut » środa, 3 sierpnia 2011, 21:34

Nie, Pan Bartek zablokował nam fundusze w momencie kiedy kurs wynosił około 37zł i takie też fundusze powinien zwrócić. Niezależnie od aktualnego kursu BTC. Tak samo w drugą stronę.

Dyskutant
Reputacja postu: 
0

Postautor: Trzeciak » środa, 3 sierpnia 2011, 21:36

phoebe pisze:No dajcie spokój. Lucrum cessans to już można odpuścić. Bo gdybyś mógł je mieć to mógłbyś je mieć za każdą minutę downtime-u.
Standardowe podejście :/
A gdyby kurs teraz poleciał do 100 zł a potem znów spadł do 20 i na takim poziomie został to by było że Bitomat leży kasy nie 500.000 tylko 1.500.000.

Jak dobrze że ja wtopiłem niewielką ilość BTC, bo zawsze trzymałem tam tylko kasę na ew. szybkie spekulacje (szybka wymiana na BTC a potem znów na kaskę z jakimś zyskiem). Pozostali jak widzę na odwrót trzymali BTC z nadzieją że kurs poleci do góry niebotycznie i się obłowią.

EDIT:
@up
to kompletna bzdura i niedoczekanie liczących na taki układ
Było x BTC i x BTC może być zwrotu a nie żadna równowartość w zł.
A co jeśli by kurs skoczył do 100 zł a miałeś 10 BTC ? Wtedy byłby płacz bo według Ciebie dostałbyś nie 10 a 3 BTC czyli równowartość i że ktoś Cie orżnął na 7 BTC.
Ostatnio zmieniony środa, 3 sierpnia 2011, 21:40 przez Trzeciak, łącznie zmieniany 2 razy.

Wróć do „Projekty związane z Bitcoin”